:: Szavazás ::
Milyen hatással van rád a benzináresés?
|
- Fórumok -
MZ - új hozzászólás Összesen: 981 oldal
A hátsó lámpáról tudnál egy képet küldeni nekem? Szeretném én is átalakítani ledesre...
Fékfolyadék is jó, csak hagyni kell 1-2 napig állni.
Helló
Összerozsdásodott a henger meg a dugó ha szerencséd van könnyen szétjön.Dugó az kell másik lehet hogy főtengely csapágy is másik kell.Ha benne turkálsz érdemes kicserélni még simeringet is
Tudom, hogy már elkéstem vele, de ez akkora, hogy muszáj megosztanom veletek:
Karácsony van, jó kajával megtömve hasam,
kimegyek a garázsba megnézem a vasam!
Csorgatom a nyálam, elmennék egy körre,
bánatomban gyorsan rámegyek egy sörre.
Kurvára várom már a nyarat,
kínomban zabálok még egy kis halat.
És ezt így addig-addig csinálom,
míg az egészet sugárban kihányom!
Azt mondom én neked, motoros barátom,
motorozás nélkül szart sem ér a karácsony!!!
jó esélyel a dugatyú összerozsdásodott a hengerrel.
Ha van egy kis szerencséd, a csapágyak nem rohadtak össze az olaj miatt.
Hengerfej le, benzin-olaj 1:1 keverékével, esetleg petroelum, vagy gázolajjal meglocsolni, némi áztatás után fakalapáccsal kiütögetni a dugatyút.
Nekem a Jawam volt ilyen és még egy szezont elmotoroztam vele, igaz borzalmas kompreszióval, miutáb lecsiszolta a rozsdát a dugatyú a henger faláról.
Ha jót akarsz azért egy komplet fúrás, dugó, gyűrü, csapágycsere ráfér a motorra
Egyrészt a 6V sokkal érzékenyebb az átmeneti ellenálásokra, másik hogy az elektromos kapcsolók, csatlakozók konstrukciója roppant korszerűtlen ezért hajlamosabb is az érintkezési hibákra.
Ehez hozzájön, hogy 25-30 éves motorokról van szó és ha tökéletes konstrukció lenne akkor is kellően oxidos már minden rajta.
Ezt még tetézi hogy a dinamó jó esélyel szétkopott a szigetelések elöregedtek a szénpor pedig frankó söntöt alkot a tekercseken. A fesszabályzó rugói bekeményedtek, az érintkezői elégtek.
Csupán hirtelen ennyi probléma jut eszembe.
De mint említettem gondos karbantartással azért üzembiztos, mint az én TS-emen is, de elég sok TS tulaj van aki képtelen elhinni nekem hogy nem kell rátöltenem az akkura pedig folyamatosan tompítottal közlekedek :D
Az is igaz, hogy hátsó lámpám teljes mértékben LED-es, az első pedig emelt fényü halogén, persze minden 6Vról. Így azért már nem csak dísznek vannak a lámpák, hanem ér is valamit.
Igen felmegy. Nem tudom van e különbség, de itthon egy fajtát árulnak, mindegy hogy hogy ETZ, TS 125, 150.
persze az alu öntése nem bonyolult, van leírásom ha érdekel :D
Szia!
Én tudok neked szerezni 125-ös TS-re kipufogót, de csak januárban. Az árát sem tudom sajnos pontosan, olyan 8000 forint környéke. Könyök is kell?
Hello!
Van egy mozdulatlan ETZ 250-es gépem.
A berúgókar meg se moccan. Mit lehet a probléma? Kb.15 évet állt a motor. Szereléssel megoldható vagy uj dugó kell?
"A TS gyenge pontja az elektromos rendszere, de megfelelő karbantartással ez sem hagy cserben."
- Na ez az amit nem értek. Miért is? Oké, hogy csak 60W-os a dinamó, de na és? :-)
Sziasztok!A 125-ös etz kipufogó felmegy a 125-ös ts-re, mert megnéztem az egyik mz boltot az interneten és csak etz kipufogót árulnak.
"Ezért ha ezt akarod tuningolni akkor egyszerübb ha beolvasztod a blokkot és öntesz egy újat."
Nem értelek, Keri... itt már nagyobb feladatot is megoldottunk kalákában :D
hmm...az a baj hogy 7000forintért rendes krómozást sem csinálnak, nemhogy kipufogót.
TS-re nincs sportkipufogó, márpedig jelentősen eltér a vezérlése és méretezése mint a többi MZ-nek, tehát nem fog jól működni. A bolti rezókat amúgy is valahova 7000-es fordulat fölé méretezték miközben a TS vége 6000-nél van, tehát garantált a teljesítmény csökkenés és a többletfogyasztás.
Rezót csak egyedileg a motorhoz méretezve lehet építeni és hangolni, de TS esetén a már említett szűk átömlő csatornák miatt ez sem biztos hogy sokat dobna rajta.
A 150-re fúrást érdemes megcsinálni mert túrázáshoz jobb lesz a motor, de ezen felül csak a gondos karbantartást és jó minőségü alkatrészeket tudom javasolni a TShez.
sorszám: 24237 (87354)
( előzmény: Intravénás_benzinfaló, 2007-12-26 23:47:17)
a TS-ek tuningjának alapvető korlátja a felömlő csatornák szük keresztmetszete. Ezek miatt bármijen szokásos tuning tulajndonképpen hatástalan.
Mellesleg a szívó, kipufogó csatornák is alulméretezettek, valamint a vezérlési szögek is ezekhez az alulméretezett áramlásokhoz vannak igazítva. Ezért ha ezt akarod tuningolni akkor egyszerübb ha beolvasztod a blokkot és öntesz egy újat.
Mellesleg ezt sokan hibás tervezésnek gondolják, de nem. A TS nagyszerüsége, tartossága és megbízhatósága éppen ezeknek az "alulméretezéseknek" köszönhető. Képtelenség széthajtani, nekem elhihetitek, megpróbálom mindig valahányszor felülok rá ;-)
A TS gyenge pontja az elektromos rendszere, de megfelelő karbantartással ez sem hagy cserben.
Hát ha van egy kis szerencséd akkor csak 20%al gyengébb lesz az egész és enyivel lasabban fog menni a "sport" dobtól ami csak formára és a borzalmas hangjában utánozza az igazi rezonátorokat.
Figyu, szerintem tedd simán rendben a 125öst és használd. A legnagyobb tuning amit elkövettem a TS-en az az Etanolos üzem. Az 10%ot rádob a teljesítményre. Még a 150-es henger sem dobott ekkorát a motoron, bár kétségtelen hogy jobban gyorsul tőle picivel, de a végsebessége nem lesz nagyobb.
És mielött megkérdezed a fogaskereket sem érdemes lecserélni, a gyári mérettel megy legjobban akár 125ös akár 150-es a hengered.
Sehol sem lehet kapni.
Dugót gyűrüt motorosboltban kapsz hozzá a többit meg fel kell furatni hozzá.
Évek óta járok egy ilyennel.
Furatban különbözik csak a henger.
A hengerfej értelem szerüen a nagyobb furathoz van igazítva, de ha te fúrod nagyobbra nem kell ezzel fogalalkozni. Sem a kompreszió nem vészesen nagyobb, és a dugatyú is kényelmesen elfér.
Szervusz Joda!
Én nem ajánlanám az üzembiztonság érdekében mert nekem is volt gond a bringával,nem tudom a tieden milyen anyagból van, az enyémen alu v. szinter öntvényből készült.ezeket nem lehet csak úgy otthon hegesztgetni,hanem pontosan oda kell rakni és mindenhol szivárgásmentesen kell végigvarnimert ha nem igy van akkor meg szart se ér.Szóval inkább vegyél bontottat v. tedd fel a másikat ha az működik, de semmiképpen ne
hegesszed.
Ezzel megfogtál!
pontos számadatot nem tudok mondani de a dobod rezós és a gyújtásod meg a karbid jó akkor mindenféleképpen dob rajta de ne számits nagy erőtöbbletre.A fogyasztásod viszont lehet hogy csökkenni fogy egy kicsit.
Sok sikert!
Üdv:András
MZ, ETZ, Simson motorkerékpárok javítása, felújítása. SÁrospatak, 0620-924-0454.
Helló 2 etz fék hengerböl lehet egyet csinálni mert levan törve amibe belemegy a fékcső és egy másikat ráheggeszteni?
Köszi szépen a tanácsot.Kérdeznék még valamit,ha veszek egy mz ts-hez új sportdobot asszem 7000ft-ért az mennyivel fogja növelni a teljesítményt,gyorsulást,végsebességet, vagy csak a hangja lesz jobb?
sorszám: 24228 (87322)
( előzmény: Intravénás_benzinfaló, 2007-12-26 16:54:08)
Szervusz!
Nem feltétlenül kell újat venned,mert ha vmi baja van olcsóbb ha furatod, és ahhoz veszel dugót,gyűrűt,csapszeget,zeegert.
Ha Pesten keresel boltot, akkor tudok segíteni, a Zichy Jenő utca 34.ben van a Futár motoros bolt asszem a VI.ker.-ben van itt a száma ha vmit meg szeretnél kérdezni tőle vmit.:312-15-26.
Amit írtál a tuning,fejlesztés topic-ben
a kipu könyökkel kapcsolatban,ha logikusan végig gondolom, akkor a gépkönyvek is úgy vannak hogy pl:ES\125-150 meg hasonlók és ebből kifolyólag szerintem csak a furat és a gyújtás tér el egymástól.Szóval nyugodtan tedd fel a 150es kipukönyökét,nem lesz vele gond.
sok sikert!
Sziasztok köszi mindenkinek a vélemnyét szóval fel tudok rakni 125-ös ts-re 150-es ts hengert és henger fejet. Új hengert és hengerfejet dugóval és gyűrűvel 150ccm ts-t hol lehet kapni? Mégegyszer köszi a tanácsokat.Boldog karácsonyt és kellemes ünnepeket.
A 125-ös és a 150-es TS hengerfeje is különböző!
A 125-ös és a 150-es ETZ hengere csak a furatban különbözik, vagy a persely külső átmérője is más?
Amúgy boldok karácsonyt és élméyekben valamint olcsó benzinben gazdag új évet kívánok.
TS150 henger felmegy, mivel semmiben nem különbözik, csak a furatban. A 125öst is fel lehet furni 150-re gond nélkül, de érdemes HF tömítést csinálni hozzá, mert hiába csiszoltam össze, nem bírta a megnövekedett nyomást, csak tömítéssel, de azzal nincs baja.
ETZ hengere viszont teljesen más. Átmérő, lökethosz, vezérlés sem stimmel.
halihó!
Nem tudjátok hogy a molnár peti(futár motoros bolt) mikor nyit ki?idén nyitva lesz még?nagyon fontoss lenne
köszi
hello atesz!
Azt nemtudom hogy a forgattyúsházba befér
az etz hengere de nekem sokáig es trophy-m volt, és a hengernek a csavarjai(hengerfej tőcsavarok)méretei külömböznek,asszem a ts-é M6-os de nem biztos az etz-é meg M8-as,kisebb,lehet a résvezérléssel is gond lesz, ha nem megegyező.Furkálással meg lehet oldani a problémát ha maga a henger+hengerfej befér a vázba de VIGYÁZZ!A 4 furatot központosan kell nagyobbra fúrnod mert különben "csálé" lesz.
sok szerencsét!
Már értem, elnéztem az előzményt...
Kellemes Karácsonyt és boldog Új Évet minden fórumozónak!!!!!!!
Hogy jön ide a gazdabolt ?
Helló fel lehet rakni ts re 150es hengert
etz hengert nem tudom hogy jó e rá
Sziasztok!egy 125-ös ts mz-re fel lehet rakni 150-es hengert,ha igen etz hengert is?
Bukócső és pályagumi,
angyalkákon tanga bugyi,
fék fék, szemben árok
Kellemes Karácsonyi Ünnepeket Kívánok!!
Jeeeeeeeeee!! ez tetszik :P
ehh...hát Pesten a legközelebbi gazdabolt... amit ismerek az Gyöngyösön van :D
Hát igen, hízik a jég is a tavakon. Lassan elő kell ám venni a szöges gumikat :))
http://www.mzracing.hu/node/456
Boldog Karácsonyt és újévet kívánok mindenkinek!
TS-250/1-eshez keresek jó állapotú kormányt.
Simson füstje borítja a tájat,
Karácsonyi bejgli növeli a hájat.
Pihen a motoros, fázik keze, lába,
Szentestére készül, a Jézuskát várja.
Csodálja a család, hisz nem olajos a keze,
De tudják, most is a gépen jár az esze.
Ha véget ér az ünnep, újra fúr és farag,
Hogy tavasszal ismét hajthassa a vasat.
Heloztok
Kellemes karácsonyi ünnepeket és boldog új évet kívánok nektek!ÉS széles utat olcsó(bb) benzint.
Sziasztok!
Minden cucimotorosnak Békés-boldog, zsíros-mancsban és új szimmeringben gazdag ünnepeket!
Először is köszönöm mindenkinek a segítség(ek)et, amikor bajba voltam, kérdeztem és már kaptam is a válaszokat:)
Boldog karácsony és boldog új évet kívánok
minden szocimotorosnak,remélem tavasszal kitolhatom a bringámat és együtt megyünk túrázni.
:intravénás barát
Sziasztok. Szeretnék boldog,békés karácsonyt kívánni minden kedves márkatársnak és baleset mentes motorozásban gazdag boldog új évet.
Szeretnék Kellemes Karácsonyi Ünnepeket kívánni minden kedves motoros kollégámnak!!
Akkor elsőként... Boldog Karácsnyt kívánok minden motorosnak :)
Összesen: 981 oldal
Az itt olvasható hozzászólásokért nem vállalunk felelősséget.
Ha úgy gondolod, hogy egy hozzászólás méltatlan, kérjük olvasd el moderálási alapelveinket.
|
|
|
|