MZ - új hozzászólás Összesen: 981 oldal
A pénztárcád határozza meg,hogy milyet akarsz használni. Arol 2T is tökéletesen ellátja a feladatát, csak az kormolja a kipuffot, a full szintetik olaj, meg drága. Abból elvileg kevesebb is elég.
Most azt nem tudom, h mi igaz abból, hogy (eszi?) a szimeringet, meg nem tesz jót MZ-nek. Én hallottam már ilyeneket, de saját bőrőn még nem tapasztaltam.
De majd többiek is leírják.
Sziasztok!Segitsen valaki!holtalálom azt a témát ahol az 2T olajokkl foglalkoztatok?Milyet hsználtok tapasztalatok stb.Köszi Némó
Hát nem olcsó mulatság, nekem 2 hónapja van darabokban a motor. Az még a jobbik eset, nekem még festés, vezetékelés, új gumik. Szóval több pénzt felemészt a generál, mint amennyit érni fog utánna :S
bocsi de a rézdrót az tévedés.olyan kis mennyiségű drótnak nincs 5-5,5Ohm ellenállása.a jelenléte pedig nem okoz problémát.
Kössz Chevy! Az a gond, hogy ahhoz a kb összeghez amit te mondtál jönne még 1 kuplungozás is...
2005-ös SKF árlista szerint 1 db 6306/C3 csapágy ára: 4249 Ft
Gondolom 2 év alatt olcsóbb csak nem lett. :P
A 2t motorolajok előnye, hogy olyan adalékot tesznek bele, amitől magától elkeveredik a benzinben az olaj. Ezt úgy lehet mégjobban elősegíteni, hogy tankolásnál először az olajat teszed a tankba, majd jól rálocsolod a benzint a pisztollyal.
Én úgy szoktam tankolni, hogy előre tudom mennyiért tankolok, annyi olajat viszek magammal egy 1 literes olajosflakonban és ezt az olajat még összerázom benzinnel a tankbarakás elött. Így tuti jól elkeveredik a benzinben.
Gyerekek ma megint megviccelt az a "precíz német technika"
hát normálisak ezek???
a fékpálcán folyik hátra az áram?????!!!!!
ezek hülyék....
Holnap pakolom össze a blokkot! :)
Előtétellenállás. Nem lehet eltéveszteni: kis hengeres vacak rézdróttal áttekerve. A szénkefék mellett van. Simán csak le kell szerelni, azt a vezetéket pedig ami az állórész belsejéből jön, és ennek a tekercsnek az alaplapjával az állórészre van csavarozva, azt ugyanoda visszacsavarozod. Ennyi. Nem zavar be, csak nem kell oda. Kicsit ront a töltésen ha ottmarad. (tapasztalat)
Kormány szitálás ügyben köszi mindenkinek a sok hasznos gondolat! Végig fogom nézni tüzetesen az egészet.
Én most vettem bele
főtengely szimeringet 2db 888Ft
Főtg. csapágy (SKF) 2db 9199Ft De ezt tuti kapsz olcsóbban FAGban.
Ma holnap kapom vissza fúrott hengert, felújított főtengelyt max 15E Ft.
Még tavasszal vettem a dugót hozzá, német 5E Ft gyűrűvel.
Ez igaz,hogy egy peregyes TS de a dugú kivételével a többi az neked is e körül fog mozogni.
Hali Márkatársak!
Januárban +vettem életem első komolyabb gépezetét, 1 250es Etz-t. Idáig költöttem rá szépen, és most kiderült, hogy a blokkot is újíthatom. Ha valaki mostanába csinált ilyet, és tud 1 végösszeget mondani (alkatrészekkel amit cserélt) azt megköszönném, mert igen nagy gondolkodóban vagyok. Előre is köszönet!
Tschá
nincs teljesen igazad, nem az itthoni szocimotorozas miatt emelkedik a benzin ara, inkabb olvasd el ezt: http://index.hu/gazdasag/vilag/bnz070601/
De ha megfigyelted direkt miattunk csinálják. Végre itt a nyár, lehet gépezni, erre felmegy a benzin ár az egekig megint. ne higyjék már, hogy a szocimotoroskból oylan jól megszedik magukat!! :)
mzzzz
hy mindenki!
Nemrégen történt velem, h le mostam a motoromat a kúton és le szedte a rendszámtáblámról az írást.Utána vittem műszakira a gépet.Meg kapta a műszakit de nem kaptam pecsétet a rtáblára meg a forgalmiba.Ez a köröm 10.500Ft az okmányirodába + 8.000Ft a műszaki!Szóval a rendszámt6áblára mint a szemetek fényére úgy kell vigyázni!!!!
Sziasztok!
Nálunk a pannonhalmi benzinkút van a legközelebb,itt a betöltött üzemanyaghoz kimérve adják az olajat.A környéken elég sok kétütemű masina van (motor,kerti gépek,fűrészek)ezért ez a tankolási lehetőség nagy segítség a hozzám hasonló "füstölgőknek" !
Üdv és a 2T olaj füstje legyen veletek !
Mire befittyen a főzezon, úgy látom hamar "visszatérünk a régi kerékvágásba" és ismét fölb@sszák 300-ra :-((
Nekem még a mecha van fenn, de ETZ-n tudtommal semmit nem kell variálni az elektronyoshoz. A TS-nél meg nem tudom.
Hello!
A szívócsonk a 125 ös motornál is 24 es a karbiban van 1 szűkítés azt kell kiesztergálni vagy marni.
Mi rázzuk kannában, mint gyerek a csörgőt! :)
Egyébként a 20404-es kérdésemre senki??
Majd én is figyelem a kutakat itt Eger-Miskolc-Kazincbarcika viszonylatban és ha valahol van keverék akkor beírom. Éljen a közszolgálatiság! :)
tényleg és most menyni a keverék?tegnap itt a balatonparton shellkuton 95-ösért fzettem 284.9 ft-ot
Hali!
Mindíg előre bespájzolom otthonra a keveréket. Bizonyos időközönként (amint anyagilag is van "kedvem" hozzá) fogom a kis 5L-es kannáimat (kb. 15 db) és egyenként beléjük mérem a megfelelő mennyiségű olajat. Ezután becuccolom a Samara csomagtartójába a kannákat, aztán irány a benzinkút, ahol feleresztem 95-össel és kész.
Csak akkor tankolok a motorba ha messzebb megyek. Jó módszer a motorba tankolni is de nagyon fontos hogy legyen elzárva a benzincsap! Ha előre tudod hogy mennyit akarsz tankolni/mennyi megy bele, akkor előre beöntöd a megf. mennyiségű olajat, ás rá a benzint. Úgy is jó ha előbb a benzin, utóbb az olaj jön, de semmiképp se tankold fullra ilyenkor, mert ezután jön az hogy tanksapka rá, elsőfék behúz, és előre hátra megmozgat párszor, hogy jól elkeveredjen. Ha előbb az olajat már betöltötted akkor az elsőfékes összerázás elmaradhat! Én így szoktam, ez be is vált!
Üdv,
Zoli
Jah és amikor még volt a benzinkutakon keverék akkor se resteltem kannázni ,mert ami olajat beleraktam a benzinbe +ólompótlót, mai napig! Az biztos ,hogy benne volt és a kutas nem rajtam spórolta ki a keverékből az olajat!
Bizony vannak még az országban eldugott kis kutacskák ahol árulnak keveréket. Aért dobtam fel ezt az ötletet, hogy szedjük össze ezeket. Sohasem tudni mikor túrázik ara az ember és így tud tankolni. Lehet, hogy sokan azt mondják majd, hogy csak az a biztos amit saját maga kever be. Nos lehet, hogy így van de Én már több litert is tankoltam az említet kúton és még semmi bajon nem volt a keverékkel. Elég régóta odajárok.
nekem van egy 5 literes kiskannám 1 deci olaj aztán rá a 3-4-5 liter benya mikor milyen kedvem van!összerátzom mehet a tankba!Csak arra vigyázz hogy a kormányra tedd a benzin pisztolyt, mert ha visszateszed nem tudsz ereszteni többet!
Vagy 20literes jófajta vaskannát viszem belekészítve fél liter olajat rá 20 liter benyát, aztán mehet a tankaba ami meg marad az ugyse fogja lehúzni a felgumipókozottt kannát a motorról, de ezt csak akkkor csinálom mikor tudom hogy kb a kutig elég tartalékon a benyám!
vagy ha nincs pénzem de a tanko tök üres akkor szoktam hogy 1-2 deci olaj +5-10liter benya aztan had szóljon, mintha a féket meg a teleszkópot próbálgatnád!elsőfékkel!
jah és ha az utóbbit választod ne felejtsd elzárni a benzincsapot!!!!!
Ezt nem is tudtam hogy létezik még ilyen kut ahol van keverék.
Én speciel a kúton tankolok a következő szisztémával: otthon kiöntök x mennyiségű üzemanyaghoz olajat egy flaskába, majd a kúton ezt beöntöm a tankba és utána eresztem a benzint. ha sokat akarok bíbelődni akkor a váznál levő púpra öntöm, és lemosatom a benzinnel. :P
Ja elfelejtettem írni, hogy Dunavarsány Pest megyében van délen.
Sziasztok! Mi lenne ha mindenki leírná, hogy ki, hol tud még olyan kutat ahol árulnak keveréket. Ritkaság de még van ilyen. Én meg is kezdem a sort: Dunavarsány. az 51-es főút felől ha befelé mentek, sok kacskaringó után a jobb oldalt. Ki is van táblázva. Nos ki tud még ilyen helyről?
Most valószinü sokan megfognak mosolyogni de akkor is megkérdezem.A keverékhez az olajat ha a kuton a benzin betankolása után a tankba öntöm az elég?Vagy jobb inkább otthon egy kannában összerázni?Ki hogy szokta csinálni?Tényleg kiváncsi vagyok hogy a legjobb.Köszi a válaszokat.Ui:régen nem volt gond mert lehetett keveréket kapni a kutakon.Bár volt pár problémás ügy lehet azért is szüntették meg.
Most valószinü sokan megfognak mosolyogni de akkor is megkérdezem.A keverékhez az olajat ha a kuton a benzin betankolása után a tankba öntöm az elég?Vagy jobb inkább otthon egy kannában összerázni?Ki hogy szokta csinálni?Tényleg kiváncsi vagyok hogy a legjobb.Köszi a válaszokat.Ui:régen nem volt gond mert lehetett keveréket kapni a kutakon.Bár volt pár problémás ügy lehet azért is szüntették meg.
Hi!
Épp tegnap volt a mz-m műszakin. 4360 Ft volt, szegeden a kff-nél. Persze az autóklubnál meg ilyen helyeken jóval többe is kerülhet.
Megnézték a fékeket(padon) ,meg a világítást a-tól z-ig. Ennyi.
Amúgy mi a tapasztalat hány Km-t tudnak elmenni?
Az f@sza :(
Ismerősök pedig azt mondták, hogy nagyon is jó. Hirtelen azt találtam meg először, a FAG kereskedést, meg már azután találtam meg, miután már megvettem a csapágyakat.
Na akkor...Te is megtanultad, hogy SKF-et nem veszünk..Kurvadrága, és /nem akarlak elkeseríteni/ szar is...Csak a nevét fizeted ki.. A minőség már nem a régi...
Én peregybe vettem 6306 C3ast. Ezt kifelejtettem. :)
Hello
Én is most vettem a TS-be csapágyakat, a két 6204-es FAG csapágy volt 4575 Ft.
Hali!
Ma nagy boldogan elmentem SKF szaküzletbe, mert szóltak, hogy megjöttek a főtengely csapágyak TS-be. Azt hittem dobok egy hátast, nem gondoltam volna, hogy a kettő 9199Ft.
Ti mennyiért szoktátok venne? (FAG is ilyen árban van?) Ezt nagyon sokallom, mer neten ilyen 6E max 7E Ft-ért láttam a kettőt.
MIRANOL a neve ha még jól emléxem rá, írd be a gógliba, hátha többet tud a beszerezhetőségéről mint én :-)
Szerintem ugyan az történne vele.Mert azcsak lemarja a rozsdát, de nem csinál semmiféle védő bevonatot.
Anno a tabletám rozsdás tankját én is igy pucoltam ki .
Nekem ez az ecetes megoldás részben bejött mert utánna fém tiszta lett a tank csak egy pár nap múlva rosszabb lett mint volt. A benzin alatt is berozsdált. A rozsda maró szerintetek segítene? Valaki meg tudná mondani annak a csoda festéknek a nevét és,hogy hol lehet hozzá jutni?
Hello MZ-sek!
Korábban kérdeztem már és akkor az elektronikus fesz.szabályzóval kapcsolatban mondta valaki,
hogyha olyat rakok fel akkor vmi tekercset le kell szedni, mert az bezavarhat. Ha elmagyaráznátok nekem,
hogy hol van ez a tekercs és hogy kell leszedni, akkor azt megköszönném. Nyugodtan ereszthetitek bőre a
választ, nem haragszok meg érte :)
Üdv! Volt valaki mostanában műszakiztatni a gépét??? Mennyibe kerül ebben az új vizsgarendszerben egy mocci műszaki vizsgája? Köszi
Annak idején kaptam nagyapámtól egy Komár mopedet kosárban. Én a rozsdás tankot úgy orvosoltam, hogy kaviccsal elrázogattam elég sokáig, majd utánna átöblögettem kromofággal azt éjjelre bent hagytam, majd másnap ismét egy kis kavics. A 10éves rozsda nagyrészét tökéletesen eltávolította.
Jó,de mégis nagyobb területet kell bevonni a tanknál.De jó az ötlet.
Én azt a belső fényezést kipróbálnám, mert nekem félnél soha nincs több benzin a tankban.De ha levan zárva, és a tank feléig van benzin, akkor nem szabadna berozsdásodnia, mert a benzin elnyeli az oxigént, így nem jön létre oxidáció.Vagy ez hülyeség?:/
üdv!
Sziasztok! Festékes módszerről írtak valamelyik Veterán számban, bár a lötty ára nekem húzósnak tűnt. Ennek ellenére a képeken nagyon jól mutatott a felújított tank.;)
Összesen: 981 oldal
Az itt olvasható hozzászólásokért nem vállalunk felelősséget.
Ha úgy gondolod, hogy egy hozzászólás méltatlan, kérjük olvasd el moderálási alapelveinket.
|