:: Szavazás ::
Milyen hatással van rád a benzináresés?
|
- Fórumok -
MZ - új hozzászólás Összesen: 981 oldal
Sziasztok! Eladó az BING karburátorom. 1 éves, kb. 12 kilómétert futott (alig használt, szép állapotú). Hozzávaló szivatóbovdennel, plusz főfúvókákkal. Akit érdekel, küldjön egy levelet: bakimate kukac freemail pont hu
Először mérd meg, a generátoron mennyi a fesszabtól lemenő fesz.Álló motornál ennek kb 1.5 voltal kevesebbnek kell lennie mint az aku fesz. Elektronikus fesszab esetében. Mechanikus estében aksi fesznek kell ott lennie.
Ha nincs meg, akkor ellenőrizd még egyszer a biztik érinkezését. Ha azok jók, akkor vagy a fesszab rosz, vagy nem jut el hozzá a fesz, illetve tőle nem megy le a generátorhoz.Mérj feszt a fesszab lábain, hasonlítsd össze az elektromos bekötési rajzával a motorodnak.
Ha van szabályzó fesz a generátoron akkor járó motornál mérd meg a három fázist váltóáramú állásában a műszernek. Ha nincs ott fesz, akkor vagy a szénkefék rosszak, vagy a generátor, vagy forrasztási hiba van a kapcsokon. Ha ez is jó,azaz kb 12 volt mérd meg az egyenirányító bemenetén. Ha még mindig jó, akkor a kimenetén is egyenáaramú állásban.A szabályzót mérted az előbb, így azt hiszem lemértél mindent.
Urak!
Kérdésem: RK 520SM lánc van jelenleg a gépemen... (Honda Cb250N) . ETZ 250 es lánc vajon jó helyette? LE ,nem lényeg... :)
az előzőhöz e-mail cim: s-z-a-s-z-a01@freemail.hu
Sziasztok!
Keresek ts 125/150 vagy etz 125/150-t olcsón vagy cserébe alkatrészekér(állapot mindegy csak komplett legyen!Veszprém környékén előny!
Helló Bambi!
Egy kérdésem lenne hozzád. Ts-150es főtengelyhez C4-es, vagy C3-as csapágy való.Mi a különbség a kettő között? Előre is kösz a választ.
Hali mindenkinek.
Nincs töltés a mocimon/12V 125 etz/
Mivel kezdjem a helyreállítást,ellenőrzést?
Nem vagyok nagy szakértője a dolognak de megpróbálom.
Előre is köszi a tippeket!
Vincze
Ha ugyanarra a dologra gondolunk, az egy kondi. Elvileg ugyanolyan jó oda, mint a gyújtáshoz. Lehet, hogy azért hosszabb, mert a gyújtásé már cserélve volt, esetleg talán nagyobb kapacítású, mint a gyújtásé. Meg kell nézni a rajzon. De végszükségben a gyújtásé jó oda is. Azért kell az a kondi, mert az szűri meg valamennyire a gyújtótrafó lökéseitől a plusz 12 voltot.Eléggé szükséges dolog.
Hali!Érdeklődnék!:ETZ250-em nem rég vettem és még nem volt időm nagyon átvizsgálni..eddig!!De mivel felújításra vár a blokk,ezért megnézegettem a többi dolgot is!Az ülés alatt van egy kondihoz hasonló alu henger egy barna vezeték megy rá!Egy kicsit hosszab,mint a gyújtásnál lévő kondi,de hasonlít rá!Mi ez és mi a szerepe milyen időközönként kell cserélni,lehet-e kapni,kell-e az oda?....stb.Köszi.
Én Loctite-ot használok!Van menetrögzítő,ami kék színű folyadék és nagyon szuper!És van tengelyagy és csapágyragasztó,ami zöld színű folyadék,de ezt inkább csapágyakhoz és a kuplunghoz használom!A menetrögzítőt bátran ajánlom,nem kel szétszedéskor flexelni!!!!Egyébként,ha gázlámpával megmelegíted,akkor a legtöbb ragasztó "kiold"!Nem olcsó de jó és sokáig elég:-)
sorszám: 30690 (102304)
( előzmény: Intravénás_benzinfaló, 2008-10-14 21:06:18)
semmi baja nincs a menetnek,sem a felső szemen,sem a gátlósáron nem láttam hibát,sérülést.viszont a kontra anya eltűnt és az egyiik műa. zárókupak is de azt már gyorsan pótoltam,petinél is csak egy volt:).most össze van rakva,de aha te mondod,akkor megpróbálom az aralitot,de csak pianoba mert ha szét kell szednem akkor nem akarok flexel dolgozni:)
én is egy 76 előtti olyan blokkot újítok éppen. semmiféleképp se indítsd be, és ha lehet akkor adj összeszereléskor egy kis olajat a főtengelycsapágyaknak a dugattyú lifetezzen szerintem 2-3 szor..
Keri,waresz: Kis túlzással teljesen be vagyok szabályozva... :( Már csak akkor szerelek motort, mikor ő elment suliba, így meg csak hétfő délelőtt jut rá időm, mert délután én is utazok az albérletbe. Most lett felújítva a főtengőm, meg a blokk belsejében is a hiányosságok. Viszont a kupplung nem akar működni szárazon, lehet kéne neki az olaj. Jól gondolom, hogy 76 előtti belső szimmeringes kis Ts-t ne indítsak be váltóolaj nélkül?? Végülis az adja a kenést a csapágyaknak.
Levett hengerfejjel rárúgok a berúgókarra egy izmosat akkor, mennyit liftezik fel-le a dugattyú, kb?
Szia Bambi!
A ts250-re mennyiért adod a tank oldalára a gumikat? Azért írok mail-t is.
üdv.
Szerintem igen!Használhatsz!A /1-en nekem is sok kellemetlenséget okozott a hátsó teló.Nem lepődök meg semmin!Lehet a menet egy kicsit kopott vagy sérült!Nem?Azért nem tudod megkontrázni!
sorszám: 30684 (102284)
( előzmény: Intravénás_benzinfaló, 2008-10-14 16:23:55)
üdv!
nem tudom kivel fordult elő de én ilyet még nem láttam,a jobb hátsó teló letekeredett a felső szemről,és ráfeküdt a vázra a rugóval együtt.2 hónapja szimering cserés volt,és akkor minden meg lett húzva rendesen.őszintén megvallva nem nagyon éreztem hogy rossz lenne,véletlenül vettem észre amikor visszaültem a motorra.kérdés hogyan tud letekeredni a telószár a szemről,ha rá van kontrázva,és fixre le van csavarozva?most összeraktam,és feltöltöttem olajjal,szóval már csak a szemet kell feltenni de nem tudom merjek-e csavarrögzitőt használni.
a barátnőt jobban szereted mint a motort??:( szégyeld magad!!!:D:D:D
Nekem megengedik hogy szereljek :)
Ha én előadnám ezt a telóolajcsepegtetős figurát, (ami biztos volt pár óra mire rájöttél mi a megfelelő), barátnőm simán elhagyna... "Mert a motort jobban szereted, mint engem..."
Hát ez tényleg relatív, hogy drága-e a fél liter olaj 1500-ért, figyelembe véve azt, hogy nem hetente szoktam cserélni. Nekem tök jó volt utcára a 10w-s. bár én még csak 1x cseréltem.. :)
Én híg teló olaj és váltó olaj keverékével játszottam.
Váltó olajjal kezdtem ami önmagában "söprűnyél" majd fokozatosan higítottam addig amíg úgy éreztem elég puha a csillapítás. Persze a felesleget mindig kivettem. Ez után meghatároztam a viszkozitását hogy későbbiekben tudja mi a jó nekem.
A viszkozitást persze nem SI mértékegységben határoztam meg hanem saját rendszerben :) fogtam egy kibelezett fecskendőt, beletöltöttem 10ml olajat, és számoltam hogy egy perc alatt hányszor cseppen. Az én motoromba 60-30 CSP-s olaj a jó attól függően milyen pályán megyek.
küldtem neked egy e-mailt! majd válaszolj rá ott.
BAMBI! találtam az alkatrészeid között egy TS250 gumi szívócsövet, és egy új hátsó villát. a gumicső milyen állapotú? ja, és menyit kérsz értük?(külön-külön)
helló!
segitsetek!ts 125 öm van és elég folyamatosan az ellenállás. már mindent kipróbáltam,uj fesszab, másik forgórész, uj ellenállások...a hiba ugyanaz maradt. ha elég ninc stöltés, és az egészségtelen, mert tolnom kell haza...nekem ez tök kinai, de egy öreg MZ-s bácsika berakott nekem egy 24v5w os izzót az ellenállás helyett. lett töltés, tökéletes lett a motor 9 napig. most elrepedt az izzó. uj izzóval ujra jó, de ez alkalmi megoldás volt...mitöl éghet ki az ellenállás. jah elektromos fesszabbal is kiég meg a reléssel is.
ha tudjátok dobjatok nekem egy mailt, mert nagyon fontos lenne...és lehetöség szerint szájbarágosan, mert nagyon nem értem a szaknyelvet:D
elöre is köszi:)
örök tisztelet az MZ-k iránt:)
eladó alkatrészek
http://www.mzclubhungary.com/index.php?option=com_joomgallery&Itemid=81&func=viewcatego
Ki is lehet számolni, tényleg egyszerűen, itt az oldalunkon az anyag hozzá: Cikkek/Fogas kérdés, benne a program(ok).
Persze, hogy érdekelnek a képek, várjuk, köszönjük!
üdv.: R
Üdv
Hétvégén végre összeállt a kis Ts-em. Hátra csináltattam a gyári 48 helyett 61-es lánckereket. Csak egy rövid próbára vittem el, de nagyon megy. Az első lánckerékkel még lehet módosítani a végén, hogy azért a simósok ne nyomjanak le. Max. 80-ra tenném a mostani végsebességet, de ki is lehetne számolni egyszerűen. (Elöl 15-hátul 61 fog.) Km.óra meghajtásom nincs.
Majd a héten rakok fel róla képet is, ha valakit érdekel.
Köszi a tippekt!
sorszám: 30671 (102256)
( előzmény: Intravénás_benzinfaló, 2008-10-13 19:16:45)
ja és ez is fél literes doboz és azthiszem 1200ft volt.Mindegy egyszer megveszed és akkor évekig jó lesz.
helo
a kis ts emen első telóba kimondott telóba való olajat vettem.Castrol 10w20 nekem megfelel,szinte a motort csak aszfalton használom.Egyébként én nem is tudnék hozzászólni más olajokkal h viselkedik mert azokat mind ki kéne próbálni.
Ez kopottságtól is függ.
Ismerek olyat akinek a hykomol váltóolaj volt jó, nekem a 10w40 optimális.
fél liter olaj 1500:S szerintem rohadtdrága, de ez pénztárcafüggő. a hidrokomol U10 literes került vagy 900ft-ba. nekem ez vált be.. az én telóm a 15w 40től már söprűnyél volt. a belemet kirázta.
HA nincs kilyukadva akkor NE! ha csak kis lyuk van akkor is inkább zsírtalanmítsd rendesen és fekete szilóval nyomd be.. aztán amikor megkötött tuningold szilikonnal, vagy parafniolajjal.. az utóbbival óvatosan, mert túlpuhíthatja.
A műszerben lévő izzónál ért nekem össze a kivezetés, de bárhol lehet zárlat egy kidörzsölődött vezetéktől.
test zárlatos valahol,rázkódás közben előfordul,én pl még a "régi szar" biztitáblát használom nem a késest,és hát van amikor elfossa magát valamelyik,hát ezért hordok magamnál tartalékot.volt egy időben hogy halomra égetek ki a fényszóró izzók a motorban,először kábelhibára gondoltam,mint utóbb kiderült,hogy elcseszték az izzókat gyárban,és a legkisebb rázkódásnál kiégnek,és ilyen szitu elég sok van pesten:)vettem egy másik izzót és azóta is megy.
előgyujtás 2,8-3mm, megszakitóhézag 0,35,ha jól emlékszem.
Hello! Nagy ritkán előfordul hogy a motorom (ETZ251) menet közben idexeléskor kivágja az aksiról jövö negetív oldal biztosítékát. Van valakinek tippje mi okozhatja? Ritkán jön elő,de mindig kellemetlen helyzetben.
köszi az ötleteket azér kellet mindent cserélnem mer ez a motor tszes volt még fiatal korában és csak a kalapácsot és a hegesztö trafot ismerték a régi bütykön is volt egy mérete ütés a "dupla szikrás" megoldásnál 2.5 és 0.3 ra állitsam?
Én azért nem ajánlanám a 10w-st. Nagyon híg. Így is nagyon bebólint az ETZ eleje fékezéskor. Egy kicsikét rázkódosabb lejtmenetben tragikus amit csinál ilyen olajjal. Egy idő után hintázni kezd a motor. Legalábbis az én tapalasztalatom szerint. A gyári előírás azt hiszem 20as. De én inkább negyvenest tennék bele. A 80as túl sűrű, attol meg olyan lessz a motor eleje, mintha merev lenne a villa.A lelket is kirázza az emberből.
Ez a kérdés pár hetente előjön a fórumon, talán érdemes lenne összeszedni a véleményeket a különböző olajokról, és feltenni mondjuk a szervíz topicba. Esetleg kiegészítve a különböző tipusok teló olaj mennyiségével.
én 1500 ft-ért vettem castrol teló olajat. 10w-st. Fél liter, pont elég a 2 szárba, és legalább teleszkópba való. Nekem bevált, amellett, hogy nem is drága!
Sziasztok! ha már utángyártott cuccokrol van szó: érdemes láncvédő gumibol utángyártottat venni, vagy inkább szilikonspray-tuningal rakjam vissza a gyárit? Egyáltalán lehet ilyet kapni ES 250-hez? Vettem tavaly markolatot, de fél év alatt hosszában szétrepedt.. :( Ha ezt csinálja a láncvédő gumi, akkor inkább nem veszek. Van ezzel vkinek tapasztalata?
alul is meg felül is ad szikrát?:S ez rohadt érdekes. ott valami nagyon el van rontva. ha egy irányba tekered akkor ilyen nem lehet.
sorszám: 30657 (102236)
( előzmény: Intravénás_benzinfaló, 2008-10-13 00:47:45)
alul is meg felül is ad szikrát,nem kell megijedni,a hall jeladós 251es etz-nél ezt már kiküszöbölték az mz mérnőkei,v. csak ne mtudtak többet kihozni a mágnesből?ez már talány.a lényeg hogy ha beállítasz mindent a megszakitónál,hézag,előgyujtás stb. akkor forgasd körbe a motort kivett gyertyával,és ha a beállitott előgyujtásnál ad szikrát akkor semmi baj nem lehet.
valami remek utángyártott szarság lehet a dologba. megszakítóbütyökből minek vettél újat? az soha a büdös életbe nem kopik el. ha megrohad akkor befogod egy fúrógép tokmányába(vagy esztergapad) és polírpapírral leszeded róla a rozsdát, majd finoman beolajozod, de csak éppenhogy ne legyen tiszta, és kész. ugye a generátor forgórész gyári? főtengely tajvani?:S. csodák nincsenek. semmi nem passzol sehova.. a legjobb példa: KM óra meghajtó cső, és bele való tengely, amit a láncvédőbe kell rakni. a csőbe van egy 7,8mmes furat, a meghajtótengely meg 8mm-es. és sorjás a végénél mint állat, hogy jól szétbassza a csőnek a belsejét mire beleerőltetik. a hozzá való spirál a következő cucc. annak a meghajtó tengelyhez kapcsolódó villájába bele se megy a meghajtó tengely lapos vége. rögtön reszelni kell. el is szartam rá vagy negyed órát a 24ből, mire minden jó lett. múltkor láttam egy faszit a futárpetinél 88ezret hagyott ott a remek utángyártott alkatrészekért.(utángyártott hátsó rugóstagot akkor láttam először. gyönyörű..szürke rugó, és még csak nem is hasonlít a gyárira). nembaj.. ha csak minden alkatrészen annyit tököl mint én a km- meghajtó szarokon akkor egy hónapig csak alakítja a dolgokat hogy egyáltalán össze lehessen rakni. röhejes némelyik cucc. kedvencem a már említett hátsó rugóstag, és az etz műszertartó azzal az übergagyi MZ matricával:D más hirtelen nem jut eszembe. bocsi.. kisssé elkanyarodtam a témától:P
Hykomolt még MZ váltóba se tennék. a teleszkópba meg söprűnyél is jó hykomol helyett:D:D kb olyan lesz. én is tudom ajánlani a híg motorolajat, mint ahogy Zmester is irta, de ha nem kopott a telód(mint ahogy nekem se)akkor HIDROKOMOL U10(hidraulika olaj). ez olyan mint a hugy:D. de tényleg rohadt híg.. ez is pont jó. ilyet javasol a gyár is. de ennek nincs valódi kenőképessége, amire viszont szükség van. ehhez telószáranként kell molbdénszulfidos zsírból 1-1 kávéskanálnyi(robotgéppel elkeverve:D:D) viccet félre.. tényleg IGY! nagyon kényelmes. jó az úttartása. de hígságából kifolyólag könnyebben kiverődhet egy kopott telónál. ja! nagyon fontos! TS-nél: 2,2deci etz: 2,1??? száranként.
Hali! Én fullszintetikus 5W-40-es motorolajat tettem bele,és nekem nagyon bevált. Stabil az eleje,fékezésnél nem bólint nagyot,kétszemélyes használatnál is klassz. Szerintem valami hígabb motorolajban érdemes gondolkodni,vagy vannak speciálisan teleszkópvilla-olajok is,például Castrol Fork Oil,abban is van soft,medium illetve hard fokozatú. Én használtam ilyet régebben,a medium nagyon jó volt. Persze ezek kicsit drágábbak,de jók. Hykomolt ne tegyél bele,az baromi sűrű.
Szia hát attól függ milyen keményre akarod a telót azaz hova használod terepre ? vagy aszfaltra ? vagy ha aszfaltra is akkor otzt is döntsd el magadnak hogy puhább ami jobban pattog vagy inkább keményebb ami nem anyira pattog az aszfalton ! szia
egy komoly problémám van etz 125 motor felujitás végére jutottam új főtengely henger dugo ...... össze raktam a blokkot de a megszakito also holtpont közelében nyit pontosan nem mértem hogy hol de lent csak a probléma ott kezdödik hogy minden ékelve van elvileg rosszul nem lehet összerakni a régi bütyök nincs meg az is új mi lehet a hiba?
Összesen: 981 oldal
Az itt olvasható hozzászólásokért nem vállalunk felelősséget.
Ha úgy gondolod, hogy egy hozzászólás méltatlan, kérjük olvasd el moderálási alapelveinket.
|
|
|
|