:: Szavazás ::
Milyen hatással van rád a benzináresés?
|
|
- Fórumok -
MZ - új hozzászólás Összesen: 982 oldal
Köszi a tanácsot. Levettem a hengerfejet és felfedeztem a hengerfejtömítés hiányát. Megyek és veszek is egyet. Az probléma, hogy a dugattyú tetején ütődések látszódnak, meg a hengerfejben is de a peremek és az élek nem sérültek. ????
Hali tibcsi!
Ne vegyel merget arra amit most irok, de szerintem csak arrol van szo, hogy kilazultak az anyak a hengerfejen...De az is lehet, hogy valamelyik tocsavar tort el, vagy kicsavarodott a blokk feloli resze!Szerintem vedd le a hengerfejet es akkor minden kiderul...A hengerfejtomitesed is lehet felelos a problemaert!Ha elegett, akkor csere!
Ha visszeteszed a hengerfejet, arra is figyelj, hogy atlosan huzd meg az anyakat!Jah es levetelkor is atlosan old fel oket!Csak hogy ne legyen semmi problema azert irom...Gondolom ezt Te is tudtad!:)Udv: TaHo
Sziasztok!
Nemreg tortent egy kis baleset a 251es ETZ-mmel!(Gyurutores)!:(Emiatt furni kell => dugatyu,hajtokar,fotengelycsapanyak csereje!!!Valaki tudna nekem jofajta dugattyu markat ajanlani???Es hozzavetoleges arat mondani??
Valaszotokat elore koszonom: TaHo
250-es ETZ-n kifúj a hengerfej és furcsa hng jön lentről nagyobb gázadáskor de lehet hogy csak a kifújás hangja. Mi lehet a probléma? Kérlek benneteket minél hamarabb segítsetek!!
nem akarok okoskodni de a 71-es furat ha a löket nem változik csak 261ccm.
hali EIKEL !
ez tipikus dugattyúvezérlés hiba :-)) !
a lefelé mozgó dugattyú mielõtt lezárná a szívónyílást , a keverék egy részét viszanyomja a karbin keresztül.ez a jelenség a gázlengés. membránvezérléssel csökkenthetõ , ha ezt kombinálod vákumkamrával akkor (állítólag) teljesen megszûntethetõ.
A fiókom nincs tele, a hócipőm van tele. Az Externettel, a szolgáltatómmal. Állandóan hülyeségeket üzen vissza azoknak, akik írnak nekem. Szerencsére megkapom a leveleket azért. A tied is befutott. Egyébbként félelmetes, közel ötven megás a férőhely a boxomban, nem tud betelni, csak hónapok alatt.
Öregapó, tele van a mailboxod.
Szétnézek a padláson mer nálam lehet hogy van de nem biztos.
halla
Halika
Még mindig nincs ES-re jobbos tükröm. Legyetek szivessek nézzetek szét hátha van valahol az országban. Bárhova elmegyek érte. Elöre is köszi.
csőváz
kilozulu
Dino! Eikel! És más Ts 150 lovasok, akiket nem találok a fórumban!
Segítségre lenne szükségem Ts 150 porlasztóbeállítás -ügyben. Most raktam össze a gépet, de valahogy nem jár túl jól. Nektek hogy van beállítva pl. a sokat emlegetett benzinszint?
Dino, te forszíroztad a leszedett úszóházas beállítást, szerintem is ez a helyes, már csak azért is mert forrasztott úszóm van, amit nemrég a kilós kalapács alatt találtam meg ;-).
Végülis mekkora a szint leszedett úszóházban? Hányadik rovátkába kerül a részterheléstű ?
És mekkorák a fúvókák a ti porlasztóitokban? Ez csak azért érdekes, mert 3 forrásból (MZ hogyan tovább, Hogyan jav. motorkerékpáromat, stb.) + az én porlasztómban lévő fúvókák adataiból pont négyféle méret adódik pl a főfúvókára.
És ami még érdekes: mit fogyasztanak a gépeitek, nem túl hajszolt városi forgalomban?
Bocs, ha sokat kérdezek, de nem nagyon tudok zöld ágra vergődni ezzel a benzindologgal.
Sziasztok!
Ki tud arról valamit, hogy hogyan lehet nem fordszámmérős TZ-t fordszámmérősíteni?
Kell-e spéci főtengely, vagy a fordspirált meghajtó csiga csak úgy felcsavarozható a főtengely végére.
Segítségeteket előre is köszönöm!
Üdv: Bandi
Szerintem lehetséges a menetfúrás. Az a meglázásom, hogy talán házilag is meg lehet a dolgot csinálni. A régi kopott hetes menet eléhgé mevezeti a menetfúrót, nem hiszem, hogy ferde lenne a menet utánna. Vágtam keményebb anyagba is menetet.Az excenter felfúrása már nagyobb gond. Azt valóban jobb lenne talán műhelyben csinálni.Jobb lenne esztergával csinálni mint fúróval.
250-es ETZ-n kifúj a hengerfej és furcsa hng jön lentről nagyobb gázadáskor de lehet hogy csak a kifújás hangja. Mi lehet a probléma? Kérlek benneteket minél hamarabb segítsetek!!
Sziasztok!
A főtengelyem végén a menet szét van menve, ezért nem lehet az excentert rendesen rögzíteni, és így is mindig széteszi a csavart, ami 7-es, és égen-földön nem lehet kapni amúgy sem.
Arra gondoltam, hogy egy 8-as menetet lehetne bele fúratni. Ez lehetséges? Tudtok ajánlani olyan műhelyet, ahol megcsinálják?
Rázkódik egy kicsit, az igaz, de a zabálással nincs gond, a hétvégi túrán 3as tűállással kb. 5 lityi körül evett. A bajom vele az, hogy féltem a főtengelyem, sztem már eddig is rendesen meggyepálta, valamint nem lehet rendes alapjáratot állítani, meg 90-nél morog mint egy traktor...
Jó az csak 250-esnek.
Köszönöm a tippet.
Gondolom a felfúrt moci zabált mint az az állat, és biztosan rendesen rázkódott is.Én az új hengerre szavazok. Vagy egy nemfúrt bontott hengerre, furatva.
Sziasztok! Szeretném ha tanácsot adnátok az alábbi problémámban:
250-es ETZ-m van és 71-esre (kb. 290ccm) fúrt hengerem szeretném vissza"butíttatni" az alapállapotára.
Szerintetek mi a tartósabb, járhatóbb út? A, Újraperselyezés vagy B, zsír új henger.
Segítségeteket előre is köszönöm.
Üdvözletem Mindenkinek!
Nekem az egy gyanus jel, ha valóban lassan ejti vissza a fordulatot alapjáraton.A fordulatszám lassú esése úgy emlékszem a benzinben szegény keverékre, fals levegőre jellemző.Fals levegőnél viszont magától is emelkednie kellene néha a fordulatnak.A benzinben túl gazdag keveréktől gyenge ugyan a motor, de nem marad fenn a fordulat gáz visszavételkor(üres járatban).Ezért gondoltam a kompresszió hiányra.Ezen kívül valóban lehetséges az alapjárati fúvóka szűk volta, esetleg a túl alacsony(nem a magas!) benzin szint a karbiban.Személyes tapasztalatom egyébbként az, hogy az ETZkben általában nem túl stabil az alapjárat.
Sziasztok! Én elég új vagyok itt,és még pesten is. Egy 251-es Etz-m van és kicsit fel szeretném újítani. Tudtok nekem olyan boltcímeket mondani ahol be tudok szerezni mindenféle alkatrészt?(elmegyek bárhova pesten)És még valami,részterhelésnél a moci összevissza döcög,olyan a járása mint egy géppuskának.Szerintetek ez mitől van? Karbi beállitás? a gép 91-es és elektronyos a gyújtása.Előre is köszi a segítséget,Üdv mindenkinek.
Köszi a rengeteg tippet, sokat segítettetek. Mindennek utánanézek. Kaptam egy olyan tippet is, hogy esetleg az üzemanyagszint túl magas a karbiban. Kb oda van most beálltva, ameddig az a kis szintjelző-szerű képződmény van a karbi alsó felében.
Kösz még egyszer a tippeket!
Lujoman.
125/150-nél gyakori, hogy "szép" egyenletesen döcögős alapjárat csak 45-ös alapjárati fúvókával érhető el. Okozhatja a karbi gyártási pontatlansága vagy az az alapjárati levegő útjába került szennyeződés (pl. vízkő szűkiti a járatot). A karbit érdemes tényleg öntvényig szétszeni és tiszta benzines takarítás után vízkőoldóval kitisztítani (én speciel 3-4 %-ra bekevert háztartási sósavba merítem kb 1 percre, aztán csapvíz alatt alaposan kiöblítem és sürített levegővel minden járatot kifúvatok).
Minden generátor fékezi a motort ráadott világításnál, de ha az alapjárati benzin levegő keverék nem szegény, akkor nem szabadna ilyen tág határok között mozognia.A jó alapjáratnál egyenletesen, kihagyás nélkül kell döcögnie a motor ráadott világítással és anélkül is.
Az előgyújtás szerintem nem jó 2 mm-en. Ha jól tudom a kistézé olyan 2,5-2,6 mm környékén teljesített a legjobban. 2 mm-
is megy a motor, de az már utógyújtás, a teljesítmény csökken, jobban melegszik, a fogyasztás nő, és az alapjárat is magas lesz, hiszen a meggyulladt benzin levegő keverék égésfrontja terheletlen motor lefelé haladó dugattyújára nyom rá. Szerintem.
Előszőr csak állítsd a gyújtást 2,5-2,6-ra, figyeld meg változik-e az alapjárat. Ha még mindig magas, akkor Aztán kapjon egy 45-ös főfúvókát (ez a 250-eseké, bontott gyárit szerezz, ha lehet) és azzal próbálj egy mindig egyenletes, kicsit "négyüteműs" alapjáratot állítani, de a könyv adatait felejtsd el, a levegőcsavar pl. 0,5-5 furdulatig kifelé bárkol jó lehet.
Mivel az alapjárat beleszól a teljes gáztartományba, ezért a nagyolt beállítás után menj egy próbakőrt, amíg fel nem melegszik (10 perc elég) és ha melegen a gázreakció jó (nem fullad, nem kap sokat, nem késleltetve vagy dadogva kapja fel a fordulatot) akkor jó lesz.
Peti74
Azt hiszem a 4 liter elérhető. De inkább a 4.5.A 3.5 nem fog sikerülni.A fordulatszám esés a világítás bekapcsolásakor(üresben!) attol lehet, hogy a terhelt generátor fékez.Ha sokat esik a fordulat, az vagy attól van, hogy túl nagy a fogyasztás, vagy attól, hogy a motor gyenge.Ha lassan esik a fordulat, de világítással sokkal gyorsabban, az attól is lehet, hogy kicsi a kompresszió.A karbi gyári beállítási értéjeihez hozzátartozna a főfúvóka tartó újszerű állapota. Ha az már ki van verődve , akkor egy darabig a suberttű lejjebb engedésével korrigálni lehet. Nézd meg a gyertyát, ha nagyon fekete, a a tűt ereszd lejjebb.
Sziasztok!
A Következő volna a problémám, remélem, tudtok segíteni:
125-ös ETZ-m van, és az alap gond az, hogy szerintem túl sokat fogyaszt. Akárhogy finomkodok vele (kevés városi hajtás, 70-80 km/h főúton), 5l alá nem igazán sikerül letornáznom. De mértem már 5,7-et is. Gyárilag a könyve 3,5-4-et ír. Ez elérhető?
Ellenőriztem a karbit, fúvókák gyáriak (nem piszkáltak és megfelelő értékűek). Alapjárati: 40, Subert tű alatti: 100, Indítófúvóka: 70) Szerintem tehát ez nem problémaforrás.
Légszűrőt is tisztítottam már, de nem is nagyon volt poros.
Van egy bosszantó jelenség:
Hiába kísérletezek, a gyári 1,5 fordulatra beállított, vagy attól kissé eltérő üresjárási levegőcsavar beállítás esetén a fordulatszám gázelvételkor bosszantóan lassan áll vissza alapjáratra. Az alapjárat meleg motor és karbi esetén is bizonytalan. Idővel mindig lejjebbzuhan. Ha felkapcsolom a világítást (tompított, vagy országúti) rögtön lejjebb esik legalább 1500-al (persze nem menet közben, hanem üresjárásban). Ezért most úgy van beállítva, hogy világítás nélkül 2500-3000 (baromi magas), világítással 1000 körül, de igen gyakran korrigálnom kell a gázmarkolattal, különben leáll a motor. Világítás esetén nem olyan lassan reagál a gázelvételre.
Az izzók teljesítményüket tekintve gyári értékűek, elől H4 55/65w-os halogén van (erre gyanakodtam egy ideig, de a gépkönyv szerint ez is használható).
A gyári mechanikus fesszabályzót már lecseréltem elektronikusra, de semmi javulás. A töltésjelző lámpa hibamentesen jelez. (Gyújtás rákapcs: kigyullad, motor beindul: elalszik és még halványan sem ég). Akksi nem merül.
Lehet összefüggés a világítás miatti fordulatszámzuhanás, a lassú gázelvételi reakció és s fogyasztás között?
Gyanakodtam a töltéstekercsre, de akkor a töltésvisszajelzőnek problémát kellene jeleznie, nemde?
Vagy esetleg okozhatja rossz gyújtásbeállítás? Nincs utógyújtása, menet közben a motor járása egyenletes, de megszakító-hézag kissé nagy, de ennek oka az utángyártott megszakító pontatlan kivitele. Gyújtás az előírt "holtpont előtt 2mm-rel" van. Kondi is ki volt már cserélve.
A kipufogó nagyon el van tömődve, ez mennyire szól bele a fogyasztásba?
A henger egyszer volt felfúrva.
Tippet, segítséget előre is köszönöm!
Sziasztok!
Észrevettem ma valamit a Ts-emen!
Ahogy levettem a karbi hátúljáról azt a gumiharngot ami összeköti a légszűrővel láttam, hogy benzines.
Ez gond szerintetek? Minek a hibája okozza ezt? Ez tipikus MZ hiba?
Köszi
a fékdugattyúkon nálam is voltak karcolásnyomok szerencsére azon a részén ami a porvédő alatt van.) gondolom valaki régen csavarhúzóval próbálta kisegíteni őket a helyükről :-((
az ajánlott levegős kinyomatás + asztalos szorító nálam bevált
sajna külön dugattyút nálunk nemkapni, csak egyben féknyerget horror áron.
ha megkalapálták szegényeket, gondolom azért nem tudnak visszahúzódni rendesen.
M.
Helló veszprémiki!!Természetesen a fékhez még hozzá sem nyultam a légtelenitő csavarral kezdtem a probléma keresését.Ezután történt,hogy darabjaira stedtem az egész fékrendszert.1 haszna lett neki,megismerkedtem vele.Na meg hogy bosszankodtam az előző tulaj irtózatos dilettánsságán és nagy vadbaromságán.Mondom ezt azért mert,pl: a fékolaj hejett valami sürű trutyi volt,a fékdugattyúknak kalapáccsal valami egészen új formát csinált gondolom művészi indittatásból,aztán a porvédő a kanyarba sincs.De az egész motor szétszedésénél mindig a kalapácsnyomai miatt kellett cserélnem alkatrészeket.Érthetetlen számomra,hogy pl:mért kellütni a hátsolengéscsillapitó azon részét ahol a szimering jár???Megkérdeztem tőlle de nem kovács a szakmálya.Szoval most ott tartok hogy az ujra összerakott fékrendszer ugyanugy szorul mintha hozzásem nyúltam volna.A gumit gondolom tönkretette a nemmegfelelő olaj azt azért cserélem a dugattyút meg a kalapács:
szia!
Én is szétszedtem a féket.
Iszonyat trutyis volt, porvédők szétszakadva, stb...
Nekem "megjavult" annyira, hogy már nem fogja a tárcsát.
Nem lehet esetleg, hogy neked a főfékhenger nem engedi le a nyomást??
Leellenőrizheted a dolgot úgy, hogy mikor elengedett állapotban is fogja épp a tárcsát a fékbetét, kilazítod a légtelenítő csavart. Ha így hirtelen felszabadul a féktárcsád, akkor a nem a féknyeregnél, hanem a főfékhengernél van a bibi.
Én cseréltem fékcsövet is. A kiegyenlítőtartályban lévő szészakadt "pesszárium" helyett az újért szerdán megyek a boltba.
Üdv: M.
Üdv!
Már megint kérdéssel zaklatlak benneteket:
Az MZ 250-nél mire kell figyelni, amikor elmegyek megszemlézni a mocit?
Gondolok pl olyan jelekre, amelyek egyértelműen utalnak valamire (jóra-rosszra) a gép múltjával kapcsolatban.
Vannak esetleg típushibák, melyek nem rossz állapotra, mintsem a gyári tervezés bakijára utalnak?
Tapasztalataitokat előre is köszönöm!
monibu
Aki tud segítsen ki légysziv egy pár mz hátsó rugós tag silent blokjával(ha jól tudom ez a neve annak a kis közdarabnak ami bele ül a rugós tag felső és alsó kis perselyébe.) szóval kettő darab külső spirálos rugóhoz kellene 2 darab alsó és két darab felső. sajnos nem akpok sehol sem, ezért kellen pestről szereznem.
aki tud kérem segítsen ki és postázzon le nekem 4 darabot utánvétellel szhelyre.
aki tud segíteni kérem írjon egy mailt
és megadom a lakcímet ahova küldeni kellene.
Tibi
Eladnám nagyon szeretett 125-ös ETZ-met. Most lett felfúratva 150-esre, új tükröket vettem rá nagyon faca karbon mintás. A blokk is fel lett készítve egy horvátországi túrára csak nem ezzel megyünk.lánc és lánckerekek kicserélve német dugattyú szimmeringek cserélve elektronikus gyújtás (gyári). Hátul túraboxal, csomagtartóval, a moci fekete színű, újrakrómozott kipufogóval, hátul valami nyugati index. Tényleg nagyon jó állapotba van, nagyon nehezen válok meg tőle. Még bejáratós 100 km van benne a felújítás óta. Egyébként azért kell megválnom tőle mert közbejött egy alkalmi vétel 250-re és a két motort felesleges fentartani. Ja és hátul 18-as kerék van benne.130.000 ft-ra tartom igaz sokak szerint többet is érne de egy 125(150)-esért nem várhatok többet főleg ha sűrgősen kell a pénz. Naggyából ennyi. További infó e-mailen: ttot61@axelero.hu
Semmi nem változott! :)
Pl. ha ezt-re kell fékkar, az köszönőviszonyban sincs a többivel.
Az viszont sokat segítene ha leírnád, h tárcsafékes-e a gép, van-e pl. térdgumi azon a nagy tankon, vagy pl. látsz-e valami szerszámtartófélét a nyereg hátuljában.
De ami a legfontosabb: téglalap keresztmetszetű, vagy valamilyen más kialakítású, esetleg zárt váz van a gépben.
annit pontosítok (most csináltam pénteken), hogy eredetvizsga tényleg 13, papírok (t.könyv+forgalmi) 12, átírás 15/cm3. Aztán még a kötelező. nem ócsó, de hiába dühöngtem miatta. 250-esnél 29 környékén volt.
Sziasztok!!A 250-es ETZ-nek a tárcsaféket szétszedtem totál és mindent át takaritottam de sajna 1 gram javulás nem történt.Szorulása van mármint a fékpofának,továbra is melegszik a tárcsa mint az állat.Cserélek bármit hogy jólegyen csak motort ne kelljen,mert akkor nekem lessz szorulásom.Előrre is kösz a segitségteket.
Ja, rájöttem, mikor rohantam a vonatra, és nem volt sehol.:) Hétfőn elugrok érte valamikor, ok?
Ez így igaz minimum 5 lityivel érdemes számolni!!!!
fisi
Boky nálam hagytad a kabátod!!!!
Hi!
Tudja valaki, hogy mennyibe kerül boltban egy pár fékpofa etz elsőfékhez?
Előre is kösz!
igazából nagy ívben leszarom , hogy mennyit fogyaszt . kis ügyeskedéssel csak az olajért kell fizetnem tehát az sem izgatna ha 10l-t fogyasztana . elb..tt beállítás mellet evett 5l-t. még szerencse , hogy a te tapasztalataid nem befolyásolják a motorom tulajdonságait :-) .
azért ne essünk tulzásokba..A 250 es ETZ 5 liter alá sosem fog menni.Városban bizony 6 litykó körül van a fogyasztása.
Az én 150-esem most 5 körül eszik országúton, városban nem mérem. Eredetvizsga 13, törzskönyv+forgalmi 8, átírás 2-3, biztosítás ~3.5/év. Nem kevés, de megéri!! :-)
250etz-m vegyes használatban (kb. fele város fele országút) 12l benzinnel 303km-t ment . igaz a végén már csak a párájával .
hihetetlennek hangzik de az elemi matematikával még elboldogulok :-).
Három éve gyakorlatilag 20e Ft. volt az átírás eredetvizsga törzskönyv megszerzése. Olcsóbb biztos nem lett azóta.
150-es Trophy annak idején 4-4,5 litert fogyasztott, igaz mentem vele rendesen.
A 250-es ETZ biztosan megeszi a 6-7 litert, nem számolom, ha van pénzem megyek, ha nincs, akkor ülök itthon.
Üdv!
Azt szeretném kérdezni, hogy egy jól beállított MZ 250, 150 , 125-nek mennyi (őszinte értéket kérek!) a fogyasztása kultúrált városi használatnál?
Valamint, ha most szeretnék venni egy MZ-t, akkor mennyibe kerül a papírmunka?
Köszi a segítséget!
monibu
peti:
A féknyeregben a "majdnem" négyszög keresztmetszetű gumigyűrűt melyik oldalával kell betenni?
Véleményem szerint,úgy hogy a szűkebb része legyen távolabb a fékbetéttől.
Jól megaszondtam :)) de remélem érthető a kérdésem.
M.
Pontosítok, gázmarkolat. Pontos típust nem tudom megmondani, viszont nem veteránmotor vizsgára megy, hanem csak működjön. Az biztos, hogy nagytankos. Így szűkül a kör?
Köszi.
Nekem van ETZ, és TS kerekem is. Az ETZt centíroztani kel. A TS nek látszólag nincs baja, véletlenül került hozzám. Remélem jól azonosítottam be...
mégis miféle MZ 250-hez? TS? ES? TZ?
Pontosan micsoda az a gázkar?
Sziasztok!
Vennék MZ 250-eshez:
-első kereket (fék nélkül)
-ülést
-első fék kart
-gázkart
Ha lehet Budapest, Balaton, vagy Zalaegerszeg környékéről. Köszi a segítséget.
Köszi a segítséget:
Tel: 30/370-8826, 20/323-5515
email: kerizsolt@citromail.hu
Összesen: 982 oldal
Az itt olvasható hozzászólásokért nem vállalunk felelősséget.
Ha úgy gondolod, hogy egy hozzászólás méltatlan, kérjük olvasd el moderálási alapelveinket.
|
|
|
|