:: Szavazás ::
Milyen hatással van rád a benzináresés?
|
- Fórumok -
MZ - új hozzászólás Összesen: 982 oldal
Hááát.... Fishi egy vérbeli bráner! :))) De azért szeretem! :))))))
Péntek késő délután jó? A Szőlő utcánál, ahol melózom, összefuthatnánk! Kb. 6-ig vagyok!
Üdv: TiB
Kiváncsi vagyok, hogy másoknak mi a véleménye az 5000-es fordulatról?
"Városban sem megy az ember olyan sokat 30-nál kevesebbel"
Ez nálam annyira igaz, hogy otthon 70-80-al járok :-)
Gexxx
Magwas, ha te 5000-en járatod a motrot napmintnap, akkor félév alatt kikoptatod a szettet.
Szerintem.
Pontosan, a régi óra is marad, és a kormányra még egy bicajóra. Én szint 2 éve vettem egy Cateye órát 3000 Ft-ért (persze, román lejben számolva). A mágnes súlya szerintem elhanyagolható.
Talán ami nekem sem tetszik, ki kell pótolni 2-3 centire az érzékelőt a villától a kerék fele. Nem mutatós így, de a lényeg, hogy működjön.
Az ETZ szerelési kézikönyv elején van egy pár karakterisztika. Én diesel merdzsóval jártam eddig, nekem is hülye hangja van a motornak amikor 5000-en pörög, de a karakterisztikák meggyõztek. 5000 fölött egy kicsit a legjobb a fogyasztása és a forgatónyomatéka, és 5500 körül a legjobb a teljesítménye. Mióta 3000 helyett 5000-en járok, azóta érezhetõen kevesebbet is eszik.
Próbáld meg azt, hogy valami elhagyatott úton beteszed egyesbe, és 5000-en mész 2-3 km-t, ami kb 30km/h, hogy hozzászokjál a hangjához. Városban sem megy az ember olyan sokat 30-nál kevesebbel, fölötte meg sebváltás kérdése az ideális fordulatszámtartomány tartása.
A bicajos órát úgy oldottad meg, hogy az is külön méri a sebességet meg ilyeneket?
A bicajosnál csupa digit. óra volt, majdnem annyiba kerülnek mint amennyibe az egész moci volt. Ráadásul ha mérni akarok vele, akkor fel kell tenni a mágnest a kerékre, ami kiegyensúlyozatlanná teszi, és az érzékelõt meg rohadt közelre kell tenni ami nem tetszik.
Tudom, tudom..igazad van, csakhát városi mászkálásnál nem mindig lehetséges 3000 fölött járni...mind motoz a fejemben, talán lehetne a rezgéseken csillapítani gyengébb gumitamponnal vagy egyébbel?
Ezt a tartoményt felejtsd el!
ad1: ránagt a gép, meg rezeg... :-)
ad2: megterhelő a motornak, jobban erőlködik
ad3: megterhelő a pénztárcának, mert itt többet fogyaszt.
Két ütemű a moci, kéri a pörgetést. 3000-3500 alá ne nagyon menj!
Gexxx
Ja, és emlékszem, a 150-es alapjáraton buzgón rángatózott a gumitamponban, míg a mostani 251-esem nem. Talán túl rigid s ezért rázná ki magát a kormányon?
Hmm...már pedig én azt a tartományt szeretném használni, főleg a városban...A régi 150-es ETZ-m nem csinált ilyeneket, az simán ment, legfeljebb 95 km/h felett ráztak a lábtartók, de kormányon nem.
"(Ti már fél 7-kor is a gép előtt ültök???? )"
Igen Gexx, :-), csakhogy nálam az félnyolc volt(Erdély), melóhelyről írok én.
Háát. Jobban szereti az 1 szmélyt, de ez mindenhol így van.
Nem fog úgy gyorsulni, lehet, hogy kisebb lesz a vígsebesség.
A telókkal nincs gond, az elsőről még inkább lejön a teher (ezért lehet könnyebben kerékre kapni személlyel, akár véletlenül is :-), a hátsón meg lehet állítani.
(Ti már fél 7-kor is a gép előtt ültök???? )
Gexxx
A válasz: mert a moci egy MZ :-)
Ez az 1 henger már csak ilyen...
De ne érdekeljen, úgysem ezen a fordulaton használod. Legalábbis remélem
Gexxx
Sziasztok!
Talán még nem szólok későn. Ha vkit érdekel, júli 02-04 között lesz a VI. vagy VII. Motoros Weekend Vilyvitányban, a 1 kies Zempléni kisfaluban. Aki akar és tud az jőjjön.
Hali!
Engem az érdekelne, mennyire szereti az ETZ 250 a két személyt? Gondolok itt a hátsó teleszkóprugókra pl. Köszi!
Sziasztok,
volna egy kérdésem: miért ráz a kormány mikor a motor 1500-2500 ford/percen megy?
Annyira, hogy a tükrökben olyankor semmit se látni gomolygó dolgokon kívül egyebet.
A moci: ETZ 251.
azon gondolkoztam, milyen jókedélyű srác lehet 'bertham'. SZEVASZ!!! :-)
Szerintem lesz vagy 7 óra, mire pesten vagyunk. Vagy 8. Vagy mittudomén...
Ez csak terv egyenlőre, az is lehet, hogy innen Gödöllőröl viszem fel pestre. Nem tudom. Csak az a lényeg, hogy tike ráérjen, mert szerintem ő fog felkísérni
Gexxx Vasárnap Kalocsán vagyunk motorozni.Vagy kora reggel jó vagy este mikor megjövünk.
Please use 3 x! :-)
GeXXX
Keblemre testvír! :-)
Mikor is szakértünk? TiB-el már lehet, hogy hamarosan, majd kikérdezem, hogy mi a véleménye rólad ;-)
Szerelés: A túra előtt elhagytam a kipuffkonyök rögzítőcsavarját (ami a blokkhoz rögzíti) Tike hozott egyet, útközben azt is elhagytam. Azt ellenőriztük (a dekkni levételével), hogy át lehet-e küldeni egy hosszabb csavart (átmenő-e a menet, vagy mi a szösz). Hála istennek az volt, így egy Zsandatarától kapott csavarral ismét rögzítettünk. Azóta is az van benne (köszi a fasszantos csavart).
Gexxx
Üdv mindenkinek!
egy Etz 125 ös mennyit meg maxon?
és sok probléma van vele?
Ááá Gexx mester!
Akkor te voltál a képeken (3. szocitali) akinek acélbetkósa van??!! :)
Én is ebben nyomom Faja!!!
De mi ez a nay szerelés a mocin???!! :)))
Ejnye- bejnye!!! :))
Fisi
Üdv!
Gexxx, nekem jo a vasárnap, kb 5-6 körül tudunk indulni otthonrol.
Apropo: Jön valaki hétvégén Kunmadarasra??? Rakétamotor, Top Gas EB futam....
tike.
Uhh, valami gebasz történt, de szerintem nem én bazilikáztam el.
Felteszem az én lapomra, onnan működnie kell. Tehát: klikkk ide , vagy ide
Remélem már jó lesz.
Ja, és ha érdekel, akkor keresd Macit az alkatrészbörze topicban. Vagy mailben küldök telszámot
Gexxx
Hajrá
Ha érdekel, itt van néhány kép a mocimról. Csak klikkk ide ,vagy esetleg ide.
Bambi!
Még a héten hívlak a mocival kapcsolatban, de szerintem Vasárnap viszem fel. A hétfő már nekem sajna suli (gyakorlat). Neked megfelelne?
Tike!
Vasárnap?
Köszi Gexxx!
Majd megpróbálom ha már ott járok a anknál.
Még1x KÖsz!
251-es tankkal nem volt dolgom, én az enyémre egy izs56-os tankját tettem. Csak az eredeti tartofüleket kellett leflexelni, és már ment is fel a régi helyére. És ráadásul sokat szépít a mocin, jó alakja van
Gexxx
Az egyáltalán nem baj, ha a könyök meleg. A benzin kb. 800 fokon ég, és ez a forró gáz rögtön a könyököt melegíti. Főleg, ha amúgy is meleg van, meg hajtod is a gépet. Ha folyamatosan gyorsan mész vagy pl. hegynek felfelé, akkor pattoghat az még a hengerfejen is.
Köszi András,
szóval ezek a kokszok, olajok fehéren füstölnek?
Bármi másra gondoltam volna...mondjuk van egy szaga, az is biztos! legközelebb megpróbálom elemezni...és akkor mondjuk nem gáz ez a nyálpattogtató melegedés? a blokkról nem pattant le, meg a kipuf végéről sem,végigköpködtem...
Péter
péter'250: ez teljesen normális, ég ki belőle a rengeteg lerakódott olaj meg koksz ami eddig az erőlködés miatt nem tudott elégni és lerakódott. Szerintem zavard meg a mocit pár kilométeren, ezalatt leég az olaj meg a koksz a kipuff belsejéből és utána nem fog füstölni. De addig... :)
Sziasztok!
Van egy kis fennforgás az etz-mmel; röviden a történet: nem nagyon akart 80 fölé mászni hiába húztam, és csak kb 3500-at pörgött. elmentem vele Bambihoz (megjegyzés Bambinak: narancsszínű motor, Robival érkeztem), aki gyorssegélyként kipuf tisztítás gyanánt egy csővel jól megkalapálta; (kösz mégegyszer utólag is neki.)ettől kicsit javult a helyzet, de most azt vettem észre, hogy egy kisebb gyors menet után (max 100 km/h), (ami tényleg max 1 km, mert Bp.-en nem nagyon lehet sokáig 90 fölött közlekedni) amikor megállok pl lámpánál, akkor jó sok fehér színű füst jön a kipuból alapjáraton. Ma meg próbaképpen megnéztem mennyire lett meleg a dolog: a könyökről csak úgy pattogott le a nyálam. már csak azért is érdekes volt, mert még nem láttam ilyet; alig nézhettek hülyének a parkolóban, ahogy bőszen köpködöm a gépet...
Szal ha valakinek van valami ötlete, szívesen veszem:
Köszi:
Péter
Sziasztok!
Azt szeretném megkérdezni hogy a 250-es ETZ-re rá lehet-e tenni a 251-es tankját. Mert nekem nagyon nem tetszik a 250-es tankja. Szerintem nagyon csúnya. De ízlések és pofonok.
Tehát valaki tudja hogy rápasszolna-e vagy valami kisebb mekkeléssel rá lehet valahogy tenni azt a tankot??
Üdv!
Hmm..."kókány", de figyelj csak, mit is kérdezett magwas? : "Van valakinek jobb ötlete, mint hogy felteszek a tankra egy táblát és krétával felírom az óraállást?"
Én adtam egy elfogadható tippet, te?
A bicikliórás megoldás egy kissék kókány!
Van, veszel egy bringaórát amelyik tudja azt a nullázós számlálót és felrakod a kormányra. (Én is így csinálom)
;-)
Hi!
Hiányolom a kilométerórából azt a számlálót, amit jól le lehet nullázni tankoláskor. Van valakinek jobb ötlete, mint hogy felteszek a tankra egy táblát és krétával felírom az óraállást?
:)
ETZ 251 forever! This is the best!
Szerintem bármelyik mezei motoros boltban tudsz venni, én Győrben vettem a Citybikeban.
A hogyan továbban van róla szó.
Egy egyenes léc kell hozzá, és az a lényeg, hogy mindkét keréken két ponthoz érjen hozzá. Ha ugyanakkorák a gumik. Ha nem, akkor pedig szemre:)
Hello aakos!
Hol vetted az elsősegély csomagot a mocihoz? (gyógyszertárból elhajtottak)Mert júl, végén én is viszem a gépet és az nincs.
Előre is köszi!
Hello
Van egy kis gondom az 125ETZ-vel. Nagyon csúnyán kopnak a kerekeim. A hátsó köpenyt le is cseréltem, de mielőtt elkezdeném hajtani a gépet, szeretném beállítani a kerekek együttfutását. Hogyan álljak neki? Főleg a hátsó kerék beállítása érdekelne.
Sajnos, nem találtam a könyvtáramban leévő doksikban erre a műveletre leírást.
Köszi
Czifi
Van egy zöld is? Van egy piros, amit már mindketten láttunk. + egy ezüst, meg ezek szerint akkor ez a zöld. Meg az enyém, de az egyenlőre a garázsban lapul. És én még azt hittem, hogy a TS250 ritka jószág.
Ha minden igaz, szerdán viszem műszakira a gépet. Vettem izzókat, meg elsősegély csomagot. Van még valami amire szükség lehet? (A jó motoron kívül :) )
őőő, a kerék érdekelne, ha tuti és jó pézzé adod. mennyi lenne?
Gexxx
Üdv!
Ma és tegnap(nagy tesconál) is láttam egy UBG 590 asszem ez a rendszám.Egy csudaszép kis 250es TS.Zöld.Győrben
Kié?Tud rola valaki?
Szivesen megnézném közelebbről is a gépet mer nagyon finom a járása persze csak messziröl láttam, hallottam.
Több érvem is van az eredeti dobfékes verzió mellett. Előszöris: a TS dobfékkel TS, úgy ahogy a gyárból kijött. A TZ kormányszerelvényei szerintem bumfordiak és csúnyák, nekem nem tetszik az egész, nem is beszélve a traktorlámpáról.
Ami fontosabb: sokkal hatásosabb a tárcsa. Hamarabb és kisebb erőkifejtésre megáll a 130 kilós 250es ETZ és TS mint a 100 kiló körüli TS 150 a dobfékjével (tudtommal ugyanaz van a TS 250-en is gyárilag).Ha rendesen össze van rakva a rendszer, sok gond nem lehet vele. Ahhoz viszont tényleg oda kell figyelni. Ennyi. Viszont szimmeringes volt a telóm a nagy TS-en, emellett folyt a főfék, meg a munkahenger is, ázott minden, mégis elég jól meg bírtam állni ezzel a sz@r fékkel is ha kellett. Igaz a hátsó kerék meg-megcsúszott melegebb helyzetekben, de emellett is ez volt a hatásosabb. ennél csak jobb lehet egy rendesen beállított dobfék elől. Nekem nem ér a tárcsánál az a fék6ás növekedés annyit, hogy egy ilyen hibásodásra hajlamosabb, sérülékenyebb, bonyolultabb rendszert használjak, ami ráadásul nem is tetszik. Szerintem minél 1szerűbb valami, annál jobb. Vezetni meg ésszel kell, semmit se ér a jobb fék, ha mellette bénázik az ember meg vakot mer feleslegesen :) .
Vizsgázni a Mozaik utcába viszem júli 15. előtt a gépet, de visszaalakítani csak utána akarom, mert sok meló és most nincs időm.
Elvileg nem engedhetnek át átalakított fékrendszerrel, de szerintem nem lesz gond. Mikor a Zündappomat vittem, egy rakás futárgépet, meg lelakott T5-ös Pancsit átlökdöstek, ha fog a fék, az már elég volt. Az én akksim meg jól lemerült, ezzel meg is oldódott az elektromos rendszer átnézése, elhitték hogy minden megy.
De lehet h most nem lesz ilyen mákom és belém kötnek mint a beton...
Oldalsokat,hogy ne szoruljon.
Összesen: 982 oldal
Az itt olvasható hozzászólásokért nem vállalunk felelősséget.
Ha úgy gondolod, hogy egy hozzászólás méltatlan, kérjük olvasd el moderálási alapelveinket.
|
|
|
|