:: Szavazás ::
Milyen hatással van rád a benzináresés?
|
- Fórumok -
MZ - új hozzászólás Összesen: 981 oldal
Lenne 1 problémám a ts emen ugrál a km óra mér de ugrál össze vissza tudná valaki a probléma megoldását ? előre is kössz
Öngyulladás hány fok körül következik be?Mondjuk egy ts 150 es mz-n de ez ugyis mindegy.
Van egy eladó generátor forgórészem, ha valakit érdekel írjon!
Ha valakinek lenne eladó fékkar , olajtartállyal, akkor ő is írjon :) Kösszi
bubue@freemail.hu
Hali!!!
Elado egy etz 150-es gép..felujjitott blokkujj dugo csapágy kuplung teljesen cserélve lett meg minden...rendszám nélkül elado vagy simsonra cserélhető!!ÁRA:40.000huf ha érdekel irj csibifmate@freemail.hu cimre vagy hivj a 70/529-5262-es számon
Sziasztok!
A Mofakernél lehet venni 850 pénzért Porlasztó javító szettet. Van valakinek vele tapasztalata? Bele lehet ezt rakni a 22-es karbiba?Illetve van e értelme belerakni(monnyuk én sajnos nem kaptam 120-as főfuvókát, úgyhogy ez volna a megoldás, ha jó...)
Előre is köszönöm!
Széles utat!
Ez jó megoldás ő mégis jobban jártas ebben az árak dologban mivel most generálozott szal ő tud segiteni :)
A blokkmarratás az tényleg nem a legjobb megoldás mert ha egyszer megteszed akkor arra csak 70 es hengert tudsz majd rakni akármi lessz az 50 est meg a 60 ast már nem szal valamit valamiért dolog .
ÜDV .: Charlie
köszönöm a segítséget tudnál esetleg képeket küldeni erről, a címemre? firebladerr@citromail.hu előre is kössz
sorszám: 20292 (76583)
( előzmény: Jawa350speed, 2007-06-01 07:23:02)
MITAS C01 3,50-16 os hátsó crossköpeny eladó! Hibátlan csak épphogy be van járatva 4000Ft ért lehet vinni, újonan 8 fölött van! Ha érdekel emilezz: hagymasib@sysonline.hu vagy hívj: 20/518-57-64
Csáó
Nekem van egy fölösleges féknyergem....
:)
Írj mailt, és megbeszéljük!
bubue@freemail.hu
Urak!
Két kérdésem lenne:
Van valakinek eladó féknyereg ETZre?
Másik:
Ha magas a benzinszint a karbiban fulladhat tőle a gép vagy egyszerűen csak folyat?
Válaszokat előre is köszi?
Hali. Fel lehet rá szerelni, a forgórészt nem kell alakítani. De viszont az állórész alá kell gyártani egy aluminium hézagoló karikát.
Asszem fel fogok ugrani Gabihoz a hétvégén... Nem biztos hogy szeretném maratni a blokkot, ha nincs 2 felömlős 70-es henger akkor lehet marad a 60-as vagy furatjuk a mostanit :)
Lehet már ma :D
Hmm nézd meg ezt: http://www.millioforint.atw.hu/eforum/index.php
Ide tettem fel képeket, de ha kell akkor mélben írj és csinálok hétvégén róla valamit :)
hali azt szeretném kérdezni hogy lehet-e babettagyújtást rakni mz ts 125-re ugy hogy nekem csak gyújtás kell, szval semmi lámpa vagy ilyesmi
Oké akkor visszarakom a kondit!!! még egy kérdés, vagy is 3 : milyen olajat nyojak a benyóba és mennyit(1:40), mert amit most használok az nem keveredik el rendesen, szerintem(VALVOLINE COMPETITION 2T - nagyon jó, de drága, nem kopog a gép ,mint attól a piros gagyi szartól), és ahogy fogy a nafta egyre jobban füstöl a rom, pedig kannába tankolok és összerázom, mint állat, a második kérdés a 7,5 liter az ugye sok... igen, de mééé, (ma teszteltem, M1 130km/h és még ment voóna ;D, de tényleg) , ha túl magas a benzinszint a karbiban attól többet fogyaszt? asszem ma több nem jut eszembe... de kösz:)
Köszy szépen majd holnap meg csinálom de ma nem értem rá. KÖSZY MÉGEGYSZER!!!!!!!!!
szia! 12K (törzskönyv+forgalmi csere) üdv!
Érdeklödnék ha a motort a forgalmiban eltérő színnel fujom le akkor ugye át kell iratni ugye ? Ez mennyibe kerül ? KÖSZÖNÖM VÁLASZOKAT
ÜDV .: Charlie
Az nemjó, hogyha a súbertű legalúlvan.Középen, vagy felülről, az első, vagy második rovátkába legyen.
Az előző tz-m is 150-es volt, 22-es karbival.Abban 115-ös fuvóka volt, és ment.Nem volt semmi baja.De én olyat hallottam, hogy nem egészséges hogyha 150-es hengerre 125-ös hengerfej kerül.Nekem az előzön így volt.Mondjuk főtengely csapágy, és csapágyház az kipurcant.Lehet köze lehetett a hengerfejnek.
üdv!
Sziasztok!
Egy olyan kérdésem volna, hogy most furattam fel az ETZ-et 150-re, de maradt rajta a régi karbi(22N2-2, 110-es főfuvóka és a súber a legalsó rovátkába),hogy ezzel menni fog e? Most tologattuk(az akksi kicsit szar), de nem akart elindulni. Van rá esély hogy a 22-es karbival menni fog, vagy mindenképpen kell rá a 24-es?
Előre is köszönöm!
Üdv!
Igazán nincsmit:)Azért vagyunk:P
Üdv!
Ezek szerint nincs lebiztosítva? Akkor készítened kell egy alátétet lemezből: a lényeg, hogy hagysz neki egy nyelvet, amit fúróval átfúrsz: ezt a 6db csap egyikére húzod fel, az alátét széleit pedig ráhajlítod a csavarra. Ha pedig lenyalódtak volna a kuplungkosárról a bordák, akkor a balos csavar miatt pont rá kellene szorulnia...
soma69!
itt a számom: 30/587 0664
Hát én most fel tudnék sorolni árakat : 70 es henger 8000 ft
70 es kuplung 6000 ft
70 es re való fötengely 9900ft
blokk marratás 2000 ft + csapágyak bla bla bla . Egyébként nem tudom hogy vannak e extra gépek de vannak hozzáértő emberek akik megcsinálják 4-5 akár 6 felömlösre is .
Ha gond lessz megkeresünk akkor neonnal kapcsolatba :D
ÜDV:Charlie
Sziasztok!
Köszönöm szépen a segítségeteket!
Sikerült megoldani. Levettem a deklit és láttam, hogy apám rossz helyre rakta azt a rugóként szolgáló tányért(berakta, mintha betét lenne), de hál istennek rájöttem. Nekem a golyó a dekniben van. Egy robbantott ábrán néztem és ott úgy volt, meg asszem előtte is ott volt. Lényeg a lényeg, hogy mostmár jó!
Mégegyszer nagyon szépen köszi!!!
jawa, mz, simson, motorok felújítása restaurálása győrben. 70/3339723 ugyanitt bontott jawa 634 es alkatrészek eladók, postai utánvételel is. email vagy telefon!!!
Igen annak fontos szerepe van, den nem szűrő, mert elveszi a megszakítótól az ív húzás lehetőségét (nem engedi szikrázni) ezért nem ég be! Ez igen fontos.
Hivatalosan az állítócsavar és a pálca közé kell tenni a bogyót.Ettől még rakhatod máshová is.
A LED-el kapcsban tudnál küldeni képeket nekem?Előre is köszi!
Üdv!
A két pálca közékell tenni.Volt mikor nem raktam be, és a 2pálca elkezdte darálni egymást.Ha bejjebb tekered a kuplung állító csavart, akkorse jó?(dekninél, van egy kupak.Leveszed azt a kupakot, és egy 13-as csőkúlcsal kilazítod az anyát, és befelé tekered a csavart.)Ha simán be tudod tekerni, akkor az lehetett a baj.Addig kell tekerni, míg nem érzed, hogy kicsit nehezebb.Aztán húzdmeg az anyát, és próbáld ki.
üdv!
Köszi szépen!
Úfy van minden összerakva ahogy leírtad. Nincs még olaj a blokkban. Tegnap este megnézte, hogy beraktam a pálcát és kalapács nyelével próbáltam kicsit benyomni, de meg se mozdul. Ez mi miatt lehet? A deklibe lévő kuplungállítócsavarhoz hozzá se nyúltam.. ezért nem értem. én is robbantott ábra alapján raktam össze.
DE most akkor muszáj lesz újra levenni a bal deknit és megnézni....
Mégegyszer kösz!
CSá, már szétbontottam mennyire gondoltál a gyujtásért/ kompletten: generátor, trafó, feszab, diódahid stb./ Komolytalan ajánlat esetén nem eladó!
gyertyamenetet első megszakadásra nem kell perselyeztetni. Heli coil menetjavító rendszer sokkal megbízhatóbb és jobb. Gyakorlatilag erősebb mint a gyári menet, ezért általában másodjára már nem szakad ki, a leg fakezübb embernél sem :) de ha mégis akkor már tényleg perselyeztetni kell.
Várja a kalandkedvelő, utazni-vágyó motorostársak jelentkezését július-augusztusban (megbeszélésre!) 10 napos, minimális költségvetésű
((vad)kemping), dél-európai (Törökorszás, Görögország stb.) körútra Európát bejárt (Olaszo., Görögo., Bulgária stb) MZ-s motoros. motoros56@freemail.hu
"deklibe lévő kuplung akármibe(amire csatlakaozik a bovden)"-ben lévő állítócsavart se mindegy mennyire hajtod be és a kuplunktárcsáknál is szükséges lehet alátétek berakása.Ezek le vannak írva rendesen az említett könyvben.
Szakirodalomban a hogyan javíthatom a motorkerékpáromban van leírás a ETZ 125-re én is az alapján szedtem szét a blokkom.
Sztem robbantott ábra is letölthető.
A bogyó a pálca után kell kivülre (jobb oldalon)(deklirész?)Ott van egy állító csavar is annál az orsószerü izében.Azt se szedted ki?A karnál is lehet,h ki kellett engedned az állító csavart.Azt papíron kb középre kell tekerni és aztuán lehet pontosan beállítani.De ott ki kell emelnie.
Hello Doctor!
Én már szenvedek 1 ideje az ETZ fékkel.
Ez 1az1ben kompatibilis a dugattyúval, vagy kell még átalakítás hozza?
És mennyibe kerül ez a cucc?
Köszi!Vmi bővebb elérhetőséget is tudnál adni?
Értem, csak mert mikor utoljára beszéltem vele, akkor vitte vissza a vasat Ludvai bácsihoz, mert nem vette neki a sebességeket... Akkor mondtam neki hogy ilyen nálam is volt, oka egy lemaradt zéger volt, meg van egy kis csavar a tengelynél, azzal lehet állítani.... Bár ezt már elfelejtettem mondani neki :D
Tényleg, nem tudod hogy mibe fájt neki a teljes motor generál? Após sámsonján is most akarom újracsinálni, mert szerintem szétpörgött a fötengely :(
Após azt mondta hogy legyen akkor 70-es, van ebből extra változat? 4+ felömlő? :)
Japp, ha meg a neont kell megoldani, akkor hozzátok fel, vagy gyertek fel valamelyik nap aztán megmutatom a jawa-n is meg a sámsonon is :) Az utóbbin LED-ek is vannak :)
Amit anno a gyárival egyenértékűvé nyilvánítottak az asszem a Mol Hykomol volt. Most én is ezt használom egyébként. A lényeg, hogy hajtóműolaj legyen ,és ne legyen "túladalékolva", ettől ugyanis megcsúszhat a kuplung. A hykomolnál amíg be nem melegszik(0,5 km) kicsit nehezebb a váltás.Szerintem bármelyik ásványi hajt.olaj megteszi, nekem a shell vált be nagyon. Sokkal fontosabb hogy időnként cseréld, és hogy nívóig legyen.
A bal menetes csavarról van szó (19-es vagy 21-es), ami a kuplungkosarat tartja?
" A gyár a sebességváltóműbe az NDK-beli GL-60 típusú hajtóműolajat írja elő. Ennek megfelelője a C-90 típusú, vagy egyéb SAE 90 viszkozítású hajtóműolaj. "
MZ Hogyan tovább című könyvből. Hogy ma milyen olajak felelnek meg ennek azt nem tudom bár nekem is ts 125ösöm van. :-)
Rem segítettem.
üdv
gab
Hello!
mz ts 125 be mi a gyári hajtómű olaj? -és melyik a mostani olajok közül a legjobb amit bele lehet tenni ?
vki aki valóban tudja...
köszi
Sziasztok!
Gumiabrncs ügyben kérnék segítséget tőletek. ETZ 251-en elöl gyárilag 2.75-18 -as Pneumant volt, 3.00-18-as Heidenau-ra szeretném cserélni. Vajon rá fog menni gond nélkül?
Kösz az infót maestróó,...én 12 V-al számoltam... kérdés annak a pár mikrós kis szűrő kondinak komoly szerepe van?
Kösz az infót maestróó,...én 12 V-al számoltam... kérdés annak a pár mikrós kis szűrő kondinak komoly szerepe van?
Összesen: 981 oldal
Az itt olvasható hozzászólásokért nem vállalunk felelősséget.
Ha úgy gondolod, hogy egy hozzászólás méltatlan, kérjük olvasd el moderálási alapelveinket.
|
|
|
|