:: Szavazás ::
Milyen hatással van rád a benzináresés?
|
- Fórumok -
MZ - új hozzászólás Összesen: 982 oldal
jó ötlet a pontozás, az ETZ öntvényén én is csináltam, csak nem bír szerintem annyit az a kis feltűrődött fém.
Esztergályos vajon tudna leszedni a főtengelycsapomból? Megkérdezem majd az üzemben a TMK-sokat. Meg kéne egy perselyszerűség század pontosan aztán fagyasztó meg pörzsölő és már egybe is van.
A csapágynak elvileg nem lehet gond, hogyha felhevíted gázlánggal aztán hirtelen hűtöd vízben, hogy kemény maradjon? Mert én ezt csináltam. Mondjuk a nagyfater esztergályos volt, szerinte nem gáz, de kitudja.
Nekem már attól kipurcant a hengerfejtömítés,h 1 csavar laza volt!!
Persze nem azonnal,hanem amikor egy csajt vittem el motorozni:-)
Kiszedtem a tömítést és haza is vitt,de elég Harley-s hangja volt és szórta ki a szikrákat a hengerfejnél:-)
Akkor a főtengelycsapod kopott ki.
Ha nem akarsz új főtengelyt,akkor ideiglenesen megoldható úgy,h felpontozod a csapot és új (nem SKF:-) csapággyal és Loctite csapágyragasztóval (kb 1500Ft?) összeilleszted.
Az enyém is ilyen most kb 2ezer km óta,jövőre tervezek új főtengelyt venni:-)
szerelőhöz nem viszem.
a pasztánál a nyomásra nem gondoltam, majd megnézem, hogy idáig hogy bírta.
Ha nem szorul a csapon, akkor esztergályos, perselyezés. Levettem a szimmeringet és az öntvényben szorul a csapon nem. A csapágy jó volt.
De a kisebb átalakítások befolyásolhatták a tönkremenetelét?
Üdv!
Snip21!
A bekötési rajzot megtalálod itt a "szakirodalom" menünél!!!
tike
Szia voice én lala vagyok Marcaliból.
Engem a hátsó fékfedeled érdekelne és az első fék dugatyusháza.
Esetleg ha még megvan akkor a generátor is.
Mennyiért adnád?
Jahh,a legszerencsésebb eset,ha csak a csapágy halt meg,akkor csak az a cserés..
Dino!
Lógó főtengellyel semmiképpen se járj,mert folyamatosan mindent tönkre fog tenni,qplung,dugattyú stb.
Arról nem is beszélve,h össze-vissza gyújtásod lesz:-)
Szóval mindenképpen szét kell szedni!
A főtengelycsapágynak szorulnia kell a főtengelycsapon és a házban is.
Ha a csapon nem szorul,akkor főtengelycsere,mert elkopott a főtengelycsap. (Kis lógás esetén "orvosolható")
Ha a házban lötyög,az is orvosolható sufnizással,vagy öntvénycsere.
Kérdés,h hol fordul el a csapágy a 2 közül..
Amúgy tudok egy megbízható szerelőt Balatonfűzfőn,ha érdekel.
De a hengerfejtömítést ne hagyd ki,mert lehet,h a paszta hőálló,de a nyomást is bírja?
Nekem egyszer elszállt a hengerfejtőmítés,elég gáz úgy hazamenni:-)
Szia Bambi Lala vagyok.
Remélem tudsz segíteni!
A Motordoki mondta nekem a nevedet, hogy neked biztos van ETZ 150-ehez bekötési sémád.
Ha van légyszíves küldd el a : sniper20@freemail.hu E-mail címre.
Miért nem jó a paszta? Hőálló.
Bambi!
ETZ-knek mekkora a belsőcső átmérője az első telóban?És milyen hosszú a villaszár kirugózott állapotban?
Hengerfejnél nem jó a paszta. Lehet tömítés nélkül (ha nem fúj ki), vagy tömítéssel.
Elfelejtettem:
Felpolíroztam belülről a blokkot. Leszedtem a dugattyú aljából. Nem tettem be hengerfej tömítést, pasztáztam ott is. Ettől lehet/lett baj?
Gyűlnek a bajok:
Összeraktam a TS-t. Kicseréltem a 6202 meg a 6201-es csapágyakat, szimmeringeket. Pasztával összeraktam. Elsőnek csak annyi volt a gond, hogy hidegen szórakozott a fordulatszámmérő. Nem lényeg, nem létfontosságú. Aztán Veszprémből hazafelé elkezdett furcsa lenni, mintha szép lassan utógyújtása lett volna. Aztán hazahozott megnéztem és utógyújtás. Aztán próbáltam beállítani, nem lehet. A főtengely föl-le-balra-jobbra kibszott nagyot lóg. A főtengelycsapágyakat nem cseréltem ki. Lehúztam a forgórészt, levettem a szimmeringet és tényleg a főtegely lóg. Vagy lötyög. De kib. nagyot. Szerintetek szétszedjem megint?
A bütyköt egy kicsit elfordítottam és szörnyű lett. Vélemények?
Főtengelyfelújítás?
Főtengelycsapágycsere?
V.mi a f*sz?
Segítsetek, mert 30-án egész nap motoroznom kéne!
Ezek a cigányok szívtelen vadállatok!
Igen,úgy tűnik.
Csúnya látvány:-((
Ez nagyon katonai etz-nek néz ki...
Sziasztok!
Két hete Budapesten találtam egy MZ ETZ 250-est egy árokban.A motor nyilvánvalóan alumíniumgyűjtő honfitársaink áldozata lett.A kerékagyak és blokk alumínium része hiányzik, a többi nagyjából megvan.Kérlek titeket, hogy amennyiben ismeritek a tulajt, szóljatok neki,mert nagyon szeretném neki visszaadni (természetesen ingyen).
Képeket az indexes MZ fórumon és a honlapomon találtok!
Köszi:Laci
jogepek@freemail.hu
http://www.berva.freeweb.hu
Mondjuk egybe az eglész moci váz nélkül mennyi? Csak mert az enyémet át kéne alakítani 150-re. Meg dec 10-én kapok füzetést és most szorgalmasan járok dolgozni és meg kéne ejteni a dolgot.
Szóval mennyi az annyi? Váz és lengővilla nélkül? Mi kell cserébe? Vagy inkáb mi érdekel?
Háát sorstárs!!!! nekem ugyanez volt oktober elején.Ugy belémjöttek oldalrol mitnha ottse lettem volna csak nekem a 250esem bánta.Nekem is szépen megnyekkent a váz pont a tank alatt
henger az van, csak szerintem fúrni kell, el volt már kopva.
Karbi ok.
Nemtom mennyi ezeknek a cuccoknak az ára, nem drágán!
Ha van cserébe valamid az is jó.
Egyben az egész motort váz nélkülre gondolsz?
Köszi bambi, én horzsolásokkal megúsztam :)
A moci váza már nem volt olyan erős anyagból, gyönyörűen megcsavarodott a tank alatt! Nagyon fun volt hazavinni :)
erősen ajánlott! mondhatni kötelező. télen a karbiban lévő benzin elpárolog de a benne található adalékok nem és eltömik a fúvókákat. tavasszal meg kezdődik a szívás.
Sziasztok
Csak egy kérdés.
Télire érdemes a karburátorból leengedni a benzint?
Köszi a válaszokat előre is.
Ehhez én kevésbé értek, de ha ki tudod cserélni nagyobbra, és találsz hozzá való hajtókart, ami fent stimmel (vagy ott is átalakítod), akkor a megnövekedett felület természetesen többet bír (megfelelő anyagok esetén).
Alul el kell férnie a ház mellett.
És elvileg ha azt a csapot, ami a két lendítősonkát tartja össze (meg a hajtó kar is azt nyomja) lecserélném valahogy valami izmosabbra, akkor bírná mondjuk a 125-ös TS a jóval nagyobbra fúrást (mondjuk 150 fölé, ha lehet)? Csak mert elvileg 150 ccm-ig nem lehetne gond, csak hát nagyobb jobb lenne. Meg lenne egy-két ötletem, csak sajnos minden pénz kérdés.
Igen, ilyenkor gyakran kell centírt cserélni. :-)
Amúgy a hajtókar alja kopik legjobban.
Tényleg nem túl nagy a forgalom manapság. Senkinek semmi baj a géppel. Mindíg mondtam, hogy az MZ-k megbízhatók.
Ha "tuningol" v. simán felfúrat az ember túlzottan egy motort (pl Simsonnál 50-ről 70-80-ra), akkor a főtengelyen mi szokott tönkremenni? Az alsó csapágy gondolom biztos, de a centír, hajtókar stb. ... nem megy tönkre?
Ja.
Motoroznék ha nem lenne nálunk kb 100as szél, meg az a köcsög festő már lefestette volna a gépet, aztígérte a hétvégére készlesz, de ma (tegnap?) még nem csinált semmit. Szóval holnap (ma?) lessz balhézás.
MZ ES 125/1 Trophy eladó. Friss felújítás, sok alkatrész, műszaki 2005.05ig, napi használatból, megbízható gép. Ára 60000Ft.
Ádi
steelheart6@freemail.hu
70/3698050
Üdv!
Na végre! Jó lett a töltésem!!
fesszabályzó relé érintkezőjét kellett hajlítani és megtakarítani. Holnap megyek is vele egy karikát!
Pang a fórum! Mindenki motorozik?
STEELHEART6!!
Igen. Este faterral megnéztük és már a szénkefék sem adnak le semmilyen feszültséget, szóval valószínű, hogy igazad van. REmélem nyárra meg lesz a jogsim és a műszaki a mocira és akkor irány a moci találkozók!!!
Addig legalább kiismerem a gépet.
Hali!!
Henger, hengerfej, karbi, dugó mennyi?
Mennyiért adod a cuccot egyben?
Egyenlőre csak érdeklődés!
Sziasztok!
Remélem tudok segíteni:
van pár eladó cucc: ETZ 150-es blokk-rengeteg vázalkatrész (elcsaptak, elgörbült a váz, és átépítettem egy másikra), és egy Ts 150-es moci-váz.
Ha valakinek szüksége van alkatrészre, az zavarjon nyugodtan! 06-30-317-2944
Somogy megye, Kaposvár
Ok, majd írok, ha írok...
OK, majd írj, ha kell esetleg.
Pecarobinak januárban kellene.
üdv.
sorszám: 4337 (19511)
( előzmény: B.A.T. (II.), 2004-11-18 16:51:39)
Hopá..., elírtam, INFOMAKER akart ez lenni, bocsi :)))
sorszám: 4336 (19504)
( előzmény: B.A.T. (II.), 2004-11-18 16:51:39)
INFOMARKER: Velem is beszéltél, már ETZ ügyben, de, mint, már mondottam is, most nincs rá "keretem".
Türelem! :-)) Pecarobival nem sikerült +egyezni?
Azért fel ne gyújtsd a kertben! :-))
Magyar Bazárban nem próbáltad hirdetni?
TSLACI!
Nekem is volt ilyen, nekem az volt a baj, hogy az állórészem zárlatos volt. Meg kell mérni a tekercsek két végén az ellenállást, a Bambi tudja hogy mennyinek kell lenni. Lehet h nekem is megvan valahol. Megnézem. Ekkor sajnos cserélni kell az állórészt. A fesszabályzóból nekem csak az eredeti mech jött be az elektronikus nem. De nézd meg a kábeleket, kontaktokat.
És óvatosan közlekedj így töltés nélkül, mert én pereceltem miatta.
sok szerencsét!
Üdv!
Hali Imre!
Az én 250-esemnél zömmel városi használat mellett 4,7-et, zömmel országúti menetben 4,3-at mértem.
Üdv, Zoli
Koszonet az eddigi hozzaszoloknak ...
Lehet azert kozeli a 125-os es 250-es fogyasztasa mert az elozot kell porgetni, hogy haladj vele, mig a masodikkal ugymond fogyasztas szempontjabol optimalis fordulatszamnal is haladsz (pl. 80km/h).
Tegnap delelott szep idoben elmotoroztam a munkahelyemre, delutan meg volt valami inteznivalom, meg haza is kellett erjek (~15km) havaseso vart ram; eleg kellemetlen volt.
hali M.Imre!
a fogyasztást egy picit sokallom.(ha azt veszem alapul , hogy a 250-em 4,3-at evett 150kg humanoiddal terhelve)
Valaki nem vinné el a motorom, végre? :)
Tele a tank is! 125ért vihető, műszaki 2006ig.
kép lejjebb.
üdv.
Gyári elektronikus fesszabályzó Jawához 1800 Ft körül van.
Azért az nem 100%, hogy a fesszabályzóddal van ám a baj. Nálam előfordult, hogy az egyenirányítós résznél az egyik kábel leszakadt és a három tekercsből csak kettő töltött ami kevés volt. Nem ártana ellenőröznöd a kábeleket és kontaktokat is.
Pool
3600 elektronikus.
Igen, ha nem jó a töltés, akkor minden az aksit szívja, vagyis ha nincs töltés.
Én is leírnaám mai élményemet: 6 km-terre a falutól veretek a tápossal mikor elhalványul a világítás és lehörög a moci. azt tudni kell hogy a töltés nem jó. leállok az útszélére leveszem simán gyújtásra és beindult, teszem a világítást lehörög. világítás nélkül mentem haza. kérdés: ha nem jó a töltés akkor minden az aksiról megy?
Mennyibe kerül egy fesszabályzó?
hali!
sorszám: 4326 (19423)
( előzmény: B.A.T. (II.), 2004-11-17 22:04:13)
Hali!!!!
Hát, a fogyasztás az rendben van, jobban mondva átlagos, de, azért mihheztartás végett egy cím:
www.mojmotocykl.pl
Bár itt ETZ 150-eshez van fogyasztási grafikon, de, azért naggyából ki lehet következtetni a 125-ösét is.
Végsebesség: 90 KG mellett 90-95 KM/H, hát ez elgondolkodtató, DE... Itt figyelembe kell venni azt is, hogy szélcsendben, vagy esetleg széllel szemben mented-e ezt a tempót. (95, az, már belefér)
Két személy, és emelkedő, hármasban... Ezen nem csodálkoznék :)))
Üdv. B.A.T. (II.)
Udvozlet mindenkinek!
Nehany hettel ezelott vasaroltam egy ETZ 125-os motorbiciklit. A hideg ellenere megtettem vele 300km-t, leirnam nehany tapasztalatomat hatha lesz valakinek turelme hozzszolni.
1. Alkalmam volt fogyasztast merni: tesztut hossza 62km amibol 50 varoson kivul, 12 varoson belul. A kinti homerseklet 10 fok alatt volt, egyedul motoroztam (meretem 183cm/90kg). 80km/h-nal tobbet nem huztam, az utvonal mondhatni emelkedoktol mentes volt. Az eredmeny 3.95L/100km. Milyen ez? Sok, jo, keves?
2. Egy masik utazas alkalmaval, vegsebesseget probaltam. Korulmenyek hasonloak voltak, a vegsebesseg pedig 90 es egy vonalka (~95).
3. Otosben csak egyenes uton kepes menni, ahogy egy kis emelkedot eszlel vissza kell valtsak 4-be.
4. 3000 ford/perc alatt alig huz, 5000 folott ahogy kozeledunk a 6000-hez kezd csunyan csinalni.
5. Utassal egyut (~150kg terheles + 10L benzin) felfele alig tudtam harmasba valtani. Igaz, hogy egyaltalan nem volt nekifutas, a domb kozeperol indultunk el felfele. Kettesben huztam majdnem 6000-ig, valtottam harmasba es igen igen elgondolkodott, hogy birja-e vagy sem, aztan szep lassan felgyorsult.
Ha ezek a dolgok normalisak akkor ok, ennyit tud a motor, nem varok el tobbet tole; ha nem akkor meg kene babraljam.
Elnezest a hosszu iraser, elore is koszonet a hozzaszoloknak.
Hello mindenki!Van ts 125-höz gyári lábvédőm.Ha valakit érdekel irjon e-mail-t!(árban megegyezünk!)Ha valaki tudna nekem segiteni 251-es ezt ügyben azt megköszönöm.(az összes gyapágy méret érdekelne engem,de leginkább a blokkban lévők)
Összesen: 982 oldal
Az itt olvasható hozzászólásokért nem vállalunk felelősséget.
Ha úgy gondolod, hogy egy hozzászólás méltatlan, kérjük olvasd el moderálási alapelveinket.
|
|
|
|