:: Szavazás ::
Milyen hatással van rád a benzináresés?
|
- Fórumok -
MZ - új hozzászólás Összesen: 982 oldal
Hello Steelheart!
Hol lehet MALIGÁN demót letölteni?? :-)
Üdv: Miklós
Aha hazafelé jövet jobb volt a kuplung mint előtte. :-)
Egyébként ha hazajöttem elugrok hozzád egy kis alaposabb átvizsgálásra, így a sötétben nem sok mindent látok.
Remélem semmi bajod.Ja és a kuplung is meguszta?
még egy szó az utánpótlásról.
a három éves fiamat ezzel tudom kordában tartani: "nem megyünk a motorral , ha rossz leszel !
"Lassan utléred Dolphit,meg ZST az esésekben."
Azért túlzásokba nem kell esni. :-)
Tudom hogy óvatosan kell, de nem láttam. Sötét volt mint a háborodás, közvilágítás nem volt. Annyit láttam hogy az út széle homokos, de azt nem gondoltam hogy a közepe is.
Ezt megint szerencsésen megúsztad,és ezért anyukád nem hibás! Holnap korán kiugrasz a börzére veszel egy indexet,meg egy tükröt aztán már mehetsz is.Lassan utléred Dolphit,meg ZST az esésekben. Ma amerre mentem rengeteg kanyarban volt murvás vízát folyás ,nagyon óvatosan kell szedni a kanyarokat.
A kurva anyámat! Ebben a fos időben hát nem eldobtam a motort én marha! Útfelbontás volt, és homokos volt az út. Leesett az eső, jól bevizesedett én meg a kanyarban rámentem és egy pillanat alatt elment a gép alólam. Nem láttam a sötétben hogy ilyen az út. Rohadt mérges vagyok magamra! De szerencsére a gépnek nincs nagy baja, csak bal hátsó index, és bal visszapillantó tükör. Persze a farmerom kuka, a térdem meg lekopott. És így menjek holnap Balatonra, legszívesebben gyorsan rendbehoznám a motort.
Vigyázzatok magatokra!
Massino
Háj Emberek!
Olyan faintos lett a gépem. Azért így már egészen más, hogy nem csúszik a kuplung, van normális gyújtás, és nem fúj ki a hengerfejem.
Péntekre be is terveztem egy kissebb mocizást Kaposvárra (75km), csak az idő legyen jó.
Télleg, van itt valaki KAPOSVÁRRÓL, vagy KÖRNYÉKÉRŐL?
Mer mi jószocimotorosok összefuthatnánk.
Üdv!
Egy kicsit az utánpótlásról is szóljunk :
Helyzet a következő: Műhelysöprés miatt az udvaron áll a két használatos motor: az ETZ, meg a postai Suzi. Nagyobbik fiam sürgősen el akar jutni valahová hát kér, hogy vigyem el motorral. Az öccse kérdezi, hogy melyikkel mentek ?
Hát az MZ-vel, válaszolja öntudatosan a srác. Azért ez már nem semmi !
Jövőre lesz 14 éves, már félre van neki téve a Simson. Mi is hasonlóan kezdtük.
A 250-es kicsit talán tekintélyt parancsolóbb, a 251-es bohócosabb! :)
Uff: TiB
sorszám: 2606 (12119)
( előzmény: B.A.T. (II.), 2004-06-12 15:12:29)
Hát a 250-eset azért szeretik mert hosszabb, és kényelmesebben el lehet rajta férni 2 személlyel meg csomagokkal, és valamivel stabilabb az úton a mérete miatt. A 251-essel viszont könnyebben lehet kanyarogni, meg bújkálni az autók között.
sorszám: 2605 (12117)
( előzmény: B.A.T. (II.), 2004-06-12 15:12:29)
Hi!!!!
Lenne egy kérdésem. Mit érdemesebb venni? ETZ 250-est, vagy ETZ 251-est? (tárcsafékes ETZ 250-esre gondolok)
Ja + hogy ETZ 251-ből melyik a jobb? A 90-es + az előtti széria, vagy a 90 utáni? (amelyiknél más a hátsó sárvédő + ilyenek)
Aki tud az válaszoljon, a válaszokat előre is THX.
Üdv. B.A.T.!!!!
Igen, olvastam a cikket.Azt írták, hogy minőségi, fullszint olajjal lehet 1:100.De én akkor is maradok az 1:50-nél:)
Tike,aug első hetében megyek majd Szolnokra,megnézném a géped:),Szajol utba esik,bár nem ismerjük 1mást,de majd megismerjük,mi szocimotorosok tartsunk össze:)ok?Tiszta szégyen,hogy mindennap olvasom a lapot,ismerek már neveket,de élőben még senkit..
A győri ocsmányiroda egyszerüen kriminális. A jogsim még nincs meg, ma volt az első forgalmi órám, de már előre félek, hogy menyit kell majd várnom. Egyébként a motor ügye már lassan egy hónapja ott van náluk, jelenleg a BM központi adatnyilvántartójából várjuk az adatokat egyeztetésre.
A keverési arány lehet hogy lehet 1:100 mert ez olajtol függ.Egyébként mintha a cikkben is tettek volna rá egy homályos említést hogy olajtol függ.
Bp-től északkeletre Veresegyházon (kb. 20 km.) Itt is lakom
Tök mindegy mit keversz bele, 1:50-re keverd! :)
Üdv: TiB
Üdv!
Én Szajolban lakom, Szolnoktol 10km.
tike
Hi!!!!
Valaki nem tudna felrakni a szakirodalomhoz ETZ 251 használati útmutatót?
Üdv. B.A.T.!!!!
Szoktunk Hungaroring Kaloring Kecskemét:Akit érdekel hivjon a 06203420977-es telefonon, üdv bambi.
Srácok,Szolnok környékén,ill Miskolc,és Szolnok között lakik vaki?Megcsinálták már az autopályát vagy mifenét Mezőkövesdnél?
Postás,Te hol is dolgozol,ha jól emlékszem Pest környékén?
Ha nincs rendszamod az nagy szopás mert nekem az átiratás is 21 ezresembe került.szerintem egy rendszam elintézése legalább egy honap futkosás plusz 30-40 rugó.Apropo jogsid van-e?Most lett meg nekem a korlátlan.Bementem okmányirodába hogy kérek időpontot 8adikán.Erre aszongya a csaj hogy 22dikére tud nekem legelébb ajánlani időpontot.ennyit erről.Régen három munkanap után kezembe volt a papir mostmeg lofasz
Bocs a sisak 16 volt ujonnan.
Zotya!
A Motor Revüben 1:100-ast is írtak....
Sziasztok!
Lenne egy kérdésem: nem szoktatok MZ-vel nyílt napokra járni valamelyik itthooni pályára? Ha igen, érdekelnének a tapasztalataitok....
Köszi a válaszokat!Üdv!
Hello Postás!
Előre is köszi a segítséget! Küldtem a mailben egy rajzot abból minden kiderül, jobb mintha leírnám.
üdv
csabee
Nem én voltam. Az én gépem nem szakadt :) Még sajnos csak a garázsban áll, rendszám nuku.
Sergei, német oldalakon azt írják Mz-sek, hogy 1:70 es simán jó full szintetikussal, bár szerintem egy kicsit bátor dolog. Bővebb info:
http://totalbike.hu/esztergany/olaj2t/
GREX G06 II nekem ez van 6 volt ujonan.
Kit láttam ma delelott piros TS 250 el Győrben marcal I mellett?Egy picit szakadt volt a gép bár csak suhanni látam:))
Jol ment nagyon
én speciel most Repsol Scooterrel járok, a Futárnál valami 2000 ft; fullszint olaj, 1.50-be keverem, és nem füstöl, nem taknyol.
Max. ha a dugóban bekajál.
Tegnap olyat motoroztam amúgy :-D
Hello Bitang!
Ha Bambi erre jár, elmondja pontosan mi volt a baj :))
A fő gond amúgy a léptetővilla, és a 2-es fogaskerék volt asszem, de amit utángyártottat vettem, az hibás volt...
Amúgy anyagköltség olyan 5-6 ezer ft kb.
Üdv!
Magam keverem az üzemanyagot az ETZ250-be. Kicsit füstös a motorom, ami engem idegesít. Ennek belső okai is vannak nyilván, de most úgy döntöttem, hogy szintetikus olajat keverek a benzinbe. Ha füstöl, legalább virág illatú legyen :) Az lenne a kérdésem, hogy milyen szintetikus olajat vegyek és milyen keverési arányt kell alkalmazni? Úgy tudom módosul az AROL2T-hez képest, csak nem tudom, hogy hogy. Köszi!
Helló!! Én 13-ért vettem újonnan egy zárt, fekete Grex alapmodellt. Eddig nem volt vele gond. :-)
Grex G06. Szerintem elég jó. MZhez meg pláne.
Sziasztok
Már egy másik forumon is megkérdeztem,remélem nem gond hogy ide is bemásolom.
"Most csinálom az "A"-s jogsit és ha sikerült letenni,szeretnék egy 250-es MZ-t vásárolni.
Azért írok,mert kellene bukosisakot is venni és nem tudom hogy az olcsóbb kategóriából (20 ezer ft alatt) melyiket érdemes választani,illetve van-e értelme ilyen "gagyi" sisakot venni.
Mit ajánlotok?Ti milyenben motoroztok?
Üdv:Tomi"
Hi!
A motor 150es. Megvettem ma a lamellákat, NDK-s, 300ft darabja. Az acélokat nem cserélem, de az van is itthon. Meg a telómhoz is kaptam szimmeringet. Szombaton megcsinálom.
A gyújtást is, meg mindent. Jövő héten jónak kell lennie a vasnak.
Üdv!
"Ezért netezek most, nem motorozok :((" --> 4-es nyélgáz --> 110 :-))))
Gexxx
Szia Infomaker!
A hármas sebességgel volt gond, ugye? Megkérdezhetem kb. mennyibe került? Mit kellett pontosan cserélni, főleg az anyagköltség érdekel. Nekem is ilyen bajom van, csak az ötössel.
Ezért netezek most, nem motorozok :((
Üdv mindenkinek: Miklós
-----------------------------------
Lehet itt valahogy jelszót és mail címet változtatni?
Csabee !
Mégis mit értesz hossz alatt ? Tudom elsőre hülye kérdésnek tűnik, de szerintem nem az. Írd le mi érdekel, és én kisétálok a műhelybe, és lemérem neked. Van egy kiszerelt hátsó villám, minden hozzáférhető rajta
A csapágyas darabról van szó! Csak én befűrészelésnek hívom, te meg keskenyebb bevágásnak! :) Szóval a keskeny bevágás fönt, a széles (ahova a durvaállító illeszkedik) lent!
Üdv: TiB
Sziasztok!
Szerintetek meg lehet csinálni az etz-t sarokváltósra viszonylag egyszerűen? Van valakinek tapasztalata ilyesmivel kapcsolatban?
Köszi:
péter
A motor 250-nes? mert arról irtam. A lamellát a HUBER-nél kapsz gyári Német 1 garn 7800 ft.A Magyart kapsz a futár petinél kb 2500 ft. A kipufogót lakatoshoz vigyed,de a kromozó nem fogja elválalni mert össze koszolja a kádját.
Hello
Ebben nem tudok segíteni, nekem a szivattyúval még semmi bajom nem volt, így soha nem szedtem szét.
Sőt hogy őszinte legyek a gyújtáson kívül még soha nem volt semmi baja!
Üdv Attila
Kösz Bambi!
Lamellából tok venni eredetit, a kipuffal meg majd kezdek valamit. Talán ha lesz zsém a krómozásra.
Ez az égetéses dolog hogy zajlik? Csak simán beledom a tűzbe, vagy fölgyújtom???
Nemtom hogyér adnak ehhez újat. Meg van egy rezóm, sztem az fog visszakerülni. Bár az csak a városba jó, hosszú távra nem.
Üdv!
Igazán köszönet a felvilágosításért aakos!
Sajnos, tényleg, nemrég, mikor cseréltem a berúgókar rugóját, akor törött ki egy darab a csapágyas ház egyik vágásából, de azelőtt sem volt egyforma széles ez a két bevágás. Pedig, mintha így lettek volna gyártva...
Összesen: 982 oldal
Az itt olvasható hozzászólásokért nem vállalunk felelősséget.
Ha úgy gondolod, hogy egy hozzászólás méltatlan, kérjük olvasd el moderálási alapelveinket.
|
|
|
|