:: Szavazás ::
Milyen hatással van rád a benzináresés?
|
- Fórumok -
MZ - új hozzászólás Összesen: 981 oldal
hol volt? Én még soha sehol nem láttam ilyesmit!
na erről beszélek ezzel sokkal nagyobb károkat okozol a motorban mint amenyit az a kevés kosz okozhat ami bennemarad egy olajcserénél. Ezt nem én találtam ki.
megint én kötekszem :)
Minek bele mosóolaj?
Ha felujítod, akkor szét is szeded, szépen kimosod és sterilizálod brigéciol, gázolaj, benzin valamelyikével majd összerakod, de ha belekeveredik a régi olaj minimális mértékben az sem tragédia. Ezenfelül 4T gépeknél kell lecserélni az olajat még a bejáratás közben mivel ott az olaj keni a dugatyút, de 2T esetében csak a váltót annak meg elég minden felújításnál olajat cserélni.
Hello
Így van, a motormosó folyadék kokszoldós cucc, a az meg a 2 ütemnél nem jellemző!
(Illetve, ha már kokszosodik a váltó/kuplung, akkor az már valami!!!) :-)
Szóval szerintem is, ha koszosnak érzed a dolgot, vegyél inkább valami gagyit, tedd bele, járj vele egy kicsit, és cseréld le.
Aha, köszönöm a hozzászólásokat. Akkor maradok a tesco gazdaságos motorolajnál:).
Az a motormosó folyadék meg inkább a 4-ütemű motorokhoz van, nem a 2-üteműek váltójába.
Jóvan, már gépelni sem tudok, verrem = vettem. :P
Tévedés, én a CORA-ban vettem kb. októberben, akciósan az 5 literes motorolajat 1100 Ft-ért. :DDD
Rögtön 3db 5 literes kannával verrem. :D:D:D
Én már használtam még a kis ETZ-mnél, semmi bajom nem volt vele, sztem nagyon jó csapágy..
ThUnDeR
Zápkörte!
kb 5-6 hónapja jártam én is utánna . akkor még volt.
ha az neked ősidő...
kérlek!
de én is a Tescos ,auchanos olajat javaslom. aztán ürisd is ki azonnal.
Csá! Szerintem az is jó ha mondjuk 1dl olajat belekeversz 9dl benzinhez és beleöntöd a blokkba (ha már előtte bemelegítetted) és mész vele egy kis kört aztán leereszted a koszos benzines olajat aztán mehet bele a tiszta olaj!
Volt ilyen, az ősidőkben. Ma már nincs. Használj 1500 Ft/5l tip. tescos motorolajat, ennél olcsóbbat sehol sem találsz, az biztos.
Akkor ez felejtős, majd beletőtök vmi szart oszt azzal majd:)
van ilyen. de azt nem tisztitó olajnak ,hanem folyadéknak nevezik.
Elég borsos ára van. kb 3dl 2-3e ft!
Autos boltokba kapsz ilyet.
Ts 250/1be miylen megy nem tudod?
halika
Nem tudom manapság milyen a szimering ellátása a boltoknak. Ma szimeringet vettem a fordhoz,és csak mellékesen rákérdeztem van e nekik 30*72*7 -es , ha jol emlékszem ez van 250-es trophiban.Sajnálkoztak , hogy csak 8 mm vastag van. ha kell valakinek elküldöm a cimet. Aszem 360 Ft/db az ára.Ez nem jármű alkatrész bolt.
csőváz Kilozulu
Én még nem hallotam róla.
Sziasztok ti hallottatok már olyanról hogy tisztítóolaj? Most inditom be egy kis felujítás után oszt nem akarnám egyből a jó olajat betőteni azért kérdem hogy van e ilyen? (mintha halottam volna már vhool)
Hello, most nem vagyok a mühelyben hogy megnézzem de aszthiszem döntött. Ha komolyabban érdekel megnézem. DE van standardé is tehát a fordulatszámmérő helyé van a gyujtáskapcsolo.
Üdv!
kössz szépen a segítséget mindenkinek a fesz. szabályzó bekötéséhez !
Annyi rajzot meg tanácsot kaptam hogy azzal akár egy atomerőmüvet is ujra tudnák kötni!
Kellemes ünnepeket mindenkinek!
Szevasztok!
Hello
Milyen, a döntött, vagy az egyenes?
Most egy darabig eltűnök, úgyhogy mindenkinek Kellemes Karácsonyi Ünnepeket, és Boldog Új Évet kívánok!!!
Villamerevitők elvileg Keri-nél megvásárolhatók!
ára változatlan! 1500/db
részleteket vele beszéljétek!
Szívesen, nincs mit! Nekem meg már 2 db SR2E-m van. A második restaurálás előtt áll. Nosztalgia. Az első ilyent 1963-ban vettem és 1 évig volt meg.
Életem eddigi egyetlen új motorja egy MZ TS 125 volt 1975-ben. Annak a hengerét fúrtam 150-re. 15 évig használtam. Üdv. Zoli.
Üdv! Érdeklődni szeretnék hogy ismeritek e a Rollway márkájú csapágyakat?? Én most vettem ETZ-be középkategóriás csapágyak szerintem jó lesz bele! Írjatok ha valaki vett/használt már ilyet és a tapasztalatokat is osszátok meg hogy ti milyen csapágyakat szoktatok venni! ELőre is THX!
Köszike! Van nekem is egy sr2e-m
Tisztelt Motoros Kollégák!
Ezúton Kívánok Nektek Kellemes Karácsonyt és Boldog Új Évet!
Ezévben ma írtam utoljára, de szükség esetén elértek a 30/négynegyvennégy-ötnullaharmincegy számon vagyok elérhető!
Üdv,
Zoli
sziasztok,bontott etz "müszerfal" kompletten eladó. / órákkal,gyújtáskapcsoloval,tartóval, csak fel kell dobni/ az ára : 8 000 ft. (Tolnamegyében van)
torold a cookie-kat az explorerbol, aztan nyisd meg az oldalt, lepj be, ne lepodj meg miutan raklikkelsz a belepesre ki fog vagni az oldal ujra es hibauzenetet ir, ekkor ujra ird be a bongeszobe hogy www.mzklub.hu es onnantol megy, en es sokan rajtam kivul csak igy tud irni, probald ki hatha bejon...
Z25Z,v valaki az MZklubbol.Nem tudok továbbra sem oda irni,ide jegzezném:Irtam a novemberi motorinfoba egy cikket az itteni helyröl motoros szemmel,a Biker file oldalon leközölték.Z barátom,olvassátok el.Egy kis filling..
Helló mindenki!
Tudom, h már száz * leírtátok, de szeretném megkérdezni, h 250/1es tsbe milyen csapágyak kellenek, illetve milyen szimeringek?
Előre is kössz!
Fel lehet fúratni a 125-öst 150-esre, és a tuning rovatban is válaszoltam rá.
Üdv! Érdeklődni szeretnék hogy ismeritek e a Rollway márkájú csapágyakat?? Én most vettem ETZ-be középkategóriás csapágyak szerintem jó lesz bele! Írjatok ha valaki vett/használt már ilyet és a tapasztalatokat is osszátok meg hogy ti milyen csapágyakat szoktatok venni! ELőre is THX!
adjál e-mailt, és küldök kapcsolási rajzokat.
Dobtam egy e-mailt! Kapcs rajzot küldtem! Remélem jó lesz...
Nekem igy van bekötve
B+ --Aksi
D+ --Diodahid oldalso
61 --Diodahid felsö magányos
DF --Blokkba(zöld-kék)vagy bizt.tábla
D- --Közös pont
Remélem tudtam segiteni!!
Szeva !
Tudna valaki segíteni 250-es etz villamosságában?
A kérdés :
Hova kell kötni a 12v-os feszültség szabályzó csatlakozási pontjait?
B+ -- (ellenállás tábla)
D+ --
61 -- (ellenállás tábla)
DF --
D- -- (közös pont)
A megadottakban sem vagyok egészen biztos.a többiröl viszont fogalmam sincs. A robbantott ábrákban csak a régebbi fesz.szabályzót találtam.annak a jelöléseit meg nem ismerem.
A segítségért előre is kössz!
Üdv!
Azert remelem nem vetted nagyon a szivedre, es nincs harag, engem tenyleg csak a segitokeszseg vezerelt :-))Ha nagyon belegazoltam volna a lelkivilagodba akkor bocsi :-)
Udv!
szia, irtam mailt a motorügyben.
ha esetleg lenne valakinek feles etz250-e cserében, akkor arról lehetne szó...
Hali!Eladó MZ ETZ 150-es, ugyan itt alkatrészek is!E-mail:kisszirt@citromail.hu, msn:kisszirt@hotmail.com
Köszi, de télleg csak poénkodtam. :)
Eszembe se jutott volna komolyan veled reszeltetni a tragacsomat, hát lehet neked is dolgod elég. Vagy ha mégis odavinném, nyilván fizetnék érte.
A töltésbeállítás témájához persze az is hozzátartozik, hogy a feszmérőimet egyszr kíváncsiságból leteszteltem és 5 mérő öt adatot mutatott, Seleks akksinál feljebb nem adom és nem szoktam kontaktokat reszelgetni.
Ezért inkább anno beraktam még egy akksit a szerszámosdobozba (TS 150), oszt ha lefulladás történt, csak átkaccsoltam arra, aztán menet közben vissza a gyengélkedőre, hogy töltődhessen.
Igazából azt nem tudom, hogy oldalkocsis üzemben mire volt elég a 60 W. Ott ugye eleve van + 10W terhelés, plusz 1 féklámpa.
Ezért mikor ilyet használtam (TS 250), mindig szét kellett húzni a drótokat a gép és a vonszolmány között, illetve csak a hátsó helyzetjelzőt bennhagyni. De lassan ez a gond is a múlté, mert szépen beugrik a TZ generátor és csak úgy dúskálok majd a szabadon elkölthető wattokban :)
Félve merem ugyan írni, mert leb@sztak ma egy hozzászólás miatt, DE EZT BIZTOSRA TUDOM!! Igen megegyezik a hüvely külső átmérője!
Üdv minmdenkinek.kéne egy 6V os elektronikus fesszab rajza.tud valaki segíteni?
Nem próbált még senki 17"-os felnit fűzetni MZ-be? Annak talán lenne értelme is, arra legalább lehet jó tapadós gumit rakni!
Ha lenne pénzem asszem kipróbálnám. :DDD
Aki már cserélt 125 öst 150-esre az bisztos tudja a lényeg hogy egyezik e a hüvely külső átmérője mint a simson 50-es és 60-as nál?
jól gondolod, személyesen nem próbáltam, de akinek volt az nem újongot örömében, hogy menyivel jobb lett. A kézzel történő előgyujtás tekergetéssel ki tudod próbálni, de én nem éreztem jelentős változást.
azzal kezdődött a történet, hogy nem nem jó a kúp...
Összesen: 981 oldal
Az itt olvasható hozzászólásokért nem vállalunk felelősséget.
Ha úgy gondolod, hogy egy hozzászólás méltatlan, kérjük olvasd el moderálási alapelveinket.
|
|
|
|