:: Szavazás ::
Milyen hatással van rád a benzináresés?
|
- Fórumok -
MZ - új hozzászólás Összesen: 981 oldal
Szerintem azért van rajta feszszabályzó, mert minél magasabb fordulaton pörög a motor, annál nagyobb az indukált feszültség, amit csökkenteni kell. Tehát ha magas fordulaton járatod a motort (mint általában menet közben), a generátorból jövő gerjesztett feszültség általában 6V fölött van.
Az akksira pedig meg van adva a max. töltőfeszültség (6V-os esetén 7,2V) és a villamos rendszer többi része sem bírja ha tartósan a névleges feszültségen felül (tehát túl-) terhelik.
De az, viszont van aki menesztőnek hívja.
hali! nézz körül itt:
http://www.mzklub.hu/
ezen belül a szervízben ott van a 12 voltos tz elektronikus feszszeb.
Amibe a fém lamellák kapaszkodnak, az nem a kuplungagy????
A kuplungban lévő alu akármit szokták még menesztőnek hívni, amibe a fémlamellák "kapaszkodnak".(kis mznél)
Nekem is 3 csatlakozós feszab van a tzn, igaz nem ilyen épített, hanem bolti. A két vastag piros madzagot össze kell kötni és príma.
Valaki jobban hozzáértő fölvilágosíthatna, miért is találhatták oly fontosnak az ndk mérnökök keresztülzavarni a delejt a feszabályzón!? Csak plusz hibaforrás.
Nem ismer valaki egy 12 voltos elektromos fesz. szab. kapcsolást,ami jó ETZ-hez???? Itt néztem a szakirodalom közt van egy, de azon nincs 5 csatlakozási pont, csak 3. De a TZ az 5 pontú...
Kérdezd má' meg tőle, ha minden rendben és gyorsan megy, nem intézné-e el ő...
Hát most már én is teljesen letettem a dologról,csak az az érdekes,hogy a tulaj határozottan azt álitotta,hogy utánajárt a dolgoknak és minden rendben gyorsan megy majd.
Én meg még majdnem el is hittem ,hogy lesz egy jó 251 esem.
Holnap felhivóm kiváncsi leszek mit hoz fel a mentségére.
Nektek pedig kösszi a felvilágositó válaszokat.
Nincs mit, fél liternél az enyém se jelez a nivonál, ezért 6 decit szoktam ,ezt még kibírja. És nyugodt lehetsz,h van benne olaj elég :D
A kis tznek nem egyenlő a váza a 251eséve, csak hasonlít rá de a 251-esé nagyobb vmennyivel meg erösebb is. Én is inkább azt tanácsolnám neked hogy vegyél egy normális 250est vagy 251est:). Ne foglalkozz az ilyen kokányszarokkal, itéletnapig papirok utánjárkálhatnál, nem hianyzik az senkinek. (márha egyáltallán papírossá lehet tenni, de én nem vagyok szakértő a témában, de szerintem nem valószínű)
Köszi a gyors választ, csak azért mert a gyári könyv 5dl-ir és a nivonál még mindig semmi.
6 dl egész pontosan. Tegnap töltöttem fel a blokkomat én is.
Sziasztok, egykérdésem lenne: mennyi olaj kell a 150-es etz váltojába? Előre is köszi, Üdv.tata
100%, hogy hivatalosan nem lehet megcsinálni. Az egyetlen járható út az lenne (gondolom ő is így képzelte el), hogy minden műszakira visszarakja a 150-es blokkot. Nem véletlenül tartotta azt ő meg.
Ez esetben csak egy, a típushoz kicsit is konyító rendőr buktathat meg, aki rájön, hogy vagy a blokk túl nagy, vagy a típusjelzés túl kicsi, vagy ő hülyült meg. A legutolsóra a legkevesebb az esély, valószínűleg inkább meginvitál egy soron kívüli, közlekedési felügyeletnél teendő látogatásra, ahol megkukkantják, pontosan mi az ábra.
Amúgy 110 így télen akkor is sok egy jóképű 250-es TZ-ért, ha rendben van vele minden. Vagy a másik irányból, annyira meg nincs egyben, pláne hogy erősen berhelt már (fényezett, fúrt, stb), nem gyári állapotú.
Ha tényleg 251-es lenne, akkor lenne rendben az ára nagyjából, mert azok tapasztalatom szerint kicsit többért mennek.
150es tz nem kell nekem is van jelenleg egy125etz-m.
Az eddig hüen szolgált 250ts helyett akarok nyárra valami megbizható turamocit.
A srác amugy beszámolná a tz met,vagy az egyik pc-met.
De igazatok van nézelödöm tovább ,
Tavaszra kora nyárra csak találok egyett.
Kösszi a válaszotokat.
Hát ved meg hozzá a gyári blokkot és lesz egy 150esed. Ha meg kicsi 110éert már rendes papíros 250est kapsz ilyen optikával. De hogy evvel a blokkal hajtani azt nem nagyon kéne.
Ok szoval akkor ezt 100%-ra mondod,hogy ezt nem lehett megcsinálni.
Akkor valoszinű vissza is mondom a szombati találkát.
Amugy ez a moci lenne;
http://www.hasznaltmotor.hu/hasznaltmotor_vpage.jsp?id=54424
Többe kerül a lepapirozás mint egy rendes motor. Felejtsed el. Kókány dolgokkal csak a baj van. A szép esztétika meg elég gyakran becsapós, főleg ha teljesen tipus idegen cuccokból rakták össze.
Nem lehet megcsinálni. Az igaz, hogy a 251-es nagy vonalakban (de csak nagy vonalakban) egy kistézé vázába belerakott 250-es blokk, de ezt csak akkor hívják 251-esnek, ha ezen a műveleten már a gyárban túlestek.
Ugyanis a vázszám alapján ez akkor is kistézé váz marad, amibe kis macerával csak típusazonos blokkot lehet beletenni, tehát ugyanolyat, mint a gyári volt. Elvileg még a 125-ös helyett sem lehetne 150-eset, más kérdés, hogy azt ember nem különbözteti meg egymástól.
Nem típusazonos cseréhez engedélyeztetni kéne, meg terveket mutatni, de mivel ez a kombináció tényleg elég életveszélyes, soha az életben nem fogják engedélyezni.
Tényleg inkább olyat vegyél, aminek a papírjai rendben vannak. Vagy, ha nincs sok pénzed, akkor olyat, aminek legalább a papírjai rendben vannak, mert akkor amit ráköltesz, az meg fog látszani rajta. De ha egy remek állapotú gép papírjaiba ölsz sok pénzt, energiát, utánajárást, az nem biztos, hogy eredményre vezet. Ez esetben tuti nem.
ilyen nem tipusazonos cserét hivatalosan nem lehet megoldani csak feketén.
Én az 1.6-os vectrán a hátsó dobféket kicseréltem az ugyan olyan évjáratú ugyan olyan kasznis 2.0-es hátsó tárcsafékre, és dicsekedtem vele a műszakin hogy milyen jól fog, erre azt mondta hogy ne nagyon reklámozzam mert törvényellenes.
De meg lehetne szerintedd ezt hivatalosan oldani?
Vagy olyan nincs,hogy egy 150 tzbe kicserélem a blokott 250esre és igy valamilyen hivatalos eljárás után 251 ként használom?
Mindenképp hivatalosan papirokkal akarom használni,azért kérdezem tőletek szerintetek ilyen van,ez lehetséges?
Csak azért nem néztem még másikat mert elég elfogatható árban,és ritkán látott szép esztétikai állapotban van a moci.
Az eladó is korektnek tunik.
Azért gondoltam,hogy egy kis utánajárást megér a dolog.
Szia!
Lehet, h tévedek, de sztem menesztőnek a hátsóagy és a hátsó kerékdob közötti gumi tompítót hívják, ami arra szolgál, hogy ne üssön az erőátvitel akkorát a dobra, mikor a terhelés éri kupplungfelengedéskor, meg ilyesmik.
De ettől függetlenül lehet, h a blokkban is van menesztő...
Rosszul mondta, felejtsd el. Más a váz, még ha hasonló is nagyon, más méretezésű a blokkfelfogatás is. A 250-es blokk ereje összehajtogatja azt a vékony kis vackot, hivatalos beépítési papírt az életben nem kapsz róla, olyat csak típusazonosról lehet. A tulajdonos ezt nem tudja neked elintézni, ahogy magának sem tudta, ezért akar valahogy szabadulni a motortól.
Ha 250-est akarsz, vegyél egy tisztát. 80-100.000 forintért jól használható, rendezett papírú gépet lehet vásárolni. Amíg a pénz a te zsebedben van, kedvedre érdeklődsz, válogatsz. Ha kifizetsz valamit, amitől nagyon szabadulni akar a tulaj, általában nagyon megváltozik a hozzállás...
A helyedben én megkérnék egy havert, aki ért hozzá, hogy pár gépet nézzen meg veled, ne ugorj be az elsőbe.
Tuti lett a motorom.
Nem volt semmi ördöngős dolog.
Vettem bele való súbert az újat, meg a belevaló tűt a kis lemezkével és mint a doxa.
Könnyen indul, nem hagy ki sehol, sokkal könnyebben veszi a fordulatot, nem kajál be, fel úgy se füstöl, és egyenletesen húz mindenhol nincs turbólyuk stb. Nem is állítgattam egyből a gyári szerint állította ma tűt is meg a levegő csavart is és még alapjárat is van rendes nem pedig a bowdennel kell játszani. Kösz mindenkinek a segítséget mégegyszer. Az előző buherátornak köszönhettem hogy így beszivatott.
Még talán a gyújtást belövöm még pontosabban mert most csak nagyjhából van.
a blokkban nincs vmi amit menesztőnek hívnak?
Szerintem ezt felejtsd el sürgössen! Keress inkább egy tiszta, papiros 250-est.
Helló mindenkinek
Lenne egy kérdésem kérem aki tud segitsen mihamarabb.
Kinésztem magamnak egy etz 250 es motorkerékpárt,a gond csak az,hogy a motor eredetileg 150 cm papirokkal van forgalomba.
Tehátt történt egy motor blokk csere a vázban.igy most felépitésileg etz 251 es
Kérdezném hivatalosan forgalomba tudom én helyezni igy a 250cm motorblokkal,és menyi plusz költség lenne az eredetisigvizsgánál.
Akitől venném azt monta ,hogy ő ad egy adásvételit a blokrol is,és átiratásnál 250cm motorként szerepel majd.
Sajnos nem vagyok tisztában ezekkel a dolgokkal.
Amugy a 125-150tz vázilag megeggyezik a 251es tz-jével?
Kell egy áramkorlátozó ellenállás a LED elé. Értékét a közismert R=U/I képlettel számolhatod. Ha pl. 20mA-re állítod az áramot, és a LED 3V-os (nem tudom, milyent fogsz kapni), akkor (14,4 - 3)/0,02 = 570 Ohm, a teljesítmény pedig (U * I) (14,4 - 3) * 0,02 = 0,228 W. A gyakorlatban 470 Ohmtól 1 kOhmig bármilyen 250 mW-os ellenállást használhatsz...
Uff.
Lehet hogy nem mozog elég szabadon az úszód?
Üdv MZ-sek!!
Végre tegnap elkészült a 150es ETZ-m blokkja! Most bejáratós. De viszont van egy kis problémám vele. 125-ről 150esre lett alakítva. Szerztem hozzá 150es karbit, tisztának tűnik és új úszója is van, ami állítólag be van állítva. A probléma az, hogy nem reagál az üresjárati levegő csavar csavarására, valamint ki-kihagy, minhta elzárták volna a csapot. Ha oldalsztenderen van akkor megy rendesen, ha egyenesbe hozom, úgy áll le, mint amikor kezd kifogyni a benzin a karbiból! Tippek?? Szerintem retkes... Köszi
Az 50 Ft os világítós öngyújtó ledje 6 V feszültségnél elkezdett füstölni bezöldült és megszűnt működni:DDD Szóval nem bírja a 12 V-ot:) Ja és mivel nekem nincs fordulatszám mérő a motoromon, tehát a beszerzendő mennyiség értelemszerűen a felére csökken:D
Sziasztok, valakit véletlenül nem érdekel egy kis trofi mz? Mert tudok eggyet eladót az eggyik ismerősőmnél, vagy 125-ös vagy 150-es most pontossan nem emlékszem, friss müszaki, jó gumik,szép festés, jó motor stb... nagyon sürgössen eladó, irányár 80 000ft ( a motor szép állapotban van) akit érdekel irjon vagy hivjon: 06702941581
Hát az valami piszok nagy összeg volt. Kb 200forint darabja a lednek ebből kell négy, asszem 8forint volt darabja az ellenállásnak szorozva 4el hú ha jól számolom akkor 832, plusz neked már számolunk licenszdíjat.:-)
De ha vágod az elektronikát avagy vannak errefelé nagyon okos emberek akik ezt meg tudják mondani meg lehet oldani az 50forintos világítós öngyújtó ledjével is csak kérdés hogy bírná-e a 12voltot, meg hogy milyen ellenállás kell hozzá.
Először is ne a motoros boltban vegyél hanem csapágyboltban és jobb fajtát. Nem tragikus ha egy élü, de inkább a porvédőset válaszd. Valódi ké élü szimmering nem túl gyakori.
Ha jó a teló akkor ezzel elég megbízható lesz, de ha kotyog, akkor a legjobb szimeringgel is elkezd ereszteni.
Üdv! Nekem akkor produkált ilyet a tézé fékje mikor fordítva volt benne a karatyú, mint ahogy be kell tenni és csak hírtelen rántásra tudott nyomást produkálni, lassú behúzásnál elengedte a karmantyú fala mellett az olajat! Egyébként lehet tesztelni úgy is ha behúzod amig ellen nem áll, és tartod ott vagy fél percig, ha nem megy beljebb a fékkar akkor kifogástalan a fék, ellenkező esetet sejteni lehet..
ThUnDeR
Köszi a segítséget. Még 1 dolog, árban kb. mit kóstál??
Ez parasztba úgy mükszik hogy bementem egy elektronika boltba vettem magasfényű kék ledet a hozzátartozó kis ellenállással, persze mondtam hogy 12voltról van szó az eladó utasítása szerint a led hosszabb azaz pozitív lábára ráforrasztottam az ellenállást meg az eredeti világítás vezetékeit, szigetelőszalaggal körbetekertem annyira hogy megálljon az izzó helyén és csókolom. Biztos van szakszerübb megoldás is de ez a leggyorsabb és a hatás az már így is frankó.
Ártani nem árt ha dupla ajkú(vagyis porvédős), de nem kötelező. A szimeringig jóesetbe nem jut el a kosz.
Menesztőgumi?
A hátsókerék és a lánckerék közti gumi, ha erre gondoltál.
Heló.TS 125 hátsó teleszkópjában elkoptak a szimeringek vagyis már kemények.Milyet vegyek bele egyélűt vagy kétélűt?Az a 10x19x7es .
Húú köszi a gyors választ, tényleg mintha ott sziszegne a főfékhenger környékén.
Azért van ez,mert a fő fékhengerben lévő kis tengelyen lévő gumi szimering elkopott! Cseréld ki és jó lesz! Nagyfateré is ezt produkálta...
Mitől lehet, hogy hiába légtelenítem az ETZ fékrendszert, mégis ha lassan húzom be a fékkart, akkor ellenállás nélkül be lehet húzni teljesen? Csak akkor lesz kemény, és akkor van fékhatás, ha gyorsan húzom be. Köszi.
Ez a kék ledes műszervilágítás dolog, engem érdekelne, ha erről kaphatnék némi infót....
rendben, akkor egy átvilágítható fehér alapra kellene ugyanolyan beosztással, mint az eredeti. Nem nagy meló. Küldök néhány változatot, aztán kiválasztod.
ehh.
Nincs meg az ETZ-s, csak meg tudnám csinálni, úgy, ha elmondod, hogy szeretnéd. Van egypár számlapom, de azok autókhoz...
Igazándiból nincsen semmi extra kívánságom, csak az hogy fehér legyen az alap szín.Azért kellene a fehér alap mert mint írtam kék ledes a műszerfal világításom, és az nagyon feldobná, meg alapból is jól néz ki. Ha van kedved egy kicsit cifrázhatod is, rád bízom. Szuvenyir nyihaha nekukucs de protkó! Ha van kedved megcsinálni és nem túl nagy fáradtság akkor azt nagyon szépen megköszönném.
Összesen: 981 oldal
Az itt olvasható hozzászólásokért nem vállalunk felelősséget.
Ha úgy gondolod, hogy egy hozzászólás méltatlan, kérjük olvasd el moderálási alapelveinket.
|
|
|
|