:: Szavazás ::
Milyen hatással van rád a benzináresés?
|
|
- Fórumok -
MZ - új hozzászólás Összesen: 982 oldal
Helló!
Köszi szépen az ötletet.
Pedig én nagyon odafigyeltem nehogy rálépjek a derótra mert akkor nem tud benne folyni az áram. Mint az köztudott dolog.
Reménykedtem benne, hogy van esetleg valami típusjelenség ami ezt szokta előadni, de ha más nincs akkor jön a jóöreg multi! Ja és egy jó fénap a bogarászashoz. Még szerencse, hogy a tank nincsen rajta...:)
Üdv mindenkinek!
EVOGAME
Hello! Lenne 1-2 kérdésem: Van egy Mz Ts 250/1 motorom. A baj az hogy nem tudom belőni az alapjáratot. Vagy magasra állítom (2000 f/min) akkor nem áll le, de ha lejjebb veszem akkor leáll (az 1000 f/min lenne szerintem az ideális). A gyújtás jó. Én arra tippelek hogy a súber van kikopva és ott szív falsot. Egy súbercsere megoldhatja a problémát vagy komplett karbicsere? A fúvókák gyáriak és eredeti Ts 250/1 karbi van rajta? Esetleg az ETZ súber jó bele? Bocsi hogy hosszú voltam!
Draby
110.000 Ft a munkadíj, és némi anyagköltség. Körülbelül a vége 150.000 Ft. Ez csak a blokk. Erre jönnek rá a plusszok.
Körülbelül 3 hét alatt készül el!
ciao
Semi
Lenne egy kérdésem. a tirisztoros gyújtás mit takar?
Most tömítetem. Én vízüveget, és aszbesztet használtam. még volt egy kicsi raktáron. szerintem nagyon jó, csak arra vigyazz, hogy a vízüveget semmivel nem lehet leoldani a könyökről...Igen én is beleestem, és egy órába telt, mire karc nélkül le tudtam szedni a könyökről.
Igen, értem én, de nekem a dob és a könyök közt fúj ki! Azzal mit lehet???
Sziasztok!
meg tudná nekem valaki mondani, hogy az MZ Ts 125-ös motornak az első telójába milyen szimeringek kellenek? Sajnos eléggé eresztik az olajt és a villa mindig fekete a poros olajtól, és a rugózása sem a legjobb így.
Köszönöm a segítséget
Köszi kábeles az ötletet! Az a baj, hogy a régi trafót már kidobtam :(( Jelenleg a 4. trafót veszem és úgy néz ki, hogy a feszszab vagy a diodasor szar!! Ezeket elötte átnézem. Mennyit spórolhattam volna, ha ezzel kezdem ;((
Ja, és gyárilag a henger és a könyök közt sincs tömítés!
Viszont ha mégis szükség van rá, az alukarikás módszer tökéletes, a régi ETZ-men úgy csináltam meg, hogy alukarika + FBS-sel (folyékony szilikonkaucsuk paszta) kikentem, majd rá a könyököt és a hollandert. Ez jól tömít és ha nem szeded le gyakran a kipufogót az sem zavaró, hogy az FBS beleolvad a menetbe. (ha mégis leszeded, akkor ki kell kapargatni)
Szia! Biztos vagy benne, hogy kell oda tömítés? Nekem a dob bele van csak tolva a könyökbe, a bilincs (ami a blokkhoz van csavarozva) összeszorítja és így jó!
Egy rezonátort érdemes lehet felrakni, illetve ha enm sajnálod szétfurni, akkor 300-asra meg kell csinálni.
Lehet a szívás és kipufogás vezérlést reszelgetni, erről is vannak leírások, de ezt csak akkor, ha a fogyasztás nem számit
Hali!
Van sok tuning-lehetőség (ebben a többiek jobban otthon vannak) de ha normál utcai használatra szánod, akkor inkább törekedj az eredeti paraméterek megtartására. Sajnos ezeknek a motoroknak nagyon könnyű az elejük, sokszor ezért instabilak nagyobb sebességnél.
Sziasztok!
Ti, hogy szoktatok tömíteni a kipuffdob és a kipuffcső között az etz-ken??
Tippeket, trükköket várom!
A hengernél a kipuffcsőhöz vágtam alukarikát, és ott azzal tömítek, ez jó megoldás???
üdv Sánta Zoltán
Hali!
A négyütemű trabi trafóval vigyázz, mert az 9 Voltos! A négyütemű trabi trafó csak akkor kap 12 Voltot, amikor indítózol, az indítómotoron keresztül. Egyébként 9 Volttal üzemel. Ráadásul elektronikus gyújtáshoz van, a belső ellenállása a primer körnek jóval kisebb, mint a hagyományos megszakítós trafónak. Természetesen ez nem azt jelenti, hogy nem lenne jó.
Gabi
Sziasztok!Van egy 250-es ETZ-m,egész jól felújítottam,a blokkot kivéve.Nem nyúltam hozzá,viszont hallottam,hogy igen tökös erős motort lehet belőle csinálni.30-35 Le-ről beszélnek.Most megszakítós gyújtás van benne,110 km/h a vége és nem túl erős,de üzembiztos.Elvileg minden gyári benne.Az előző ETZ-m-hez képest marha gyenge a móka!Az 140 km/h - t ment,erős volt,pöfögős hangja volt,vagy húsz centivel rövidebb volt a kipuffancs,mint ezen.Ezen egy kettévehető,állítólag török szétherélt valami van.Az a lényeg,hogy egy jó szerelőt keresek,aki tud mondani egy árat arra,hogy egy tuti blokkot felújítson és tuti"erősre" átalakítgasson.Ha valaki be tudja ezt vállalni,mondja meg mennyi időbe és pénzbe kerülne!Esetleg Bambi mester?Ja : Az eleje baromi instabil!100 körül beráz,a kormány az első kerékhez képest ferdén áll,pedig az első teló elvileg egyenes.Orvosolható? E-mail (új) : draby@freemail.hu Tel.:06/20/824-75-19
Neked is kösz a tippet!Asszem mostmár nem fárasztom a fórumot...
Helló fater!Pont ugyan úgy jártam,mint te.Kicseréltem a régi gyújtótrafót,szép fényes újra.Ettől kezdve minden baja lett a motornak.A régit visszarakva elmúltak a bajok.Nyugodtan rakd vissza az elektronikus gyujtást.Én jelenleg 4 ütemű Trabant trafóját használom.Kicsit több helyet foglal,de működik.Egyébként a 12 V-os MZ trafó ellenállása 8 Ohm körül van,ha 5-öt mérsz az vagy 6V-os,vagy rossz.
Ja!Nem spóroltam,ezt adták a motoros boltban.B*sszák meg.
Szia Keri!Nem látok a fötengelyen sérülést.Gondoltam,most felpolírozom,mielőtt az újat berakom.Nem hiszem,hogy sérülne,óvatosan rakom be.
Hát egy 650Ft-os szimmeringtől ne sokat várj..Én általában 1500Ft-tól felfelé szoktam vásárolni őket...Nem szabad spórolni ilyeneken..
Úgy van Semi,igazad volt!Kösz a tippet.Kár,hogy a szimering amit beleraktam szar,pedig 650 Ft volt.Veszek egy tuti jót.
Ja, most a gyertyát is kidobtam, meg a levegőcsavar is ki volt tekeredve. most fúrattam van benne 500 km és össze lehet keverni a 4. fokozatot a 3.kal. Magyarán megy mint állat. Az mitől lehet hogy kb 300 km-ként elszakad a km órabowden? rosszul vezetem el?
Sziasztok! ETZ-hez eredeti kormázárat keresek. Van valakinek ötlete. Elöre is köszi!
Csak annyival: "ott keresd a hibát, ahol dolgoztál!"
Trafó, bekötés. Pl. biztos, hogy nem 6V-s trafókat adtak neked?
Utastársat keresek (nem csak MZ-st) augusztus második felére egy dél-olaszországi túrához (Róma, Nápoly stb). MZ ETZ motorom van, nem ez az elsô ilyen hosszú utunk együtt (Görögország, Albánia, Erdély stb.). A túrát minimum 2 hetesre tervezem, nomád kempinggel (sátor). Írjatok és gyertek. Egyedülálló élmény.
Hi.
Eladó egy IGC-60-as, programozható előgyújtásszabályzó. Nekem már nem kell.
Egy és kéthengeres motorhoz is használható ic van hozzá.
15e pénz. Bp. 18. ker.
Üdv,
Peti74
Sziasztok! Tudna valaki segíteni? Kb. 2 hónapja szívat az ETZ-m. Motorfelújítás után kicseréltem a kicsit öregnek tünt gyújtótrafót. Azóta vannak gyújtás gondjaim. Kb. 20 perc után megáll a moci, tüzforró a trafó és 15 perc mire be tudom rúgni újra. Gondoltam, hogy behalt az elektromos gyújtásom ezért kiiktattam és átalakítottam megszakítosra. 1. csatlk. megszakító, 15. csatl. Gyújtáskapcsról. Berúgtam, járt szépen . A trafó újra tüzforró leállt. Mostmár egyáltalán semmi szikra. Lehet szar egy vadi új rtafó?? Ráadásul már 1x kicseréltettem és ez már a második.
Szimering ETZ-be ?
Viton minőség, egyajkas, NAK gyártmány, 2500 Ft/db. Forrás : Qualitás szimering kft, Bp. 18. ker. Üllői út, a 18 és 19 ker határán. Tel :06-1-297-43-45 és 06-1-297-43-16.
Drágának hangzik, pedig nem az. Anno egy új főtengelyre feltéve 52 ezer-en (!) át tömített.
Mivel ennyi km alatt megcsinálta a maga kis láthatatlan helyét a csapon ezért főtengely felújítás után kb fél mm-rel arébb kapott egy új futófelületet, mert a régi helyén az új szimm. áteresztett és nem akartam kivárni azt az 5-10 ezret, amíg bekopik.
Én neked is ezt javaslom. Genertáro oldali szimeringnél csak vágd le a fémház végén a gumi túlnyúlásást, így beljebb tudot ütni.
300 Ft-ért nem lehet főtengely való minőségű szimeringet venni.
Üdv,
Peti74
buczy
Szólhattál volna előbb is hogy neked mindegy, mert akkor Keri meg se próbál segíteni... :-)
Egyébként meg ha minden jó, akkor nincs hiba, ergo nem forralja az aksit. Ha mégis forralja az aksit akkor valami mégse jó! Például ahogyan Keri is írta a diódahíd... erről nem írtál semmit!
Na mindegy (mert nekem tényleg mindegy), azért
ciao
Semi
kabeles
Akkor csak igazam volt hogy szimmeringes a masina...
Következő tanács, hogy cseréld ki jó szimmeringre! Hogy melyik a jó? Hát ezt csak kevesen tudják...
Mindenesetre ne keseredj el, hiszen csak 300Ft körül vannak a szimmeringek, a nyugati motorkba meg 15.000Ft. Mondjuk a minősége más is, de erről nem az MZ tehet... :-)
ciao
Semi
ErvinP20
Ez olyan mintha a várbíró keresné Robin Hood-ot! :-)
Nem adjuk fel! :-)
namost ha forralja az akkut akkor tul nagy a feszultseg, tehat hacsak nem epitettel be valahova egy kiegeszito aramforrast amirol tultoltodhet az akku, akkor a generatorrol kell kapnia a tulfeszultseget amit a feszabb vagy a bekotes hibaja okozhat.
Kezdetnek merd meg mekkora feszultseg van a feszabb utan. MAX 14,7V-nak illik lennie csucsban. Ezt leginkabb oszcilloszkoppal lehet csak megmerni, de legalabb egy analog muszerrel. Digitmuszer altalaban meghulyul a gyujtastol, de ha nem akkor sem mindig a valos erteket mutatja a mintavetelezesi eljaras miatt.
Aztan ellenorizd a dioda hidat, ez anyira nem okoz tulfeszultseget, de egy zarlatos diodatol valtoaram kerulhet a rendszerre ami mar tud erdekes dolgokat muvelni.
ez elektromos rendszert nem rakhatam ösze roszul mert az még a gyári!!totál gyári.a fesz szab tuti jo mert egy kiválo tz-röl vettem le probára!a kapcs rajz alapján is jo helyen van minden.na mindegy azért köszi
lehet meg az is, hogy berakasnal serult a szimering.
Ezt neked kene tudni hiszen te latod, de ha a felulet szep akkor durvan logo csapagyak is okozjatnak ilyen gondot.
Altalaban ha a T. felhasznalo azzal jon hozzank hogy sekep sehang akkor odamegyunk es bekapcsoljuk a konektor elosztot is :)))
Szoval ha olyan geped van amiben nincs felvezeto, es a bizti nem szalt el, akkor lecsuszott valamelyik saru, vagy erintkezesi hibas a gyujtaskapcsolod.
De sokkal egyszerubb ha fogsz egy muszert es megmered hogy hol akadt el a villany.
Az osszecsiszolas nem gond, mert mindket blokkfel sikra van koszorulve igy masikkal is tomit, foleg ha tomitopasztat is kenszt oda :)))
Az egyenesbe furt csapagyfeszek valoban okozhat gondot, de ha van egy kis szerencsed akkor megsem lesz gond.
Jawan csereltem blokkfelet mert eltort, ott pl a fotengely csapagy volt a legtartosabb alkatresz.
nyilvanvalo hogy vagy rosszul raktad ossze az uj elektromos rendszert, vagy rossz a fesszab, esetleg mindketto
mert nem igazan ertem mit kerdeztel :)
Ja, ha rosszul rakjak ossze akkor a Honda is szetesik, nem csak az MZ.
Nekem a blokkal csak addig volt bajom amig szet nem szedtem es meg nem csinaltam. Miutan felujitottam egy blokkot, hosszu evekig nem kellet soha hozzanyulni...najo egyszer a Jawaban eltort a valto egyik tengelye, de MZ-vel tenyleg nem volt meg gondom ha rendesen megcsinaltam.
Milyen a legjobb gumi? Eper izut probaltad?? :)))
Szerintem ez nemreg volt tema, ezert hogy ne kelljen magunkat ismetelgetni 3 naponta, olvasd el a Motorversenyzes rovatban a motor felkesziteserol szolo cikket. Lenyeg hogy az imbolygast nem csak a gumi minoseg okozhatja.
5500km az nemtul sok tapasztalat, persze elkepzelheto hogy te ostehetseg vagy :) mindenesetre mint kezdonek javaslom a teljes Vezetestechnika rovat atolvasasat is, mert ebben osszeszedtem egy csomo eletbevago dolgot ami a motoros tanfolyamokon ki szokott maradni.
En a Mitas gumit is szeretem, utcan eddig bosegesen elegedo volt nekem es eleg tartos/olcso, de ebbol is van tobb fajta. A "valami Jugoszlav" gumimarkat nem ismerem. Ha jo gumit akarsz akkor VeeRuber es a Heidenau gumikkal jo tapasztalataim vannak...illetve Heidivel meg nem mentem, de azzal mindenkinek jok a tapasztalatai.
Gumi valasztasnal a felkesziteses cikkben a gumikra vonatkozo reszt ajanlom vigyelembe venni, de azt is vedd figyelembe, hogy ez a cikk versenyre felkeszitesrol szol, nem az utcara.
T.Urak!Keresek megvételre Trophy 125-ös vagy 150-es MZ-t eredeti fényezésse,forgalmival.Ha valaki tud ilyet,szóljon legyenszíves.Kösz.
Nem tudom.Úgy kezdődött,hogy falsot szívott,amitől ragadt a dugó,aztán kicseréltem,jó lett,(ilyen még sosem volt)Aztán megint ragadni kezdett.A közepénél láttam némi olajat ami a forgattyúsházból jöhetett,ott ereszthet.A márkája SOG.
Őszintén szólva nem tudom, 100km-nél többet kéne bírnia. Talán csak rossz boltba jársz... legközelebb vegyél Götze szimmeringet, és egy csepp olajjal kendd meg a száját, úgy tedd a helyére!
Egyáltalán, hoyg megy tönkre, elkopik az ajka, vagy kitágul?
Helló!Tudnál-e abban segíteni,hogy mitől megy ki a generátor felőli szimering.Vadi újat raktam bele,100 km-t sem bírt ki.Szar lenne a főtengely felülete amire rámegy?
Helló!Miért megyek Egerbe?Már megint csak mentem volna.A kicserélt szimering Most csak Hortobágyig bírta.Visszafordulás,60-70-el hazavánszorgás.Mostmár beállok krisnásnak!
Sziasztok!
Köszönöm a segítőkészségeteket! De sajnos egy újjab probléma merült fel a mocikával kapcsolatban aminél egy kicsit megakadtam. Elektromosság terén nem érzem magam teljesen hülyének, hiszen elektronikus rulett gépek építésével és üzembe helyezésével foglalkozom, de amit a moci csinált azt nem értem. A helyzet a következő. Megtörtént a nagytakarítás, és gondoltam le ellenőrzőm az elektromosságot is megint. Ehhez megtápláltam, egy autóaksival a rendszert. Működött is, aztán se kép se hang. Mit amit elvágtak. A biztik rendben vannak. Mi lehet akkor a gond!
Válaszaitokat előre is köszönöm szépen!
És majd még lesz egy kis gondom a vizsgával rendszámmal átírással, mert még régi rendszámmal rendelkezik a mocikám.
Üdv Evogame
összerakhatod nélküle is,nem lesz semmi baj.Van egy párrégi olasz tipus is,ami így keni a csapágyakat,és ott gyárilag nincsen.
Összesen: 982 oldal
Az itt olvasható hozzászólásokért nem vállalunk felelősséget.
Ha úgy gondolod, hogy egy hozzászólás méltatlan, kérjük olvasd el moderálási alapelveinket.
|
|
|
|