:: Szavazás ::
Milyen hatással van rád a benzináresés?
|
- Fórumok -
MZ - új hozzászólás Összesen: 981 oldal
biztos nem volt éppen hülyébb ötlete:D amúgy ez nem csak rigásoknál rögeszme, hanem simsonosoknál is. könyörgöm, amibe nem kell aksi, képes anélkül is 100%ig müködni, és világítani, akkor oda minek plusz hibalehetőség? jó.. nyílván irányjelzőt nehéz megoldani aksi nélkül, meg mondjuk normális dudát is.. bár ezt az okos szovjetek jól kitalálták a rigán, fordultszám fügvényébe hangolódó, váltakozó áramú berregőt tettek a moped elejére.:D:D:D
Waresz: Ha jol tudom, akkor nem jott meg meg anyag hozza, talan a gyapo irt neked valasz levelet, hogy a csatolt nagy filet nem tudtuk letolteni, ha jol emlexem.
HyGy
Akkus világítást akart a Rigára?
Már megint a politika...:)
De ha már szóba került, ők nem kikódolni, hanem bekódolni szokták a valóságos tartalmat.. Azaz nem mindegy , oszlatjuk e füstöt, vagy éppen eregetjük. :))))
Amúgy dacára kevéske tanári gyakorlatomnak, én se igazán tudom tökéletesen értelmezni az idézett sorokat.Üzemmérnökként pedig nem értelmezgetek, hanem röhögök. Edzett forumozóként pedig rezignáltan megvonom a vállam, láttam én már sok ilyent. :) Lehet, hogy tudathasadásom van? !!! :)))
Muhaha! :-))))
Nagyon durva, fáj a hasam a nevetéstől. :-)))))
Ezt még a Nemzetbiztonsági Hivatal dolgozói sem tudnák kikódolni. :-)
Teljesen egyetértek!
Egy kis kiegészítéssel. :) Ha én alkotok, arról is kiderül néha utólag, hogy pusztításra sikeredett.:)))))
Tény hogy nehéz kalibrálni, de pár különböző nagyságú négyszögltes alátéttel a lemezeket leszorító csavaroknál meg lehet oldani a dolgot valszeg. Tudod, minél rövidebb a rugózó rész, annál nagyobb erő kell a hajlításához.
Más, de idetartozó felvetés: Vajon egy megfelelő profilu valami a légszűrő és a karbi közötti csőben talán szintén hasznos lenne. Olyasmire gondoltam, aminek a légellenálása kissebb a szűrőből a karbi felé, mint visszafelé. Persze a csö átmérőjét növelni kellene.Ez majdnem azt a hatást keltené, mint a szívómembrán, csak kissebbet, de mivel a résvezérlés maradna, így talán ez is elég lenne.
Róka! megnéztem a riga.hu fórumot:D
"pál atilla"
"hát én 6v aksival csinálom mer olyan volt ott hon azt nem vettem egyenlőre csak hátulra fogom rakini mer ott a lényeg és hát pontosam nemtom kell vagy én vettem 8m kábelt olyan ezre körül max
a rellé olyan 1200 meg ha nincs kapcsoló azis olyan ezres 3állású meg kis bizbazok olyan 200ft nemtom hogy működne e mer még nem raktam fel de soksikert neked hozzá ha csinálsz"
bocs szsrobert! ezekután tényleg nem ócsárolok senkit:D!
HYGY! Bocs, hogy munkát csináltam, de egyben felmerűlt egy kérdésem:
A Kipufogós Cikkem mikor fog felkerülni?
Kérlek ne ugorjatok egymásnak a fórumon:
- utálom törölgetni a veszekedést
- csak feleslegesen viszi az időmet
- inkább alkossatok mint pusztítsatok
- személyeskedni meg tutira nem érdemes, itt amúgy is sok dolgot félre lehet érteni, mert nem látod a másik arcát nem hallod a hangját.
Pár hozzá szólást töröltünk. A legjobb ha ti egy ideig nem szóltok egymáshoz.
köszönöm
HyGy
bocsi, utólsó 3 oldalt rágd végig:D.. ott kezdődött a dolog. elég ha csak rigalovasnak a hozzászólásait meg az enyémeket olvasod:P
hát tényleg így van:D:D:D ezt alá kell írnom:D:D:D de ha érdekel, akkor én már egyszer-kétszer kiakadtam rigalovason..:D. alkatrészbörze utolsó két oldalán nézz körül:D:D.. szerintem lehet nagyokat mosolyogni:D
nagyon nehéz jól behangolni.:( a kisérletezés meg drága ebben az esetben.. idegen típusu motor membránja meg szinte biztos hogy nem okoz teljesítmény növekedést. de ha van valódi ellentapasztalat, akkor arra kiváncsi vagyok.
Waresz!
Ha neked szsrobert hozzászólásai irritálnak, akkor javaslom nézz be a riga.hu fórumára és olvasd el riga lovas néhány hozzászólását. Attól garantáltan fejreállsz és könyörögve fogsz sírni, hogy inkább 100x szsrobert hozzászólásait olvasgasd mint kedves riga lovas értelmes kérdéseit. :D
Új téma: Tudom, régen szó volt itt a szívómemránról, de fel lehetne melegíteni a témát.Jó, elég drága. De akkor minimálisra lehetne azt hiszem csökkenteni a légszűrő légellenállását.Nem mintha száguldozni akarnék, de szerintem jelentős teljesítmény növekedés lenne az eredmény. Ha hozzá csiszolnánk a tűt, másik főfúvókát keresnénk, akkor azt hiszem el lehetne érni, hogy csak akkor jelentkezzen a teljesítmény növekedés és a megnövekedett fogyasztás, amikor csutka gázt adunk neki. jól jönne ez a plusz erőtartalék cikis helyzetekben.
NA MOSTMÁR TESSÉK BEFEJEZNI!!!
különben mindettőtöket kitiltom pár napra, hogy le tudjatok nyugodni.
Egy vitát csak úgy lehet abbahagyni, ha nem válaszol senki semmire. Ha magatoktól nem tudjátok megtenni kénytelen vagyok segíteni.
A sértő hozzászólásokat törölni fogom amint hozzájutok.
A fórum szabályzatának megszegése miatt adminisztrátor által törölve.
Szimeringre visszatérve: tegnap voltam egy kissebb szimering, és csavarboltba. nagyon kedves eladó fogadott, mondtam neki hogy(simsonba, mert egy barátomét én újítom fel) kellene 20*47*7-es és 20*35*7es viton szimering. erre jön a válasz: "én olyan márkájút nem tartok, van ilyen fekete, meg van ilyen kék." úgyhogy sajnos csak a deklihez kaptam megfelelőt. ami bent volt a motorba, tipikus 150ft-os szimering. az előző "generált" 1500Km-rel ezelőtt kapta a gép. eredmény: a váltóoldali szimering olyan volt mintha sziloplasztból lenne. ennyit ezekről a szarokról. a generátoroldalon lévő huber feliratú zőld színű szar ajka mellett meg gyöngyözött kifelé az olaj. az meg úgy ki volt keményedve olyan volt mint a bitumen. ezek jók kerékagyhoz, meg mosógéphez(talán) de már teleszkóphoz se jó. oda is hidraulika szimering való. amit a futárpeti adott nekem annó teleszkópba az kb 2000km-t bírt. azután meg veri ki az olajat. az oda való szimering is kb5-800ft. és lássunk csodát, minden jó lesz. láttam már felújítás után 70000ret futott(még mielőtt kételkednétek, amikor az fel lett újítva,akkor még vadi új gyári főtengelyt lehetett kapni) etz250-ből kikerűlt viton szimeringet. az már talán cserére érett. de még mindig nem volt falsos. én rászánom majd azt a kb2500-3000ft/db a nagy MZhez, és megérte a 800-900ft-ost/db a kicsihez. utálok blokkot bontani(még deklit levenni is), ha csak egy ilyen semmitmondó alkatréz miatt kell.
Árpád, ha véleményed szerint sértően fogalmaztam, kérlek jelezd felém, mely mondataimra gondolsz.Kíváncsi vagyok a véleményedre, és nem sértődöm meg.
Politizálni nem kívánok ezen a fórumon, azonban az emberek hozzáállása miatt vagyunk jelen helyzetben.Sajnos.
Emberek!Nem kritizálni, ALKOTNI kell!
Nem akarlak bántani, de néha az indokoltnál keményebben válaszolsz, talán nem veszed észre. Igyekezzünk egy picit toleránsabbnak lenni. Ide is leírom, én is önkrikát gyakorlok, elnézést kérek amiért néha felforr az agyam, dehát emberek vagyunk... De legalább próbálkozzunk meg békéssebb, vidámabb hangokat megütni. Akinek szoci motorja van, egyébbként se szerencsés, ha presztis kérdést csinál technikai dolgokból, mert az könnyen agyvérzéshez vezethet. A szocimotorok birtoklásához , szerelgetéséhez inkább a csendes derű illik.:)
A jelenlegi magyar kormányt ne emlegessük, mert az könnyen elfajulhat.Ez egy apolitikus fórum, még én is igyekszem ezt tiszteletben tartani, pedig nálam alapfelszerelés az árpádsávos kendő a nyakban.De ha ide írok, vagy itteni emberekkel találkozom, igyekszem a politikát nem eröltetni.Persze kívétel mindig van.
De ezen kívül is elég szerencsétlenül fogalmaztál pár helyen, ez se szerencsés, mert sértődéshez vezethet, ami igazán nem hiányzik senkinek sem, mindenkinek megvan úgyis a saját baja, harca máshol az életben.
Persze tudom, én is válaszoltam már itt durván, tehát az intelmemet magamnak is szánom.
Na az ilyenekre nincs szükség.
Azért most visszaolvasva, te is elég provokatívan írtál neki. Szóval szerintem egyezzetek ki abban, hogy nem írtok egymásnak, hiszen saját szemszögetekből mindkettőtöknek van igaza, de a sértetség miatt nem biztos hogy észreveszitek ezt, aztán majd sörözéskor megdumáljátok.
Tapasztalatom szerint a közvetlen beszélgetéskor könnyedén lehet tisztázni a leg durvább fórumos sértéseket/félreértéseket is, ha a felek hajlandók szóba állni.
Nanana!!! Ha lehet ne sértegess másokat...nem vezet sehova csak felesleges veszekedéshez.
Tudom néha felkapja az ember a vizet, csak szóltam mielött elfajul.
Az olcsó szimeringet amúgy is én mondtam.
Az okoskodáshoz pedig joga van mindenkinek. Azért szoktam kizárólag tapasztalati tényeket és axiómákból levezett logikus dolgokat elfogadni igazságnak, mert az okoskodást csak így lehet elkülöníteni az igazságtól és még így is nagy esélye van hogy az ember valahol téved a logikai levezetésben vagy az információkban.
Srác nem ért annyira az elektromossághoz. El lehet neki magyarázni, ha nem akar hinni neked akkor rá kell hagyni és mindenki boldog lesz. Kárt nem okoz a nagyobb akku, aki pedig tud olvasni az le tudja szűrni mi a jó neki...ha meg nem akkor meg is érdemli.
most néztem utána nem bőr de vízálló táskák is vannak 10000 forintért. szerintem nem drága.
jah a túradobozoss témához:Nekem sikerült szereznem egy pár börtáskát pont kapóra jött 6000 forintért vettem.nagyon praktikus a kis TS oldalcsomagtartójára pont felfér, de anélkül is fel lehet rakni. Nem mondom hogy csicsás, de praktikus és erős is. Krumplit is hoztam nagymamámtól vele, botultam is mikor épp rajta volt. Mindent kibírt.ez persze az egyszerűbb se mintázat se diszités, bár nem tudom mennyibe került, de nekem pont kapóra jött.
Szia, ha az enyém tetszik, az alsó tartóval együtt, amiregyorsan feldobható, és levehető, azt Pésen 7500,-ért vettem. Más motoros boltban 10e felett volt ugyanez. Ha érdekel megnézhetem a boltban, van-e még. De kutakodhatsz neten is nyugiodtan, háthatalálsz.
Üdv Szilárd
Szia
Ha jöttök MZ-Club túrákra, ott megnézhetitek a ledes cuccokat!
Üdv.:Sub-ee
hát nem tudom mindenesetre holnap neki fogok a bevezetékelésnek aztán majd ha már csak ez van hátra akkor el kínlódok vele.köszi
Szerintem tekerd ki teljesen a hollandert és próbáld betekerni jól. Ezzel és is jól beszoptam. Nekem is ferdén volt benne, de kb fél óra kínlódással sikerült megtalálni rajta a régi menetet és sikerült betekerni teljesen.
végülis még van otthon henger csak hát ez még nem volt furva, és olyan jó kompresszó van benne, hogy tényleg kár lenne érte:(:(
Így szóbeli leírás alapján működőképesnek tűnik az ölet. Viszont a helyedben elkezdenék aggódni, hogy előbb utóbb kiszakad a menet. Bár ne lenne igazam. Már volt olyasmi itt a fórumon, valami használható megoldást is tanácsoltak rá, csak nem tudom mit.:(
Olgaltáska doboz nem feltétlenül fontos, de a doboztartó legyen olyan, hogy oldal csomagtartó is egyben.Idén én is úgy járkáltam, hogy oldalanként egy-egy nagy tescos szatyor volt hengerbe tekerve feltéve. A kormányon pedig a hálózsák. Hátul kabát, sátor , polifoam, pokróc, a doboz, egy kétliteres vizespalack.Klasszul tud a szél belekapaszkodni az ilyen hátsófélbe.:) Már kissebb szembeszél esetén is csak disznek volt az elsőkerék.:) Gondolom, neked a kis ETZvel méginkább lesznek ilyen kellemes élmenyeid.:)
Jut eszembe, kispárnát sose felejts el vinni több napos út esetén.:) Takaró, hálózsák kiváltható megfelelő mennyiségű ruha felvételével, a polifoam nélkül legfeljebb egy picit nyomnak a vakondtúrások,sátor nélkül esetleg elázhatsz egy kissé, de a kispárna pótolhatatlan!:) Tavasszal a többiek még röhögtek a párnámon, mára gyakorlatilag mindenki hord magával egyet.:))))
tanácsra lenne szükségem. motorom előző tulajdonosa ferdén kapata bele a hengerbe a kipu hollandert. ezzel csak az a problémám hogy teljesen becsavarva sem tud a kipu könyök megszorulni, hanem kb. 5mm! kottya van. na már most arra gondoltunk hogy egy 3mmmes alugyűrűt és két darab tűzkarikát teszünk elé nem tudom mennyire működne.szerintetek?
3 liter alatt képtelenség!!!! esetleg mikor simson után megy 50-nel.Az enyém 70-80nál eszik 3.5 körül, 125ös karbi, 100as fuvóka.Városba Viszont közelebb van a 4hez vagy inkább a 4.5hez, bár akkor 5000ig huzatva.
Lesem majd az oldalt, eddig a képes motoron néztem, meg még néhány apróhirdetést találtam.
Egyenlőre még a hátsót szeretném először megoldani...de ha tényleg lesznek jó ajánlatok, még meglátjuk.
Egyébként természetesen túrázó vagyok :)
Kaposváron lakom, szívesen elfogadom a számot mint egy lehetőséget!
nagyon szépen köszönöm! ;)
sorszám: 31853 (103997)
( előzmény: JAWAvsRENAULT, 2008-11-14 19:33:13)
No, akkor ezt megszavaztuk.:) Várjuk a jelentkezőket.
Várhatjuk..... :))))
Nos, egy ezres körül elviszi innen a posta. De legyen több. Használtat néha lehet találni akár 5ezerért, egész jó állapotút is. Nézegesd a vatera.hu-t, szerintem találni fogsz. Én egy ezresért vettem a sajátom. kinézetre jó, csak a zárja nyitható akár egy csavarhúzóval, de ezt nem tudja senki sem, így nem is próbálgatják nyitni.:)
Amúgy egy vadiúj dobozt is kinyitok egy közepes csavarhúzóval. Műanyag a doboz, akkora erővel egyszerűen eltekerem a zárat.
Ha túrázni akarsz, akkor a dobozon kívül gondolkozz el az oldal csomagtartón, esetleg oldal dobozon. A hátsó dobozba, mögé, elé kötve nem lehet elég cuccot elvinni. Szerszámok, tartalék alkatrészek.Sátor, polifoam , hálózsák, váltó ruha, víz, esetleg egy pici kaja... Nekem már három-négy napra menetelkor full tele a motorom. Csomag elöl, hátul, oldalt.:)
Szia!hol lenne az a közelben neked?Hol laksz helyileg?Én tudnék talán még kettő darab gyárit is szerezni neked tartóval.Ez gyári tartó mz hez.Ha még megvan.És oldaldobozok ezek.Én úgy tudom 5 E pénz az ára.Ha érdekel akkor vagy megkérdem,vagy telszámot adok.Én nem kereskedek ezzel.Neked is 5 E-t fog mondani az eladó.És két dobozést 5 pénz nem olyan sok.
Gondold meg.
Összesen: 981 oldal
Az itt olvasható hozzászólásokért nem vállalunk felelősséget.
Ha úgy gondolod, hogy egy hozzászólás méltatlan, kérjük olvasd el moderálási alapelveinket.
|
|
|
|