:: Szavazás ::
Milyen hatással van rád a benzináresés?
|
- Fórumok -
MZ - új hozzászólás Összesen: 982 oldal
Semee-nek köszönöm az ötletet,P.Máté kérdezte a berugókart,tudomásom szerint 2 féleképp tudod felrakni:vagy belefúrsz a tengely végébe,menetet gyártasz a lyukba,aztán belecsavarod a mefelelő hatlapfejű csavart,azzal a megfelelő helyzetbe hozhatod a tengelyt,vagy leveszed a deklit,óvatosan satuba fogod a tengely végét és a deklit forgatod ellen a rugónak és akkor bele az éket.Én is megszívtam vele.Ha valaki tud jobbat ne hallgassa el!
Üdv Matya!De biztos ott megy bele.Párás időben majd viszem a hajszárítót!Félre a viccet,ezek szerint nem csak az enyém ilyen?
Helló Kobra!Ha csak megrepedt a szívótorkod,miért nem próbálod meg meghegesztetni?Alumíniumot is hegesztenek,az meg valami hasonló anyag.
akarmilyen olajat raksz bele pontosan anyira fog osszeulni, mert az csak a lenges csillapitast befolyasolja
inkabb rugot kell beletenni kemenyebbet, vagy eloveszitest adni neki ha meg akarod emelni. Esetleg nehany menetet levagsz es ugy adsz neki elofeszitest, akkor elvileg kemenyebb lesz a rugo de a magasag valtozatlan.
1
Hi. nem tudja valaki mennyit kóstál a kuplunglamella amelyiken vannak olyan kis bordák etz 250-esbe.
Lenne még egy kérdésem:
A tuning-fejlesztés oldalon olvasgattam erről:
programozható előgyújtás vezérlés szocimotorra...
Namost én az elektronikához annyit értek, hogy amit innen lehúzok, azt ide dugjam vissza ;) Na jó, talán egy kicsit többet.
Szóval a kérdés: be lehet építeni egy ilyet egy 6V-os TS 125-ösbe?
Köszi a válaszokat!
Sziasztok!
Az lenne a kérdésem, hogy TS-be (fordulatszámmérős blokkos) lehetne-e építeni egy 5. utazó sebességi fokozatot? Esetleg valaki próbálkozott már ilyennel?
Köszi!
Roger
Háj sub-ee!
Király az óra. Ha +kérlek, elárulnád, hogy hogyan lehet úgy leszedni az órák tetejéről a króm karima nem megy tönkre?
Ha szeretnéd, akkor tudok neked is csinálni!
Én egyszerűen szétszedem teljesen, mindent elmosok benzinben, cserélek a száron szimeringet, és cserélem általában bontott jo/jobb állapotóra, ha valami nagyon hibás (elgörbült szeleptányért, bemaródott dugattyút) Aztán új olaj bele, összerakom és tök jó szokott lenni.
Néha muszály megcsinálnom, mert eddig csak forgótengelyre valóvaló szimeringet kaptam bele, az meg elkezdi ereszteni az olajat terepviszonyoktól és használattól függően 15-20 ezrenként.
Üdv,
Peti74
Akkor magyarán meg kell vennem az egészet
Valószinű ,hogy tényleg kidobálja a sebességet,de a villa vissza tolja.ez a folyamatos használatkor egyre sűrűbben fog jelentkezni,mig nem teljesen megszűnik a 2-es,és csak kerregni fog. A kuplung is lehet,de akkor a többi sebességben is kellene csinálnia.
sajnos nem kaphato,csak néha maszek rugó,és nagyon gagyi lehuzó gyűrű.
Hi!
ETZ 250-hez létezik lengéscsillapító felújító szett? Nem akarok például rugót venni, csak a belseje kellene. Aki tud erről valamit írja már le. Köszi!
Thx
csak most jutottam el ide
R.
ETZ 250 es szivotorkot keresek hibátlan állatpotban! az enyém elrepedt... :(
Pest környékén!
köszi
http://kep.tar.hu/sub-ee19/50246542
Nézze meg akit érdekel!
Hellótok !
Azt szeretném kérdezni, hogy MZ Trophinak az első és hátsó telóját hány-hány cm3 olajjal kell feltölteni ???
Választ előre is köszi.
Attila
Heló.És pontosan hol a felfogató fülbe van vagy afölött?Kb hány centi ha a fül fölött van?nem tudnál fényképet küldeni róla.Ha igen akkor ha nem akarod hogy lássák a számodat akkor ragaszd le a számot szigszalaggal legalább jobban kitünik hogy hol van a szám.E-mail cimem:peter001@levele.hu
Köszi szépen Peti! És csákk norisz is köszöni!:)
Sziasztok!
Azt szeretném kérdezni, hogy van-e ötletek a következő próbléma megoldására. Van egy 250-es TS-em. Már egy ideje építgetem, szépítgetem. Már működőképes állapotban van. Egy gond van vele: 2-esben ha hirtelen adok gázt neki, akkor huncutkodik kicsit, ami nem annyira tetszik. Olyan, mintha egy pillanatra kidobná a sebességet, de egyből vissza is ugrana. Vagy, ha a kuplung oldaláról közelítem meg a dolgot, akkor mintha kicsit megcsúszna, de egy pillanat múlva újra rendesen fogna. Egyébként a sebváltó szépen ki lett hézagolva, a kuplung kopása pedig még vastagon a határon belül van.
Ha valaki tud segíteni, vagy van valami ötlete, lécci segítsen!
Előre is köszönök minden segítséget!
Üdv
Vinee
Aha kiszárítottad??Remek.És az izzófoglalatnál szerinted nem megy be a levegő párája?:)))
Mielőtt összerakod egy kis FBS-t kell alányomni és tuti nem megy be a pára
csá all.
hogyan kell ill. lehet vissza tenni a berugó kart? (ETZ 250) mert nekem az a része a tengelynek ahova a csap megy az alul van de ha ráteszem a kart akkor nemtom visszaforgatni, vagy mi. plíííz help (sürgős)
Sub-ee. Úgy néz ki, április 1-én megy a srác Bonyhád felé.
Üdv,
Peti74
Ja, ja. Töltsd csurig olajjal, akkor majd nem ül össze. A folyadékokat csak csák norisz tudja összenyomni :))
Amúgy a környezetemben lévő etz-k első teleszkópjaiban szinte mindig található 3-5 cm-nyi előfeszítés. Nekem pl. 3-3 db 6302 kerékcsapágy belső gyűrű van egymásra tornyozva a telókban. Legjobb. A rugók sajnos öregszenek.
Az olajszintre azért érdemes odafigyelni, 25-27 cm között van a gyári ajánlás, kihúzott állapotban a legaljától mérve. Nivópálcának egy nagyon finom korrodált 3-4 mm-es hosszú egyenes drót a legjobb, arra gyönyörűen feltapad az olaj. És a felső zárócsavarokat szilóval rakd be, tényleg számít, ahogy motomen írta.
Üdv,
Peti74
Összeűl? Lacoska, dagi vagy! Ez nem az olaj hibája, feszitést a rugó ad, meg a bezárt levegő, az olaj csak csillapít. Nézd meg elég hosszú e a rugó, nem vágták-e le. Ugye rendesen letömítetted azt a telót a dugónál?!
Mivel én pesten vagyok, Te meg Mohácson ezért alapvetően a távolság leküzdéséről szól ez a történet.
Beszélek a sráccal, aki levitte neked a főtengelyt Bonyhádig, hátha megy mostanában is.
Üdv,
Peti74
Szia Peti! Mikor tudnánk nyélbe ütni a henger és a hengerfej üzletet, amiről hétköznap beszéltünk telefonon?
Szerintem csak akkor szedd szét a km órát,ha nem mükszik,én szétszedtem,hogy lenullázzam,aztán összeraktam és menetközben látom,hogy csak a tizesekik viszi a számokat.Szétszedtem mégegyszer,(darabjaira)összeraktam jól.Mostmár minden ok,csak a perem sinylette meg kissé,meg egy kis idő telt el vele.Ha hidegben motorozok az üveg bepárásodik belülről,pedig amikor szét volt kapva kiszárítottam hajszárítóval.??
Ok. Én budapesti vagyok, 18. kerület. Telefonszámot küldtem mélben.
Üdv,
Peti74
A krómperemet nagyon óvatosan le tudod feszegetni egy kis órás csavarhúzóval. Feszíts a perem alá és kis részenként haladva tágítsd ki... aztán már ki tudod húzni az óraszerkezetet. A mutatót is le lehet venni, ragasztva van.
sziasztok!
Lenne még egy kérdésem ,hogy hogyan tudnám óvatosan szétszedni a kmórát hogy ne tegyem tönkre? Előre is kössz
Szia Peti74! Mikor tudnánk nyélbe ütni a henger és a hengerfej üzletet?
TS 125-ön a blokk fölött egy picivel, jobb oldalon van beütve az alvázszám a vázba!
Hy Péter mz!
Szerintem a lámpafej mögött bele kell legyen ütve az etz-n így van ha jól emlékszem!
Keats
Heló
egy kérdés:azon a motoron(MZ TS 125)amelyiken nincs alvázszámhoz olyan kis lemez a hátsó sárvédőn azon hova szokták a gyárilag beirni az alvázszámot?Oda a motornál az első felfogató fülbe ami a vázé?És melyik fülbe a bal oldaliba vagy a jobba?
Hello!
Az első teló nem működik jól nagyon összeűl a kereskedelmi forgalomba hozott lengéscsillapító olajat használtam, milyen olaj lenne a legmegfelelőbb?
peti74
Valamikor találkoznunk kellene már! Nem gondoltál még rá? Te merre vagy fellelhető? Telefonszám? :-)
ciao
Semi
Nemrég gazdát cserélt itt az a világoskék ETZ 250 aminek színre voltak fújva a dobozai és a fejidomja is.
Ha jól emléxem még meg is kaptam, hogy a moci irányára a 160ezer, és a dobozoké meg külön a 30ezer.
Én is egy ilyesmi árra gondoltam, figyelembe véve, hogy mi van a blokkban.
Amúgy jóval 200ezer Ft felett lehet nekem ez a motor, de a minőségéhez meg a futásteljesítményéhez képest nekem ez nem sok, hiszen ha kiszámolnám, hogy hány forintba került így egy biztonságosan megtett km, akkor igen gazdaságosra jönnek ki. Ráadásul ez is fölfelél csal, mert szerintem még elég sok km van neki hátra a következő megbontásig. Tavaly annak figyelembevételével újítottam fel, hogy mégegyszer 50ezer km-t szeretnék vele menni probléma nélkül.
Gyártottam hozzá egy elég komolyra sikerült csomagtartórendszert is. 2x40literes takai oldaltáskák, egy 2 literes üdítő, 5 liter tartalék benzin és 5x1 liter olajnak van rajta kiképezve a hely. Ráadásul bukókeretnek sem utolsó. Ezen felül egy magyar 35 literes hátsódoboz és egy rettenetes
méretű kétszintes túraplexi jár hozzá
Üdv,
Peti74
Szia!
Szerintem valami nem smakkol az email cimeddel! Próbáltam rá képet küldeni az eladó sorban lévő mocimről de visszadobta! Írj az én címemre ha érdekel!
Keresek! ETZ250 motorkerékpárt jó állapotban műszakival az alábbi elérhetőségen:
roles88@hotmail.com E-Mail címen
Komoly ajánlatokat várok!
Zala megye
Szerintem a főtengely élettertema olyan 40-50 ezer km lehet, ha nem hjatod szét a mocit.
A 100-as oktánszámú benzin pedig nem árt neki -ha rendesen adsz hozzá olajat is-, de nem is használ, tehát szerintem felesleges költeni rá.
Max 98-as és azzal a motor is jóérzi magát, és te is, hogy nem fizetsz vagyonokat a drága 100-as benyáért.
Nagyon jónak tűnik. Pláne hogy katonai kivitel. 100 ezer alatt el ne add! :DD
Helló! Nem tudjátok mennyi az élettartama egy 250-es MZ főtengelynek? Szerintetek árt a motornak ha 100-as oktánszámú benzinnel használom?
10 nap - 4000 km. Sátor, hálózsák, sólet, vadkemping :))
Üdv,
Peti74
Összesen: 982 oldal
Az itt olvasható hozzászólásokért nem vállalunk felelősséget.
Ha úgy gondolod, hogy egy hozzászólás méltatlan, kérjük olvasd el moderálási alapelveinket.
|
|
|
|