:: Szavazás ::
Milyen hatással van rád a benzináresés?
|
- Fórumok -
MZ - új hozzászólás Összesen: 982 oldal
Sziasztok! Kérdésem:Pannonia kipuffal jobban megy-e a 250/1 Ts esetleg többet vagy kevesebbet fogyast?
A hangja az biztos jobb a pancsi kipuffal (furulya nélkül)
nem tudom, itt mi van, de talán érdemes visszaolvasni:
http://forum.index.hu/Article/showArticle?t=9028182
Mikor kell ffőtengelyt felújítatni?
A hajtókar és a főtengely közé egy 0.45-ös hézagmérő befér, a 0.5-ös nem.
Más:
Az nagy gáz ha a dugattyú szoknyájából letörtem egy kb.4mm "magas" darabot? Mármint elvileg előbb fog szívni miatta, de mert előbb szív a kialakult szvóhatás nem lesz akkora???
Megint más:
Ha a főtengelyt nagyon kicsit bevagdosom, hogy a beszívott levegőt jobban nyomja a felömlő felé??? A felömlő aljánál (a henger aljával együtt) egy kicsit "megigazítom", hogy jobban áramoljon föl a cucc????
Egyéb ötlet "sufnituningra"?????
Ja, TS 125
MINDEN ami SIMSON hoz MZ hez és JAWA hoz illetve robogókhoz kell!!! Új gyári és utángyártott illeteve bontott alkatrészek jóval BOLTI ÁR ALATT!!!!! Blokk alkatrészek, fogaskerekek, csapágyak, szimeringek, gumik, kippufogók, kerekek, tankok, spoilerek, olajak, dugók, fötengelyek, elktromos cuccok MINDEN!!! Akár postai utánvéttel is! 5000 ft felett Bp.-belül INGYENES kiszállítással! HÍVJ INFÓÉRT!!! Szarka Péter 0630/4096093
e lapon, a szakirodalom címszó alól töltsd le a a Hogyan Tovább MZ? c. könyvecskét.
Szisztok! Én még kezdő MZ-s vagyok egy ts125-össel amin 150es henger, dugó, hengerfej van. Haverommal csináltuk romos állapotban került hozzánk. Kérdésem hogy hol találok hozzá leírásokat, tapasztalatok üzembiztonsági szempontból hosszú távon (idáig rövid távon no problem) képekeket és egyéb érdekességeket. Másik kérdés, hogy 90 km/h(ez a vége) az elfogadható-e 125-ös fúvókával. Motorfelújítást nem eszközöltünk 46000 ezer km mutat az óra de úgy húz mint a fene. Előre is köszi.
"Elfogyott... 4 versenyző"
Béke poraikra. :-)
Vagy csak lefogyott? :-))
voice.Akkor is montam,hogy a körülményekhez képest kivállóan szerepeltetek,amihez most is csak gratulálni lehet. Az ETS-t 68-73-ig gyártották,a trophy-nak a sport változata,és ezzel 677 kört=1896 km mentünk.Elfogyot 5 hátsó és 3 első gumi,5 liter olaj 190 liter benzin és 4 versenyző.:-)Hát igen jó szervezés és sok guba kell hozzá,aminek ti sajna nagyon szűkében voltatok.:-(Ha valamiben segíthetek irj.üdv bambi
Háj!
Semi!
Nemtok írni az MZKLUBra, mert valamiért szar a netem és nem engedi, akkor az a csütörtök mehet?
Bambi!
Gratula! Szép eredmény, Csütörtökön meglátogatlak. Azt megisszuk rá az áldomást.
Van valakinek tapasztalata TS 250/1-el? Má kinéztem magamnak.
Ja és lesz egy eladó Trophy 125/1 '73-as, 150es henger, full felújítva, májusig műszaki, nagyon megbízható, piros-fekete-szürke. Még nincs kész, de már készül. Kb 65EFt lesz az ára. Ja és van hozzá sok alkatrész, meg néhány extra. Különben minden teljesen eredeti rajta. Majd kb egy-másfél hónap múlva (reményeim szerint).
Na ez csak olyan mellékes volt.
Üdv!
Elkezdtem szétbontani a blokkot. Jól haladok.
Hi!
Nekünk csak pár kör kellett az 500-hoz ha jól emlékxem, 0 eséssel, tudtommal senkinek sem volt egy veszélyes helyzete se. De hát olyan szép motorral nem is szabad.
Gondolkoztam egy olyan mocin mint a tiétek volt ( ETS 250 olyan van egyátalán?? )
Szerintem jó szervezéssel mi is megközelíthetnénk a 600-at. (nem a versenyzőnek kell benzintkeverni+tankolni este kannából mikor kint felejtik 23-tól reggel 5-ig, mert az egyik álmos, másik meg elfáradt :). + gumiból is többet kell vinni fene se gondolta, hogy leölünk 12 óra alatt 1 garnitúrát. Monjuk a motorral szerencsére semmi gond sem volt a megtett 1542 km-es csőgázas távon.
Ja és legközelebb nem hagyjuk otthona kaját+piát a nagy siettségben 3 napra, én 4 kilót fogytam péntek reggeltől vasárnap este 11-ig. Persze alvás se volt.
Honnan lehet tudni az ilyen veteránversenyekről?
Kérdéséből hogy derült ki, hogy tudja-e? :-)
Ezt honnan tudod hogy kell rá katalizátor?
Szia TiB!
Köszi a segítséget.
Körülnézek én is a boltokba. Tavaszif van rá időm.
Hi!
Én a Méray-nál nézegettem először egy Louise dobozt, az nem rossz, de saját tapasztalat nincs! www.meraymotor.hu Aztán kényszerből, egy Shad márkájút vettem az Imetnél, aranyáron! 44L, és 38e pénz volt. A pénz nem számított, kellett a doboz túrára! És nem bántam meg! Olyan ABS műanyagból van, mint a lökhárítók! Simán lemostam slaggal a mocit, és nem ázott be! Esőben sem. Fém a tartólapja, műanyag borítással, és féklámpa is beépíthető. És olyan kátyúkat bírt már ki, hogy én is majd leestem a mociról! Ja, és kiba nagy súlyokat is jól bír!
Üdv: TiB
597 kör.kat.1 hely.absz.4.hely.6.esés.üdv bambi:-)
Helló!!
Ki tudja mennyi lesz egy 251-es katalizátoros átalakítása???
Hi!
Igen mi voltunk! Emlékxem montad, hogy mi a beceneved, és hogy itt szoktál fórumozni, de elfelejtettem! Örülök, hogy találkoztunk!
A másik motorotok, a gyári állapotú mennyi kört ment? Hányadik lett?
tesho
Így már értem! :-)
Ide kötödik, hogy nemrég beszéltem egy Gilera robógos ismerösömmel és ecsetelte nekem, hogy ö mindig a Gilera olaját tette bele, de egyszer elfogyott neki. Na elment a Shell kútra és vett 100% szintetikus olajat, csak úgy élböl levette a polcról neki az eladó. Na most belerakta anélkül hogy tudta volna milyen olaj is az, gondolta nem sokkal rosszabb mint a Gilera olaja... Mondjuk az ára dupla annyi volt mint a Gilera olaj ára. Na és most jön a meglepetés! Vigyorgó arccal mondta nekem, hogy úgy megy a motorja mint még soha! Sokkal dinamikusabb, gyorsabb, nagyobb a végsebessége is! Elötte 60-ig gyorsult dinamikusan, most 75-ig, és a végsebesség majd 10 km/ó-val nött neki az olaj betétele után! Erre ugye egyértelmü volt a válasz, hogy a Gilera olaja biztos vmi rossz nem 100% szintetikus olaj! :-)
Tehát mire képes a jó olaj? Csodákra...
Mindenki használjon jó olajat és meghálálja a gép.
ciao
Semi
Ezt egysze már megtárgyaltuk, hogy njem jó, meg asszem Gexxx lapján vannak MZ-s cikkek, ott a cikk sem ajánja a frissolajozást MZ-hez. Meg a motorszervíznél vitatkoztam egy Ecoracer nevű emberrel olajügyben, abban maradtunk, hogy utánanézek, de azóta csak sűrüsödnek a dolgaim.
Üdv
Megnéztem a képeket amit a linken lehet megtalálni.
Ott olvstam olyan dolgot hogy van olyan etz amin külön olajzás van a benzinhez. Van nekem ilyen gépről képem. Vajon ezt a dologt hogyan lehet megoldani? Ötletek vannak? Szerintem jól jönne ez sok MZ kollégának. Téli hideg estéken ezt ki lehetne valahogy ügyeskedni.
Üdv!
Az első kép az ujság amiből a másodikat szkenneltem.Ajálom az urak figyelmébe benzinügybe.Hétvégén rendetraktam és egyéve eltünt dolgokra bukkantam.Ez is köztük volt.
http://kep.tar.hu/pandagyik
Sziasztok
Ma történt velem. Sajnos a túradobozom elhagytam. Letört a doboz tartó tányér füle. Sz.... kina termék. Ha valaki tud valmi jó dobozt szivesen vevő lennék rá.A doboz tök üres volt. Tehát azt se lehet mondani hogy azért tört volna le mert súj volt benne. Igaz belementem egy kis kátyuba. Nem volt nagy. De valami normális érdekel. Nem kinai. Valakivel történt már ilyen?
A dobozom is összetört. Vagy ha tudtok valami leértékelést szóljatok. Köszönöm előre is a segítséget.
Elvileg igen.
De a krómozásnak nem tesz jót ez a művelet.
A krómozást sajna tönkreteszi.
Nagy a hő amit kap leégetéskor a kipufogó.
a kromozasnak vajon nem art ez az eljaras?
Ez a spotkipuff-nál is mükszik?
De amit tudok ajánlani 2 ütemű gépekhez. Amitől sokkal jobban fog menni a gép. Kiégetni gázzal a kipufogót. Én megcsináltam és eszrevehetően jobban megy. Főleg anna ajánlatos aki sokat megy városban.
tesho.Ez igy igaz.Viszont hashajtónak kiválló!:-)
Semi!
Vita nem volt,csak időnként előjön,h de jó is a ricinus kenés,hűtés szempontjából.
Jaaa,volt néhány évtizede,de akkor is csak versenygépekben,mert minden verseny után szétszedték és kimosták az alkatrészeket. Különben összeragad,összetrutymányolódik az összes cucc a blokkban.
Szóval felejtős,mielőtt vki rákérdezne,h mennyit is öntön belőle a tankjába!:-)
tesho
Én lemaradtam! Miért nem szabad emlegetnie? Volt valami vita? :-)
ciao
Semi
Szerintem a ricinus újabb emlegetése megér egy fél megkövezést!!:-)
Biztos fizetett hirdetés:-)
Csak a magasabb fordulatszámú és kompresszió tuningba kell nagyobb oktánszámú benzin.A 1:10-es szériába felesleges.
Engem kifejezetten zavar hogy streetes 8 óránként felteszi a reklámját!!!!!
ITT NINCS MODERÁTOR?
ciao
Semi
MINDEN ami SIMSON hoz MZ hez és JAWA hoz illetve robogókhoz kell!!! Új gyári és utángyártott illeteve bontott alkatrészek jóval BOLTI ÁR ALATT!!!!! Blokk alkatrészek, fogaskerekek, csapágyak, szimeringek, gumik, kippufogók, kerekek, tankok, spoilerek, olajak, dugók, fötengelyek, elktromos cuccok MINDEN!!! Akár postai utánvéttel is! 5000 ft felett Bp.-belül INGYENES kiszállítással! HÍVJ INFÓÉRT!!! Szarka Péter 0630/4096093
Jól tudod. A nagyobb kompressziós motorokba kell önteni a nagyobb oktánszámú benzint.
Huhh fiuk valaki homalyositson man fel :-)) El vagyok tevedve itt oktanszammal, meg kompresszioval, en eddig ugy tudtam nagyobb oktanszamu nagyobb komprszzioju mocihoz kell, mert kisebb nem birja a suritest es ongyulladas lesz a vege... mivel a 91-95 koruli keverék birja az 1.10 hez kompressziot (ami altalaban a szcimotoroknal van) es nem gyullad be a suritestol, ezert csak kenoanyag tuningrol hallottam pl. ricinus olaj, ami nagyobb fordulaton is fennmarad a hengerfalon es tokeletesebb a kenes, hutes, de ha azt mondjatok, hogy az oktanszamtol fugg a teljesitmeny akkor allok ele a megkovezesnek :-)))
A kompresszió az jogos.
Most mindenbe bele lehet kötni.
Ezt egy régicsókától tanultam. Aki bevizsgálta az üzemanyagot és igy jött ki neki ez az adat.
Én azt a 98-ast tudom mondani amit a töltőállomáson lehet kapni. Én annak nem tudom a valós oktánszámát. De szerintem ebbe nem érdemes belemmenni. Régen és most is benzinkut területén dolgozok.
Nem ti voltatok mellettünk?Egy piros csepptankos gyönyörű motorral, kicsi költségvetésel?
Lemosni az alkatrészeket? :-)
Talán pont arra gondolt, hogy tuningolás közben esetleg szükség lehet rá...
magwas
Tényleg gyengébb volt a géped az öreguras motornál? :-)
Pedig abban már benne volt egy 24 órás verseny meg sok szocitúra és én is meghajtottam Kaposvárra! :-) Szóval ettöl még nem gyengébb sosem! :-)
Azért nem kell feladni! :-O
ciao
Semi
Hülyeségeket ne beszéljünk! :-)
A 98-as benzin se 98-as oktánszámú hogy a francba számolnád ki aceton hozzátöltésével hogy mennyivel nö a valós oktánszáma az üzemanyagnak?! Csak hogy mindenki értse, a 98-as az relatív oktánszám és az aceton meg elég valós! :-)
És a 100-as oktánszám hogyan tuning? Csak ha van hozzá kompresszió is nemde?
Egyébként pont nemrég ástam bele magam a versenybenzinekbe a bambi versenygépe kapcsán szóval tudom miröl beszélek! :-)
ciao
Semi
Senkinek sincs tipje, hogy a TS 125-öm miért dobja ki a 4.-et?
Összesen: 982 oldal
Az itt olvasható hozzászólásokért nem vállalunk felelősséget.
Ha úgy gondolod, hogy egy hozzászólás méltatlan, kérjük olvasd el moderálási alapelveinket.
|
|
|
|