:: Szavazás ::
Milyen hatással van rád a benzináresés?
|
- Fórumok -
MZ - új hozzászólás Összesen: 981 oldal
Nekem egyébként ETZ-kből a 90 utáni típusok nem annyira tetszenek. (STANDARD)
Ez így van, nemcsakhogy kibírja, még élvezi is. :-) Lásd bambi motorját. :-)
sorszám: 2248 (11043)
( előzmény: B.A.T. (II.), 2004-05-30 01:31:33)
Szerintem a TS-ekkel nincs semmi probléma, jó karbantartás mellett, jó állapotban kibírja az utat.
Ja sztem sem túl jő időpontban van, én is sulis vagyok. Bár én jelentkeztem, el is mentem volna, még így esőben is csak guba kellett volna hozzá.
Azt viszont nem értem mi a kurva annyáért esik ez a rohadt eső, legalább motorozgatnék. :-)
Nagyon szívesen! :-) Megvan a kupa? :-)
"Egyébként ha rendőrt kérdezel, biztos azt fogja mondani, hogy nem lehet, már csak elvből is."
Hát igen, de azért ez nem gátol abban ha nagyobb motort akarok vezetni. :-)
De jövőre úgyis lerakom a nagy A-t csak hogy boldogok legyenek. :-)
Sztem egyébként általában nem érdekli őket, csak ha mondjuk balesetet okozol, akkor már gáz ha nem okés a jogsi.
Én is felvetettem, hogy talán ez a májusi túra annyira nincs jól időzítve a sulisok miatt... Aztán mindenki lehurrogott, hogy 3 napot kibírok tanulás nélkül! :) Erre most mindenki otthon ül, és tanul! :))) Ez naggyon ügyes! :P
Üdv: TiB
A jogositvany.hu tudtommal egy autósiskola honlapja, a közlekedési felügyelet viszont a hivatalos szerv. Nem tudom, melyiknek lehet inkább hinni...
Valószinűleg ha '98 előtt csinálta volna az A1-et, akkor most már meglenne a korlátlanja is, és nem problémázna a 150-es motoron. Egyébként ha rendőrt kérdezel, biztos azt fogja mondani, hogy nem lehet, már csak elvből is.
:DDDDD
Vigyázz,mrt ha odaérsz,lehet,hogy a kipuffodat és a hengeredet össze-vissza fogják taperolni!:-))
Esőmentes, biztos utat kívánok!!!
Én viszek meleget csak mire odaérek kihűl!!
Ez az Bambi!!
Csak keményen!:-)
Vigyél nekik meleget!:-)
Komáromból hazafele eláztam!!! kib... idő kicsit melegszem, oszt megyek a túrások után.
Köszi,hogy tolod a szekerem.:-)
Kik voltak az elsők,akik motorkerékpárral kerülték meg a földet? Motorosok.
Föld körüli túra...hmmmmm...
Akkor itt egy találós kérdés:-)
Kik voltak az elsők,akik motorkerékpárral kerülték meg a Földet?
Fisi!
A tavalyi első túra július elején volt,sokan voltunk és az idő is szép volt.
De most meg...itt most megint szemerkél az eső és hüvi van.
Majd legközelebb már jobb lesz,csak az a gáz,hogy a köv. túra semennyire sincs még kb sem szervezve,talán augusztus végére lesz belőle vmi.
Ez egy hülyeség, hogy a TS- ek nem megbízhatóak!!! Szerintem semmivel sem rosszabbak, mint Tz- k stb. Ha odafigyelsz rá akkor nem lehet semmi baj vele!!!! Menj el vele nyugodtan föld körüli túrára!!! :))))
tesho!
Nem ezért ugattam a jó múltkor, hogy júni- júliusban menjünk túrázni??! Mindenki ráért volna, meg szerintem az idő is kegyesebb lett volna hozzánk!!
Fisi
Ezt az általad megadott címen találtam:
Az 1998. január 1-je előtt kiadott "A1" alkategóriával a 125 cm3 hengerűrtartalmat meghaladó, de a 150 cm3 hengerűrtartalmat meg nem haladó hajtómotorral ellátott motorkerékpárt is lehet vezetni.
http://www.jogositvany.hu/tanfolyamaink.php
"A1" kategória Motorkerékpár - 11kW - (kb. 15LE) kb. 150cm3"
Idézek a közlekedési felügyelet honlapjáról:
"Az "A1" alkategória fogalma:
Nemzetközi kategória. 125 cm3 hengerűrtartalmat és a 11 kW-os teljesítményt meg nem haladó hajtómotorral ellátott motorkerékpár."
http://www.kff.hu/dokk/main/forum/cmi-18.88953=;cbp-18.89283=18.115125;DN-43.40002=18.135747;N=18.89453&68-115125=cc_click&115115&89446&
A DELUXE-on van fordulatszámmérő...
sorszám: 2229 (11021)
( előzmény: B.A.T. (II.), 2004-05-29 17:30:23)
Valaki tudja, hogy mi a különbség az ETZ 250 és az ETZ 250 DELUXE között?
Persze nem az a lényeg hogy milyen fajta motor, hanem az hogy milyen állapotban van. Nem lehet úgy általánosítani, hogy na azok szarok, egyikse jó semmire. Kivéve ha Jawaról beszélünk. :-)) Na jó csak vicc volt...
Szóval csak tuti állapotba kell hozni. Ott van pl. Bambi mester Ts-e, na az már egy szint. :-)
Massino
Nagyon szívesen, ha tudtam segíteni! :-)
aakos!
A 125 ccm-t már azért szokták mondani, mert általában ugye a 11Kw-os gépek 125-ösek. De a meghatározás Kw-ban van. Az Akorl. is úgy van hogy max. 25Kw-ig, "nagy" motor pedig 34Kw-tól van azt hiszem. A kettő között lévők meg biztos kakukktojások. :-)
sorszám: 2226 (11014)
( előzmény: B.A.T. (II.), 2004-05-29 10:49:55)
Csicso
A primer oldali szimering a hajtomüolajat fogja a generátorfelöli meg a forgatyus házba lévő cuccot.Tehát egyirányba áll mind a 2.Ha nagyon kék a füst és nem mulik el akkor sem ha már egy orája mész vele akkor eszi a hajtomüolajat.De ha uj a szimering akkor forditva lett berakva.
csa
Üdv
Nekem a 125ös TS em vagy 10 szer megtette a Győr-Balaton-Győr utat.Soha semmi gond nem volt vele persze nem is volt ratyi állapotban.Eccer még töltés nékül is hazahozott.Veszprémnél elégett a töltés vezeték mer letestelt.De hazahozott.Mindezidáig a TS volt a legmegbízhatóbb gépem
ennyi
Hello!
Beküldtem ide is, bár még nem láttam felrakva, de ami késik, az biztos nem múlik.
Trike!
Zsír a gép, miért akarod/akartad eladni?
2222
550 hozzászólással vagyunk lemaradva az elsőtől.
Hello!
Én úgy tudom, hogy 11kW ÉS 125ccm-ig. Tehát elméletileg mindegynek kéne lennie, de a bürokrácia szerint nem. És szerintem ez olyan téma, amit a rendőrök nagyon alaposan megnéznek. Egyébként szerintem 50ccm-esek közt is van olyan, ami lazán túllépi ezt a teljesítményhatárt, nem tudom mi értelme van egyáltalán az A1 kategóriának.
sorszám: 2221 (11006)
( előzmény: B.A.T. (II.), 2004-05-29 10:49:55)
Szevasztok!
Newbie vagyokit a forumon,a motorom nem annyira. Szaki jellegu kerdesem lenne. ETZ nel (meg perze minden mas 2tnel) a fotengelyszimeringet a primer oldal felol melyik iranyba kell betenni? Ugy hogy a karter kompressziojat fogja, vagy hogyaz olajat ne eressze a kuplung felol? A szerelom szerint az elso valtozt, ossze is akta es eleg gazos. Szerinte szar a karburatorom szerintem meg az elrontott szimering dolog miatt van szurke (!!!) fustje, eszi a motorolajat. Mit szoltok hozza?
Csicso
Köszi Bambi!
Hát nem tudom,hogy máshol milyen idő van,de itt csúnya szélvihar van,nem szeretnék most egy sátorban qporogni:-)
byee
Sok szerencsét a vizsgákhoz. Üdv bambi
Vizsgaidőszak van,tanulnom kell:-(((((
Most miért nem vagy a túrán?
Szerintem is karbantartástól függ.
Tavaly volt egy ilyen közös lubick az I. szocitúrán:-)
Idén is érdemes lesz,feltéve,ha nem marad el a nyár...:-)
Mostanában azzal ijesztegetnek, hogy a TSek mind megbízhatatlanok, meg nem fog kibírni egy Győr-Balaton utat. Nektek erről mi a véleményetek? ETZ tényleg jobb ilyen szempontból? Szerintem csak attól függ, mennyire van rendesen karbantartva.
Köszi az infót .Nyáron akkor érdemes lesz a mocizással egybekötöt lubickolást tervezni.
Hát sokkal többet nőtt a vízszint!!
Ha belegondolsz,ez a tavasz nagyon csapadékos,rengetegett esett,de ami szomorú,nagyon késik a nyár:-((((((((
Igaz,hogy 20 centit nőt a vizszint?
Hát itthon, de azért az új sityakban megtéptem mérgemben egy kicsit a gép száját. :-)
Melyik részén laksz? A Déli vagy Északi?
Mégis itthon maradtál.De reméljük az új sisak azért egy kicsit kárpótol.
Hát teljesen nem vágom ezt a jogsi témát,nekem korlátlan van:-)
Itt a Balatonnál bázi szutyok idő van,viharos szél + minden.
Remélem elkerüli a túrázókat..
Akkor kifejtem bővebben:
Az a lényeg hogy max. 11Kw-os legyen, ez van a jogszabályban. Ez legyen a forgalmiban. Az hogy az a motor köbcentileg 150-es, lényegtelen...
De ha nagypon zavar vegyél 125-öst és fúrasd fel.
sorszám: 2203 (10987)
( előzmény: B.A.T. (II.), 2004-05-29 00:13:18)
TESHO-nak teljesen igaza van, csak az bosszant, hogy nem oly mindegy, hogy egy 125 köbös 11 KW-os géppel repesztek, vagy egy 150-es ugyanolyan teljesítményűvel?
Az A1-es jogsi 11KW-ig van, így van meghatározva...
Összesen: 981 oldal
Az itt olvasható hozzászólásokért nem vállalunk felelősséget.
Ha úgy gondolod, hogy egy hozzászólás méltatlan, kérjük olvasd el moderálási alapelveinket.
|
|
|
|