MZ - új hozzászólás Összesen: 981 oldal
Hogy állítod te a gyújtást?
Én beállítom a holtpont elé ahova kell, beállítom és nem tekerem sehova.
Nem kötekedni akarok, de minek forgatni közben a főtengelyt?
Helo
a hátsó kerék milyen keményre van fujva?mert én 18 éves vagyok 85kg vittem multkor apámat ő 100kg a hátsó kerékbe tettem 2.5 bar-t a telókat megfeszitettem és ugy mentünk.Először vittem apámat semmi gond nem volt a kormánnyal se csak annyi volt h a tükör lejjebb állt.Mikor tesómat vittem ő 72kg akkor hátul a gyári érték 2.1 et tettem bele elől meg 1.5 el járok.Egyébként nekem ts 150 van.Tankold ha lehet tele a motort és ugy is próbálj menni nagy sullyal elvileg ugy lehuzza az elejét ha már van a tankban 10-15 liter.Én multkor 6 literel mentem igy a végén már csak 3 liter volt benn semmigond nem volt.
Ja esetleg annyit tehetsz h az első és hátső keréken az összes küllön huzz egy negyed fordulatot ha van küllőhuzód.De csak negyedet mert ha nem annyit elállitod egy picit a centirozást.Sztem lazák a küllőid enyémek nagyon feszesek.Multkor még próbáltam azt h van nekem egy méh telepről származó jó állapotú 18 as ts hátsó felnim.Na azt betettem hátra egy próbáig hát nem volt stabil a motorom.Vagy a gumi volt ennyire rossz ,de inkább sztem a külők lazák ebben a felniben.Egyszerűen egy kis gödörbe belementem már táncolt is a hátulja szitált.Már ki van véve a motorból a sajátommal megyek.
Mindegy mennyivel mész?Vagy csak bizonyos sebességeken jön elő?
Hi Nekem az a gondom hogy ha nagyobb suly van hátúl(doboz tele), vagy személyel motorozok elkezd vibrálni/szitálni a kormány, ha pedig ha elengede a kormányt majdnem felborít(félelmetes)!
Kormány csapágy abroncsok cserélve menetösszetertás jó.
Mi csinálja ezt????
Én is indikátor órával lövöm a gyujtást, nekem leszedett a hengerfejem így 2,6mm 2,5mm előgyujtással van :)
Helo
Indikátor orával állitok persze ez nem jelenti azt ha én 3 mm re teszem akkor az ott fog szikrázni a valóságban de azért jó órával állitgani mert tudsz finomitgatni.Lehet ha 2.8 ra teszem jobban megy majd mint eddig hisz lehet h a valóságban az számit majd üzem közben 3mm-nek mert a főtengely akármilyen jó cspágyban is mozogni tud tehát a megszakitos gyujtás mindig változó sztem.
CSAK BELE NYUKÁLOK IT OT
170RE FURT HENGER
FELÖMLÖK TEJES ÁT ALAKITÁSA :-)
250NES TS KARBI
ERÖSITET KUPO
KIPUFOGO BASZKURÁLÁS
BABETA GYUJTÁS:-)
ÜDV TELE TANKOT ÉS OLCSO BENZINT:o
Ez most komoly?Hogy a fenébe tudsz 1-2 tizedet korrigálni a gyujtáson?Nekem elég gondot okoz még 3 mm körülire is belőni.Egyik szemem a mérőn másik a próbalámpán,azt közben még ugye az egyik kézzel finoman a főtengelyt is forgatni kell.
Helo
Nekem le van vágva a ts 150 kipuffja mindjárt a tartóbilincs után 2-3 cm-re.Nem én vágtam le hanem az előző tulaj.Én nemtudom elmondani milyen érzés menni vele azt tudom h az enyém nagyon jól meg de egy ts-en se ültem nemtudok hasonlitást mondani.Nem számoltam másodperc pontosan de olyan 8 sec. alatt van 80on.nekem 4. ben olyan 65-70 körül kezd el huzni.Persze gyujtás függvénye is h hol áll.nekem pont 3mm re van téve az előgyujtás de majd ráteszem 2.8-2.9 re próbaképp mert elvileg akkor számitásaim szerint már 55 után huzni fog.16 os lánckerekem van elől ,150es henger 22es karbival.
Nagyon tuning lesz :), a nyomatékcsúcs alacsonyabb fordulatszámon fog jelentkezni.
Ha vaélakinek kell ETZ 250hez bármilyen alkatrész az emailban érdeklődjön az árról.(Egy elég jó állapotú ETZ-t árulok szét...
Email:horszumo@citromail.hu.
HALIHO KÉRDÉSEM LENE
HA LE RÖVIDITEM A KIPUT AZ ÉZ VALAMIT PERSZE TUNING GÉP LESZ A KIS TS 125 ÖS:-)
Sziasztok!
van egy eladó 125ös trofim 50es hengerrel+alkatrészekkel heves megyében, vagy elcserélném egy etzre ugy, hogy rá fizetnék.
érd: petya54@citromail.hu
üdv:petya
Üdv! Az enyémben tuti, h 5 állítási lehetőséges tű van. Remélem segítettem. A hosszát nem ígérem, de lehet megmérem.
speed!
küldtem mailt a csapágyról a freemailos címre
Üdv!
Megépítettem Tuning,fejlesztés rovatban található elektromos index "relét" és szépen dolgozik. Azt vettem észre,hogy mintha nagyobb fényerővel világítanának az izzók. Ajánlom a barkácsoló kedvűeknek.
Szép napot!
azt nem tudom, hogy az utcai sebességmérők hogy vannak beállítva, csak azt, hogy a járműgyártók a kilóméterórákat plussz 5-10 km/h-al kalibrálják. ez azt jelenti, hogy minden gyári óra többet mutat a valós értéknél ennyivel. eddig csak egy sebességmérő órát találtam, ami pontosan mért, a volt yamahám dekára pontos volt. az autóm órája pontosan 5 km/h-t siet. a yamira visszatérve, ott lehet, hogy az idő vasfoga miatt mért pontosan az óra. nagykoru volt már a yami, lehet, hogy megfáradt az órája és pont annyit lassult, hogy pontos legyen. de ez csak 1 feltevés.
biztos igazad van de ha többet mutat a ténylegesnél akkor az riasztóbb és akkor a ember visszavesz a gázból,mondván fél a gyorshajtási birságtól:D
ez csak egy elmélet
Széles utat!
Helo
Segitsetek ha tudtok:egy ts 125 22 es karbijába milyen sibertű kell?Mert most egy 75mm hosszú enyhén kupos 5 rovátkás tű van benn 2éve.De találtam itton mz-s cuccok közt egy 62mm hosszú tűt 4 rovátkás és a végén az a kb2cm elég kúpos kialakitásu.Ha valaki tudja h a motorja gyári megtenné nekem h leméri a tű hosszát?meg h hány rovátkája van,Hány olyan hely van ahova rátehető a tartólemezke?De ha tud vki fényképezni annak még jobban örülnék.Ha van vkinek képe akkor küldje nekem a :peter001@levele.hu-ra.kösz
hali
az utcai sebességmérők úgy vannak beállítva hogy kevesebbet mutassanak...
nem tudom miért de ez tény...
ma megnéztem, mit mutat forszírozott gázmarkolathasználatnál a 250-es ETZ-m. óra szerint 130-at ment egyenes derékkal ülve. sztem 120 lehet a valós, de majd megnézem a műhódokkal, az talán elég pontos. azt tudom, ha 60-at mutat az óra, akkor 55-el haladok. ezt útszéli sebességmérőnél néztem. meg vagyok elégedve a mocival :)
Keri, csatlakozom az előttem szólóhoz...
Keri! ,
Mikor lesz kész a cikk az előzetesben olvasható átalakitott Mz Ts ről?
Már nagyon kiváncsi vagyok rá ! :)
Köszi a válaszaitokat. Nincs semennyire megkopva, egyébként egy 150-es TS blokkról volt szó.
a sivatago MZ az az ETS 250-es.Tudod a nagytankos.Még nincs fotóm róla de majd csinálok egyet.:)Az oldalkocsis témára meg majd rátérünk személyesen...
Számomra nem derült ki milyen mociról van szó,bár lehet odébb irtad.Na mindegy.A 250-es Etz főtengelyre a könyv ezt irja"a főtengely axiális játéka 0.17-0.563 mm.Megengedett kopási érték 1.00 mm."
KÖSZIKE A VÁLASZT MEG VETEM TAJVANIT LEHUZÁS 8200HUF VOLT JA MEG A C3 CSAPÁGYAK 7000 BEJÁRATOS HAJTO MÜ OAJ 2000 FURATÁS 7000 VAGY 8000 EZER FÉNYEZÉS 15 EZER EMELÉS ELÖRE 4000 EZER
GUMIK MEG MÉG A FÖTENGEJ FELÜJITÁS ÁRA
DRÁGA KIS MOCI LESZ
ESETLEG HA LEVESZED A FORGO RÉSZT OT AZ AJA KOKSZOS AKOR AZ DE LEHET HOGY AZ ÁLORÉSZED VAN MEG HALVA
Eladó egy ETZ-250 papírok nélkül. Alkatrésznek vagy hobbi célra. A moci működőképes, (van benne egy frissen felújított főtengely és egy új dugó 71mm)Kistarcsán van(Pest m.) Ir.Ár:40'000Ft Tel.:30/5950344 Mél: dpetzi@freestart.hu - képeket tudok küldeni.
de nagy balf*sz vagyok!!
megoldottam a problemát,ki volt lazulva a kuplungagyam,azért lógott bele a lánc a deknibe
sorszám: 27971 (96765)
( előzmény: Intravénás_benzinfaló, 2008-06-16 11:42:01)
Székesfehérvár vagy várpalota környékén
volna-e olyan ember aki töltést tud varázasolni a 125ös etz-m re.
egyenirányító kimérve, feszab új magyar,
kábelezés zsír új! Többihez meg nem konyítok, szénkefék jók .
igen nekem mindegyik ts főtengelyen mozog oldalirányba picit, még az is ami soha az életben szét nem volt szedve. Emiatt ne aggódj, a kérdés az, hogy mennyire van megkopva.
gondom van, méghozzá nagy,belelóg a váltódeknibe a primerláncom a kis etz-be,namost megszámoltam,ez 50tagos lánc,elvileg 48asat ir a könyve,ki is szedtem 2 tagot és nem megy fel a lánc,lehet hogy nagyobb a főtengőn lévő kúpos lánckerék?nem nagyon találom meg a számitásom és eléggé zavaró hogy fogyik a deknim belülről,csináltassak hozzá 49tagos láncot?egyébként a 48asnak épp hogy 2mm kéne hogy felmenjen csak nem akarom azt hogy befeszüljön mert akkor elcseszi a csapágyaimat.
na akkor tedd el a számom és majd dumálunk,még megkérdem a csapágyat mennyibe kerül,lehet délután fel is tudom ide irni,v. elküldöm mailbe,neked nemtom melyik lenne a jobb,pesten lakok de hétvégente mindig kint vagyok vörösváron mert hétköznap dolgozom, ezért a spórolás jegyében nem szoktam ingázni,na meg hát reggeli csúcs a 10es úton az halál.megdumálunk egy szabad napot,áthozod és 1 nap alatt kész van.
Halihó! Szumó
Kiléptem mert sok volt a faszság fölösleges pénzkidobás,ha ugysem a motorozásról szól ez a motoros klubb.
Gondolkoztam az oldalas kubbon,de egyenlőre ott kell a papirmunkát elrendezni és utánna lehet beszélni másik klubbrol.Lenne rá igény?????
Amúgy az idei bulit még megrendezzük eggyütt és utánna befejezem de ugyan úgy motorozunk tovább és nincs harag.
Hogy néz ki a sivatagi MZ?
Gyári military vagy csinált?
Tegyél fel egy két képet biztos sok embert érdekel!
Üdv mindenkinek! Vettem egy blokkott, mert szükségem volt egy főtengelyre. Úgy be volt állva, h meg sem mozdult, szét lett szedve, a főtengely tiszta rozsda volt és meg se mozdult. Kapott csavarlazítót, és most gyönyörűen forog. Viszont az normális, h a hajtókar minimálisat mozog oldalirányba, vagy vettem egy újabb szemetet?
Nem vagyok nagy tuningoló, csak ismerem a saját gépeimet.
Viszotn nem ismerem a 125-ös TZ-t és a kuplungját, de a kis TS kuplungja finoman szólva gyenge szerkezet.
Főtengelye jó a TS-nek, ha jól rémlik valaki írta, hogy a hajtókar csapágy méretben és a tengelyvégek kialakításában különbözik.
Jó hajtókar az eredeti DDR, de ritka mint a fehér holló, ezen felül nem nagyon van választék TS-hez csak a taiwani, ezzel meg nincs tapasztalatom mert sikerült szereznem egy jó állapotu eredetit és azzal raktam össze.
250-es ETZ-nél olyan problémái vannak hogy hajlamos megszorulni a csapágy. Ez ellen kicsivel nagyobb csapágyhézag hatásos, de az is lehet hogy a bejáratás hiánya gyilkolta meg az enyémet. Utcai motorosoktól még nem hallottam panaszt.
Helo
Segitsetek ha tudtok:egy ts 125 22 es karbijába milyen sibertű kell?Mert most egy 75mm hosszú enyhén kupos 5 rovátkás tű van benn 2éve.De találtam itton mz-s cuccok közt egy 62mm hosszú tűt 4 rovátkás és a végén az a kb2cm elég kúpos kialakitásu.Ha valaki tudja h a motorja gyári megtenné nekem h leméri a tű hosszát?meg h hány rovátkája van,Hány olyan hely van ahova rátehető a tartólemezke?De ha tud vki fényképezni annak még jobban örülnék.Ha van vkinek képe akkor küldje nekem a :peter001@levele.hu-ra.kösz
KERI MINT NAGY TUNINGOLO AZ LENE A KÉRDÉSEM HOGY AZ ETZ KUPLUNG FELMEGYE A TS RE ILETVE STABILAB AZ ETZ KUPO MINT A TS MERT A TZ UGYAN CSAK HÁROM CSAVAR FOGJA DE ELÉG JO KIS CSAVAOK A TS É MEG 6 PÖCKÖS MEJIK A JOB UGYENEZ A FÖTENGEJRE MI VONATKOZIK TS VAGY AZ ETZ JÉT CSINÁLTASAM MEG ILETVE MEJIK A JO HAjtokar mijen márkát keresek ha hajtokart veszek?
elöre köszi a választ
üdv tele tankot széles utakat:-)
Sivatagi MZ? Az milyen? Mutimeg!
Ja és beszeretztem egy sivatagi MZ-t is.
hmmm...elég cudar állapotban van,de van.És majd felvirágoztatom...:)
Most olvasom a fejleményeket.Kiléptél a bandából?hmmm...Oldalkocsis klub?Nem rossz!Wolker már említette.Van még három jóbarátom akik ETZ oldalassal nyomják.Abból az egyik el van tiltva jelenleg,a másik kettő az még mobil...
nem olyan rossz ötlet ez asszem.ez már 6 oldalas MZ.:)
Még mindig szar a gyújtás és azóta sem indult be. :D
Szeva Ratbike!Megvan még az IZS.
Majdnem megváltam már tőle,de meggondoltam magam.Még nem mondtál le róla látom...:)
Köszi Nfsman & Keri!
Valóban úgy tűnik igazatok van, miszerint elektromos probléma volt, az aksiból jövő vezeték a biztosíték után 4-5 centin keresztül félig-meddig levetette szigetelő borítását az idők során, és ez valahol leföldelt. Ezt kicserélve a kb 5 teszt km alatt egyszer se szaggatott be, szóval lehet hogy megvan!
Üdv és köszi: Tib
Szeva Szumó!
Mi lett az izs-zsel?
hali RAT.
NEM TOM HOGY JO E DE TS-ÉVEL TUDOK SZOLGÁLNI 06705504934 gergely111@citromail.hu
Azt szeretném kérdezni, hogy a 125ös etz kipuhollndere jó a 125ös ts hez is?
teccik teccik meg ha restaurálva van akor biztos tökéletes de enyiért tényleg sok
Ízlések és pofonok.
Nekem valamellyest tetszik,de az tény,hogy ennyit nem ér.
'Szigeti Piknik Veteránjármű-találkozó És Alkatrészbörze'Ez az esemény junius 28-án lesz.Valaki esetleg tudja hogy helyileg hol?A veteran.hu-n csak enyyi áll.Nem értem miért nem lehet odairni a helyszint.Valószinű teljesen egyértelmű sok embernek.Nekem vidéki emberkének nem.
Összesen: 981 oldal
Az itt olvasható hozzászólásokért nem vállalunk felelősséget.
Ha úgy gondolod, hogy egy hozzászólás méltatlan, kérjük olvasd el moderálási alapelveinket.
|