:: Szavazás ::
Milyen hatással van rád a benzináresés?
|
- Fórumok -
MZ - új hozzászólás Összesen: 982 oldal
Uraim!
Számít az valamit ha a nagy TS kipujába nincs benne az a kis cső, ami egyik oldalán zárt és két oldalt pedig található rajta bevágás?
Egyszerűen nem értem, hogy miért így van. A szimeringet mindig a nyomás felőli oldalon a rugóval kell betenni. Az elősűrítés miatt a nagyobb nyomás belül van nem a váltóban. Én annak ellenére fordítva tettem be, hogy a videón így van. A 250-esnél is kifele áll a rugó, de még senki nem tudta tudományosan megmagyarázni, hogy miért.
Egyébként most bennem is megfordult hogy nem-e voltak szerelési hiányosságok, de eszembe jutott hogy kevesebb váltóolajat sikerült leengedni (~4 deci), mint ami benne volt (5), szal nem pótolta a hiányt benzinnel :) Az az egy deci szerintem a kuplungpálca mellett távozott.
Igen, hivatalosan kifelé kell lennie a kuplung oldalinak, a generátor oldalinak meg befelé.
De nem te lennél az első aki befelé rakta mind a kettőt, nincs nagy jelentősége, talán az élettartama jobb, de amúgy sem ez a leggyengébb láncszem. Nem jellemző hogy keveredik az olaj a benzinnel. Ilyen csak szétkopott, széthajtott, lógó csapágyú motoroknál, vagy sérülten berakott szimmeringnél fordul elő.
Én már kérdeztem korábban, bár azóta beláttam hogy nincs nagy jelentősége, azon az oldalon mind2 oldalról kaphat kenést a rugó úgyis. TSnél az acél szimmeringháznál már lehet nem mindegy, de a 251es összeszerelési videójában is kifelé áll a rugó, mert a csapágy előtt van egy talán olajterelő alátét. De egyébként ha legközelebb szétszedem a TSt, akkor nekem is az a tervem hogy ilyen 20*47*7es szimmeringet teszek bele, ott még fogja is a zéger gyűrű, elvileg pont elfér...
Szerintem bajt (keveredést) amugy nem okozhat, ha az ajak tömít akkor jó..
Most elég butának tűnök,de a kuplung felőli főtengely szimmeringet rugóval kifelé kell berakni?
http://www.youtube.com/watch?v=yo_pPqWlAfs&feature=player_embedded
24:30 percnél ugrik a majom a vízbe!Esetleg ha nem így van berakva a szimmering az eredményezheti hogy benzinnel keveredik a váltó olaj?
Lehet kapni, de lassan kihalnak.
Kínai szutykok is vannak, de a kategóriában az igazán kívánatos az Aprilia RS 125.
Ott nem cseszték el a 2T előnyeit.
Kis tömeg, sok ló!
Mielőtt valaki félreviszi a dolgot,s értelmezést:újonnan, teljesen új motorra gondoltam.ami most jön le a gyártósorról....
Teknőc
Hm. Azért köszi, azt hittem, hogy 2T motort nem lehet kapni ma Mo.-n.
Köszönöm azért a lényeges választ.:)
Teknőc
Ebben egyetértek veled Gabi, de nem erről volt itt eddig szó. Sem most.DDDDD
Attila!
Kétszer is belinkeltem, már többször nem fogom. Feldobtam egy érdekesnek tűnő hírt, de csak mosómedve lett belőle.-Tanultam ebből:
-a mosómacira szavazok.;) :)! DDDD
http://youtu.be/CpHbooK0-pE
Teknőc
Hasonló az MZre, teljesítménye is egyezik, nem is néz ki rosszul, de én azért vágyakozás előtt meghallgatnám pl én az MZkben azt is szeretem hogy nem egy kávédarálóként muzsikál, hanem szép öblösen mint amit még anno nagymotornak terveztek... mert akkor az is volt.
Hasonlattal élve; látsz egy bombanőt akkor a véleményed hogy wáó tökély. Odamész és megszólal: hö dikmá moré... utána is kéne? :D A lényeg szerintem egyértelmű, kipróbálni kilehet, de megtecceni nem fog. ;):D
OK, de melyik az MZ replika?
Nem láttam az oldalon, de ha szögre megegyezik az MZ-vel, akkor se várd a Beloruszoktól a DDR minőséget. Bár mindkettő a diktatúra, meg a hiánygazdaság szülötte, de akkor sem.
A 2T motorokat meg beengedik, most is lehet kapni.
A Minsk-et viszont tuti nem, mert szinte biztos nincs típus jóváhagyása.
Összegzés:
-Van egy mz replika, Minsk gyártja.
-Mi köze van az mz-hez?
-Ketten válaszoltunk.
-Erre jött a teljesítmény kérdésed.
(-ami legyen, félreértettem.)
-Írtam még:
"Csak egy a baj, tuti hogy ide nem engednék be, ha venne ide egyet az ember...Mert ez a kis géptípus nekem nagyon bevált.Elég nékem."
Ezt te értetted félre.
Mert kíváncsi vok, hogy egy egy 2T motort beengednének mint új motort,ha venne is egyet az ember. Mert ez a kis 2T géptípus bevált nekem. Elég a teljesítménye nekem.
De arról egy szót sem írtam, hogy lecserélném az mz-émet.
Nos, ezért a mosómedvés tézised totálisan téves, szerintem. ;) :)
Néha nem egyformán látjuk a világot, de ezért kár "mosómedvét" kiáltani!DDD
A jelenlegi helyzetben, ha lenne pénzem, s kedvem motort váltani, az egy YBR 125 Costum lenne, de ezt is írtam párszor.
Az YBR 125 teljesítménye pedig azonos az mz ts 125-ével, 10,5le.
De mivel se pénz, se kedv, maradok kis mz-és.Valamint szeretem is a kis mz-ét, nem kicsit.
De éljen a Mosómedve! DDDDD
Széles utat!
Teknőc
Nem a 125-re írtam, ha visszaolvasol a 200-250.est fikáztam. Hogy mehet egy 250ccm-es motor 2013-ban maximum 110-et?
Egyébként a legutoljára gyártott 125-ös MZ RT 125 (illetve az SM-et azt hiszem még gyártják) is 15le volt.
Neked is van egy MZ-d, mert ezt szereted. Én csak azt nem értem, hogy miért vágysz egy aránylag megbízható gép helyett egy ugyanolyan teljesítményű de borzalmas hírű, Belorussziában kínai alkatrészekből összetákolt valamire.
Ha nincs semmi gondod és unatkozol, vegyél inkább mosómedvét! :)
Érdekes, hogy ami 4T-ben tetszik, Yahama, de az se nagyobb teljesítményű.
Azaz Ybr 125 Costum, ami 10,5Le.
Csak elég drága a 820eFt-ért.
Sőt, az eredeti mz ts 125 is 10,5le.Tehát, nem igazán értem, most mi itt a teljesítmény problema?
Jó, te többet akarsz, többet vársz el.De nekem ennyi elég.
Teknőc
Ne viccelj, ki a fene venne manapság ilyen vackokat.
Kínai technika párosul a Belorusz szerelési minőséggel.
Nincs szebb, amikor a diktátorok összefognak.
A végeredmény egy motor kisesebb teljesítménnyel és végsebességgel, mint egy 40 éve gyártott MZ. :-)
Hm. Ez a modell akta mz ts 125 például.
Pápics is látja, amit mondok.
2T, 125cm3 motor, 4 seb. váltó...
http://minsk-moto.com/classic/m-125x.html
Рабочий объем (куб.см)
125
Тип двигателя
1 цилиндр, 2 такта
Azaz: 125cm3, 1henger, 2T..
http://minsk-moto.com/classic/m_125.html
Persze, van 4T motorjaik is, ezt senki nem tagadta.pl.:
http://minsk-moto.com/classic/c4_125.html
Csak egy a baj, tuti hogy ide nem engednék be, ha venne ide egyet az ember...Mert ez a kis géptípus nekem nagyon bevált.Elég nékem.
Teknőc
Az hogy teljesítményre, lökettérfogatra, ugyanolyan mint a kis ts. És kétütemű.
Az hogy teljesítményre, lökettérfogatra, ugyanolyan mint a kis ts. És kétütemű.
Érthetően: Ezt nem értem! Mi köze az MZ-hez?
Késő van... :-)
Ezt nem értem mi köze az Mz-hez.
Csak 4 ütemű egyhengeres cuccok vannak a Minsk oldalán. És ráadásul harmatgyengék.
Mondom majdnem tiszta ts adatai,(szerintem az elektronikán és néhány kevés eltéréstől tekintve az is.) onnan másolva..S az a legdurvább, hogy úgy veszik, mint a cukrot.Főleg Ázsiában veszik-viszik..;) :)
Teknőc
néztem a gyári oldalon az adatokat.
200ccm, telj.:15le, végseb.: 110km/h
250ccm telj.:19le, végseb.: 110km/h
Ez már technika, nagyon kihegyezett gépek. :-)
Mármint túlzás látatlanban kínai gagyinak lenézni...:D
Úristen, a kínaiak közelednek... és fehérorosznak álcázzák magukat? :D Na jó, mondjuk fehéroroszoknál látatlanban erős túzás... :D
Hm, de érdekes, a klasszikus kis 125-ös Minsk, titeket mire emlékeztet?;) :)
A ts váz, etz fejlámpa, etz motor, 11l-es egyedi tank...
http://minsk-moto.com/classic/m-125x.html
A kis mz él, s élni fog...DDD
Teknőc
Na, itt a kis ts-es minski tesója, kicsit feltuningolva, de jól néz ki át építve is!
Draszvutje!
http://sebessegoltara.blog.hu/2013/02/06/a_leggyorsabb_belorusz
Teknőc
Ha már Totalbike és Mz...
http://totalbike.hu/magazin/tura/MZtura/?token=bc53a1bdb41524b845f3cce34c9eed63
Teknőc
Ha már Totalbike és Mz...
http://totalbike.hu/magazin/tura/MZtura/?token=bc53a1bdb41524b845f3cce34c9eed63
Teknőc
http://totalbike.hu/technika/motordoktor/2013/02/05/zuhan_a_fordulat_egyre_csak_zuhan/?utm_source=tb_topic&utm_medium=vezeto_cim&utm_campaign=Forum
Van fékbetétem, lehet hogy azért nem csöpög a fékolaj? Vagy azért mert bowdenem van? :D
Használjatok betétet, akkor nem csöpög. :-)
Ne aggódj,marad még rajta kívül csöpögő motor!
Hát, hogy ez a gyárilag beépített olajszint ellenőrzés.
Amíg csöpög, addig van benne olaj! :-D
Ne merészeld!!!
Ne már hogy csöpögés mentes legyen!!!
Most akkor mit fogok mondani ha az olajtócsám miatt kérdeznek??? :D
A Simsont is bűvölni kellene most már, hogy 50-es utazótempó mellett minél kevesebb Jómagyar Forintot kajáljon.
Az etanol igen, szerintem az Arol 2T miatt öngyulladt. Gázzzal indítottam, és víííííííííí...gyújtás le, akkor is. Kitekertem picit a gyertyát, nem akartam nyösztetni a pukklungot lefullasztással.
Nekem bejött. Főleg, mikor 198Ft volt literje.
15% dúsításal el lehet járni megfelelően hozzáigazított motorral.
Sajnos E85-ből 1:40-1:45-nél sűrűbb keveréknél kiválik az olaj. Arol2T oldódott eddig a legjobban benne.
E85-höz dúsítani kell. Minél nagyobb a sűrítés és előgyújtás, és fojtottabb akipu, annál kevésbé kell dúsítani.
50-nél 3 liter alatt kér kicsivel E85-ből.
Nekem meg a csöpögésmentes motor, ami a nemsokára kezdődő éles teszteken derül ki hogy sikerült-e ;) Sőt mostmár sikerült egy masszív de könnyű megoldást találnom a doboz felfogatására is.
Mert mindenkinek van hobbija, és neki a minél kevesebbet fogyasztó MZ az. :-)
Akkor ezek szerint mindenki tudja. :D
Csak akkor ő miért szegényítette el a keveréket? :D
Meg én mondtam a 30%-ot amikor egyszer kísérleteztem vele, szóval én is tudom :D
Szerintem tudja ezt ő, mivel régóta etanollal jár az MZ-vel.
No, akkor jól rémlett a dolog. :)
Függ ez még a hőtől és a keverési aránytól is. Nekem az első etzm csinálta egyszer benzinnel is, ha jól emlékszem nagyon elszegényítettem a keveréket véletlenül.
Nem emlékszem, az olaj mennyire szeret megkapaszkodni a fúvókában. Az rémlik hogy eléggé. Akkor pedig az is lehet a jelenség magyarázata hogy rosszul van elkeverve az olaj az etanolban. Valahogy úgy rémlik, az etanolos üzemhez meg kell növelni a fúvókákat. Persze nem az olaj miatt, mielőt valaki félreértené.
"Fulladt, szívató kellett,..."- nem fulladt hanem bekeveselt,etanolból kb. 30%-al több kell a motornak mint benzinből.
Versenyen szerettük, de betiltották mert túl jó volt :)
Hosszútávon figyelni kell rá, mert csapadék keletkezhet, meg korrozív, tehát nem szabad benne hagyni a karburátorban ha hetekre leállítod a motort, de motorozni jó volt vele.
Azonban tényleg nem éri meg már sajnos.
Az E85 oktán száma 105 körül van, ráadásul az égéshő is kisebb mint a benziné. Sok ismerősöm kipróbálta 2T-ben is. Hosszú távon senkinek nem jött be, de még sehol nem hallottam ilyet, hogy detonál.
Nincs is sok értelme már használni, mert az is drága lett.
Összesen: 982 oldal
Az itt olvasható hozzászólásokért nem vállalunk felelősséget.
Ha úgy gondolod, hogy egy hozzászólás méltatlan, kérjük olvasd el moderálási alapelveinket.
|
|
|
|