:: Szavazás ::
Milyen hatással van rád a benzináresés?
|
- Fórumok -
MZ - új hozzászólás Összesen: 981 oldal
Ja, és lenne még valami!
Van nekem egy 125-ös hengerem, amit felszeretnék fúrni 150-esre.És azt bárhol, ahol fúrnak hengert megtudják fúrni?És az olyan árban mozog, mintha megfúrnék egy 150-es hengert túlméretre?
Elöre bocsátom nem szeretném ha félreértenéd amit irok.Biztos hogy jó láncvédöt raktál fel?Ezt csak azért kérdezem mert én balfék jártam ugy hogy a 250/1-esemre etz250-esre való bakelitet raktam azt persze hogy nem klappolt mert más.Különbözöek ezek a láncvédök.Ha nálad ez nem áll fenn akkor bocsi hogy ilyen banális választ adtam.
Heló sziasztok!
Mostmár elkezdtem összerakni a motort, de megint elakadtam.Már kérdeztem, hogy mit lehet tenni, de még mindig a láncvédőbakelittel van a gondom, és már elegemvan:(Már csináltam módosításokat rajta amivel jobblett, de még mindig nem az igazi.Ha összerakom, akkor még mindig csörög zörög.És kicsit nehézkesen forog a lánckerék.Pedig ennek simán zajtalanúl kéne működnie.
Ennek megszüntetése érdekében tudna adni valaki egy jótanácsot, amivel jólessz?Nagyon örülnék neki!
Tiszteletem!
Hello! Én 3 éve futkozom riasztóba való 12v 4ah akku val gond nélkül.... a hideget meleget birja gond nincs vele. Nincs az h ha véletlenül elborul a moci kifojik a sav szal patent..
Gondoltam :) Nem az én ötletem volt, láttam máshol, talán csak a megoldásom egyedi. Itt a galériában van az a spéci kék ETZ, Tomi1-é volt, azon is van. Akkor ez már három :D
szolnokon is láttam wartburg fejtámlás, háttámlás mzt, azért kérdeztem:)
A nagyfaluban nyomom, metál szürke, 300ft-os mz tükrökkel :)))
véletlenül nem szolnoki vagy? egy 250-es mz kromtükrökkel, kékes szinű asziszem.
Én meg átalakítottam a kapaszkodót, rátettem egy Wartburg fejtámlát, mögötte a fekete krauser. Mit mondjak, nagyon ütős lett, mellesleg "típustiszta" :DDD
Meg a méret kéne!
Jah és az elektro fesszabbol hol lehet normális minöségüt venni? Mofaker/moped91-ben jót adnak????
Mert sztem mégis jobb mint a "jó" öreg mehanikus...
Elméletileg igaza van, de egy ideje én mást mondok. TS be is zseléset raktam mert sokkal olcsóbb, és megbízhatobb, mint egy gagyi savas, és nincs vele gond.
Tavaly óta használom és eddig nincs semmi felfújódás, pedig a létező legroszabb ami érheti ezeket a zselés akkukat az a mechanikus fesszab. Elektrónikus fesszab esetén pedig még csak elvi kifogást sem lehet emelni. Az önindítózást elvileg nem szereti, de ugye ilyen gond nincs MZn.
A minusz fokokat viszont nem tudom hogy bírja, ezzel lehet gond, de olyankor kivettem és a szobában tároltam.
Hello Speed ! 12 V 6ah akksi kell bele de a 12 v 12 ah-sat is elbirja én jártam mind kettövel . A 12v 12 ah-ssal volt olyan problémám hogy nehezebben töltötte a motor sztem mert a 12 ah már leterhelte kicsit a generátort . A márkát meg döntsd el te melyik szimpatikus meg melyik az amit a pénztárcád enged .
ÜDV .: Charlie
(eddig csak ezt néztem, nem Varta mániás vok!!!)
+: Mekkora akksi kell az etz-be? Azt tudom h 5,5Ah csak a méretét nem vágom!
Meg az eladó olyat hablatyolt h ne vegyek bele zseléset mert ingadozik a töltés és el "rontja"?!(felfújódik....)
Sajna Vartából csak 5 és 7 Ah-s volt= melyik jobb, egyeltalán van-e még 5.5ös??
Az eredeti kapaszkodó mögött elfér. Nekem csak beljebb kellett a csőbe nyomnom a kapaszkodót.
Mz (trophy) karburátorba 24N1 esbe mekkora fúvókák kellenek (fő és szívató)?
Kérdés: Krauser-t az eredeti kapaszkodó helyére kell/lehet felrakni???
Ha mindenki ilyen jófej lenne....
A Vass Gereben utcai festékboltban ennél kreatívabbak, még a fehér autómhoz is egész köteg színkártyával kijöttek, hogy pontosan meghatározzák a színét.
A kocsimhoz akartam kevertetni színminta alapján, de csak néztek rám mint borjú az újkapura....Máig nem értem mi volt ebben a "különleges kérés" :-))
ETZ színkodot nem ismerik szerintem a festékgyártók :)))
Legjobb ha szerzel egy olyan színü darabot, elviszed és ahoz kevernek nagyon pontosan festéket.
Üdv újabb segítség kéne . a ts 125 nél le kell szedni a komplett kuplungkosarat hogy betudjam rakni a ford.szám mérő kihajtást azt a 2 fogaskereket kihajtással?...
Azt remélem meg lehet nézni!:I
valaki nem tudja mi a szín kódja a közép kék gyári színű ETZ-nek?? Ki kéne kevertetni csak szemre elég gány...:S
Itt kép róla!
[url=http://kepfeltoltes.hu/view/070628/147233_2_www.kepfeltoltes.hu_.jpg][img]http://kepfeltoltes.hu/thumb/070628/147233_2_www.kepfeltoltes.hu_.jpg[/img][/url]
A képet a Képfeltöltés.hu tárolja. [url=http://www.kepfeltoltes.hu]http://www.kepfeltoltes.hu[/url]
TS-en nekem nem tudták :) vagy nem érdekelte őket.
én azon variáltam, hogy lehet kapni a pl*s áruházláncban elektromos festékszóró pisztolyt 5000 HUF-ért... egy jófajta festéket meg ki lehet kevertetni 2000 HUF-ért, ami nem olyan híg, mint a dobozos... ezzel meg lehet spórolni a több rétegben való felszórást... de a pisztoly elfogyott az üzletböl, (másra is tudtam volna használni) 10000-ért meg inkább a blokkot újítom fel, mintsemhogy egy festést csináljak rá... szerintem szép lett, olcsó volt, és kész... bár annyit hozzáteszek, hogy 5 évnél többet nem fog bírni, az biztos!!!...
na én a festést (igaz magamnak csináltam) megúsztam annyiból, hogy vettem 1 db. 400 ml.-es alapozót 670 HUF-ért, meg vettem 3 db. narancsvörös fújós festéket 1800 HUF-ért... lakkozást nem raktam rá, mert a lakkozás tényleg "szakambert" igényel (hogy tökéletes legyen a felület), de számomra megfelelő lett a festés... ha van rá időd, hogy egy rétegben lefújd, aztán vizes csiszolás, aztán megint fújás, és mindezt elvégzed vagy 4-szer... hááát mostoha körülmények között is csinálhatsz csodát... persze azt aláírom, hogy fele annyira sem tartós, mint a 2K-s festék, de egy fényező 10000 HUF-ért akarta megcsinálni (nyilván sokkal jobb minőségben!)... de nekem az számít, hogy szép legyen, semmi lepattogzás, illetve felverődés... az tény, hogy borotválkozni nem lehetne "rajta", arra ott a tükör... :)))))
Hát ez is célom,hogy majdan a következő vasat is kékre akaro fújni,mert nagyon tetszik ez a szín. Ez sötét kék. emailedre küldök képet róla,hogy hogy nézett ki mikor még egybe volt a kicsike:)
sorszám: 21121 (78637)
( előzmény: Jawa350speed, 2007-06-28 16:54:40)
Köszönöm a segítséget!Majd valameik módszert kipróbálom.
Hali. Ennyi festékből még 3 motort le lehetne festeni. A kék milyen, nekem is kellene vennem középkék színt de nem bízok benne hogy az nagyon szép lenne. Forgalmimban még kéken szerepel ez az oka,mielőtt vlaki megkérdezné.
Hali!
Nos ma megkaptam a festéket motoromhoz(kamionra való)
Fél liter kék, és fél liter feket. Ehhez jön hozzá a higító,meg az edző, így fizettem 13856Ft-ot. Szerintem egész jól megúsztam.
"mondjuk 8ezerrel drágább."
:-OOOOO B_szjameg, nyócezeeerrrel?? 3 évi biztosítása annyi az ETZ-nek :-))
Éppen az hogy van katalógusok, amiben levan irva a legapróbb részletig minden hogy milyen tipus milyen gumi, mekkora coll... a legapróbb részletekig. Ezt onnan tudom hogy van egy ismerösöm a kpmnél aki vizsgabiztos és ő mondta. Ja és gumiméretnél + 10% méreteltérés van elnézve.
Ha nem kpmnél csinalja az ember akkor nemtom mivan, de mondjuk 8ezerrel drágább.
Én is mentem a házban forgó (!!) mindkét főtengelyszimeringgel cirka 3000km-t, de "annyi esze nem volt" hogy ilyenkor már nem kellett volna benne olyan jó erőnek lenni :-) Okádta a füstöt lépten-nyomon, de más tünet nem volt :-)
ha figyelembe vesszük, hogy gyűrű nélkül és elpukkant szimeringgel is tudtam közlekedni, akkor én elhiszem :)
40˙000 km van megadva gyárilag, ha jól értekmeztem a németet.
Ha valaki jobban tud németul:
http://www.mz-hilfe.de/text1.htm
A gyári összerakás nyílván a legjobb,azt csak közelíteni lehet utána, de ilyen leírással még nem találkoztam, csak ez sokak tapasztnyalata, az enyém nyílván nem, mert csak tizenezret futottam a nyergében eddig.
Egy "urban-legend szagú" dolgot viszont hallottam valakitől akinek 87ezret ment el, igaz a végén már jóideje csörgősen...de még így is eléggé hihetetlen :-)
rám a széthajtós üzemmód igaz :)
persze még mentek volna, de amikor elkezd szétkopni egy blokk, akkor bizonytalanná válik az alapjárat, nehezebben indul, meg iszonyatosan csörög, és ezek így együtt már zavarnak.
Az a 30ezer minimum, nem a gyári blokkra van megadva?
Nekem annak idején az elgyúrásom után tank plusz dekni festéshez elég volt 3 deci.
Ilyen lett:
http://szocimotoros.hu/galerypopup.php?kepid=4908
Egy évre rá is ilyen volt mikor eladtam.6 ezer forintér csinálta nekem mindenestül egy fényező.
Szerintem 5-6 max 10 évet kibírt volna. Igaz nem utcán aludt de nem is garázsban hanem csak fölé ért a tető.
lehet azt finoman is tolni
Igen lehet hogy igazad van:)
vizsgabiztostól függ, nem valószínü, mert nincs hivatalos leírásuk milyennek kell lennie, tehát ha nem feltünően más motorból van akkor azt kell mondani ez gyári, csak limitált szériás :)
Tömítő gyűrű, sima O gyűrű kell, bármelyik jobb autó alkatrész bolt tart O gyűrű készletet, amiből méret alapján tudnak adni
lábtartó, na az nehéz munka, a legjobb sűrített levegővel vékony hegyű fújókás pisztolyal befújni (kb 8bar, de ha lehet akkor több) akkor jó esélyel egy mozdulattal rá lehet tolni légpárnán.
Esetleg hőléfúvóval finoman megmelegíted a gumit akkor picit puhább lesz.
Annyi a minimum, 30E-t minimum el kell futnia, de inkább többet...de nyílván ez sok mindentől függ, széthajtós üzemmódban, vagy kókány munka esetén jóval kisebb értékek is előferdülnek...
pedig az ukránok megbízhatobbak mint a magyar ;-)
És a futár néha még olcsobb is.
attól függ hányszor rontod el :))
de kb fél liter szerintem elég.
Nagyából 3 deciből le lehet fújni egy MZt
30ezernél kevesebbet én még egy felújított géppel sem mentem, az azért nem olyan rossz, főleg hogy milyen olcsón meg lehet generálozni.
Hondába csak 1 dugatyú kerül anyiba mint MZn a teljes generál.
...ellenben a blokkfeleket a motorom előző gazdija valami szilikongumiszerű cuccal tette össze, az tökéletesen tömít!....
Soha nem volt gond vele, ráadásul ha le kell szedned, nincs az hogy széttépődik a tömítés (ezért van egyik oldalt festékkel felrakva). Ha le kell vakarni, az sem nagy dolog, csak a csiszvásznat kell kerülni mert "lenyalja" az éleket (kést szoktam használni)Blokktömítő pasztát egyszer használtam de nekem nem vált be (bizos valamit rosszul csináltam...:-O)
Összesen: 981 oldal
Az itt olvasható hozzászólásokért nem vállalunk felelősséget.
Ha úgy gondolod, hogy egy hozzászólás méltatlan, kérjük olvasd el moderálási alapelveinket.
|
|
|
|