:: Szavazás ::
Milyen hatással van rád a benzináresés?
|
- Fórumok -
MZ - új hozzászólás Összesen: 982 oldal
Sziasztok a téli hideggel kapcsolatos a kérdésem etz 250 es gépem van és ha mondjuk ha 2500 rpm ről emelkedőn gyorsitani akarok akkor vagy vissza kell váltanom vagy rá kell huznom a szivatót . EZ betudható annak hogy a hideg levegő amit bsziv az egyben dusabb is és ebből adodoan a dús levegő miatt nem jó az a beállitás ami a nyári 20 30 fokokban használtam ?
Vagy egyszerüen csak cseréljek kisebb hőértékü gyertyát ??
Mi keverjem össze a benzint motorolajjal és azt rakjam bele?
Amúgy azért mert az elején jöhet le fémreszelék meg stb, amit inkább az olcsóbb olajjal fognék föl.
Villamerevitők még vannak! ha vki akar venni ,akkor Keri -nél megteheti azt!
1500/db áron!
3mm es acél lemezből készült.
furatok nélkül.
amedig a készlet tart! :)
Köszi, ne fáradj, az enyémnek az alja van szétmenve, nem lehet felfogatni rá a gumit, ami a gyújtáskapcsolót védené.
De úgy döntöttem, jó az úgy!
hol volt? Én még soha sehol nem láttam ilyesmit!
na erről beszélek ezzel sokkal nagyobb károkat okozol a motorban mint amenyit az a kevés kosz okozhat ami bennemarad egy olajcserénél. Ezt nem én találtam ki.
megint én kötekszem :)
Minek bele mosóolaj?
Ha felujítod, akkor szét is szeded, szépen kimosod és sterilizálod brigéciol, gázolaj, benzin valamelyikével majd összerakod, de ha belekeveredik a régi olaj minimális mértékben az sem tragédia. Ezenfelül 4T gépeknél kell lecserélni az olajat még a bejáratás közben mivel ott az olaj keni a dugatyút, de 2T esetében csak a váltót annak meg elég minden felújításnál olajat cserélni.
Hello
Így van, a motormosó folyadék kokszoldós cucc, a az meg a 2 ütemnél nem jellemző!
(Illetve, ha már kokszosodik a váltó/kuplung, akkor az már valami!!!) :-)
Szóval szerintem is, ha koszosnak érzed a dolgot, vegyél inkább valami gagyit, tedd bele, járj vele egy kicsit, és cseréld le.
Aha, köszönöm a hozzászólásokat. Akkor maradok a tesco gazdaságos motorolajnál:).
Az a motormosó folyadék meg inkább a 4-ütemű motorokhoz van, nem a 2-üteműek váltójába.
Jóvan, már gépelni sem tudok, verrem = vettem. :P
Tévedés, én a CORA-ban vettem kb. októberben, akciósan az 5 literes motorolajat 1100 Ft-ért. :DDD
Rögtön 3db 5 literes kannával verrem. :D:D:D
Én már használtam még a kis ETZ-mnél, semmi bajom nem volt vele, sztem nagyon jó csapágy..
ThUnDeR
Zápkörte!
kb 5-6 hónapja jártam én is utánna . akkor még volt.
ha az neked ősidő...
kérlek!
de én is a Tescos ,auchanos olajat javaslom. aztán ürisd is ki azonnal.
Csá! Szerintem az is jó ha mondjuk 1dl olajat belekeversz 9dl benzinhez és beleöntöd a blokkba (ha már előtte bemelegítetted) és mész vele egy kis kört aztán leereszted a koszos benzines olajat aztán mehet bele a tiszta olaj!
Volt ilyen, az ősidőkben. Ma már nincs. Használj 1500 Ft/5l tip. tescos motorolajat, ennél olcsóbbat sehol sem találsz, az biztos.
Akkor ez felejtős, majd beletőtök vmi szart oszt azzal majd:)
van ilyen. de azt nem tisztitó olajnak ,hanem folyadéknak nevezik.
Elég borsos ára van. kb 3dl 2-3e ft!
Autos boltokba kapsz ilyet.
Ts 250/1be miylen megy nem tudod?
halika
Nem tudom manapság milyen a szimering ellátása a boltoknak. Ma szimeringet vettem a fordhoz,és csak mellékesen rákérdeztem van e nekik 30*72*7 -es , ha jol emlékszem ez van 250-es trophiban.Sajnálkoztak , hogy csak 8 mm vastag van. ha kell valakinek elküldöm a cimet. Aszem 360 Ft/db az ára.Ez nem jármű alkatrész bolt.
csőváz Kilozulu
Én még nem hallotam róla.
Sziasztok ti hallottatok már olyanról hogy tisztítóolaj? Most inditom be egy kis felujítás után oszt nem akarnám egyből a jó olajat betőteni azért kérdem hogy van e ilyen? (mintha halottam volna már vhool)
Hello, most nem vagyok a mühelyben hogy megnézzem de aszthiszem döntött. Ha komolyabban érdekel megnézem. DE van standardé is tehát a fordulatszámmérő helyé van a gyujtáskapcsolo.
Üdv!
kössz szépen a segítséget mindenkinek a fesz. szabályzó bekötéséhez !
Annyi rajzot meg tanácsot kaptam hogy azzal akár egy atomerőmüvet is ujra tudnák kötni!
Kellemes ünnepeket mindenkinek!
Szevasztok!
Hello
Milyen, a döntött, vagy az egyenes?
Most egy darabig eltűnök, úgyhogy mindenkinek Kellemes Karácsonyi Ünnepeket, és Boldog Új Évet kívánok!!!
Villamerevitők elvileg Keri-nél megvásárolhatók!
ára változatlan! 1500/db
részleteket vele beszéljétek!
Szívesen, nincs mit! Nekem meg már 2 db SR2E-m van. A második restaurálás előtt áll. Nosztalgia. Az első ilyent 1963-ban vettem és 1 évig volt meg.
Életem eddigi egyetlen új motorja egy MZ TS 125 volt 1975-ben. Annak a hengerét fúrtam 150-re. 15 évig használtam. Üdv. Zoli.
Üdv! Érdeklődni szeretnék hogy ismeritek e a Rollway márkájú csapágyakat?? Én most vettem ETZ-be középkategóriás csapágyak szerintem jó lesz bele! Írjatok ha valaki vett/használt már ilyet és a tapasztalatokat is osszátok meg hogy ti milyen csapágyakat szoktatok venni! ELőre is THX!
Köszike! Van nekem is egy sr2e-m
Tisztelt Motoros Kollégák!
Ezúton Kívánok Nektek Kellemes Karácsonyt és Boldog Új Évet!
Ezévben ma írtam utoljára, de szükség esetén elértek a 30/négynegyvennégy-ötnullaharmincegy számon vagyok elérhető!
Üdv,
Zoli
sziasztok,bontott etz "müszerfal" kompletten eladó. / órákkal,gyújtáskapcsoloval,tartóval, csak fel kell dobni/ az ára : 8 000 ft. (Tolnamegyében van)
torold a cookie-kat az explorerbol, aztan nyisd meg az oldalt, lepj be, ne lepodj meg miutan raklikkelsz a belepesre ki fog vagni az oldal ujra es hibauzenetet ir, ekkor ujra ird be a bongeszobe hogy www.mzklub.hu es onnantol megy, en es sokan rajtam kivul csak igy tud irni, probald ki hatha bejon...
Z25Z,v valaki az MZklubbol.Nem tudok továbbra sem oda irni,ide jegzezném:Irtam a novemberi motorinfoba egy cikket az itteni helyröl motoros szemmel,a Biker file oldalon leközölték.Z barátom,olvassátok el.Egy kis filling..
Helló mindenki!
Tudom, h már száz * leírtátok, de szeretném megkérdezni, h 250/1es tsbe milyen csapágyak kellenek, illetve milyen szimeringek?
Előre is kössz!
Fel lehet fúratni a 125-öst 150-esre, és a tuning rovatban is válaszoltam rá.
Üdv! Érdeklődni szeretnék hogy ismeritek e a Rollway márkájú csapágyakat?? Én most vettem ETZ-be középkategóriás csapágyak szerintem jó lesz bele! Írjatok ha valaki vett/használt már ilyet és a tapasztalatokat is osszátok meg hogy ti milyen csapágyakat szoktatok venni! ELőre is THX!
adjál e-mailt, és küldök kapcsolási rajzokat.
Dobtam egy e-mailt! Kapcs rajzot küldtem! Remélem jó lesz...
Nekem igy van bekötve
B+ --Aksi
D+ --Diodahid oldalso
61 --Diodahid felsö magányos
DF --Blokkba(zöld-kék)vagy bizt.tábla
D- --Közös pont
Remélem tudtam segiteni!!
Szeva !
Tudna valaki segíteni 250-es etz villamosságában?
A kérdés :
Hova kell kötni a 12v-os feszültség szabályzó csatlakozási pontjait?
B+ -- (ellenállás tábla)
D+ --
61 -- (ellenállás tábla)
DF --
D- -- (közös pont)
A megadottakban sem vagyok egészen biztos.a többiröl viszont fogalmam sincs. A robbantott ábrákban csak a régebbi fesz.szabályzót találtam.annak a jelöléseit meg nem ismerem.
A segítségért előre is kössz!
Üdv!
Azert remelem nem vetted nagyon a szivedre, es nincs harag, engem tenyleg csak a segitokeszseg vezerelt :-))Ha nagyon belegazoltam volna a lelkivilagodba akkor bocsi :-)
Udv!
szia, irtam mailt a motorügyben.
ha esetleg lenne valakinek feles etz250-e cserében, akkor arról lehetne szó...
Hali!Eladó MZ ETZ 150-es, ugyan itt alkatrészek is!E-mail:kisszirt@citromail.hu, msn:kisszirt@hotmail.com
Köszi, de télleg csak poénkodtam. :)
Eszembe se jutott volna komolyan veled reszeltetni a tragacsomat, hát lehet neked is dolgod elég. Vagy ha mégis odavinném, nyilván fizetnék érte.
A töltésbeállítás témájához persze az is hozzátartozik, hogy a feszmérőimet egyszr kíváncsiságból leteszteltem és 5 mérő öt adatot mutatott, Seleks akksinál feljebb nem adom és nem szoktam kontaktokat reszelgetni.
Ezért inkább anno beraktam még egy akksit a szerszámosdobozba (TS 150), oszt ha lefulladás történt, csak átkaccsoltam arra, aztán menet közben vissza a gyengélkedőre, hogy töltődhessen.
Igazából azt nem tudom, hogy oldalkocsis üzemben mire volt elég a 60 W. Ott ugye eleve van + 10W terhelés, plusz 1 féklámpa.
Ezért mikor ilyet használtam (TS 250), mindig szét kellett húzni a drótokat a gép és a vonszolmány között, illetve csak a hátsó helyzetjelzőt bennhagyni. De lassan ez a gond is a múlté, mert szépen beugrik a TZ generátor és csak úgy dúskálok majd a szabadon elkölthető wattokban :)
Félve merem ugyan írni, mert leb@sztak ma egy hozzászólás miatt, DE EZT BIZTOSRA TUDOM!! Igen megegyezik a hüvely külső átmérője!
Összesen: 982 oldal
Az itt olvasható hozzászólásokért nem vállalunk felelősséget.
Ha úgy gondolod, hogy egy hozzászólás méltatlan, kérjük olvasd el moderálási alapelveinket.
|
|
|
|