:: Szavazás ::
Milyen hatással van rád a benzináresés?
|
- Fórumok -
MZ - új hozzászólás Összesen: 982 oldal
Bocs ha magadra vetted nem neked szólt csak a te hozzászólásodon keresztül ment az üzi másnak!
Különben köszi a 12709-es hozzászólást!
Ne rágj be, nem neked mondta, csak rosszul jeleníti meg az előzményeket a fórum. :)
A SIMSON tranzisztoros gyújtásához való trafó az a kicsi, a megszakítós meg a nagy!, ugyanígy van az ETZ-nél azt sajna nem tudom! Köszi a segítséget!
OK, koszi a javaslatokat :)
Hali!
Mit vakerálsz te itt nekem?
Nem vágom mire kellene válaszolnom.
Milyen technikámmal?
Ahogy érzed user.
nem steroidozok.. :( és nem vagyok fakezű..makettezekl....:) nem kellett túl erősen meghúzni,éreztem ahogy reped felfelé.. abbba is hagytam,.korábbi repedés volt, aminek ez pont elég volt.
ma viszem alu hegesztőhőz..remélem hogy meg tudja pöpec csinálni!
Hali!
Ha leveszed az olajbentőnek a dugóját és járó motor mellet befogod és nyomást érzel, akkor összedolgozik a váltóolajjal. Vagy ha benzines a váltóolajad akkor is szimringes. Dekni le kuplung csak lehúzúval (400Ft), csak kétajkú szimeringet tegyél bele (zöld,kék), mielőtt visszatennéd a kuplungot előtte csiszold fel (villanyóra biztosíték porát kevered vékony olajjal és megforgatod párszor a főtengelyen a kuplungot,elmosod majd felrakod)
Én ugyan nem mértem fel az alternatívákat, de szerintem azért még biztos akad pár "kihelyezett vizsgahely", Autóklub stb. De túl sok többletszolgáltatást egyik sem nyújthat a Mozaikhoz képest, hacsak nem indítanak "levelező tagozatot". :-)
Középen a legjobb, de elméletileg nem kéne oldalra mozognia, mert elég paszentosan szokott rácsúszni.
Hülye steroidok ;-) Ha ilyen fakezü vagy, az Obiban viszonylag olcsón lehet nyomaték kulcsot kapni, idönként a Praktikerben is árulnak. Ha nem iparszerüen szerelsz a legolcsobb 3000forintos nyomatékkulcsi is megteszi.
...mondjuk én nyomaték kulcsal téptem ki a legtöbb menetet, jobb szeretem érzésre meghúzni mert a csuklómban sokkal érzékenyebb nyomaték határoló van.
Azonban ha elrepedt az öntveny az egy korábbi sérülésből, vagy anyaghibából ered, mert legroszabb esetben a menet szakad ki ha túl erősen húzod meg.
Igaz...azt hozzátenném, hogy talán az egyettlen hely Budapesten ahol motorokat vizsgáztatnak :)) így nagyon nem válogathatsz :)
Másik hely Rétság. Asszem Hegedüs Ferenc autószerelő műhely, itt bejelentkezés nélkül és 2-3* anyiért vizsgáztatnak és garantáltan nem kötnek értelmetlen dolgokba.
Nem kell széthúzni a blokkot,csak a kupplungot lehúzni,amihez lehúzó kell.
üdv mindenkinek!
Karambolos Etzről képeket tudtok küldeni?
etzrider@freemail.hu cimre
multkor v.ki igért de sajnos még nem ért ide...
kösz!
a szívatóbowden holtjátéka megvan még?
A szakirodalomban biztos találsz méretet!
Igen, csak a deknit kell hozzá leszedni, de ugy tudom a 250-esnél a kuplung felrakása elég gázos....
a szimmering csere mennyire más mint a simsin s51b-nél?
ha valaki tudja lécci írjon pontos méretet meg darabszámot!
kössz mintha lenne ilyen!
És hogyan lehet a szimmeringeket kicsrélni? ugye nem kell hozzá széthúzni a blokkot?
Csak a dekni alatt van nem?
Más is válaszolhat szívesen fogadom a tapasztalatokat!
Hali!
Ha hajtóműolaj van a váltóban és azt szívja be,akkor a füstnek jellegzetes szaga van,lehet rajta érezni az égett váltóolajat.
Gyuri
hali ALL!
volna egy kis problémám nagyon füstöl az ETZ 250-em kb 1:40-es keverék sprint 2T-vel! Lehet hogy szimmeringes???
Hogy lehet megtudni hogy szimmeringes-e ha nem szedem le a deknit?
Szerintem városban sem: hiába látod, hogy esetleg éppen túlemelgszik, nincs beavatkozási lehetőséged! Illetve maximum annyi, hogy leállítod a motort, és vársz 20 percet, amíg magától visszahül, de ezt nem hiszem, hogy túl sokan megtennék.
A III.ker Hévízi úton van egy olyan teherautósbolt, ahol még elég sok cucc szárad mind a mai napig a tulaj nyakán (IFA, Zsuk, Robur, ilyesmik). Lehet, h nála akár van új hőmérő is, mert az egyik ismerősöm pl gyári Robur kipufogódobot és kormánykapcsolót is kapott nála.
Viszont nem nagyon értem ennek a hőmérőnek az okát motoron. Még városban csak-csak érdekes lehet a hőfok egy jó forró napos dugóban döcögve, (nekem ebből MZ vel sose volt gondom, bejáratósan se) de máshol aztán nem nagyon.
Szerintem sokkal több létjogosultsága van egy kombinált gerjesztőáram/feszmérő műszernek, ha már fejlesztés kell.
Képeket követelünk róla! :))
Sziasztok!
Dugót és gyűrűt cseréltem az ETZ 125-ömben és mikor a hengerfalat visszatettem a váltó részre, szóval a hengertalpnál nem tudom hogyan kell odatenni azt a talpat,hogy jó legyen.Megy a motor,de úgy érzem kicsit bal oldalra tettem az egész hengert és nem tudom,hogy később ebből nem lesz-e gondom?
Mihez kell ilyenkor igazodni?A henger mindenféle irányban egy kicsit el tud mozdulni, így nem tudom hol jó neki!?
Segítsetek!
Tisztelt Szocimotoros közösség!
Érdeklődés szintjén szeretném megtudni,hogy kis hazánkban létezik e olyan tünemény,mint az MZ SILVER STAR CLASSIC 500?? Hozzá lehet e jutni ilyesmihez, s vajon mibe kerűlhet egy ilyen szépség? Köszönöm!!!
Csak a más kárán tanulás kedvéért irom fel a poruljárásomat...
olaj csere volt a mai program... sikeresen felmelegitettem ,megvettem a megfelelő olajat.
leengedtem a benne lévő elég sürű ,és büdös olajat. meghuztam az olajleeresztő csavart, és elkezdtem beleönteni az uj olajat! Hát látom hogy alul csöpög!
Ekkor vettem észre hogy amikor huztam meg a leeresztő csavart elrepedt az anya "foglalata"... ugyhogy vihetem aluhegesztőhöz...
Tanulság: finoman kell meghuzni azt a csavart!
Sajnos én elég jó erőben vagyok ,és mostanság mindent elrepesztek ,eltörök.. :(
A Mozaik utcát melegen ajánlhatom. Négy esetben négyszer semmi mást nem néztek, csak a számokat, villanylámpákat, meg hogy fog-e a fék. Az egyetlen gyíkjuk, hogy legyen két visszapillantó rajta, meg az a hülye kapaszkodószíj a nyergen, ha ez megvan, akkor nyugodtan el lehet menni hozzájuk, nem pisztergálják a motorosokat. Átmész a Lágymányosin, és szépen felcsorogsz a rakparton.
köszi, de nekem inkább budapesti kéne, vagy ami közelebb van Csepelhez.
A sok kormanymozgas mennyit jelent?
Talan egy probat megerne :)
Mit kellene keresnem pontosan?
Koszi szepen!
Amennyiben el tudod hozni Kaposvárra, itt tuti engedékenyek a KF-en....
Helló :) Megtudná valaki mondani, hogy hol találok egy olyan vizsgáztató helyet, ahol gyorsan levizsgáztatják a motort? (nem rég lett kész A "PUPOS" MZ ETS 250 TROPHY SPORT)
Június 4-én /vasárnap/ Alföldi Veteránbörze lesz Szolnokon a Cora parkolóban, ha valakit érdekel.
Helló :) Megtudná valaki mondani, hogy hol találok egy olyan vizsgáztató helyet, ahol gyorsan levizsgáztatják a motort? (nem rég lett kész A "PUPOS" MZ ETS 250 TROPHY SPORT)
Igen letezik ilyen az enyemen is volt, valamilyen nagyon illekony folyadek volt benne, egy nagyon vekony "hajlekony femcsovecskeben" ami az orahoz futott. A sok kormanymozgatas hatasara viszont egyszer csak eltort... a folyadek elparolgott...ora ment a kukaba :-)
Létezett, régen a Robur teherautókba szerelték, vmi gázzal működött, én anno nagy sikernek örvendett Simsonosok MZ sek körében, dehát már Robur se sok szaladgál az utakon, de hátha....
Igaz, de szeretek mindent bebiztositani :)
meg van egy ures hely a km ora mellett a motoron, es gondoltam, a legjobb egy hofokmero lenne, mert digit fordulatszammerot nem szeretnek rakotni :)
És miért olyan fontos a mérés?
Csak arra próbálok célozni, ha rendesen összerakod, akkor elég esélytelen hogy megszoruljon, vagy felforjon a vize...ez utobbi a léghűtés miatt is esélytelen :)
Udv Mindenki,
segitseget kernek tolem tapasztaltabbaktol: letezik olyan henger hofokmero, ami nem kivan akksit? (vagy egy elemmel meg lehet taplalni?) nincs akksi a gepsarkanyon, es nem is tudnek feltenni ra....
Thx elore is :)
Nálam van használt,koplett 8000ft
Attól függ mit nevezünk "nagy" trafónak. De rájöttem hogy azért kérdezed, mert a simsonokon nem egyforma.
Én ETZ-n még csak "nagyot" láttam, elektronikuson is.
Szerintem megeggyeznek.
mostmár késő, ki vagy moderálva :D
Ezt vigyorogva írtam (:DDDD), ne gondolja senki kötözködésnek. :DDDD
Szerintem is mindenki hagyja abba, mert már unalmas, hogy feljövök este, elkezdem olvasni az egy nap alatt gyűlt írásokat (ami most így a vitázgatás miatt majdnem 1 oldal) és konkrét értelmes MZ-s hozzászólás csak elvéve van benne. :DDDDD
Máskor meg csodálkozok, ha nincs hozzászólás egy nap. :D
Bocs hülyeséget kérdeztem...
Ha jól tudom van gyárilag elektronikus gyújtásu, arról át lehet rakni, csak kérdés menyibe kerül.
Hello. Egy berúgós etz 125et meg lehet csinálni elektronikus gyújtásosra? vagy a az több munka mint el tunnam képzelni:)
A hagyományos gyújtásúakon nagy trafó van! Elfér simán! Nekem az volt rajta elektronikusgyújtás mellett, de nem tudom, hogy összepasszol-e az elektronikus gyújtás a nagy trafóval!
Namost látom a fenyegetésem anyit ért mint döglött macskán a göndör szőr.
Ezért ez az UTOLSÓ FIGYELMEZTETÉS!!!
Ha valaki ez után hozzászol a Zapkorte témához, lekapcsolom a szervert, vagy kitiltom az illetőt...ezt még nem döntöttem el.
Nem szeretnénk ha ez az oldal taho anyázasok forumának adna helyet.
Ezt az oldalt egy szűk közösség hozta létre a maga szórakoztatására, de nem vagyunk irigyek, ezért lett publikus, hogy a hozzánk hasonlók egymásra találjanak.
Ez közösség teremtő oldal. Ha valaki bunkó módon vitatkozni akar hülyeségekről akkor menjen az Index valamelyik politikai forumába és szidja a kormányt vagy az Orbánt.
Te Záp!
Még mindíg nem válaszoltál mi a f***t keresel az MZ topikon az ultramodern siemens meg kiwi technológiáddal?
Én úgy tudom kis trafó van az elektronikus gyújtású EZ-ken, de sztem a hagyományos gyújtásúakon is, más nem is nagyon férne el az ülés alatt.
Sokat ront rajta szerintem,mert a kétüteműeknél hangolva van a szívócső,a karburátor,a résméretek és a kipufogó.
Összesen: 982 oldal
Az itt olvasható hozzászólásokért nem vállalunk felelősséget.
Ha úgy gondolod, hogy egy hozzászólás méltatlan, kérjük olvasd el moderálási alapelveinket.
|
|
|
|