:: Szavazás ::
Milyen hatással van rád a benzináresés?
|
- Fórumok -
MZ - új hozzászólás Összesen: 981 oldal
Vasárnap börze a camponában.
Sziasztok!
Olvasgattam az indexes fórumot, az egyik srác emlegette az utánporlasztót, de szinte senki nem reagált rá. Pedig nem hangzik rosszul. Találkozott már valaki ilyennel motoron?
Ami a Revűben van zöld motor az egy gyári állapotú lenne,de sajnos vasárnap mikor mentünk le Kalocsára,hajtókaros lett.Valószinű,hogy a következő menésnél már lent lesz és kipróbálhatod.
Kössz az elismerést, most pirulok! :-)
De legyünk őszinték ez a túra vezetés nem nekem való, sokkal jobban szeretek a saját ritmusomba motorozni, vagy ha valakihez igazodni kell akkor meg inkább mögötte menni.
"Bárki mehet és gyakorolhat 1500 ft-ért."
Na ja! Aztán meg majd rajtam röhögne indenki, mert még egy Simsonnal is otthagynának!! Elment minden önbizalmam az Etz- től! :)))
Betette az agyamba magát az a kényszerképzet, hogy erőtlen a gépem! És Te nem is mentél vele! Majd ha Te is azt mondod hogy -igen!- ilyennek kell lenni egy széria Tz- nek akkor talán megnyugszom...
De nem ám széthajtod!!!! :)))
Fisi
U.I.: köszi a fúvókákat!! Mekkora méreteket csináltál???
Köszi, de nem ezért írtam!! Csak megvettem a Motor revüt, és arra reagáltam! :)))
Te Babi mester!!! :)
Nem átb...sztatok ti, a versenyző sráccal együtt???? Tényleg jó állapotban van a motorom?? Mármint motorikusan???!
addig amíg nem megyek egy hasonló Etz-vel, addig nem hiszek senkinek!! :)))
Fisi
Alszik a család azért van kikapcsolva. a telefon.Megvannak a fúvókák holnap küldöm.Valószinü,hogy jövő honap első hétvégén megyünk megint a kaloringre. Bárki mehet és gyakorolhat 1500 ft-ért.
Bambi!
A telefonod meghalt??! :))) Küldtem smst, de ahogy néztem a tyúkokkal mentél aludni!!??? :))))
Tényleg!
Oszd már meg velünk a motorozási tudásod??! Hogy kell egy Etz- vel Ts- el stb. menni?? Hogyan- miként húzassuk ki stb:..
Hátha az én agyonbaszott, szétgyepált gépemmel is jobban tudok majd gyorsulni kétszeméllyel, mert már tegnap majdnem úgy volt- hogy csak az én gépem nem megy 100- 110- es átlag utazót kétszeméllyel+ csomagokkal- lásd túra topic. :((((
Szal??!!
Dino!
Nem tudok jelenleg más alternatívát ,nézz körülfényező boltokban, és gépi polír paszta utolsó fokozatát keresd- magyarul ami a magasfényhez kell!
Mondanám, hogy küldök innen utánvéttel, de a tubus 3250+ postaköltség 1200- akkor már vehetnél belőle egy polírgépet!!? :)))
Fisi
Gexxx a héten bármikor csak elötte telefonálj.Van jó feszülség szabályzóm.
Köszi Czövi de én egy átlagos motoros vagyok vannak nálam sokka jobbak.Ott van atilla,aki avval a bárdal kivállóan ment elől igazi vezető.
Ez az ülés tényleg szép munka ! Le a kalappal a készítője előtt ! Szerintem megérdemel annyit, hogy a nevét, telefonszámát kiírod, hátha segít egy kis reklám neki. Meg nekünk, ha ülést akarunk csináltatni. Nem kizárt, hogy az ETZ-m új ülést kap. Valamit ki kéne találni, mert ha ketten megyünk, nem merek nagyon gyorsítani, mert félek, hogy a párom lepottyan hátul. Az ülés mögötti fényes cső-ív sincsen meg sajnos, nem tudom hol tudnék olcsón hozzájutni.
Budakeszin volt egy eladó,ha érdekel hívd fel.
Faludi jános
06 23 340-343
06 30 977 13 55
Hi!
Nem tud valaki eladó kis Etz-t?valami jobb állapotú kéne, mert az egyik ismerősömnek kéne.Nőből van.Ja és jó lenne, ha megállna kb.75 rugó körül.
Köszi.
Matya.
Hali steelheart6!!!!
Hát ő... izé, szóval nagyon pipec :)))
De most komolyan.
Ez a zeljesítmény + úgyszintén kóser.
Motoros tisztelettel: B.A.T.!!!!
Hát ez már csak természetes. Ha tudok szívesen segítek.
:)))
Üdv. B.A.T.!!!!
Ja, a honlapom:
panther1987.uw.hu
Háj!
Fenn vannak a képek az új ülésemről a honlapom motoros részlegében!
Kérném megszakérteni!
Szerintetek 25km 17perc alatt egy 150-es Trophytól jó? Az kb 90-es átlag.
Mert ma volt egy kisebb utam (25oda, 25vissza), és ezt produkálta. Ez sztem jó.
Na, várom a véleményeket az ülésről!
Ha valakinek kell, az illető olcsón dolgozik!
Üdv!
Halihó
Bambi!
Mikor tudnád +nézni a masinámat, mert nem mentem vele semmire, sőt... lerohadtam vele a 7végén. Szerintem megint feszszabi. (Vegyen mindenki olcsó magyar utángyártott sz@rt!)
Ezzel kapcsolatban egy kérdés: Azt mondták, hogy az elektronikus IFA feszszab-val rendesen működik a TZ. Véélemény? Esetleg nem tudsz valahol olcsón gyárit?
Gexxx
Üdv!
Okos döntés:)
tike da ETZ250 owner...
Szaisztok! köszönöm mindenkinek hogy segitettetek ,hogy mit vegyek 251-vagfy350/638 as Jawa! na már döntöttem! 251-est veszek! már csak az a baj hogy nem olcsó :)) de dologzok és megveszem ,mert nagoyn tetszik! és több embert megkérdezve azt modják hogy az legyen!
B.A.T.(II)
köszi a segitségedett nagyon rendes vagy!!
Fisi!
Nincs pénzem jelenleg csiszoló vagy polírgépre. Majd talán nyáron. Egyenlőre marad fúrógép. Ha nincs g10-es, akkor mit vegyek helyette?
Hát azzal a Hondával nem is csoda! :-)
Egyébként tiszta Rossi. :-)
Massino
Bambi mester az igazi rutin motoros ember.Tőle csak tanúlni lehet, minden téren!A túrán vasárnap este,egy kicsit húztuk neki,többször hátra néztem ,hogy ki nyomúl így az Mz- vel.Hát Bambi húzta neki, elém engedtem, egy élmény volt mögötte motorozni,a kanyarvételei a váltása maga az egész technikája oktatni való.Hétfőn a Hondájaval jött ,hozta a kislányát,de nem volt náluk útlevél és kerülővel elöbb Esztergomba volt,mint mi a rövidebb úton.
Azért vannak mások is akiktől lehet tanulni,denekem most ez a legújabb élményem!
Fúrógép helyett javaslom, a már mindenhol olcsón beszerezhető excenteres csiszolót, ez van nekem is a lényeg hogy állítható fordulata legyen!! Vagy leht a pulsu áruházakban is néha olcsón venni polírozó gépet!
A csiszgépet én 5 ezerért vettem a polírozó meg asszem 7- 8 volt!
Igen a lényeg kis fordulat ez ha lehet akkor 300- 400 legyen, de 1000 ölé ne menj, és akkor figyelj a nedvesítésre, mert beégeted a lakkot!!! Azt pedig igen nehéz kihozni már belőle, vagy lehetetlen!!!
A gépi lolírozás is rajta van a palackon, vagy tubusost vettél??
A durvázáshoz a szivacsos feltét kell, a középhez az a rücskös, illetve a G10- hez is, és a vágéna báránybőr!!! Meg a kezed is!
Miért akarsz géppel polírozni?? Azt csak a nagyon karcos felületekhez szokták használni!!
Ha tudtál venni G3- mat akkor a boltos G10- et is tud szerezni!!! Gépibe még a 3M is jó, csak drága.
Fisi
Fisi!
Én fúrógéppel polírozok majd. Gondolom kis fordulatszám tartományon kell csinálni. Ha g10-est nem kapok sehol, akkor mit vegyek?
Gyerekek!!
Ma itt volt Bambi, hát nem semmi egy csóka az biztos!! :))) Sütött ám a profizmus minden cuccból!!! És qrva jó a 24 órásra készített pupos MZ- je!!!!
Megy mint golyó!!!
Na ki is akadtunk vele mert kivittem a kicsinek titulált főfúvókámat karbistól és kalibrálóval bemérve éppen csak 110- es!!!!!!!-
volt a fúvóka!! Persze 118 volt ráírva! :))
Na Bambi megcsinálta 118- ra!!! :))
Mondjuk sok különbséget nem érzek de a tudat hogy elég anyagot kap, és lejjeb rakhattam a tűt már igen megnyugtató!
Bambi egyik versenyzője tezstelte a mocimta, és állítólag nagyon penge, tehát én várok sokat szegénykétől! :)))
Mondjuk egyből körbeállták amikor kivittem, tetszett nekik a gép... :)
Na jó nem futtatom magam tovább. :))))
Legyetek jók, és még 1x köszi Bambi Mester!!!!
Fisi
Hali gyerekek!!
Dino!!!
Na polírozás!
A Farécla nagyon jó, profi anyag- én is ezt használom, a művelet meg a következő!
A G3 ami neked van az a legdurvább anyag! Tehát először ezt kell felvinned, a nagyobb karcokat ez fogja eldolgozni!
Tehát fogsz egy jó puha rongyot!
A piktogrammok alapján mondom:
Az alsó sor a riéd, mivel ez gépi polírra is jó, de te kézzel ügyködsz tehát:
Felület letisztít- aztán anyag felráz rendesen.
Felviszel egy kis anyagot a felületre.
A rongyodat benedvesíted és kicsavarod belőle a nagyja vizet. Erre azért van szükség, mert nem szabad hogy túl sok vízzel felhígítsd a polírpasztát!
Kissé szétoszlatod minden felé a pasztát.
Elkezded dörzsölni először a 4 irány mindegyikébe ahogy a felület kívánja, ha nagyon kiszárad a sok dörzsitől akkor aláfújhatsz egy kis vízet, ablaktísztítós pumpába öntött vízzel, de erre ritkán van szükség!
Ha már alakul a felület akkor körkörösen eldolgozod a pasztamaradékot a felületen. Erre meg azért van szükség, hogy nem látszódjon a csiszolási nyom később a lakkban!
Ha ezzel kész vagy akkor kéne a G6 asszem ez egy közepes szemcsézetű paszta, ezzel is hasonlóan kell nyomulni mint a G3- al! Ez elméletileg arra szolgál hogy finomítsd az előző durvább nyomokat! Ha tudsz venni szerezd be - itt Kalocsán nem kapható csak rendelésre. :(
Ha ezzel kész vagy akkor kell mindenképp a G10- es!!
Ennek a feladata a végső símítás, és a magasfény adása!
Ezzel pedig így:
Rongy benedvesít,és kicsavar.
Felviszel egy kis anyagot a felületre.
Szétoszlatod.
És addig dörzsölöd minden irányban míg már fényes, és nem látszanak karcok az előző ppolírozásokból!
Végül körkörösen magasfényűre polírozod laza mozdulatokal!!
Ennyi lenne! :))
Fisi
Ha létezik biztonsági szelep nélküli zselés akku, azt tényleg nem érdemes beletenni.
Látott már valaki ilyet szétdurranva?
Nekem van egy tümler csónakmotorom, abban is tönkre ment a gyújtó tekercs, sajnos a simsoné nem jó bele, így tettem rá egy trafót+akku+a tekercsek+Graetz, szóval normális fordulaton pont jól tölt fesszabályzó nélkül! A savas akksi meg jól bírja ha esetleg nem pont annyi a töltés mint kellene, a zselés meg ilyenkor hamar megadja magát!
Én is csatlakozom az akksi hozzászólásokhoz: Simsonba riasztó-akksit tettem. Két kivezetéses világítótekercs a hátsóvilágitás tekercse helyett, valamint Graetz egyenirányító. Próbaként beindítottam és a töltőfeszültség pont jó volt, úgyhogy fesz. szabályzás nem kellett. A gép akkugyújtásos lett, mert a lendkerékmágnes nagyon legyengült. Szóval így működik évek óta. Az ETZ-be csak hagyományos akkut teszek, mert a mechanikus fesz.szabályzó elég eltérő értékekre szabályoz. A savas akksi talán jobban túléli a megnövekedett töltőáramot. Pezseg, de nem durran szét.
Csákó Kobra1!!!!
Még bővebb infó ETZ 251-ről + JAWA-król:
http://www.emmzett.de
http://www.jawa.nl
Szerintem ez is segíthet.
Tisztelettel:) B.A.T.!!!!
A zselés akksi érzékeny a töltőáram ingadozására. Ezért ha az eredeti mechanikus fesszab van a gépben, akkor ne tegyél bele, mert el is durranhat. Egyébként savas az is.
Szóljatok, ha hülyeséget beszélek, DE: a zselés akksi is és a savas is ólom akksi.
A tűzjelzőké viszont nem az.
A szavazás kiértékeléséből számomra csak annyi derült ki, hogy hányan szavaztak erre-arra : )
Egyelőre nem lettem okosabb (egyesek szerint már nem is leszek soha).
Nos? Ha volt már ez a fórumban, sorry, még nem jutottam a végére.
Köszi!
BAT,
így van. :-)
tesho,
360 mega
Tesho!
Átolvastam 3* is, de ebből:" nem dugom el a nagy kopasz fejemet sötétített üveg mögé!" a kopasz állapotú fejre következtettem.
Dino!
Olvasd át újra!! Pont ez az,hogy NEM vagyok kopasz!!:-)
Romy!
Nézz be a "Szavazás kiértékelése" menübe balra fent!!
Sziasztok!
Szerintetek lehet-e ES 250/2-be ún. gondozásmentes akksit tenni (mint pl. a riasztó v. tűzjelző rendszerekben van). Csinált már valaki ilyesmit?!
És pontosan milyen akksit kell/célszerű belerakni? Csak az Ah a lényeg?
Köszi, Romy
Kustib!
Ha minden igaz hétfőn lesz infó és lazulni fogunk talán. --> Hétfőn lehet hogy megkapod. Azért nem itthonról küldöm, mert sz@r modemes internetünk van és állandóan megszakad. És én ehhez a fehér dobozhoz itt jobbra nem nagyon értek, meg inkább a motorral foglalkozok.
Meg mifelénk az Uránusz márkájú ?gittre? is azt írják hogy kitt. És ez is gyurmaszerű trutyi. És ilyenkor? Van egyáltalán valakinek gitt feliratú gittje? Ja és nem motorfestéshez kell, gitt/kitt nélkül festem. Ha felpattan egy kő gitt/kitt nélkül is leveri a festéket, ha akkora az a kő. Meg nincsenek olyan gittelni/kittelni való hibák a motoron. (<-- Fisinek) Viszont:
Hogy a retkesbe kell polírozni? Mert a pasztára azt írták, hogy a piktogramok szerint, de ha leírták volna jobban örültem volna. Meg kell nedvesíteni a polírkorongot vagy csak én vagyok hülye az ilyen kis ábrákhoz? Amúgy Farécla G3 polírpaszta. Vélemény?
Tesho!
Borotválod a fejed? :) Legalább nem lesz hajas a bukód. :)
MZ általános megítéléssel kapcsolatban:
Mikor nekem azt mondíja valaki egy szép (és drága) motor láttán, hogy: ?Na, ez jobb, mint az MZ, nem?? akkor én azt szoktam mondani, hogy ha 1,5-2 mill. Ft-ot ráköltenék az MZ-m re, akkor az még jobb is lenne. De ha azon a 1,5-2 mill. forinton benzint veszek és még kétszer felújítom az MZ-t akkor még jobban járok. Gondoljátok el, az 6 köbméter benzin. Az 150000 km-re elég-->drága a bezin.
És most mindenki szeret, mert írtam egy kisebb fajta regényt. Bocs. :-)
Vagy mégsem kellene kitenni!!!
Rider!
& ha elküldenéd HyGy-éknek és feltennék az oldalra a videót?
Én kérem ETZ-vel és Trabival járok és az a nagy előnyöm is megvan,hogy nem sül szét melegben a fekete karosszéria és ki is látok,mert nincs izomból lesötétítve az ablak! Így be is lehet látni amikor vezetek és nem dugom el a nagy kopasz fejemet sötétített üveg mögé!
:DDDDD
Szeva Rider!!!!
Még az előző témához visszatérve: Szerintem aki egy kicsit is ért a motorokhoz az úgyis el tudja dönteni, hogy milyen is valójában egy MZ. El tudja dönteni, hogy higgyen nekik, vagy SEM.
Akit nem érdekel az úgy se nézi a műsort, aki meg elhiszi, hogy olyan egy MZ, ahogy bemutatták, azzal meg NEM IS ÉRDEMES FOGLALKOZNI.
Üdv. B.A.T.!!!!
És a 2 komponensű poliészter gitt, vagy kitt?? :
))Szerintem mindegy hogy hívod azt nézd meg mire ajánlják!
Felteszem neked festés alá kell nemde!!??
Na akkor 2k poliészter gittet vegyél, de vigyázz!!
Ha bekeverted, melegebb napokon 3 per alatt beköt!!!!
Tehát egyszerre csak igen kis adagokkal dolgozz!!!
Fisi
Ok, megértem. Nem mindenki egyformán veszi fel a dolgot :)))
Gittel az ablakot kenik ki, gyurmaszerű, és lassan köt meg (jópár nap)! A kitt meg hígabb, és sokkal gyorsabban köt! Másra valók! :)
Üdv: TiB
Remélem, azért nem az jött le, hogy én nem szeretem az MZ-met. :-)
Csak nem sértődöm meg egy karikatúrán, függetlenül a színvonaltól. Láttam már sokkal rosszabbat és igazságtalanabbat is.
sorszám: 2454 (11625)
( előzmény: B.A.T. (II.), 2004-06-05 10:32:15)
Én szivesen segítek dönteni! 250-es ETZ! :) Főleg, ha esetleg 2 személlyel is akarsz közlekedni! A 251-es naggyon rövid!
Üdv: TiB :)
Az egy áprillia műanyag első sárvédő.A hátulja nem magasabb, hanem az első villa szög és hossz van megváltoztatva,és ebből adodóan látszik úgy mintha meglenne emelve.
Köszi, köszi Dino előre is!!! :)
Szocira én is küldtem képeket a mocimról, és volt vagy 1-2 hónap, mire megjelent! Sokan küldenek sokmindent, a srácok sem tudhatnak azonnal mindent megcsinálni! :(
Üdv: TiB
Tudom, hogy ez a műsor dolog már egy lefutott téma, de azért TIKE-al teljes mértékben egyet értek.
Üdv. B.A.T.!!!!
Összesen: 981 oldal
Az itt olvasható hozzászólásokért nem vállalunk felelősséget.
Ha úgy gondolod, hogy egy hozzászólás méltatlan, kérjük olvasd el moderálási alapelveinket.
|
|
|
|