:: Szavazás ::
Milyen hatással van rád a benzináresés?
|
- Fórumok -
MZ - új hozzászólás Összesen: 982 oldal
A hajtókar nem rosz,de a gyári vagy a Japán az magasabb szinten van.(A MOTOROS LÁNYT NAGYON MEGJEGYEZTED!!!!!)
Koszi!
ebbol a nevekbol mar Szintiat be azonositottam,meg Zsombort is! A tobbiek igy meg csak nevek. Az elozo hsz-em muszaki reszere mit mondasz??
Koszi mindent Bambi,a szived aranybol van!
fisi
Akkor most utólag bemutatom őket.Szintia, Levente, Mosodás,Kamondi,Karcsi a Revüből,és zsombor a teszt men.
Okés!! :))
Nem kell befizetni, amerre kipróbálta a pilótád ( Levente??- nem mutatkoztunk be 1másnak!), arra te is elslisszolhatsz ángolosan, de ezen nem úljon nem fogom azt az 1500 ft- ot sajnálni egy profi tesztért! :)))
Persz kíváncsi vagyok a te gépedre is de mkire megyek vele, attól az enyém nem fog jobban menni!!
Ki volt az a srác?? Mert nézem a revüt, meg valami rémlik, de nem maradt bennem meg az arca! A kis sunnyogó! Pedig kiadtam volna neki is egy körre!
az a lazább illesztésű hajtókarom nem fogja szétverni magát idő előtt??? Ettől függetlenül jó a minőségük???
Hiába nem sokat beszélgettünk. :(((
Fisi
1998-ban kapot egy gyári felújjitó cuccot,a tulaj is lent volt ugyan abban a szerkoban mint a revűben.Legközelebb én is kipróbálom a masinériát,befizetjük a pályára,vagy a túrára ha jössz cserélünk.
Milyen jól elbeszélgetünk nem bambi??! :))))
Szóval akkor felejtős...
Esetleg ha apró vízsugarakkal turbuláltatnánk a keveréket? :)
Igen ismerem ezt a fogyasztás csökkentőt,kb 1 literrel levitte az MZ fogyasztását,de előzésnél katasztrófálisan gyorsult a motor.
Köszi a lehetőséget bambi!!!
Ne hari, nem az van hogy nem bízok a tesztpilótádban, hiszen láthattam hogy nagyon profi, és biztos hogy nem hazudik!! Ezt nem is merném feltételezni! csak hát amikor telón beszéltünk akkor azt mondtad hogy te fogod kipróbálni a gépet. Én szerintem én vagyok gyakorlatlan a 100 feletti haladásban, nem is a motor a gázos??!4 Hiszen te is mondtad hogy jó.
A zöld gép kié??
Milyen hajtókart raktatok bele??? Agazdija is majd mehet az enyémmel!!! Pesze óvatosan ,hiszen ezekből a gépekből egy ilyen példány már igen nagy eszmei értékkel bír!!!
Köszi mindent!!!
Fisi
http://forum.index.hu/forum.cgi?a=t&t=9028182&uq=291
4053-as hozzászólás
Én nem tudom megcsinálni Bambibiztosra :(
aakos hol van az indexes fórum?
Apró örömök az életben :)
Én is igy vagyok vele.Majd megyek én is elöl egy kicsit,és ha nem megy megkérjük Dolphit ,vezessen bennünket.:-)
Vasárnap börze a camponában.
Sziasztok!
Olvasgattam az indexes fórumot, az egyik srác emlegette az utánporlasztót, de szinte senki nem reagált rá. Pedig nem hangzik rosszul. Találkozott már valaki ilyennel motoron?
Ami a Revűben van zöld motor az egy gyári állapotú lenne,de sajnos vasárnap mikor mentünk le Kalocsára,hajtókaros lett.Valószinű,hogy a következő menésnél már lent lesz és kipróbálhatod.
Kössz az elismerést, most pirulok! :-)
De legyünk őszinték ez a túra vezetés nem nekem való, sokkal jobban szeretek a saját ritmusomba motorozni, vagy ha valakihez igazodni kell akkor meg inkább mögötte menni.
"Bárki mehet és gyakorolhat 1500 ft-ért."
Na ja! Aztán meg majd rajtam röhögne indenki, mert még egy Simsonnal is otthagynának!! Elment minden önbizalmam az Etz- től! :)))
Betette az agyamba magát az a kényszerképzet, hogy erőtlen a gépem! És Te nem is mentél vele! Majd ha Te is azt mondod hogy -igen!- ilyennek kell lenni egy széria Tz- nek akkor talán megnyugszom...
De nem ám széthajtod!!!! :)))
Fisi
U.I.: köszi a fúvókákat!! Mekkora méreteket csináltál???
Köszi, de nem ezért írtam!! Csak megvettem a Motor revüt, és arra reagáltam! :)))
Te Babi mester!!! :)
Nem átb...sztatok ti, a versenyző sráccal együtt???? Tényleg jó állapotban van a motorom?? Mármint motorikusan???!
addig amíg nem megyek egy hasonló Etz-vel, addig nem hiszek senkinek!! :)))
Fisi
Alszik a család azért van kikapcsolva. a telefon.Megvannak a fúvókák holnap küldöm.Valószinü,hogy jövő honap első hétvégén megyünk megint a kaloringre. Bárki mehet és gyakorolhat 1500 ft-ért.
Bambi!
A telefonod meghalt??! :))) Küldtem smst, de ahogy néztem a tyúkokkal mentél aludni!!??? :))))
Tényleg!
Oszd már meg velünk a motorozási tudásod??! Hogy kell egy Etz- vel Ts- el stb. menni?? Hogyan- miként húzassuk ki stb:..
Hátha az én agyonbaszott, szétgyepált gépemmel is jobban tudok majd gyorsulni kétszeméllyel, mert már tegnap majdnem úgy volt- hogy csak az én gépem nem megy 100- 110- es átlag utazót kétszeméllyel+ csomagokkal- lásd túra topic. :((((
Szal??!!
Dino!
Nem tudok jelenleg más alternatívát ,nézz körülfényező boltokban, és gépi polír paszta utolsó fokozatát keresd- magyarul ami a magasfényhez kell!
Mondanám, hogy küldök innen utánvéttel, de a tubus 3250+ postaköltség 1200- akkor már vehetnél belőle egy polírgépet!!? :)))
Fisi
Gexxx a héten bármikor csak elötte telefonálj.Van jó feszülség szabályzóm.
Köszi Czövi de én egy átlagos motoros vagyok vannak nálam sokka jobbak.Ott van atilla,aki avval a bárdal kivállóan ment elől igazi vezető.
Ez az ülés tényleg szép munka ! Le a kalappal a készítője előtt ! Szerintem megérdemel annyit, hogy a nevét, telefonszámát kiírod, hátha segít egy kis reklám neki. Meg nekünk, ha ülést akarunk csináltatni. Nem kizárt, hogy az ETZ-m új ülést kap. Valamit ki kéne találni, mert ha ketten megyünk, nem merek nagyon gyorsítani, mert félek, hogy a párom lepottyan hátul. Az ülés mögötti fényes cső-ív sincsen meg sajnos, nem tudom hol tudnék olcsón hozzájutni.
Budakeszin volt egy eladó,ha érdekel hívd fel.
Faludi jános
06 23 340-343
06 30 977 13 55
Hi!
Nem tud valaki eladó kis Etz-t?valami jobb állapotú kéne, mert az egyik ismerősömnek kéne.Nőből van.Ja és jó lenne, ha megállna kb.75 rugó körül.
Köszi.
Matya.
Hali steelheart6!!!!
Hát ő... izé, szóval nagyon pipec :)))
De most komolyan.
Ez a zeljesítmény + úgyszintén kóser.
Motoros tisztelettel: B.A.T.!!!!
Hát ez már csak természetes. Ha tudok szívesen segítek.
:)))
Üdv. B.A.T.!!!!
Ja, a honlapom:
panther1987.uw.hu
Háj!
Fenn vannak a képek az új ülésemről a honlapom motoros részlegében!
Kérném megszakérteni!
Szerintetek 25km 17perc alatt egy 150-es Trophytól jó? Az kb 90-es átlag.
Mert ma volt egy kisebb utam (25oda, 25vissza), és ezt produkálta. Ez sztem jó.
Na, várom a véleményeket az ülésről!
Ha valakinek kell, az illető olcsón dolgozik!
Üdv!
Halihó
Bambi!
Mikor tudnád +nézni a masinámat, mert nem mentem vele semmire, sőt... lerohadtam vele a 7végén. Szerintem megint feszszabi. (Vegyen mindenki olcsó magyar utángyártott sz@rt!)
Ezzel kapcsolatban egy kérdés: Azt mondták, hogy az elektronikus IFA feszszab-val rendesen működik a TZ. Véélemény? Esetleg nem tudsz valahol olcsón gyárit?
Gexxx
Üdv!
Okos döntés:)
tike da ETZ250 owner...
Szaisztok! köszönöm mindenkinek hogy segitettetek ,hogy mit vegyek 251-vagfy350/638 as Jawa! na már döntöttem! 251-est veszek! már csak az a baj hogy nem olcsó :)) de dologzok és megveszem ,mert nagoyn tetszik! és több embert megkérdezve azt modják hogy az legyen!
B.A.T.(II)
köszi a segitségedett nagyon rendes vagy!!
Fisi!
Nincs pénzem jelenleg csiszoló vagy polírgépre. Majd talán nyáron. Egyenlőre marad fúrógép. Ha nincs g10-es, akkor mit vegyek helyette?
Hát azzal a Hondával nem is csoda! :-)
Egyébként tiszta Rossi. :-)
Massino
Bambi mester az igazi rutin motoros ember.Tőle csak tanúlni lehet, minden téren!A túrán vasárnap este,egy kicsit húztuk neki,többször hátra néztem ,hogy ki nyomúl így az Mz- vel.Hát Bambi húzta neki, elém engedtem, egy élmény volt mögötte motorozni,a kanyarvételei a váltása maga az egész technikája oktatni való.Hétfőn a Hondájaval jött ,hozta a kislányát,de nem volt náluk útlevél és kerülővel elöbb Esztergomba volt,mint mi a rövidebb úton.
Azért vannak mások is akiktől lehet tanulni,denekem most ez a legújabb élményem!
Fúrógép helyett javaslom, a már mindenhol olcsón beszerezhető excenteres csiszolót, ez van nekem is a lényeg hogy állítható fordulata legyen!! Vagy leht a pulsu áruházakban is néha olcsón venni polírozó gépet!
A csiszgépet én 5 ezerért vettem a polírozó meg asszem 7- 8 volt!
Igen a lényeg kis fordulat ez ha lehet akkor 300- 400 legyen, de 1000 ölé ne menj, és akkor figyelj a nedvesítésre, mert beégeted a lakkot!!! Azt pedig igen nehéz kihozni már belőle, vagy lehetetlen!!!
A gépi lolírozás is rajta van a palackon, vagy tubusost vettél??
A durvázáshoz a szivacsos feltét kell, a középhez az a rücskös, illetve a G10- hez is, és a vágéna báránybőr!!! Meg a kezed is!
Miért akarsz géppel polírozni?? Azt csak a nagyon karcos felületekhez szokták használni!!
Ha tudtál venni G3- mat akkor a boltos G10- et is tud szerezni!!! Gépibe még a 3M is jó, csak drága.
Fisi
Fisi!
Én fúrógéppel polírozok majd. Gondolom kis fordulatszám tartományon kell csinálni. Ha g10-est nem kapok sehol, akkor mit vegyek?
Gyerekek!!
Ma itt volt Bambi, hát nem semmi egy csóka az biztos!! :))) Sütött ám a profizmus minden cuccból!!! És qrva jó a 24 órásra készített pupos MZ- je!!!!
Megy mint golyó!!!
Na ki is akadtunk vele mert kivittem a kicsinek titulált főfúvókámat karbistól és kalibrálóval bemérve éppen csak 110- es!!!!!!!-
volt a fúvóka!! Persze 118 volt ráírva! :))
Na Bambi megcsinálta 118- ra!!! :))
Mondjuk sok különbséget nem érzek de a tudat hogy elég anyagot kap, és lejjeb rakhattam a tűt már igen megnyugtató!
Bambi egyik versenyzője tezstelte a mocimta, és állítólag nagyon penge, tehát én várok sokat szegénykétől! :)))
Mondjuk egyből körbeállták amikor kivittem, tetszett nekik a gép... :)
Na jó nem futtatom magam tovább. :))))
Legyetek jók, és még 1x köszi Bambi Mester!!!!
Fisi
Hali gyerekek!!
Dino!!!
Na polírozás!
A Farécla nagyon jó, profi anyag- én is ezt használom, a művelet meg a következő!
A G3 ami neked van az a legdurvább anyag! Tehát először ezt kell felvinned, a nagyobb karcokat ez fogja eldolgozni!
Tehát fogsz egy jó puha rongyot!
A piktogrammok alapján mondom:
Az alsó sor a riéd, mivel ez gépi polírra is jó, de te kézzel ügyködsz tehát:
Felület letisztít- aztán anyag felráz rendesen.
Felviszel egy kis anyagot a felületre.
A rongyodat benedvesíted és kicsavarod belőle a nagyja vizet. Erre azért van szükség, mert nem szabad hogy túl sok vízzel felhígítsd a polírpasztát!
Kissé szétoszlatod minden felé a pasztát.
Elkezded dörzsölni először a 4 irány mindegyikébe ahogy a felület kívánja, ha nagyon kiszárad a sok dörzsitől akkor aláfújhatsz egy kis vízet, ablaktísztítós pumpába öntött vízzel, de erre ritkán van szükség!
Ha már alakul a felület akkor körkörösen eldolgozod a pasztamaradékot a felületen. Erre meg azért van szükség, hogy nem látszódjon a csiszolási nyom később a lakkban!
Ha ezzel kész vagy akkor kéne a G6 asszem ez egy közepes szemcsézetű paszta, ezzel is hasonlóan kell nyomulni mint a G3- al! Ez elméletileg arra szolgál hogy finomítsd az előző durvább nyomokat! Ha tudsz venni szerezd be - itt Kalocsán nem kapható csak rendelésre. :(
Ha ezzel kész vagy akkor kell mindenképp a G10- es!!
Ennek a feladata a végső símítás, és a magasfény adása!
Ezzel pedig így:
Rongy benedvesít,és kicsavar.
Felviszel egy kis anyagot a felületre.
Szétoszlatod.
És addig dörzsölöd minden irányban míg már fényes, és nem látszanak karcok az előző ppolírozásokból!
Végül körkörösen magasfényűre polírozod laza mozdulatokal!!
Ennyi lenne! :))
Fisi
Ha létezik biztonsági szelep nélküli zselés akku, azt tényleg nem érdemes beletenni.
Látott már valaki ilyet szétdurranva?
Nekem van egy tümler csónakmotorom, abban is tönkre ment a gyújtó tekercs, sajnos a simsoné nem jó bele, így tettem rá egy trafót+akku+a tekercsek+Graetz, szóval normális fordulaton pont jól tölt fesszabályzó nélkül! A savas akksi meg jól bírja ha esetleg nem pont annyi a töltés mint kellene, a zselés meg ilyenkor hamar megadja magát!
Én is csatlakozom az akksi hozzászólásokhoz: Simsonba riasztó-akksit tettem. Két kivezetéses világítótekercs a hátsóvilágitás tekercse helyett, valamint Graetz egyenirányító. Próbaként beindítottam és a töltőfeszültség pont jó volt, úgyhogy fesz. szabályzás nem kellett. A gép akkugyújtásos lett, mert a lendkerékmágnes nagyon legyengült. Szóval így működik évek óta. Az ETZ-be csak hagyományos akkut teszek, mert a mechanikus fesz.szabályzó elég eltérő értékekre szabályoz. A savas akksi talán jobban túléli a megnövekedett töltőáramot. Pezseg, de nem durran szét.
Csákó Kobra1!!!!
Még bővebb infó ETZ 251-ről + JAWA-król:
http://www.emmzett.de
http://www.jawa.nl
Szerintem ez is segíthet.
Tisztelettel:) B.A.T.!!!!
A zselés akksi érzékeny a töltőáram ingadozására. Ezért ha az eredeti mechanikus fesszab van a gépben, akkor ne tegyél bele, mert el is durranhat. Egyébként savas az is.
Szóljatok, ha hülyeséget beszélek, DE: a zselés akksi is és a savas is ólom akksi.
A tűzjelzőké viszont nem az.
A szavazás kiértékeléséből számomra csak annyi derült ki, hogy hányan szavaztak erre-arra : )
Egyelőre nem lettem okosabb (egyesek szerint már nem is leszek soha).
Nos? Ha volt már ez a fórumban, sorry, még nem jutottam a végére.
Köszi!
Összesen: 982 oldal
Az itt olvasható hozzászólásokért nem vállalunk felelősséget.
Ha úgy gondolod, hogy egy hozzászólás méltatlan, kérjük olvasd el moderálási alapelveinket.
|
|
|
|