MZ - új hozzászólás Összesen: 982 oldal
Háj tams9
Én mindenképp kilégteleníteném, mivel a féknyregben van olyan hely, ahonnan az igazán kis buborékok nem tudnak kimenni. Meghát minek van akkor légtelenítőcsavar?Valamiért csak rárakták. Szerintem, ha a passzív légtelenítéssel tökéletesen levegőmentessé lehetne tenni a fékrendszert, valószínüleg nem raktak volna rá légtelenítőcsavart.
Mielőtt nekiesnél a csőfogóval, koppints ré egy hatázozottat kalapáccsal, hogy megzömüljön a tömítőalátét, és utána próbáld lazítani.
A passzív légtelenítés működik. Bár én úgy csináltam generál javítás után, hogy a nyerget kilégtelenítettem, így valamennyit keményedett a fék, de másnapra betonkemény lett.
De ha láttál már olyan üveghengert (beltéri díszre gondolok, ami világít is), amibe alulról levegőt fújnak, ebben szépen látszik, hogy az összes buborék felfelé halad a víz felszíne felé. Csak a motornál más az időállandó, mert kevesebb a levegő, sűrűbb a folyadék, és kisebb a cső keresztmetszete.
Ja ha kinyitod a légetelenítőt és a tartályt is akkor az olaj szépen kifolyik.
Azt kétlem...
Az a csavar jó nagy átmérőjű és szerintem meg van húzva rendesen.
Az a tőcsavarkiszedő még talán bele is törne...
Én egy jó nagy villáskulcsal feszültem neki teljes erőmből és nem lazult meg.
Fúrj bele egy lukat, és töröttcsavar-kiszedő szerszámmal ki tudod hajtani.
Lehet hogy az télleg jó lenne mert már olyan kerek mint egy cső.:) Csak attól félek hogy eltörik v vmi baja lesz a menetnek de megpróbálom kössz.
Egy jobb képességű csőfogóval még nem próbálkoztál?
Azután viszont cseréld ki a csavart. :DD
SEGÍTSÉG!!!
Valaki mondja már meg hogyan szedjem ki az olajleeresztő csavart. Az előző gazdája (egy állat) úgy lesarkallta hogy már a 16-os kulcs se fogja pedig eredetileg 17-es fogja!!
Akkor kell valakinek az ETZ 250 -es komplett első teleszkopom? 5000.- inkább mélt irjatok mert ritkán vagyok itt.
kobra111@citromail.hu
Szevasztok
Ma tankoltam és addig nyitvahagytam a benzincsapot mire indultam volna már a kipufogobolis folyt az anyag, már beálitotam a benzinszintet.
De mitöl volt ez?
Nem lehet kiküszöbölni valahogy?
Kipufogoval mit csináljak nagyon nehezen megy hagyam hadégjenki magátol?
E......köszike
Hello!
Mi a véleményetek a fék passzív légtelenítéséről? Mert az van a kezelési útmutatóba, hogy működik.
Csak beleöntöm a fékolajtartályba a fékolajat és kész? úgy hagyom? vagy pumpálni kell? vagy nyissam ki a légtelenítőt is? Igazából nem sietek szóval úgyhgyom én egy napig is ha működik.
Hát az nekem kiesik Miskolchoz képest:))
Köszönöm
még két hét mire meglesz,remélem addigra a jó idő is megjön hozzá.
Az ETZ Pomázon van,de pl.holnap behozom a munkahelyemre nagytéténybe,mert jönnek megnézni.Itt lesz 7-17-ig egész nap.ha érdekel a dolog mást is megbeszélhetünk,csörgess meg:30/9912-945
Gratula az ER-6-hoz!AZ etz hellyileg hol van?
ER-6-os Kawát.
50000 az írányár de megegyezünk,az biztos,ha kell vkinek.
Milyen motort veszel?Ja és mennyiért adod el az mz-t?
TS 250 hengerfejet keresek megvételre.
Sziasztok!
Nem kell vkinek nagyon olcsón az egyébként jó állapotú ETZ 125-öm?
Két héten belül el kell adnom,mert nem fog elférni sehol,a végén kénytelen leszek beszámíttatni 40000-ért,kár lenne érte.
89-es gyári elektronikus gyújtással,új gumikkal és akksival,2007.08.-ig vizsgával.
Jön az új motorom és tényleg nem tudom hova tenni szegénykét.
üdv
MZ-t,ETZ-t vennék egyben alkatrésznek Miskolc és környékéről!(nem számit hogy néz ki,papirok sem kellenek,csak minden alkatrésze meglegyen!)Cimem:bubu25@citromail.hu Az árban megyezzünk majd!
Köszi szépen Keats,de azt meg tudnánd mondani mekkorát lehetne rátenni ami kisebb?
Keresek egy tárcsafékes 250-es ETZ-t kb 30-40ezerHUF környékén. Esztétiai állapot és papirok rendezetensége nem akadály (lopott nem kell) csak kb. eredeti legyen.
A 250-es Trophyn viszont 16"-os elöl/hátul.
Az sztem attol függ hogy 250es vagy 125ös.Nekem volt 125 ösöm azon 18as elöl hátul.
Hello valaki megirná,hogy Mz Trophy kereke mekkora.Köszi előre is.
MZ ETZ 150-es. Én is gondoltam rá h csinálok egy pöcköt csak jobban szeretem ha tényleg az odavaló dolog van a blokkban.;)
hello
mz 250 es blokkot keresek
lehetöleg jo állapotút.
sztrancsik.zsolt@freemail.hu
Ez találós kérdés akart lenni, ahol a típust kell megfejtenünk? :)
Szerintem kis TS, v Trophy blokk lehetett. Egyébként egy félbenyesett tűgörgő is bőven megtette volna az elgurult pöcök helyett.
Bontóban tuti, hogy találsz!
Üdv
Helo!!
Nem tudjátok h lehet-e kapni mz ts 250-hez az ülés végére való zárható fedelet?? Ha igen akkor hol?? Vagy nincs valakinek elfekvőben ?? Nagyon fontos lenne!
sajnos igen.es merre lehet alkatreszt talalni?
Olyan nehez etz 250-hez alkatreszt szerezni.mert ahogy olvasom a tobbi forumot mindenki keres valamit boltban nem lehet kapni.Pestmegyeben es pesten melyik a legjobb ETZ-es bolt.Van e internetes lapja.
Hello!
Tudja valki ETZ hez lehet e kapni elektronikus gyújtást?(Mert régen lehetett csak most nem vok tisztába h mivan hozzá és mi nincs)
Kompletten érdekelne jeladó+tirisztor.
Vagy ha valakinek van otthon elfekvQben az is érekelne.
Sziasztok!
Tegnap baszakodtam egy sort az mz-vel. Éppen raktam össze a kuplungot amikor az egyik kis pöcök (ami a rugót tartja) leesett. Ott kerestem a műhelyben vagy másfél óráig. Már mágnessel meg zseblámpával is néztem de nem találtam. Végső elkeseredésemben megnéztem h nem esett-e be a középtámasz mélyedésébe és OTT VOLT. Utánna öszeraktam a kuplungot és ma pedig felöntöm olajjal.
Budapesten merre talalok olyan boltot ahol lehet venni ETZ-251-hez hengert,dugot.fotengelyt,halytokart,gyuru,elektonikus fesszab.Szoval mindent.
heló.Nekem ts 125 van.Ahogy leirtad a 7 volt körüli töltés az megfelel föleg lámpával.Ha van multimétered akkor szerintem(ha egy nem tul drága müszer nehogy tönkremenjen)kössd sorba hogy megmérhesd az ampert.Aztán mérd az adatokat lapjáraton simán minden lámpa nélkül helyzetjelzön,tom/reflektoron,indexszel meg még esetleg dudával meg ilyenek.amikor ha valamit kapcsolsz és akkor emelkedik jelentösen az amper akkor ott lehet a hiba.Mielött elinditod vedd le a fesz.szabályzó burkolatát hogy lásd hogy mikor mozdulnak meg a mozgó érintkezők a fesz.szabban.a hátsókerék felöli akkor huz be mikor elkezd tölteni azzal sztem nincs is baj mert van töltésed.De nézd meg a másikat mert lehet hogy meg se mozdul de lehet hogy mozog de oxidált és nem veszi le az ampert ha nagyon megemelkedne töltés közbe.Csiszold meg az érintkezö mindenrészét ahol érintkezik valamivel.probáld ki ezeket aztán majd irj ha még mindig nem jó.
Üdv! Valaki, akis ért a dologhoz, lécc írja meg, hogy mik a 6V os fekete dobozos elektornikus mz fesszabályzó bekötései! B+; D+; 61; DF; D-.
Tud vki komplett 12V-os elektromos rendzserről? Találtam ilyen német cuccot, de az komplettan 50e, + porstaköltség. Van más megoldás?
Igen, van erre a célra egy gumi-tömítés.
Sziasztok
Tudja valaki hogy az ETZ lékszűrő ballos dekni alá kell-e tömités?
elöreis köszike.
Szia!
A szimmering előtt van egy rugós biztosítógyűrű, kis csavarhúzóval alá kell nyúlni és kiemelni. Utána ki lehet húzni a dugattyút a szimmeringgel együtt!
Üdv!
Gyuri
Szasztok egy 250-es etkóban 41 e km-el (gyári henger,dugó) nem volt nagyon hajtva mennyi kompresszió lehet és honnan lehet ilyen kompresszió mérő órát venni Hevesmegye Eger környékén?
Nem hiszem el h megcsináltad amit mondtam :D azért örülök
Hello!
Na végre sikerült kiszedni a fékdugattyút! Nekem is a csaprakötve sikerült. A légtelenítőbe becsavartam a fékcsövet, az meg pont illett a csapba, menetet vágott a vízköbe!
Most már csak a föfékhenger szétszedésére szeretnék valami jó megoldást. Próbáltam fogóval kihúzni azt a kiálló csonkot, de nem sikerült. Van valami technikája ennek is?
A segítségetreket előre is köszönöm!
MZ-t,ETZ-t vennék romos állapotban(csak legyen meg minden alkatrésze,kinézet nem számit,meg a paprjai sem)alkatrésznek Miskolc és környékéről!Cimem:bubu25@citromail.hu
Motort venni késő ősszel és télen kell, mivel ekkor olcsó, nincs szezonja. Eladni viszont tavasszal meg nyáron, mert akkor meg keresik.
CSÁ! Ponty
Sztem mindenképpen télen v kora tavasszal érdemes motort venni. Később feljebb megy az áruk mert szezonja lesz. Mondjuk ez attól is függ h kitől akarod venni. Mert pl. van aki örül ha elviszed mert legalább "nem kell kerülgetnie". Vannak viszont olyanok is akik az utolsó fillért is elkérik. Én annak a híve vagyok h ha egy motor tényleg jó és látszik rajta h foglalkoznak vele akkor megéri az árát és olyankor nem szoktam alkudni.
Abban kernem segitsegeteket hogy mikor jo vagy eri meg motort vasarolni.most vagy varjak meg vele?
Sziasztok!
Szeretném a segítségetek kérni, van egy 150es TS Mz-m, köztudottan "rossz" 6V-os elektromos rendszerrel. MOstanában jött elő az a problémája, hogy elolvasztja a +biztosítékokat, és az istenért sem tudok rájönni, h mért. Nem tölt tul, világításon is 7 volt, akárcsak egész eddig volt. Ha tud vki lécc segítsen.
Előre is kösz: Géza
Összesen: 982 oldal
Az itt olvasható hozzászólásokért nem vállalunk felelősséget.
Ha úgy gondolod, hogy egy hozzászólás méltatlan, kérjük olvasd el moderálási alapelveinket.
|