MZ - új hozzászólás Összesen: 981 oldal
Biztos forrásból tudom hogy a TS 250-es főtengő nyugodtan beletehető etézé 250-be.. Kompatibilisek!
ThUnDeR
sorszám: 16899 (66241)
( előzmény: rétiboglárka, 2006-11-30 16:08:44)
Szia Rockerke!
norbisuni@freemail.hu cimre küldheted.
Köszönöm szépen előre is!!!
Norbi
Merre, milyenek, mennyiért, stb., tehát kicsit bővebben privátban. Írj!
Így viszont biztos nem tud senki segíteni :-).
Értem én a logikát, megelőzöd a problémát, mert a végén még valaki segítene ha érdemi információt is közölnél ;-)
De ha csak lelki támaszra van szükséged abban is tudunk segíteni, csak akkor ne a motorra hivatkozz :)
No? Akarsz róla beszélni? Vagy hajlandó vagy esetleg a motor viselkedését leírni, hogy segíthessünk? :)))
Hát ezaz :D De vannak akik segítenek :)
Ha többet ír az ember se biztos, hogy érdekel vkit...
szoros az illesztés vagy nem járattad be
:)) imádom az ilyen beírásokat.
"Miért nem megy a motorom?" aztán csodálkozik ha senki nem válaszol, vagy csak poénkodik rajta.
Annak 1001 oka lehet hogy miért csak 100-al megy a 250-es.
-fúvókaméretezés, vagy eltömődés
-úszószint
-szivató szelep tömítés
-súbertű
-gázbowden
-légszűrő
-falslevegő a sívócsonknál
-falslevegő a szimeringnél
-falslevegő a karternál
-hengerfejtömítés
-hengertalptömítés
-kifújó gyertyamenet
-alacsony kompreszió
-elkokszolódott/dugult kipufogó
-gyújtógyertya
-gyújtótrafó
-megszakító
-kondenzátor
-töltés
-akkumlátor
-szoruló fék
-lapos gumi
-csúszó kuplung
-szoruló főtengelycsapágy
-szoruló dugatyú
-rossz km óra
-hátadon felejtett ejtőernyő
-stb...
Nekiállhatsz ezeket ellenőrizni, vagy ha mondasz esetleg néhány kísérő jelenséget akkor megpróbálhatjuk közös erővel szűkíteni a lehetséges hibaforrások listáját :-)
Ha meg anyira nem értesz hozzá hogy a motor viselkedését le tudd írni akkor vidd szerelőhöz.
hell...nekem van javítási útmutatóm 150eshez :) Majd elküldöm ha otthon leszek, most suli :D
Szia r.bogi-semennyire nem kompatibilis,csapagyak,generator kialakitasa miatt.Meg ha jol tudom,valamvel könnyebb az ETz-é.
sorszám: 16890 (66212)
Szia tesho.
Írjál pár sort légyszíves erről a 300-ra fúrt, 72-es dugattyús "izmos" hengerről, amihez csapszeg is jár.
Csak ezért kérdezem mert én csináltam több 300-as ETZ-t is, és tudomásom szerint a 300-as dugattyú sorozat méretei 75,50-76,00-76,50 (291ccm-299ccm).
A 72 mm-es furatátmérő az csak 264 ccm-re jön ki.
És ha jól sejtem, akkor a 72 épp egy alapméretes trabant dugó mérete, aminek a csapszege 20 mm-es ezért vagy a dugóba kellett perselyt tenni, vagy a hajtókar felső csapágyát kellett bronzperselyre cserélni. A technikai megoldás érdekel.
Az alkatrészbörzén épp ma hirdetett egy jó állapotú, komplett 250-es blokkot egy tata21 nevű tag.
Sziasztok. Az lenne a problémám hogy a mocim ( ETZ 250) 5. sebességi fokozatban olyan 4500- fölött megszorul és csak blokkol a kerék, a motor is leáll. Szerintek mi lehet a baj? Fontoss lenne nagyon.Üdv:Roli
Ha legközelebb mész vele akaszd le a fékező ernyőt! :DDD
De ha leveszed a lakatot akkor még gyorsabban megy! :))
nem lapos a kereked??? !!! :DDD
hali, tudtok valakit, aki fúr és köszörül? mi a szarért nem megy a motorom 100-nál gyorsabban? (250-es)
mit csináljak elforog a kuplung a főtengelyen?
Sziasztok!
MZ ETZ 150-hez keresek javitási útmutatót (leírást, nem olyat amibe csak a robbantott ábrák vannak), magyar nyelvűt.
Érdekel scannelt változat is vagy eredeti papir formátumú is.
Tud valaki esetleg segiteni?
Köszi, Norbi
Ja még valami. Tudok etz-hez eladó fejidomot hátha valakit érdekel.Több fajta is van lehet válogatni.
Sziasztok!
Valaki próbált már etz-re üzemanyag szintmérőt szerelni vagy csinálni?
Tudom nem létfontosságú de mint extra jó.
Sziasztok.
Találtam egy hirdetést a Szolnok megyei Szuperinfo-ba.Gondoltam bemásolom hátha valakit érdekel.
OLDALKOCSIS ETZ ELADÓ. Tel: 06-30/258-8615
Üdv minden sorstársnak
Etz-150 UET-867 Laca_D
Üdv!
250-es MZ ETZ komplett jó állapotú motorblokkot vásárolnék! Ha valaki tud ilyet az irjon. Mench@freemail.hu
Na, akkor én a nyomásra tippelek, azt mindig meg kell nézni, ha lehül az idő.
Köszönöm a válaszokat a villa nem görbült meg ellenörizem hogy nem e áll ferdén vagy félre a küllőket nem néztem valamint az agyat a nyomtávot deszkával ellenőriztem és jó akkor marad még a guminyomás is amit nem ellenőriztem . Köszönöm a válaszokat sokat segítettetek !!!!! Ja a kormánycsapágyak is jók NA MÉG 1 SZER KÖSZI MINDENKINEK
Ja, és ha küllős a kerék, ellenőrizd azt is, hogy nincs-e meglazulva.
alacsony guminyomás, kotyogó kerékcsapágy is ilyesmi érzés... "fura, régebben gyorsabban is be tudtam venni ezt a kanyart..." és nem is tudod, mi a baj.
kerekek egy nyomon futnak? Mert ha 2 nyomon, vagy 2 irányban, akkor azok tudnak furcsa dolgokat művelni :D
nekem akkor volt ilyen,a simsonnál volt ilyen,h a kormánycsapágyat kicsit túl húztam,nem éreztem h nehezbben fordulna,csak fura volt vele menni,kicsit lazítottam,egyből jó lett nekem.
Tippelek: görbe villa, vagy váz
tudtommal semenyire
sorszám: 16871 (66169)
Sziasztok egy kérdés : pereceltem eggyet kb 2 hónapja és ma dobtam össze a motort és nem is tudom hogy nehéz volt egyenesbe tartani meg kanyarodni meg valahogy nehéz volt vele menni . Ez MITŐL LEHET ? VAGY CSAK SZIMPLÁN ELSZOKTAM TŐLE ? Mert egyik kerékbe sincs 8 as meg miután elpereceltem utána hazajöttem vele és utána se volt furcsa szal nem értem please nyugtassatok meg !!!!!!!!!!!!!!!!44
Üdv emberek.
meg szeretném kérdezni hogy a ts mz,és az etz főtengely mennyire kompatibilis egymással?
elöre is köszi a választ..
Sziasztok!
ETZ 251-es henger és hengerfej kellene nekem, mindegy milyen méret csak fúrható legyen még! mzetz kukac vipmail pont hu a címem.
Szerintem is igy a jo:
átmérö X 3.14= ezt irod be az orába
Az enyém kicsivel nagyobb 60cm-nél:
600x3.14=1884
Ha jol emlékszem az én orám 1880-ra van állitva és kb.a valost mutatja.
Tavaszra gumit cserélek és lemérem ahogy irtátok és azt irom be.
Nekem a teljes átmérő 61cm a földtől a gumi tetejéig.
610mm x 3.14=1915.4 =1.9m és ez a teljes kerület.
Nekem a teljes átmérő 61cm a földtől a gumi tetejéig.
610mm x 3.14=1915.4 =1.9m és ez a teljes átmérő.
Én elhiszem neked hogy 18 collos kerék x 2.54el=45.72cm=457.2mm(ez ugye a felni átmérő) szorozva ezt a 3.14 el= 1435.6 mm.(felnikerület)
Ez ugye csak a felni errejön még a gumi.Hogy jött ki neked a kb.270cm?
Ha ehhez a felni átmérőhöz (457.2mm)hozzáadom a te gumid magasságát ami 2x81mm az = 619.2mm.Na most egyszerübben:Akkor a te kereked gumistól az átmérője 619.2mm x 3.14 el =1944.2 ez 194.4cm=1.94m
ird majd le nekem azt hogy jön ki a 270.Az irásomat ne vedd kötekedésnek de én ennyit számoltam .Az én kerekem teljes átmérője 61cm a tied majdnem 62cm.
Eladó ETZ-250-hez 300-ra fúrt henger könnyített 72-es dugattyúval, hengerfejjel, keveset futott, izmos szett, csapszeggel stb.
Érdeklődni emilben.
habár mondjuk nekem sokkal irreálisabb értékeket mutatott és urgrált össze vissza
A kilóméter óra csaláshoz szeretnék hozzászólni!
Képzeljétek 190-nel is megy az MZ :-) Úgy hogy be volt állítva a kerület.
viccet félretéve:
Nekem a 251-es elektromos gyújtása megzavarta. és összevissza mért, de amint levettem a gyújtást és csak gurultam egyből pontos lett. Egyébként javított a helyzeten ha összébbütöttem a gyertyahézagot, de végül az órát vettem le mert nem akartom hogy a végén még zárlatos legyen a gyertya vagy valami.
Szóval lehet hogy nem is azért mér rosszul, mert rosszul van beállítva.
Üdv. van egykét eladó blokkalkatrészem ETz-250 hez./ hengerek,hengerfelyek, váltó, üres blokk közép stb../
az analóg óra lazán pontatlan, én a digitálisnak hinnék.
De ha nem hiszed, szerez egy GPS-t, az tényleg halál pontosan mér sebességet.
Ha ennél is pontosabb akarsz lenni, akkor a távolság mérő alapján a km kövekhez kalibrálj egy hosszabb út során
ja bocs a 18" már átmérő :)
Mondjuk a kör kerületének számítását illik tudni ennyi idősen :))) nekem pedig legszerényebb számítással is ~270cm jött ki a 18"-os kör kerületére.
Ehez jön még a gumi. Ez elég egyértelmü mert 90/90-es gumi azt jelenti hogy 90mm széles és 90*0,9 azaz 81 magas.
Nade szerintem kár számolgatni, mert a gumi megadott méretei nem stimmelnek hiszen erősen felni függő, tehát valós értéket számítással sohasem fogsz kapni.
A legjobb megoldás, ha fogsz egy krétát megjelölöd vele a gumit és az utat ott ahol érintkezik a talajjal a kerék. Előre tolod anyira, hogy megint az érintkezési pontnál legyen a jelölés, és itt is megjelölöd a talajt. Ezekután egy colostokkal leméred a két jelölés közti távolságot. Ezzel a gyakorlatban is halálprecíz lesz a műszer mérési pontossága.
Z2Zbaratom,megkaptad a cimem,amit mailben kuldtem?Szoval a titokzatos kerékátmérö tényezöt senki nem tudja biztosan(egyébként az orához mellékelt hasz.utasitásban 12"tol 2o"ig benne vannak a már kiszámolt tényezök,de mint irtam,hiába irom bele a komjuterbe,legalább 1o-15 km per orás eltérés van a digitális és az analog ora között,és minden egyes modositáskor ujra kell adni az összes adatot,az elem kivételével...ami már néha idegesitö,ezért szerettem volna tudni innen)
Ötlet:közvetlenül,akár egy cérnával is meg tudod mérni a kerék kerületét,és ez lesz a legpontosabb.A vékony cérna hozzátapad a gumi futófelületéhez.
Bizonyára a számolgatás pi-vel meg kerékátmérővel nagyon jó dolog. Én ennél póriasabb, bár szerintem pontosabb megoldást választok.
Fogok egy krétát, jelet húzok a gumira és az aszfaltra. Gurítok egy fordulatot és a keréken lévő jelnél húzok még egy jelet az aszfaltra. Aztán előveszem a collstokot, megmérem a két jel közötti távolságot.
Alaposak ismételjék meg a műveletet legalább ötször és számoljanak átlagot, esetleg szórást :)
Köszi
Én valami 188-ra emlékszem,hogy arra van állitva(ezekszerint 1880)
Tavaszal megnézem ugyis uj elsögumit akarok venni.
De nekem nincs a motoron bicikli seb.mérő.Csak segitek itt
Na lemértem a kerekem (18as felni)földtől a gumi teteje pont 61cm.Na most szorztam 3.14el=191.54
De emlékszem a biciklim kereke 26os kb 80cm magas és ha lenullázom az órát nekem autómatán 2426jönbe és én ezekkel a számokkal nem is foglalkoztam sose hogy mit jelent.Na de ekkora szám csak ugy jöhet ki ha azt a cm nem centiben szorozzuk hanem mm-ben.És akkor a biciklinél:Kb800mm(átmérő)x3.14=2512
motornál:nekem:610mm x 3.14=1915.4 igy már jó lesz minden és sztem ez a megoldás.
Igen olyan 60 cm körül van,de már nemtudom hogy irtam be.
Mérd meg pontosan és ird be menj egy kört vele ha nem jo "reszeteld le" és mehet ujra.
Én probáltam másik orával is addig állogattam amig kb. jo nem lett.
Összesen: 981 oldal
Az itt olvasható hozzászólásokért nem vállalunk felelősséget.
Ha úgy gondolod, hogy egy hozzászólás méltatlan, kérjük olvasd el moderálási alapelveinket.
|