:: Szavazás ::
Milyen hatással van rád a benzináresés?
|
- Fórumok -
MZ - új hozzászólás Összesen: 981 oldal
helló!
Valaki nem-e tudna egy ETZ 125 robantott blokk ábrát küldeni?? Előre is kössz!
A cím: bokxyy@freemail.hu
Lehet hogy túl vastag az olaj.
Van valakinek ötlete, hogy miért találok nehezebben üreset és miért nehezebb a váltás, ha utántöltök a csöpögő váltó olajnak egy pár decit? Hykomol van benne egyébként...
Jövő hétévgén tudok majd körülnézni nagyapámnál, nála valószínű h van.
Egész véletlenül nincs TS-hez Kuplung leszoritó rugód tányérokal, meg stiftekkel? :)
Nekem van egy Trophyból egy olyan kölső tányérom, meg belső kosár is akad, csak normális rugókat nem találtam hozzá otthon, meg a stifteket se mindet
Vince
Ts-el én is 30 33-assal nyomom.
Szia Osztro!
Szal nekem az a bajom a kuplungmmal, hogy 15W40-es olajjal, új lamellákkal, meg új tányérrugóval is csúszik.
A Hykomoly, mega nem kiemelés között nem sok párhuzamot látok egyébként :)
Mennyiért adod a "defektes" Babetta gyújtást?
Van töltés ugyanúgy meg minden?
Csak az alaplapot cserélted?
Vince
Nincs más kölünbség valóban, de én a 150-es TZvel is 30-as benzinnel járok általában :)
Amilyennek a mai adalékok, merg benzinek, szerintem kel is neki!
Meg mondjuk szoktam parketán menni is, meg a felújított főtengelynek sem árt :)
Állítólag ha megcsinálja az ember teligötgősre alul felül, akkor nem, vagy nagyon kevés olaj kell bele
Vinutta
Egyébként még akkor felpucoltam, mikor mondtad. Legalábbis az ülés alatti csatlakozókat.
Attól még felpucolhatod. Én segítésképpen mondtam.
Szia!
nekem troph blokkom van a ts vázban,és most csinálgattuk. A bronzpersely helyett tűgörgő megy majd bele,meg 150es helyett,egy új 125ös fúrt henget kap,remélem működni is fog. Egyenlőre a csapágyazás okozta anyagi nehézségek miatt szünetel amunka már jóideje.
Ha figyelmesen elolvasnád látnád, h a feltöltött aksi, amit kiveszek a motorból lemerül. Szóval tök mind1 milyen a saruk állapota, meg,h milyenek a csatlakozók. Ha neked ez a mániád, mivel holnap nem mész suliba, átjöhetsz hozzám és felpucolhatod az egész elektronikát. Én meg majd szétkapom a tropyd, azt megnézem mi van megszorilva benne ;)
Pucold fel a csatlakozási pontokat, sarukat stb. Úgy próbáld!
köszi szépen megnyugtatál
meg akarom csinálni és meg is fogom elég nagy távokat megyek vele ás pont az emelkedö a bajom én94kg vok a barátném meg kb80 igy kell az erö hegymenetben
nem jösz kisujszállásra buli lesz szombaton
mégegyszer köszi szépen
Szöszi
Osztod kettővel az elöbb leirtakat és magkapod a nagykönyvben szereplő számokat: 7,2 az optimális, de 7,4-re kell állítani a mechanikus fesszabot.
Köszönöm a segítséget, de szerintem a szewrzont már kihúzza, és télire a szerzett információk fényében teljesen fel lesz újítva. Köszönöm mégegyszer keri-nek is.
Eladó Simson swalbe '85évj,középkék,megbizható,jó áll.ban,kihasználatlanság,és helyhiány miatt.(Kisújszállás) Iá:53e Ft Képet tudok küldeni.
t.adee@freemail.hu
6Vos rendszernél mennyi az ideális visszatöltés??
érdemes lenne rámérni járás közben menyi a fesz. 15V nál nem szabad többet mérned ha pörgeted, de 14,4 az ideális.
Ha a fesz jó, akkor 100% a gagyi akku...esetleg pótold az elektrolitot, vagy túl sok állástól is tönkremehet, a kemény minuszok sem tesz jót.
Szerintem meg kellene próbálni rendes akkutöltővel feltölteni. A saját töltése a motornak anyira elég, hogy szinten tartsa a motorozás ideje alatt, esetleg ad egy kis plusszt is.
Az igazi regeneráló töltést csak akkutöltővel lehet elérni.
Ha ez sem jön be, akkor tényleg az aksival van a gond. Szerintem sem kell feltétlen a gépedben keresni a hibát, lehet selejtes is az akku, és most jött ki rajta.
Ha megméred a fesszabályzót és nincs rajta túltöltés, akkor az ok.
A belsejébe sajnos nem tudsz belelátni, valószínűleg gyárilag rossz lehetett, vagy egyszerűen ennyit bírt. A cellazár sajnos gyakori, főleg az olcsóbb kategóriában.
De az akku a szar. De nem értem, h nyíródott ki fél év alatt????
Komplett elektromos köteget kehet kani mzbe?
A gépem kinyírt egy fél éves aksit. Betolom, 2-3 percet jár feltölti az aksit annyira, h be tudom rúgni utána. Motorozás után leveszem aksit, másnap beteszem, és már nincs benne elég áram. Mi nyírhatta ki ennyire? Elektromos feszszabályzóm van, ts 250/1. Előre is kössz!
Teljesen mindegy milyet raksz bele,ha az illesztése jó nem lesz vele problem.Tapasztalatból mondom az enyém bőven túl van 10000km-en.Az a baj a 250 es főtengelyel,hogy nincs gyári,az utángyártott meg álltalában túl szoros.Mérjétek meg mielőtt összenyomjátok a főtengelyt.Ha szaki kell BAMBI /20 3 420 977
Ha valaki tud eladó Mz-t Gyöngyös környékén az kérem írjon a purgatum@hotmail.com címre.
Üdv Siófoki Kolléga!
Ismerjük 1 mást? én is siófoki vok.
Valakinek nincs véletlenül eladó simsonja? akinek van ittt az msn címem lakatosturbo@hotmail.com azzal had beszéljek már.
Kössz.
Akkor nem biztos, hogy a lánc lesz. Más tippem egyenlőre nincs. Lehet, h. csak hajtóműzaj, jó lenne összehasonlítási alap.
BOCSESZ Midenkinek köszönöm aki segitett .
Kössz Keats . Nekem is ilyen döntött volt (van ) Ha ennyiér vesztegetik akkor fasza megveszem a srácnak azt majd perkál no de ez már nem ide tartozik . VAN ITT OLYAN TAG AKI AJKÁN LAKIK ? MAI NAP LÁTTAM EGY GYÖNYÖRÜ FEKETE ETZ -250 est HUUU DE ESZ AZ IRIGYSÉG OLYAN SZÉP VOLT :)
Hali!
Nekem van egy etzm! egy furt 300ccm es!eddig 2600kmtert tettem meg vele mint 300as!S semmi baja a főtengelynek.
Pedig kapott mikor kelett mennie!
Arra készülj fel hogy nem lesz gyorsabb a sima 250eseknél mert ekkora furatnál már van 1 kis tehetettlensége a dugónak!de ezt ki lehet küszöbölni....
viszont megpakolva vagy 2 személlyel dombságok között vered a 250eseket!
Akkor laza a lánc ha a kuplungot ki be engeded és ilyenkor csörög, mivel beleér a deknibe.
Hali!
Meg tudja mondani valaki, hogy mi alapján lehet lazának nyilvánítani a kis TS primerláncát? Hallottam olyat, hogyha már belever a deklibe, de az már elég durva lenne. Egy biztos: a főtengelyről le tudom venni a lánckereket úgy, h. közben rajta van a lánc. Duplex láncról van szó. És ezügyben milyenek az utángyártott alkatrészek? Hallottam vhol, hogy a zsiga vezérműlánc is jó rá, és tartósabb.
Péter: 6500 környékén forog mindkét esetben.
Heló.Lenne egy kérdésem:Mennyit pörög a TS 125 elől 15ös lánckerékkel 2.ba55nél és 3.ba 75-80 nál?
Valakit érdekel ts 250/1? Eladnám az enyémet,papírja rendben, év műszaki is van. T5 pancsi csere érdekel.
Pedig nem lopott a gép, vagy csak a tulajdonos nem tett feljelentést. Még '98-ban ki lett vonva a forgalomból. Az utolsó tulaj és a telep között kb. 50 km a távolság.
Persze az, hogy hogyan került oda, az még mindig rejtély.
De ha rosszul tudom javítsatok ki!!
Nem rég olvastam valahol, h ennyi lenne a különbség, tehát elvileg lehetne így küldeni a tropyt
Sziasztok már a multkor irtam a forumra hogy meg szeretném furatni az etz-met 300-ra azt már tudopm hogy a fötengej nem birja na azt szertném megkérdezni hogy milyen fötengejt tegyek bele nagyon fontos ha valaki tud segiteni emilbe irjon elöre is köszi
ha csak enyi a különbség akkor szerintem érdemes lenne tűgörgős hajtókart belerakni és akkor lehetne 1/50-es keverékkel járni, nem kellene 1/30-asat tankolni.
Szia Georgie!
A Kuplunghoz magához nem nyúltatok?
Szerintem az lenne az első, hogy a bowdent cseréld vissza :)
Az szokott lenni a probléma, hogy a jobbos dekliben megkopik az a csigás kiemelő szerkezete, ezért eleve rá kell állítani a kuplung karnál a csavarra.
Utána az álító csavart épp csak érintőre kell állítania kuplungra, de ha ez nem megy, az azért lehet, mert még kell bele golyó :)
Ha nincs kikopva a kuplung kar, akkor elvileg kéne működnie.
Ha megbontottátok a bal oldalát is, akkor Isten tudja, mit hova rektetok vissza :)
Mellesleg forgatja mindenkinek üresben is a kereket ;)
Vince
Hát habontóban veszed, akkor fillérekért meg lehet kapni szerintem!
Ritkán nem értünk egyet mzzzz kollégával, de szerintem most kicsit elszámolta magát ;)
Vince
Én nem a motorommal szoktam hódítani :)
Köszi a bíztatást, és a segítséget Keri, majd összekukázom valahogy a dolgot.
Szia
Én úgy tudom,h a kis tropy blokja ugyan az, mint a kis tsnek, tán csak abban különbözik, h a ts-ben tűgörgök vannak, a tropy meg bronzperselyes.
Én ezt arra írtam, hogy egyik csaj sem fog (bocsika, de) odaélvezni a kisTZ (egyébként szép) hangjától... Nem én akarok a csajoknak feszíteni! :) // Ezzel nem akartam bántani senkit! //
Amúgy meg majdnem 2 éve vagyunk együtt a jelenlegi párommal, ő is szereti a motorokat. Anno még a 80as Honda MTX-el tetszettem meg neki, most meg ott tartunk, hogy jövőre le akarja tenni a nagymotorjogsit, hogy vezethesse a 250es TZ-met, vagy esetleg - ha úgy alakul - neki is vegyünk egyet... :)
Összesen: 981 oldal
Az itt olvasható hozzászólásokért nem vállalunk felelősséget.
Ha úgy gondolod, hogy egy hozzászólás méltatlan, kérjük olvasd el moderálási alapelveinket.
|
|
|
|