:: Szavazás ::
Milyen hatással van rád a benzináresés?
|
|
- Fórumok -
MZ - új hozzászólás Összesen: 982 oldal
Mit értesz üveghang alatt?
mitől van a hengernek üveghangja???
Üdv! Azt szeretném megkérdezni hogy 150-es ETZ-hez milyen csapágyakat érdemes venni???? Másik kérdésem hogy a német ft. felújítókészlet az mennyibe kerülne kb.?? És a magyar mennyire jó??? Amúgy szerintetek melyiket vegyem meg??
A TS és ETZ lökethossza egyforma, csak az ETZ-nél magasabban áll a henger és a dugó.
Rémlik, hogy talán a perka főtengelye jó az ETZ-be de a TS-é nem (250esről van szó).
Hát van vele egy kis gáz, a bal oldalának a végéről le van pattanva egy kis darab és ezért célszerszámmla nem lehet lehúzni a kupplungot róla, csak egyéb "drasztikus" eszközzel:)
Találtam képet, tényleg bütykös, nem ékes!!!
http://homepage.univie.ac.at/christian.klueber/mz/technik/motor/8-03-l.jpg
Téma lezárva :))
ThUnDeR
DE miért lényeges ez neked, nem mindeny mien van benne? láttam keresel fötengelyt miért, a tieddel mi van?
Kéne képet keresni 250-es főtengőről:) Akkor kiderülne minden :)
ThUnDeR
Csak azért gondoltamm mer nekem van egy ilyen felnim (simó felni ETZ aggyal 16" os). És nem sokkal vékonyabb mint az eredeti 18"as...
És a csopperek? Azoknál 21-26"os "bicikli kerék" van elöl :-).
Bár nekem a hátsó is szét ment amikor 250kilóval terheltem a kis ETZmet de az elsőnek nem lett baja...
Szerintem nem, mert én még ékes 250-essel nem találkoztam. de tuggya a tököm.
Nem csak te:) Mosmá engem is piszkál a dolog:) De végülis lehet hogy a 250-nek nem ékes... Nemtudom, talán Bambi tud rá biztosabb választ adni!!!
BAMBI!!!! Rádbízzuk a dolgot:)
ThUnDeR
Nekem volt több 250-esem is de mindegyikben ien főtengely volt. én még a másik fejtával nem is találkozta./ de mostmár kezdek kiváncsi lenni/.
Nemtudom, nekem 85-ös a gép... Lehet hogy a mieink még ilyen főtengővel jöttek ki??
ThUnDeR
Sziasztok!
Még mindig a rudós taggal vagyok elfoglalva.
A jobbos rugóstagom állító fogantyúja (1 személy - 2 személy rugókeménység változtatás) letört. Most, hogy szétszedem, alkalmasnak tartom a cserére. Lehet ilyet szerezni valahonnan?
Tokeletesen igazad van.
A sajat kalvariamrol mar irtam regebben par sort az mz klubon, hogy mivel is jar egy ilyen mutatvany. Ha valakit erdekel itt a teteles beszamolo: www.mzklub.hu aztan szerviz topic, majd futomu, vaz kerekek topic ott a 3. oldal kb. lap kozepe (2006.jan.25-i hsz)
Udv!
Lehet hogy most hüjeséget mondok de,az én ETZ-men is pöcök volt ék hejett. Hogy lehet ez? A ts-nek más a löket hossza nem? Modjuk az én ETZ-m a legelső kiadású/ 82-es/ volt.
Hello!
Tudtommal a simson ba elöl hátul ugyan olyan széles felni van... Meg itt annak a veszélye is fenn áll h 1 simson felnit nem az MZ súlyához és sebességéhez tervezték szerintem... Olyanhosszú küllőt boltba nem kapsz amivel összehozod a 16" felnit a elsőkerékagyal ezt csak csináltatni lehet, és nem otthon vágnirá a menetet mert ugye mángoroltmenet van rajt(duzzasztott). Küllöt meg valahol Békéssen csinálnak méretre kb 160FT/db. Ha valakit érdekel írjon aztán írok pontos címet és küllőméretet.
Köszöntem a gyors választ :)
ThUnDeR
100ezerért de nagyon patent állapotban van a gép.
Urak, ha jól tudom akkor a TS 250-esek főtengelyén a generátor forgórésze egy kis pöcökkel volt megvezettve ugye?? Nem olyan félhold alaku ékkel mint etézéken...
ThUnDeR
Szia közsi a választ, és mennyiért vetted ha nem titok?
Szeva!
Biztos létezik ilyen én most vettem egy 250-es 15ezerkm-rel gyári állapotban úgyhogy nem lehetetlen.Tavaszig meg van időd nézelődni.
Sziasztok! szeretnék venni egy 125/150-es ETZ-t csak gyári állapot érdekel, érdeklődnék neme tud valaki egyet elfekvőben. Végülis csak tavaszra kéne nem sürgös,/ addigra jön össze a lové/ Vagy mi a véleményetek lehet még találni ien megkimélt gépet? És ha igen kb/mennyiért?
mert nem jösz be hozzám:-)
A szürke, fekete, ezüst nem szerepel a forgalmiban (általában TSnél legalábbis) így mindegy ugyanis lehet krómozott is a sárvédő. De azért jobb megkérdezni az ocsmányirodában.
Simson kfelnit kell belefűzni... ez is egy alternatíva. Elsőt (akár) vagy hátsót (ez szélesebb). A küllőket meg mm-re árulják nem kell levágni.
van az a 2 fél darabból álló betét amin felfekszik a rugó, ha ezeket kiveszed a rugó lenyomása után akkor kényelmesen hozzáférsz a 2 anyához. A felső anyát, amihez a szilent van hegesztve úgy tudod leszedni, hogy a kontranyát letekered a menet végéig, hogy megszoruljon és akkor 2 villáskulcsal meg tudod lazítani a felsőt.
Persze picit szívás, mert ezután a kontraanyár is le kellene valahogy szedni, de nekem ezzel már nem kellet különösebben küzdenem. Vigyáz a csúszószáára és a menetre, hogy ne sérüljön.
Rugós tag szétszerelése:
az a gondom, hogy a felső szemre rá van hegesztve egy anya, ez biztosítva van egy ellenanyával, ami belül van, és amin tkp. felfekszik a rugó a külső teleszkóphüvelyen keresztül.
Az ellenanyát meglazítottam, de a másik anya, ami a szemre van hegesztve, továbbra is együtt forog a csavarral.
Pedig úgy látom, hogy a csavarról mindkét anyát le kell vennem, hogy szét tudjam szedni a rugós tagot.
Lehet, hogy a szemet le kell vágnom az anyáról?
Hogyan lehet ezt szétszedni?
Nekem csavaros megoldással van összerakva a hátsóteló, de csak a szimeringig bontottam le, tovább nem tudom hogy lehet.
Sziasztok!
Tudja valaki, hogyan lehet szétszerelni a TS 150 rugós tagjait? Egyáltalán szét lehet szerelni? Roncsolásmentes módszerre gondolok...:-)
Köszi a színkódokért, a RAL 3001-es piros egész reális, viszont a szürke tekintetében kicsit bizonytalan vagyok.
Józan paraszti ésszel gondolva azon vagyok, hogy vaszínűleg RAL 9006-os alu szín lehet.
Hello!
Nekem 16" os kerék van a ETZ be elöl is. Egy hátsó felnit küllőztem ki és csináltattam egyedi méretű küllőket így lett összefűzve az első aggyal.
Itt vannak róla képek: http://www.kep.tar.hu/osztro/50114527#2
Vésszatérve a témához, szerintem nem fog ősszejönni, a felni szélessége miatt.
Köszi a választ, csak azért kérdeztem mert nekem a széria hátsokerekem van kis ETZ-be való/16-os/. Végülis van elsőkerekem is/ az agyat kivágni belőle/. Csak a félreértések elkerülése mitt kérdeztem, de majd Matesz144 eldönti hogy igy is kell-e neki.
Matesz144-nek 125, vagy 150-es ETZ-be kell a 16"-os felni, mert akar egy 16"-os kereket előre.
Tehát neki az lenne a legideálisabb ha egy 16"-os felnibe fűzött ETZ első kerékaggyal ellátott kereked lenne.
Csak emlékezve a már leírtakból idéztem fel a kérdésedre a választ. :D
Nekem is van 18-as kerekem ha kell! Neked sporttársi áron!!(hátha én is indulok jövöre az mz kupán((ha lessz)))
Sziasztok MZ-sek!
Keresek olyan kipufogót ami a széria ETZ 250 teljesítményét valóban megnöveli.
Rajzot is, dobot is lehet javasolni.
Köszönöm: Zoltán
Tisztázzuk jó? 125-150-es etzbe kell neked nem? Nem 250-be ugye?
Arra szeretnélek +kérni,h. tegyél már félre légyszi egy 16-os hátsó alufelnit részemre,addig amig kitalálom h. hogy jutok el hozzád.Előre is köszi,Gabe
Szia Keri!
Én oda tom passzolni a 18-as első felnit,mert nekem nem kell.Semmi baja nincs.Érdekel?Én Hunyán lakom. matesz144@freemail.hu
meg a 251-esen is az van hátul.
Igen a 250-esen gyári méret a 18as. aszthiszem van még elsö és hátsó is. Ha érdekel jelezzd és megnézem./ a 16-os az a 125ösé/
18-as az a gyári méret ETZ-én?
Van még?
Nekem is kellene egy első+hátsó sérülésmentes alu abroncs.
Szia, most attam el egykettö 18-ast 4000ft/db-áron , anyiért odaom a 16-ost is. De ebből nem engedek,/ szerintem nem drága/ . Szerinted? Ja egyébként Pálfán lakom.
Szia Tata21!
De jó,h. itt vagy.Mit kérnél a 16-os hátsókerékért, vagy külün az alufelniért.Hol vagy helyileg?
Szia,
bele látsz az agyamba, filóztam rajta,de még jobban nem estem neki költségvetni +összekukázni hozzá a motyót ,meg sémám sincs, amin elindulnék.Tudsz segíteni?
Gyenge a szikra. Ez lehet nagyfesz kábel hiba, megszakító zárásszögének hibás beállítása miatt.Esetleg hibás érintkezés valahol a gyújtás körben. Bele játszhat ebbe a dologba hibás benzin levegő arány beállítás is.Esetleg fals levegő valahol. Ha sok a benzin, vagy kevés a levegőhöz viszonyítva, akkor csak nagyon erős szikra tud gyújtani.
Szevasztok! Etz 250-esemmel kapcsolatban érdeklődnék! Nem akar indulni! Vagyis elindul, ketyereg néhány másodpercet, azután leáll. Amit tudok: a karbi jó, benzin tökéletes 50-es keverék, trafó új benne, 5 gyertyával próbálkoztam, de semmi változás, mindegyiknél a hézag mellett adja a szikrát. Töltése is jó, akksi új. Leszedtük a pipáról az árnyékolást, meg otthoni használt gyertyát raktunk bele, akkor elindult, és ment is. Akkor 1szer tudtam vele menni kb 1h.-t. Rá egy hétre már megint nem indult. Elektromos hibára gyanakszom, de nem tudom mi lehet szar. Bárki tudna vmi hasznos észrevételt fűzni hozzá, nagyon megköszönném!
Összesen: 982 oldal
Az itt olvasható hozzászólásokért nem vállalunk felelősséget.
Ha úgy gondolod, hogy egy hozzászólás méltatlan, kérjük olvasd el moderálási alapelveinket.
|
|
|
|