:: Szavazás ::
Milyen hatással van rád a benzináresés?
|
- Fórumok -
MZ - új hozzászólás Összesen: 982 oldal
Hali! Otthagytad nála a hengert? Ha nem, akkor mérd le a furatátmérőt, abból ki tudod számolni mekkora a jelenlegi hengerűrtartalmad a következő módon. Henger térfogatot kell meghatározni, bővebben: (furatátmérő/2) a négyzeten szorozva pí-vel, szorozva a lökettel. A következőt nem állítom biztosra, de szerintem ki lehet hozni 170+ -t a 150-es hengerből, asszem az enyém pl. 172 ccm-es volt, de ha hihetetlen adat akkor utánaszámolok még egyszer majd. :)
Mi van ??
Mi az hogy bekajolta ? Mit történt pontosan ? És hány km után ?
Mindegy. A lényeg, hogy az MZ-dbe s főtengelyre mindenképpen C3-as illesztésű csapágyat tegyél.
A C4-est felejtsd el, mert nem jó oda ! a 80-as években keletkezett magyar nyelvű MZ és ETZ gyári szerelési könyvekben C4-est írnak, de az ndk akkor C4-esei a mai C3-nak felelnek meg.
A mai (vagyis most már a világon szinte mindenhol egységes) szabvány szerint az ebbe a méretbe eső C3-as csapágyak "hézaga" 15 mikronnak (1,5 század mm-rel) nagyobb a nornmál illesztésnél, ez épp arra elég, hogy a motor legmagasabb üzemi hőmérséletén se szorítsák ki a golyók maguk alól az oljafilmet.
A C4-es elég nagy ugrás : illesztési hézaga 28 mikron (2,8 század mm), ami már túllő a követelményeken. A főtengely "lógni fog", ami többek között azt okozhatja, hogy egy vadi új szimmering mellett falsot szív majd a motor, mert a főtengely csap oválisan jár a szimeningben. Én ezt a C4-es ráb**st végigcsiáltam tavaly, úgyhogy ez tapasztalat.
C3-at vegyél !
Üdv,
Peti74
Kedves kollégák :-)!
Beadtam a hengeremet (etz150) fúrásra és azt akartam hogy legyen vagy 175 köbös legalább ha már a 125ből150 és a 250ből 300 kihozható. De erre a szaki azt mondta nekem hogy őrültséget akarok mert nem bír el ennyit a hengerem és lehet hogy amit beadtam az már fúrva volt.
Hát ekkor ledobta az agyam a láncot és attól parázok vagy mikor vettem a mocit vertek át vagy most húzzák a lepedőt rám.
Valaki nem tudja hogy van ez?
Zoli
Hi All!
Csapágyügyben kéne egy kis segítség; C3-as, vagy C4-es (asszem illesztésű) csapágy való főtengelyre? MZ TS-150 típusról van szó, ami vmi miatt 2-3000 km alatt bekajolta ezeket az alkatrészeket. Ebben nem vagyok egy nagy guru, szal segítsetek!
Hali
megy vki Bábolnára? mikor lesz?
Helló!
És mennyi pénz lenne?
Hello!
Hallgattam a hangoknál Peetair ETZ-jénak a hangját és érdekelnének ötletek, hogy mivel érte el hogy ilyen mély öblös hangja legyen?
azert irtam mert az a keves szmotyi ami bennemarad az nem sok vizet zavar, ellenben az a sok gusztustalan trutyi amit beleraksz jo eselyel nagyobb kart okoz.
raadasul a termeszetes kopas miatt 100km utan a steril blokk aljaban is megjelenik ugyan annyi szmotyi, igy teljesen felesleges muvelet is
Szedtem mar szet blokkot es tudom hogy az olaj leresztese utan nagyon szep tiszta belululrol a motor, altalaban a kezemtol lesz csak koszos szereles kozben.
Vegyél Tesco gazdaságos motorolajat olcsóért,1 litert bele,meghajtani,leereszteni.Többször ismételd.Mire elfogy az öt liter,tiszta lesz a motor belül.Utána azt öntesz bele,amit a kedvedre való.
Megszakítóbütyök már csak utángyártottban kapható,ennek az a sajátossága,hogy félre van köszörülve.Ha az előírt hézagot állítod be,akkor kétszer szakít meg.Én is így jártam,kb.0,7 mm-es hézagnál lett jó.
Azért kérdeztem mert ezt az adalékot motorolajcsere előtt szokták beletenni a 4T motorba. Váltóolaj cserét én meleg motornál szoktam csinálni,majd ha már csak pár csepp jön akkor öntök bele benzint és hagyom állni pár órát.
Hogy hogy kell oda? nem értelek! komolyan irtad? szerintem nem kell oda!
drága??? én a legolcsobbat 15-ért láttam, nagyon kerestem egy ilyen olcsobb cuccot, köszi a linket!
Amúgy egy régi gyertyából és egy nyomásmérőből is lehet házilag csinálni, csak valami golyos szelepet kell bele eszkábálni ami megtartja a nyomást.
elvileg van pozivionalo butyok, de ez el szokot veszni
szerintem felesleges blokkot mosogatni, amikor leereszted az olajat a kosz nagyresze tavozik, az a keves ami leullepszik az meg direkt jo hogy ott van.
Ha szethuzod akkor pedig brigeciol es nagynyomasu tisztitoval kell sterilizalni.
Drága??Mi dárga azon az 5ezer Ft-on??
szerintem nagyon jo olaj ez, en is ezt hasznalom, semmi fust, semmi korom
egy resszintetikusnak azert vannak nyomai, bar nem anyi mint az Arolnak.
Ha jol tudom minden olaj asvanyi alapu, az adalekolas es a feldolgozas teren kulonbozik.
Szted? Hayabusába! :)
ETZ250 be!
Köszi!
Ilyen kompresszió mérőt lehet kapni kereskedelmi forgalomban és kb mennyi az ára?
Hello mindenkinek! Motorfelújítás után vagyok (ETZ 250) Elektromos gyújtásom volt, amit kiiktattam.Vettem megszakító bütyköt, amit felcsavaroztam a generátor forgórészére, a másik helyett. Képtelen vagyok gyújtás állítani, mert a legnagyobb hézag nem a FHP-on van. Lehet, hogy a gen. forgórész van rosszul feltéve???
Benzinnel vagy petrojlummal is kimoshatod a blokkot olajleeresztés után. Persze szikrákra ügyelni kell, és leeresztés után jól ki kell szellőztetni (mondjuk kiteszed egy napra nyitott olajbetöltővel és leeresztőcsavarral a napra). De az olaj ezután sem fog tartósan tiszta világosbarna maradni. Azért van a motorokban az olajszűrő, mert ilyen a természetje.
És az sem árt ha a motor egy kicsit a mérés előtt be van melegítve
vki használt már blokkmosó adalékot lerakódott olajszennyeződések meglazitása,kiűritése végett?
STP ezt néztem ki,de csak autokhoz irja,3dl=> 3-6Les auto motorba kell önteni ,majd 15 percig magasabb fordulatszámon járatni ,és lecserélni az olajat! elvileg nagyon jó!
Csak én félek hogyha hozzáöntök (mert hozzá kell) a benne lévő olajhoz ,akkor nem tesz kárt a simmeringekben? nem nyomja ki?
ha vki használt ilyesmit irjon ,mert a motorom 6 évet ált ,és esedékes lenne az olajcsere, de ha csak simán lecserélem akkor az uj olaj kb 50 km után teljesen beszenyezősik a rengeteg lerakodott cucctol!
És teli gázt kell neki huzni!
Sracok!
Szerintetek mennyire huzhato fel egy 125-os vagy egy 250-es blokk? Gondolom van aki mar probalkozott egy kis tuningal :))
Nem ismerem az MZ-ket...4 gangos mindegyik?
Kompressziómérővel!
Ez egy olyan eszköz aminek egyik végét betekered a gyertya helyére, a másik végén pedig van egy mérőóra. Rá kell rugni párat a motorra (mármint nem szószerint, hanem a berugókaron keresztül :DDD) és az óra megtartja a legnagyobb mért nyomást.
Ha ugyanezt a mérést elvégzed úgy is, hogy csepegtetsz pár csepp olajat a hengerbe, megméred utánna és ha sokkal nagyobb értéket kapsz, akkor a hengered már igencsak kopott.(az olaj jobban tömíti a rést a dugattyú és a henger között)
Nem, ez nem az az olaj téma! Tehát miattam senki se kezdjen el érvelni egyik vagy másik mellett, csak egy márkanevet kérek ami jó és belefér 1.5K-ba! :) trophylaci, köszi az ötletet! Semi, ha van kedved kifejteni, természetesen érdekelne, gondolom nem csak engem!
Valaki megtudná mondani, hogy tudok kompressziót mérni?
Milyen eszközzel lehet és milyen módon?
helló RR_ZOZY!
Erről a kiutazásnak nem maradt esetleg olvasható vagy nézhető formája? Mit értesz az alatt hogy nem volt rendesen felkészítve? Mitől állhat be a hajtókar?
kööööszz
Szia!
olvastam ,és irtam is neked. megyünk holnap!
Somebody! Nekem van egy! Egy kicsit le kell porolni és szép fényes is lesz :DD
Komárom mellett lakom...
Nekem van egy,Debrecenben.Szombat délelőtt elviheted.06704584350
szevasztok
mz hátsótelót szeretnék felújjítani.hol kaphatnék budapesten tömítéseket.a segítséget előre is köszi.
Szevasztok!
Ha valaki tud ETZ 250-hez szívócsonkot szóljon legyen szives mert elvan repedve, vagy ha tudtok egy olyan helyet ahol beszerezhető. A legjobb az lenne ha Debrecenben lenne vagy környékén.
Köszi, Csáááá!!!!!!!
Húha megint itt az olaj téma! :-)
Mi lenne ha azt mondanám hogy a szintetikus olaj is ásványi?! Na most akkor hogy is van ez? :-)
...és házhozszállítással! :)
Kobra1
Írtam neked e-mailt az itt megadott e-mail címedre.
Akkor megyünk Bambihoz pénteken?
Írj vissza, vagy hívj fel.
Ja és Bambit is hívd fel, hogy a műhelyben lessz-e. :DDD
Öcsém és én is ásványi Challoil 2T-t (olasz) használunk 767ft/l,kifejezetten motorkerékpár olaj. Nem lehet rossz ha API TC JASO FB ISO GB jóváhagyással rendelkezik (+spuri és fimol 2t :) )
Szlovákia nekem nagyon messze van, valami itthon is kapható kellene, azért köszi! :)
Egyébként erre a Repsol Moto Sintético 2T-re ez van írva: "A synthetic based 2-stroke lubricant which enables greater power output and improved engine performance. Easy starting and protects against seizure." - én ebben nem látok utalást arra, hogy ne szintetikus lenne. Ez csak amiatt fontos, hogy milyen arányban keverjem /ásványit nem fogok 50 felett keverni, szintetikus viszont normál terhelés mellett szvsz simán mehetne 1:60-70-ben/.
Hali!
Nincs valakinek egy nagyon jó állapotú Mz-ts 125 höz való bal oldali deknije?
motorblokkhoz,ahol van az Mz-felírás.
olyan kéne nekem olcsón és jó állapotú.
Szevasz apukám!
Nahát, mostmár csak egy Seatot kellene venned, meg egy csepel biciklit, és akkor minden jármű tekintetében márkatársak lennénk :)
A 22-es remekül megy, bár nevetni fogsz, de egy főtengelycsere kinéz neki majd megint :) sajnos az az éjjel fél kettes hebrákolásnál annak idején megüthettük, de legalább kibírt vagy két évet:).
Remélem én is, hogy jó gépet fogok ki, kb 100-110 pénzem van erre az akcióra, azért már csak lehet valami patent etz-t kapni. Mivel közlekedni akarok vele, valami üzem- és menetkész gép kell, műszakiztatni sem akarom rögtön, úgyhogy azzal.
kösz a jókivánságokat, meg a tippeket (a többieknek is!), ha kinéz valami sárkány, akkor szólok rögtön :)
üdv
poteka
Itt meséltem az index fórumról Vörös Csabiról (alias "Csabared"-ről)és Braun Ákosról, akik kipannóniáztak Athénbe 2 éve az olimpiára?
Pancsik megúszták minden hiba nélkül, de velük tartott egy srác egy 125-ös TS-sel...na a TS-nek beállt a hajtókarja Szerbiában, de mákjuk volt mert találtak vkit, aki másnap reggelre orvosolta.-)..így tudták folytatni. Ez is elkerülhető lett volna ha egy kicsit fel van készítve a gép...
Csabi, Ákos! Ha olvassátok, remélem mindent jól írtam :-)
Hát...ahhoz nagy dolognak kell történni, hogy bármi baja legyen,ha amúgy egyben van. Egy esetleges defektet meg gondolom meg tudsz szerelni, én ugyanolyan nyugodtan megyek az MZ-vel bárhová, mint az autómmal....de attól még a gép az gép, és ami elromolhat, el is romlik.
Ilyen alapon nem biciklizek le 2km-t a sarki fűszereshez, mert félek hogy elszakad a lánc :-)
tehát akkor mindenki nyugott,és megbizik az mz -jében! de akkor miért olvasom folyton hogy , "és akkor hirtelen egyfurcsa hang jött a blokk felöl... és szerelés.meg utánfutó..."
én most alpokaját tervezem a párommal ,és kicsit tartok töle,bár hibátlan eddig a ETZ-m!
Hali!
Azt nem tudod v. valaki) hogy a Stihl 2T az full szintetikus-é?
Kösz,
Zoli
Trophylaci merre lax?
A müanyag érdekelne,ha tudnál még venni.A króm nélküli búrával sajna nem sokra mennék,mert megszünt itthon a krómozó műhely.Kérdezz rá lámpakeretre is légyszi a boltban, és hálám örökre üldözni fog.Meg lehetne oldani???
Ja,kérlek,E-mailban értesíts!!!
Olaj témához: Szlovákiában vásároltam M2T márkanevű Mol sprint 2T-t. Az van a dobozra írva, hogy a "Slovnaft" almásfüzitői gyára csinálja, az én tapasztalataim szerint a Sprint 2T-vel egyenértékű (de szerintem ugyanaz, csak más csomiban). Literje az utolsó vásárláskor 400 ft környékén volt, de sajnos baromi ritka. Igaz nekem még mindig van belőle 4-5 liter :).
Egyébként vigyázni kell, mert a fél literes kiszerellésben is elvileg ugyanaz az olaj van, gyakorlatilag meg sűrűbb arol 2T.
Összesen: 982 oldal
Az itt olvasható hozzászólásokért nem vállalunk felelősséget.
Ha úgy gondolod, hogy egy hozzászólás méltatlan, kérjük olvasd el moderálási alapelveinket.
|
|
|
|