:: Szavazás ::
Milyen hatással van rád a benzináresés?
|
- Fórumok -
MZ - új hozzászólás Összesen: 981 oldal
Hello, ismét van netem.A víz, 4T motorolaj könnyen kicsapódik a forgattyúsházban.Nem a rozsda, inkább a főtengely,és a hajtórúd kenésének csökkenése, megszűnése lehet a probléma.Vettem 14-es lánckereket, kíváncsi vagyok, hogyan változik majd az üzemanyagfogyasztás a 125-ös hengerrel.Kipufogót sajnos még mindig nem tudtam szerezni.Betettem egy kipufogószűkítőt a könyök kezdetéhez, így már nem annyira gázadásközömbös alul a gép.Apuding próbáját a km/l érték fogja megmondani, amelyet szeretnék legalább 50km/l értékre kiterjeszteni, minimum 50km/h utazósebesség mellett.Lehet, hogy a gumikat is ki kell majd cserélnem nagyon keskenyekre.
csá! alakítótt már valaki etz250-et lábvédősre? tapasztalatok, tippek? tropy lábvédője rámenne? szerintetek? kösz! csá!
ha esetleg nem zárlat még az lehet hogy állítani kell a feszszabon lehet túl tölt egy picit cső
csá szerintem sír a gyújtás valami fogja kisebb zárlat nekem akkor volt ilyen mikor a duda vezetéke kezdett leégni és a 8amperes biztit nem vágta ki ilyen kis fütyülő hang nézd át az elektronikát tegyél bele kicsvel kisebb biztit ha ki vágja jó nyomon járunk. sok sikert
Csaó!Van egy MZ ETZ 250-s gépem eladó ha valakit érdekel,márciusig van rajta műszaki hátsó féklámpa nem jó,300-ra felfúrva bejáratós hengerrel,valamiért beköpi mindíg a gyertyát(kb jár 1 percet)új üléshuzat,elsőfékkar szektor,gumik is jóállapotúak.Ha valakit érdkel :peat2107@c2.hu a címem.Ár_60E HUF
Ne aggódj, nekem egy 20 literes akváriumomat törte össze a 634 primer lánkereke.:)))) Ugyanis mint már jópáran tudják, itt a szobámban döntöttem szét a jawa blokját. Vagy négy hónapig állt a szobám közepén a szőnyegpadlón a két fél blokk.:) Szóval nem véletlenül fogalmazok úgy, hogy a lehúzandó leugrik a helyéről.:)))
ezekhez a lehúzós dolgokhoz hozzá szoktam fűzni, hogy vigyáz a cuccal amikor húzod le mert amikor lejön a helyéröl akkor el is repülhet:D. engem egyszer majdnem gyomron vágott egy kibaszott babetta kuplung:D szóval valahogy úgy csináld, hogy csak a kezed legyen a "repülés" irányába.
Én benne vagyok hogy elektromos bringával jöjjön valaki!De ő is kap fél vagy egy liter benzint!És ha már nem a tankba öntjük bele,akkor a nyakába kapja majd az illető,csak hogy ne felejtse el.
És szerintem pedig az sem bírna többet 25-30 km nél.bár azt könnyebb tolni utána!
Üdv motoros társaim! Az lenne a kérdésem, hogy nincs-e valakinek egy jó állapotú (vastag mutatós) eladó ETZ fordulatszámmérője? nagyon fontos lenne! Előre is köszönöm!
Köszi!
250-es ETZ-ről lenne szó.Pontosabban hamarosan 300-as lesz:)
Nem emlékszem, milyen motorod van. De ha bele tudtad csavarni a lehúzót, akkor valszeg jó úton jársz. Hogy válaszoljak kérdésedre, te vagy gyenge.:) Komolyra fordítva a szót: Nem szabad szakadásig, törésig erőltetni a csavart, mert a kuplungból is kiszakadhat a menet.Meg kell húzni mint állat, pontossabban mint majdnem állat, aztán csavarra rá kell ütni csavar irányában. Erre le szokottt ugrani. Ha nem egy-két ütés után újra meg kell a csavar szorítani. majd megint ráütni.A ráütést gumikalapáccsal végezd, és elég rendeset adj neki.
Hali.
ismét akadt egy kis problémám.Most a kuplungal.Vettem 600Ft-os kuplunglehúzot és azzal próbáltam leszedni.Mondanom sem kell,hogy a csavar eltört,de a kuplung meg sem mozdult.Szereztem egy másik lehúzót de azzal sem mozdul,pedig ez jóval komolyabbank tűnik??Én csinálok valamit rosszul vagy csak gyenge vagyok?:D
Leírná nekem valaki a kuplung kiszedését lépésenként??
Előre is köszi
Üdv.
Eladó egy MZ ES125/1
rendezet papirokal müszakival
müködő képtelen állapotban
erdeklődni:06303631659
irány ár:70000
Sziasztok! Na,mikor már azt hittem,hogy tuti a kis gép,jól is megy,akkor egyszer csak elkezdett a motorból valami sivító hang jönni. A motor nemrég lett full felújítva,eddig még sosem hallottam ilyen hangot.Olyan hang,mintha turbó lenne benne,de ez biztosan abnormális. Találkoztatok már ilyennel? Mintha a jobb oldali blokkrészből hallanám,kicsit olyan,mint a 250-es fütyülése,de attól jóval hangosabb. Kezd széthullani a gép? Nagyon mérges lennék,mert már több,mint 100.000-es költöttem felújításra...
valóban volt ilyen is. a trophy ES-250/2 karosszériájába(ha jól rémlik:P)
Azért.. Mert....
Mindent én se tudhatok, wankelos MZről nem hallottam.:)
Bár az MZ gyártól semmi sem lepne meg.:)
Ha már MZ fórum és wankel motor, akkor miért nem esett még szó az wankel MZ-ről? Pedig volt prototípus belőle. :D
A legnagyobb gond az imbolygó főtengely.Embertelen ütések érik a főtengelyt, de még inkább talán a csapágyakat. Ha jól tudom, a németek annó a főtengely állandó elfáradása miatt hagyták abba a vele való kisérletezéseket, legalábbis takarékon folytatták. De mint mondtam, nem vagyok gépész.
Szivattyúnak viszont állítólag kiválló.:)
a működési elvbe valóban van BŐVEN baki.. a gond a kenés körül van, szerintem hétköznapi használatra mindenképpen alkalmatlan. fogyasztása magas, olajat zabálja, még ha jó állapotú, akkor is, de ugyanakkor hasonlóan kinyírhatatlan szerkezet kéne legyen mint a kétütemű motor. fordulatonként 3 munkaütem.. rohadtjó "lökettérfogat"- teljesítmény arányt lehet belőle kihozni, ugyanakkor nyomatékban is elvilg jó kéne legyen, bár lendtömegről itt pláne nem lehet beszélni. mindenképp érdekes.. nem megvetendő technológia.
Létezik ma kapható motorkerékpár gázturbinával. a rendszámtábla mellett ledes futófény figyelmezteti a motor mögött állókat hogy kb 800fokos a gáz ami kijön a kb 4-5colos kipufogócsövökön.:D:D:D ez állítólag a leggyorsabb utcára megvásárolható motor.. valahogy 400 fölött van a vége. most készül a 18-20. darab:D
ha már a gördülésnél tartunk,rájöttem a csapágycsere után miért ment ABS-esen a hátsó kerék,hát persze mert nem volt benne a távtartó cső!emiatt rágta szét a csapágyat menet közbe,ahogy össze volt húzva a tengellyel.A nagy kérdés lehet-e, és hol lehet kapni ilyen távtartót?nem igazán van kedvem faragni csövet,mert már csak egy garnitúra csapágyam van hátra,vagy ha tudsz méretet mondani az nekem tökéletes,mert csöveim vannak,csak a hossza a gáz,mert az nem tudom.
Ha fogyasztási versenyt akartok nyerni akkor elektromos bringával kell nekiindulni.
Könnyű váz, kicsi gördülési ellenálás, nagyon jó hatásfokú kisteljesítményü motor.
sorszám: 30828 (102567)
( előzmény: Intravénás_benzinfaló, 2008-10-21 20:25:44)
Igen, mondtam nekik 1991.ben :)))))))
kettőt fordul és le is merült
sorszám: 30826 (102565)
( előzmény: Intravénás_benzinfaló, 2008-10-21 20:25:44)
van egy iveco kamion indítómotor bent a műhelyben,kb. akkora mint a blokkom:P
azzal is lehet? szerintem kettőt forul és le is merült
A tank nem közuti jármű? Ezt mondtad már a ruszkiknak is? :)))))
"Az a szörnyűség esett meg veled," hogy utána néztem mielőtt írtam, és google elég bőséges információkat adott erről. Még a robbantott rajzát is szépen megszemléltem a 20d-nek, de ettől még írhatok az RX8-ról mint wankel motoros járműről amit volt szerencsém kipróbálni és így közvetlen tapasztalatomat is inkább erről mondtam el, mint a 20b-ről amit csak fotón láttam.
Sok prototipus létezik, de ezt szériában is gyártották és árulták. Ez volt az első és utolsó használható gázturbinás autó.
Mondjuk az amcsiknak van egy tankjuk ami megint csak gázturbinával megy, de az azért nem közúti jármű.
wankel a Texasi kopó.
:))
Hallottam Egy TEXASi változatról.
Az tökéletes gépezet.
Rengetegen próbálkoztak a wankel motorral. Az első totális kudarcok e témában még 1940 körülre tehetők. Utánna pár év béke volt, egy két hamvába holt német próbálkozással Az első majdnem sikerült wankel motoros autót a Mazda építette. De csak majdnem volt sikeres. A rémhírek szerint többször voltak, vannak ezek a jószágok a szervízben, mint a tulajuknál. Napjainkban is vannak próbálkozások, de úgy hallottam, még mindig nem igazi a dolog. A forgó dugattyúk élét már meg tudják védeni, de a főtengelyek, azok csapágyai még mindig nem igazán bírják a kiképzést.Ha bele gondolunk a wankel motor működési elvébe, sejthetjük, mi is okozza a gondot.
A gázturbinás autóról annyit, hogy boldogult fiatal koromban én is fevetettem a kérdést egy gépészmérnöknek, hogy miért nem építenek. A válasz az volt, hogy az elfogadható hatásfokhoz olyan forrón kellene a gáznak kiáramlania hogy jelentőssen rongálná az utat. Csúcs forgalomban a jármű mögött haladókat is.:)))) Ehhez nem értek, de a fizikai ismereteim alapján el tudom hinni hogy ez a gond.
még egy dolog: trabant wankel motorral:D ilyen is volt:P gyárilag prototípusként.
wartburg is létezett gázturbinával prototípusként. 200fölötti végsebesség, 120lóerő.
az a szörnyűség esett meg veled hogy nem hallottál ezekről a dolgokról. ugyhogy ne tegyél ilyen meggyőződött kijelentéseket!!! ha kell mutatok 4 kamrás wankelt is a mazda kínálatába. szóba se hoztam az RX-7 RX-8 13b tipusú valóban villanymotor hangú kétkamárs motorját. egyébként LÉTEZIK RX7 3kamrás blokkal, csak erröl SEM hallottál. amiről én dumálok az a 20b! amugy a mazda számtalan wankel motoros kocsit épített, az első volt a cosmo sport(1 kamrás:P), aztán még egy halom RX.. 2-4-7-8. nézz utána.
Skacok tud nekem valaki mz 125 ts hez egy kuplung menesztőt ? ha egyebn van a kuplung ugy mindenestül az sem baj de ha van valakinek léccci szoljon !
Illetve ha jól tudom a Ford épített még Taunus alapokra gázturbinás kocsit. 12literes fogyasztása volt gázolajból és kb.300LE, és teljesen jól használható utcai autó volt, nem értem manapság miért nincsenek ilyenek, biztos túl jó volt.
Mazda Rx7 és RX8 mindkettő 2 tárcsás wankel motoros. Nem kifejezetten Barkasz...inkább villanymotor szerű a gép.
az is egy érdekes cucc. mazda 20b motorblokk:D 2000cm3 3kamrás:D az is tiszta barkasz:D:D.. keressetek rá arra is youtube-on:P
4kelemennél vettem utoljára
Esetleg egy wankel motoros gép? Abban sincs szelep :)
Megvannak a kipufogó égetésről a képek.. csinálom tovább a cikket. remélem sikerül ma összeütni:)
Nézd meg ezt.Bár Simson,de annyi minden megegyezik az Mz-vel.Hátha ez is jó.
Igen csak az hiányzik, de én külön még nem láttam. Azt mondod motorosboltban esetleg lehet kapni? Vagy máshol?
egy TATRAN S-125tel dynastarterrel :D:D:D.. nagy kaland lenne.. egy darab 250ah-s aksi:D:D lehet hogy megverne bennünket:P csak ki kéne venni belőle a dugattyút,meg a hajtórudat:D
sorszám: 30806 (102527)
( előzmény: Intravénás_benzinfaló, 2008-10-21 00:27:40)
650cm3:) vasárnap próbáltam cimbora V-strom-ját. nagyon jó motor. minden tekintatben:) nekem már több ízben kiderült hogy az a kb 70lóerő mindenre elég lenne. próbáltam már cbf600 hondát is. az ugyan egy kicsit több, 78le. meg ugrósabb. de a V2es dörömbölése jobban bejön. viszont azt hozzáteszem hogy rühellem a szelepvezérelt gépeket. :D jók! de nem egy iylen elveteműlt kétüteműs baromnak mint én. ha nagyon sok pénzt akarnék nagymotorra szánni, akkor rendelnék magamnak valahonnan egy kawasaki H2-t vagy egy suzuki GT750-et. 3henger kétütem! barkasz hang:D:D:D keressetek rá youtube-on! nekem nagyon tetszik:)
Ha előtte lemeríted az akkumulátort :)
sorszám: 30804 (102525)
( előzmény: Intravénás_benzinfaló, 2008-10-21 00:27:40)
öninditóval rá lehet segiteni? :PP
télen leteszem a vasat,mert már elegem van a reggeli koránkelős sávok közti cikázásból,de tavasszal én is beneveznék a 150ccm-es géposztályba.
Azért ne bízd el magad, ha már ennyire nyílt a verseny akkor egy jobb Babetta is le fog alázni, legalább is fogyasztásban :))))
Ha megrendezzük akkor nyilván valami szocis összeröffenés keretében lesz, és nem fogunk ehez MAMSZ engedélyt kérni :) szóval szerintem mindenki belefér, legfeljebb kategóriánként értékeljük az indulókat...már csak azért hogy a 250-es ETZ-vel is legyen sikerélményünk :)
Csak tréfáltam.:) Nem teszek én olyant az MZ-társaimmal, hogy megjelenek és lealázom őket egy jawával.:)))
Tényleg, le kellene vizsgáztatni a jawát, és el is kellene valamelyiket adnom végre. Csak hát nehéz a dolog... Az egyik ajándék, olyat pedig nehezen ad el az ember, kezd egész jól idomulni is hozzám. A másik viszont kimondottan az én stílusom.Az ETZ most egész jól müxik, a jawát festeni kellene és javítani kelene rajta még pár dolgot. Viszont én újítottam fel másfél két éve, tudom mi van benne. A jawát csak nagyon ár alatt tudnám eladni.Szóval nehéz a dolog.... Nehezebb, mintha arról kellene döntenem, melyiket vegyem meg.Szóval ETZ vagy Jawa...
lehet kapni olyan szűrőt, ha csak az kell
Összesen: 981 oldal
Az itt olvasható hozzászólásokért nem vállalunk felelősséget.
Ha úgy gondolod, hogy egy hozzászólás méltatlan, kérjük olvasd el moderálási alapelveinket.
|
|
|
|