:: Szavazás ::
Milyen hatással van rád a benzináresés?
|
- Fórumok -
MZ - új hozzászólás Összesen: 982 oldal
Szevasztok!
Lenne egy kérdésem felétek!Nincvs valakinek tippje, hogy mi lehet a motorommal?Rendesen indul, de amint ráhúzom a gázt lehörög...Eddig rendesen ment de hirtelen elromlott!Elektronika lehet?Vagy karbi?Légyszi segítsetek!Előre is köszi
Sziasztok!
ETZ 251-et keresek, tudtok eladót valahol? Csak gyári állapotú érdekel, átépített agyonhajtott nem érdekel... Köszi előre is! mzetz kukac vipmail.hu
Nekem van egy haverom aki grafikus és autófényező, aki airbrush-sal bármit ráfúj a gépre, csak el kell neki vinni jpeg-ben! Most megcsináltatom vele a mocim tavasszal! Iszonyat durván dolgozok! Ha visz az ember anyagot, akkor 5000-ért megcsinálja a komplett fényezést.
Hali!
Annyi volt a saját ötlet, hogy valamilyen csík fusson végig a gépen, meg a dobozokon. A csíkozás irányáról volt valami halvány elképzelésem, de a mester rutinja kellett hozzá.
Már 3 évet fent van, eddig még nem sérült meg sehol. Autókra is késztít ilyeneket a srác, de még egyet sem láttam felpöndörödni.
Zalaegegerszegi a gyerek, elérhetősége:06-30/ 98-63-662.
Szia Tomi1! Faggatnálak kicsit én is a motor dekorációról: saját ötlettel mentél, vagy a mester találta ki? Pontosan hová is lehet ezzel fordulni? Mennyire kényes a minta?
oda is beírta . tele van a szamóca mintás alsógatyám az ilyen hírdetõkkel .
Nem akarom beosztani meg semmi ilyesmi, csak a puszta joszandek szol belolem:
+ 10-15 celsius alatt nem valami egeszseges motorozni. Nemhogy minuszban...
Egyszeruen nem tudsz annyira feloltozni, hogy a szel, a hideg, a nyirkossag ne hatoljon at a ruhan. Pl: a terdizulet ulo helyzetben "nyitott" allapotban van. A szello siman bejut az izuletu felszinek koze, s huzamosabb ido alatt huncut dolgokat indukal...
Szegeny edesapam is nagy vagany volt hajdanan. Motorozott telen-nyaron, esoben-fagyban. Vedoszereles? Minek?! Es most olyan izuleti bantalmai vannak, hogy azt senkinek nem kivannam.
Ezek olyan huncut betegsegek, amik kesobb jelentkeznek. Mocizas utan nem lehet erezni, csak evek utan mutatkoznak a tunetek.
Kerdeztem tole, hogy ujra vaganykodna-e? Azt mondta lesutott szemmel: "Mostmar keso. Ami volt, elmult..."
A valasz egyertelmu.
Vigyazzatok magatokra! Amig nem keso...
Telen: kocsi vagy BMW (busz-metro-willamos)
:)
Háj maci1!
Szerintem pont az ilyen hírdetésekre lett kitalálva az alkatrészbörze rovat. Ugyanez vontakozik a használtgumikra is.
nem egészen . én kárpitos létemre úgy vettem huzatot az ülésemre . 1500 HUF-ért MZ logós pikk-pakk felaplikálható darabot .
Így már minden világos! Tomóka csinálta 13 évvel ezelőtt, jól gondolom? :o)))
Komolyra fordítva a szót, nincs valaki Pesten, aki megcsinálná?
(Motoroztam hát de nem a csuklóm kattog.Mikor -11 fok volt még akkor is mentem mindig megyek ha nem esik az eső vagy a hó.)
rendesen hallani hogy ott bennt kattog valami kis rugó esetleg ami az olajat szabályozza mikor lenyomom a telókat kinyit igy az olaj szabadon folyhat ha elengedem akkor meg gondolom bezár és egy nagyon kis furaton kell az olajnak visszafolynia.Valahogy igy müködhet a teló.De én azt kérdeztem hogy jó e kattog vagy miért kattogde ilyen tényleg csak halkan csak picit hallani ha áll a motor mert akkor csönd van különben nem hallani.Ez a hang tényleg csaknagyon halk.
Hali!
Zalaegerszegen készült, 2000-ft volt.
MZ, ETZ alkatrészek adás-vétele, új illetve (vagy) használt.
Utánvéttel, nagyobb mennyiségnél a házhozszállítás ingyenes Győr és Szombathely 40 km-es vonzáskörzetében.
Érdeklődni lehet:
- Tánczi Tibor: Tel: 06 70 333 9723
Email: ttibi20@freemail.hu
- Holy Roland: Tel: 06 70 285 1419
Email: maci-1@freemail.hu
Használt Motorgumik (JÓ ÁLLAPOTBAN!!!)
-130/90 16 col Michalen 5500Ft 1db
-130/90 Dunlop 3500Ft 2db
-140/70 18 col Metzeller 4500Ft 1db
-120/90 18 col Pirelli 4500Ft 1db
-90/90 21 col 4500Ft
Érdeklődni lehet:
Járnak arra kollégáim, akik onnan származnak, tehát ez még nem lenne gond.
és zalaegerszegi vagyok .
nem a tudásommal van a baj , hanem a szerszámozottságommal .
Én még idén nem motoroztam,sajnos,de nyáron annál többet szeretnék.Tavaly ősszel vettem egy 250-es etz-t,mire hazamentem vele totál sz.-rrá ment.mire felújítottam beállt a tél,most meg csak nézegetem.Gyakorlott túrázóktól kérdezném,hogy mi a legjobb a helykihasználás szemponjából,a krauser(jól írom?),oldalcsomagtartó,vagy lehet a kettőt ötvözni?Jelenleg az első van.Mibe érdemes rakni a cuccokat,tekintve,hogy elkaphat az eső?Minden jó ötletetnek örülnék!Kösz!
A kárpitosság nem olyan, mint a biciklizés? :o)))
:-))
a kéz is tétlen 13éve . becslésekbe sem merek bocsátkozni az árat illetöleg . TOMI1-nek húzták át az ülését 2500 pénzért ha jól emlékszem .
Ha ez a 13 éve behunyt kárpitos szem látta, a hozzá tartozó kárpitos kéz meg tudja csinálni? Ha igen, mennyibe fájna, csak úgy saccográffal?
Hali! MZ Trophy125/150 vázalkatrészekre lenne szükségem! Ami nagyon fontos:első-hátsó sárvédő, öntvény vázrész az ülés alatt. Az enyémből 5-10 centi ki van vágva az oldalaiból és így nem tudom műszakira vinni. Ha valakinek van fölösbe akkor hívjon:30/975-9086 Kérem, köszönöm!
kinyitom 13éve behunyt kárpitos szemem . szerintem ez egy gyári ülés erõsen átalakítva .
Nagyon zsir lett dekoraci!!!
Hol/kinel/mennyier csinaltattad? Persze, csak ha nem titok...
kosz
T. Urak!
Kicsit feljavítanám 250 ETZ paripám nyergét, amihez segítséget kérek tőletek. Hivatkozok egy képet -remélem sikerül-, amin egy jó formájú látható éppen. Ilyen vagy hasonló, de mindenképpen "spéci" ülés érdekel. Ha tudtok ügyes és olcsó kárpitost, aki megcsinálja, avagy megvehető ilyesmi, akkor kérem jelezni. Budapest, valamint Miskolc és környéke előnyben. Előre is köszönöm. http://www.hasznaltauto.hu/kereso1.auto?hirdeteskod=422820&command=ugras&screenwidth=1024
Lehet csak a rúgó pattog odabenn, ami természetes jelenség sztem. De az is lehet, hogy nincs a helyén a gép eleje. Ilyenkor ki kell kazítani a teleszkópot rögzítő csavarokat+ a kereket, behúzott első fékkel megrúgóztatni párszor majd visszahúzni a csavarokat. Bár ha könnyedén bemegy a teleszkóp, sztem minden a helyén van.
Ha motoroztál már idén,akkor szerintem a csuklód kattog :)
Valószinűleg a kormánycsapágy!
Heló.MZ TS 125öm van és ha behuzom az elsőféket és megnyomom előre bemegy a teleszkóp de hallani ilyen halk kattogást valahol a teleszkóp teteje körül az milyen hang vagy mire utal?
Hali!
Az elején a "Zsoltee" a dekoratőr srác neve aki a csíkozást csinálta.
Mindenkinek köszönöm a hozzászólását, nem gondolom úgy, hogy bárki is túlzottan beleásta volna magát.
Üdv: Tomi
Nembaj, próbának nem volt rossz..Nem jött be, de nem volt rossz..:))))
Péter mz!
Jó hogy kiderül az emilcímed!
Az előbb megint átküldtem a levelet, de tényleg csak a véletlenen múlt, h visszaolvastam a válasz-hsz-odig a fórumot és kiderült h nem kaphattad meg az első porlasztós mélt.
Itt osztán gyorsnak meg precíznek kell lenni mert pörögnek az okosságok :))
Lassan el is kezdek készülni a "kié lesz a 10000. hsz" versenyre :)
Ha teged Tominak hivnak, miert irja az elejen, hogy "Zsoltee"???
Csak diliskedek... :)
Sztem igy egyben tobbet er az ehesz, mint kulon dobozokkal. Ha nekem ilyen motorom lenne, en tuti csakis egyben adnam el. Es mar bocs a megjegyzesert, de sztem nem teljesen normalis az, aki doboz nelkul akarja megvenni... Ha nincs is eleg penze, sztem lehetne talalni valami alternativ megoldast, hogy ne kelljen szetbontani ezt a szep harmoniat... De asszem kicsit jobban beleastam magam a dologba, mint amennyi kozom van hozza... :) De csak puszta joszandek szolt belolem...
A gyújtás oldalon, hátul ahol kijön a lánc ott van két gumi dugó. Azokat kipattintod onnan, mögötte ott vannak a csavarok. Csak 13as csőkulcsal tudod őket kihajtani. Ha kihúzod őket már kint is van a blokk.
Ööööö....
Úgy látszik nagyon félreértettem valamit, méghozzá itt is és a börze fórumon is. Mint büszke honvédségi ETZ tulajdonos, egész bepánikoltam itt hirtelen ettől a 30ezertől.
Amúgy egy barátom a tavalyi devils börzén vett két, pont ilyen zárható oldaldobozt, asszem 25-ért a párat és örült is a vételnek de nagyon. Azóta is azzal túrázik. Strapabíró, nagy dobozok. Kapcsolhattam volna.
160ezerért mindjárt más.
Semi, Tomi1. Tényleg keveset aludtam, de becsszó nem a motorra akartam így licitálni :))
Üdv,
Peti74
Hali!
Seminek igaza van, az csak a doboz ára.
Üdv: Tomi
peti74
Mennyit aludtál? :-)
Csak a dobozok ára 30E Ft, a motor 160.000 Ft... :-)
Én így tudom, de javítsatok ki ha tévedek! :-O
ciao
Semi
Üdv.
Nem akarom senki üzletét rontani, de a galériában én is megnéztem azt a világoskék 250-es ETZ-t, színre fújt spoilerekkel és dobozokkal. Bár a világoskék nem a kedvenc színem, de az a motor ránézésre eléggé egyben van, ebből talán még arra is lehet következteni, hogy a tulaj igényes ember, nem minden műszaki érzék nélkül, vigyázott rá, szervizelte, meg minden.
Én azt a 30ezer Ft-ot igen kevésnek találom, még ha a dobozok nincsenek rajta akkor is. Mondhatnám úgy is, hogy ne csináljuk már, a vételár ne legyen már épp annyi, mint a vétel egyéb járulékos költségei.
(eredetv:~10000; átírás:18*250=4500; forgalmi:6000; törzskönyv:6000; bizti 1 né: 2000; Össz: 28500)
Ennél azért még 2006-ban is többet ér ez 250-es ETZ, főleg, ha egyben van.
Megfordítva képletet: akármilyen motort vesz az eladó helyette, ez a 30ezer pénz annak az átírására pont el fog menni, az új motor árába gyakorlatilag egy fillért nem tud majd visszaforgatni.
Mi a véleményetek ?
Peti74
MZ, ETZ alkatrészek adás-vétele, új illetve (vagy) használt.
Utánvéttel, nagyobb mennyiségnél a házhozszállítás ingyenes Győr és Szombathely 40 km-es vonzáskörzetében.
Érdeklődni lehet:
Heló.MZ TS 125öm van és ha behuzom az elsőféket és megnyomom előre bemegy a teleszkóp de hallani ilyen halk kattogást valahol a teleszkóp teteje körül az milyen hang vagy mire utal?
Az Alkatrészbörze témában írta, 30K.
Ez a vevő is ahelyett, hogy örülne neki.. szerintem bűn levenni őket arról a motorról, így nagyon jól néz ki, egyedi, stílusos.
Sziasztok!!
Nem tudja valaki hogy kell leszedni a blokott egy 150-es etz-ről?
Azthiszem csapágyas ki kellene cserélnem.
A tartókörmükről nem tudom leszedni ha valaki tudja legyenszíves leírni.
Előre is köszi:
Üdv: Lala
Háj Tomi1!
Honnan indul a licit? Mennyit kell mindenképpen megérjen?
Sziasztok!
Ha kicsit bővebben leírnátok hogy mivel járna nekem ez lehet hogy engem is érdekelne. Gondolok ilyenre mint mennyi lenne pontosan el tudnátok-e készíteni nekem készre hova kellene mennem érte meg ilyesmi. Gábor
Sziasztok!
Ha kicsit bővebben leírnátok hogy mivel járna nekem ez lehet hogy engem is érdekelne. Gondolok ilyenre mint mennyi lenne pontosan el tudnátok-e készíteni nekem készre hova kellene mennem érte meg ilyesmi. Gábor
Hali!
Eladó sorba került a motorom (kék dobozos ETZ).
Van érdeklődés a gépre, de a srácnak nem kellenek a dobozok.
Eladó a három doboz, komplett tartóval együtt.
A legtöbbet ígérő viheti a cuccot.
peti74
Ha rendeltek nyákot meg hozzá vesztek alkatrészeket, akkor én feliratkoznék egy adagra! :-)
Így már akkor csak 6 ember kell és lehet nyákot rendelni! :-)
ciao
Semi
peti74
Én értem amit mondasz de szerintem nem szabad abba a hibába esni, hogy mindenkinek azt mondjuk, hogy a 15W40-es motorolaj meg két feles keveréke jó a telóba.
Mert máshogyan motorozol te, máshogyan én, és ha jön valaki ugyanott befordulni kockásan, teljesen rossz íven, akkor lehet keményebb futóműre van szüksége.
De eltérhet a gumi, a váz elhajlottsága meg még ezer dolog... :-)
Szerintem mindenki olyan és annyi olajat használjon ami jó neki!
Ja és szerintem még mindig a legkisebb probléma az, hogy milyen olaj van a telóban, a legtöbb embernek ugyanis nem is szokott benne lenni! :-) És ez most viccesnek hangzik, de biztosan te is sokkal találkoztál már...
A versenyzéssel kapcsolatban meg hidd el, hogy a poros aszfalton taknyon csúszva is jobb időket csinálnak a versenyzők mint a halandó motorosok. Én se hittem először de láttam! :-) Tehetségesek, és ami neked vagy nekem veszélyesnek tűnne az nekik nem veszélyes, még bőven irányíthatónak tartják.
Az MZ Kupa jónéhány versenye pedig közúton zajlik, érdemes lenne elnézned párra! ;-)
Vagy jó anyag még az Isle of the man TT is, ott sem ideálisak a körülmények mégis elég jól mennek a srácok! :-)
ciao
Semi
Eladó MZ TS első teleszkópok jó állapotban + kiflik is .
email: jenli@freemail.hu
Lánckereket akartam mondani. :D
Összesen: 982 oldal
Az itt olvasható hozzászólásokért nem vállalunk felelősséget.
Ha úgy gondolod, hogy egy hozzászólás méltatlan, kérjük olvasd el moderálási alapelveinket.
|
|
|
|