:: Szavazás ::
Milyen hatással van rád a benzináresés?
|
- Fórumok -
MZ - új hozzászólás Összesen: 981 oldal
Megtudnátok mondani mennyi kb egy deklinek vagy egy felninek a polírozása?
Akkor mit szóltál volna, ahhoz, amikor feltettem a magas kormányt, és kiderült, nincs a végén az a furat, ami a gázmarkolatot rögzíti. Másnap délután pedig halaszthatatlan utam volt a mocival.Fúró egy darab se, szomszéd se, aki kölcsön akart volna adni egyet. Volt egy tűreszelőm. Felvittem a kormányt, este a tv nézés alatt szépen, türelmesen átrágtam magam a reszelő hegyével a kormányon . Csak 3-4 órát tartott a dolog.:) Szerintem ezen is kiakad a türelem mérő.:) Igaz, soha senki nem mondta rám, hogy teljesen normális vagyok.:)
Egyébbként szerintem nem szerencsés, ha idegeskedő tipusú embernek van szoci motorja.:)
Köszi :) Én szeretek pepecselni.
nincs még meg az óra, de kb akkora h egy simson km-óra tartó gumiba belefér. Kör alakú, amit néztem, és 40 foktól 120-ig jelez
Más óra tartót még nem láttam, De láttam viszonylag igényesen megtoldotat. Már meg van, mekkora lesz a hőmérő, milyen alakú, milyen kijelzésű?
Sziasztok. A segítségeteket kérném. Lehet kapni ETZ-hez valamilyen másfajta óratartó konzolt? Mert szeretnék felszerelni rá egy hőfokmérő órát.
Lenne 3 eladó Krauser dobozom: http://boky.web.elte.hu/Krauser_3.jpg
Akit érdekel, a boky314 gmailcom -on érdeklődhet!
Van hozzá egy univerzális tartó is.
Mer' MZ -hez ez a tuti! :-)
üdv,
Boky
elszántságod és türelmed 10es skálán 14re osztályzom :)! én egyszer álltam neki ilyennek. hamar feladtam:D amit még volt türelmem, az a fényezés.
Én kizárólag kézzel csinálok mindent. Tudom nagyon macerás, de még nem volt olyan alu alkatrész MZ-n, amit en tudtam volna rendbe hozni. A krómot is csak ott nem, ahol már pattogzott fel, vagy egyéb sérülése volt. Tudom a géppel sokkal másabb, és hatékonyabb, de amikor rénézek a motorokra látom, hogy Istenem, hányszor levertem az ujjaim, de megérte :)
na ezaz, kapható minden, csak győzze az ember kifizetni.
nekem van egy polírozó emberem, aki baráti áron megcsinál mindent. nem szereti elmondani a fortélyokat, de anyit tudok, hogy neki különböző polírpaszták vannak(10félét helyből láttam) amit megfelelően kell adagolni, és van vagy 8 féle korongja(kb 50 centi átmérőjűek) filc, puhakő, rongy, kefe, stbstb. és mindezt egy több Kw-os motorú állatnagy köszörűbe fogja, ami 1400at forog(na de ott van a rohadtnagy kerületi sebesség a dög korong miatt) szóval másképp kell rezet, másképp kell alut, spiátert, rozsdamentest, crómot, mindegyiket más pasztával. ja és a paszta úgy néz ki mint egy bitumen rúd, csak éppen más a színe ezt amikor nekinyomja a korongnak, akkor megolvad, és rákenődik.
itt látszik az eredmény:
spiáter:
http://kepfeltoltes.hu/090127/SN852935_www.kepfeltoltes.hu_.jpg
króm ilyen volt:
http://kepfeltoltes.hu/090127/SN852687_www.kepfeltoltes.hu_.jpg
ilyen lett:
http://kepfeltoltes.hu/090127/SN852928_www.kepfeltoltes.hu_.jpg
alu:
http://kepfeltoltes.hu/090127/DSC00155_www.kepfeltoltes.hu_.jpg
http://kepfeltoltes.hu/090127/DSC00154_www.kepfeltoltes.hu_.jpg
és ha nem kéne bele felirat, vagy el kéne tüntetni belőle valamit(simsonba kerülő TS blokkon ne legyen MZ felirat :D):
http://kepfeltoltes.hu/090127/SN852917_www.kepfeltoltes.hu_.jpg
Egyébként elég sokat políroztam már,és magam csináltam a polír korongot is.(Filc táblából vágtam ki megfelelő méretű szabályos kört,középen egy lyuk,csavar bele,és már mehet is a fúrógépbe.Víz-szerelvényboltban lehet kapni Ipar faggyút,kb 300ft egy jó nagy doboz,és mehet a polírozás,Illetve azt ne felejtsük el hogy be kell csiszolni a polírozandó felületet,ha nagyobb karcok vannak benne, akkor durvább vászonnal,de az a lényeg hogy folyamatosan finomítsuk,és az utolsó csiszpapír mérete az 1500-2000 finomságú legyen.Ezzel kell végső stáduiumra finomítani.aztán jöhet a polírkorong.De lehet kapni különféle polírpasztákar is,de nehéz kitapasztalni hogy melyik a jó.És mire kitalálja az ember,pont ráment a gatyája a próbálkozásra.:( Na sok sikert a polírozáshoz!
Ja és gyaníthatóan ott minden szükséges eszköz is megvásárolható...bár lehet hogy olcsóbb egy polírozóhoz elvinni.
Elhiszem neked, gondolom ebben van valami csiszoló anyag is.
Közben eszembe jutott, hogy ha nincs olyan polírozó akitől lehet lejmolni, vannak a csiszolás technikai boltok ott tuti van ilyen.
Én egyről tudok a Bp. X.ker. Körösi Csoma úton, a Harmath utcától 1házra az Éles sarok irányába.
Feggyút kaptál a polírozóktól.Ipari feggyút.Azzal dolgoznak.
ja tényleg :)
Szerintem a 2 komponenses festékek lazán megtapadnak az alu felületen is.
Azért azt kipróbálnám, hogy filler hátha jobban tapad, arra festeni is jobb.
Eladnám 125-ös ETZm. Csak papíron 125, amúgy 150re lett fúrva, azóta éppen csak be lett járatva. Teljesen gyári állapotú, új kb2éves fényezéssel, ETZ251-es indexekkel és hátsó lámpával. Új lánccal adom. Több info mailben vagy itt a link, ahol megtekinthető a motor:
http://hasznaltmotorok.hu/hirdetesek/19032/mz-etz-125
Amúgy a topic valójában a motorokról szól. Nem a veszekedésről. Bizonyos oldalakon már kaptatok volna 3nap letiltást kezdetnek. Szóljon arról amiről szólnia kell. Ne a veszekedésetekről.
Boldogok lehettek,mert nem jövök többet!Úgy ahogyan mások sem,és azért,amiért mások sem!Okoskodhattok kedvetekre!De jussak eszetekbe ,amikor összeakadtok majd az emberetekkel valahol és nem a kérdésetekre válaszol,hanem szivélyesen elbeszél mellettetek,csupán JÓ SZÁNDÉKBÓL!Azután meg,amikor megjegyzitek,hogy mi a pálya a cimborái nektek esnek,csupán JÓ SZÁNDÉKBÓL!Ja és ne felejtsük el a genyózást sem!"Nekem van de nem adok!BEBEBEE!"Ne várjátok,hogy megértsenek benneteket,mert ti sem értitek meg a más körökből érkezőket!További kellemes tanácskozást!!
:Egy újabb elkeseredett motoros!
Igen erre emlékszem, köszöntem is a tippet :) Nálunk egy helyen csinálják ezt... picit drága, de talán megérné. Haverom nem javasolta "me' drágajaaz", de azért én kipróbálnám, attól függ, hogy mekkora lesz a keret rá :S
filccel lehet jól polírozni.
Meg szereztem a polírozóktól valami zsírkréta szerü políranyagot, azzal jól lehet.
Kis résekre jó a dremel vagy valami hasonló kis kézi visító és ahoz van pici filc kúp.
Mondjuk ezekkel meg az a baj, hogy a leg alacsonyabb fordulaton is szorja szanaszét az anyagot, de azért hatásos.
Kézzel is lehet, de az több hét olyankor.
Porfestés a leg tutibb, de ezt már írtam Klaudiának is szerintem.
A többi festék könnyen lepattan, márpedig a blokknál van felpattanó kő, bakancs sarka meg ilyesmi.
Ha már szóba került a polírozás.Lehet kapni polirkorongot?Nem arra gondolok amit tépőzárral lehet rátenni a flexbe fogott tartójára,hanem olyan korongot aminek ugymond az "élével" is lehet polirozni.Akárhol kérdeztem még mindig csak a tépőzárast tudták ajánlani.
de ha nem akkor valami alualapozó biztos "odaragassza". én ezt ajánlom. így tuti az eredmény.
polír meg nem etz párti dolog(szerintem:) )
az minden korábbi típuson jól mutat, de a szögletes , sőt egyéb élekkel rendelkező dekliket felpolírozni nem lehet maradéktalanúl, vagy aránytalanúl nagy munka, és a végeredmény sem biztos hogy szép. simsonoknál is ezt szoktam ajánlani.
vagy üveggyöngyöztetés. (nyílván, tisztító homokszórás után.)
Fényeztem már blokkot selyemfényű fekete festékkel.ami akrill festék.(tehát két komponnensű)el van a hővel is,bírja a benzint is...És ha rendesen alá van dolgozva akkor le sem dobja az alu blokk! Beszélj valami autófényezővel, egy két söré,meg egy mosolyé biztos lelocsolja a dekliket.:)
Szintén zenész lennék :D nagyon szépen megköszönném, ha valaki javasolna olyan festéket, ami megfelel a blokkra... A polírozás is szép, de akkor érdemes minden alkatrész polírozni... viszont én gyári állapotot szeretnék visszaállítani, az meg ugye fekete :)
Igazából nekem is jobban tetszik úgy, és a polír legalább nem válik le melegedésre, rossz festésre.:)
De van egy buta kérdésem: Nem lehet házilag felpolírozni? Blokkot még nem, de hasonló bonyolultságú felületet már sikerült políroznom, pedig az én kézügyességem.... Nálam még egy lány is csak ügyessbb lehet.:)
Én olvastam végig. Sőt, én voltam az elindító akaratlan. Arra beírásra, hogy egy rugós és egy két síma alátét kell a főtengelyre a kuplunghoz, úgy érezetem a biztonság kedvéért meg kell jegyeznem, hogy azok a síma alátétek nem síma alátétek. Hátha nem csak hibás szóhasználat, hanem ismeret hiány okozta. Gondoltam, ha az illető tudja, hogy mik ezek az alátétek, akkor nem történt semmi, ha pedig nem tudja, akkor nem árt neki a figyelmeztetés. Erre kaptam egy elég arrogáns választ. A békesség kedvéért nem reagáltam rá. Ezután mások is belementek tisztán szakmai szempontból a téma taglalásába, tulságosan sértőnek értékelhető beírást nem igazán láttam. Ezután jött Norbi részéről még pár kellemes beírás.Ezután fajultak el a dolgok. Persze nálam is fenn áll az elfogultság, vagy a tévedés lehetősége.De gyanús az, hogy Norbi hozzászólásáig elvoltunk mint a befőtt. Utánna nem annyira. Szoktak előkerülni újak, érdelődők, hozzászólók is, mégis ritkán fajulnak el a dolgok. Tehát talán nem bennünk volt a hiba. De még elgondolkodom természetesen a dolgon.
Igaziból nem tudom még, hogy mit csináljak.
Minden anyagiaktól függ.
Elég rossz a helyzetem, és ha lehet akkor a legfontosabbra fogok költeni inkább...benzinre, hogy mehessek gurulni.
De ha marad valamennyi, akkor szeretnék lépni.
Csak a pufogódob és ez van , aztán kész a moci :)
Miért nem políroztatod fel?
Azért mielőtt végleg sárba tiporjátok R.Norbit érdemes az elejétől végigolvasni ezt az egész"alátét"dolgot.Az hogy idáig fajult szerintem nem csak az ő érdeme.Persze ez csak az én véleményem,lehet hogy rosszul látom.
Tényleg ez engem is érdekel hogy milyen festéket ajánlatok a blokkra.
Üdv mindenkinek.
Emberek!
Nem kéne ennyit anyázni ez az oldal nem azért van.Én úgy gondolom ide igazi motorosok járnak fel megosztani,fejleszteni a tudásukat.
Segítsetek kérlek!
Kérdésem lenne..szokás szerint :)
A blokknál lévő deklikhez milyen festéket ajánlotok?
Nana nana :) itt szigorúan a motorokról van szó! :)))
Mr. Tettek embere, akkor dobhatsz egy hátra arcot, és menj vissza oda, ahonnan jöttél, vagy válts normális hangnemre, mert itt a hasonló hozzászólásokat mint amiket elejtettél néhány hozzászólással ezelőtt nem kedveljük.
Ha valami oknál fogva mégis úgy döntesz, hogy maradsz, akkor válogasd meg a szavaid és ne úgy szólj hozzánk mint amit egy utolsó csöves sem érdemel meg!
Ha viszont annyira kell az a pár alátét, akkor javaslom a börzéket és motorbontókat, valamint környékbeli MZ-seket mint esetleges alkatrészforrást.
További szép estét!
Egy kis hangulatváltó.Bocs az off-ért.
Átmegyek öt percre a szomszédba, keverd meg félóránként a levest...
Azért jó a mazochistának, mert ha rossz, akkor jó. Ha meg jó, akkor rossz, tehát jó.
A nő olyan, mint az olimpiai érem. Harcolnod kell érte, aztán egy életen át lóg a nyakadon.
Az áram alatt lévő alkatrész ugyanúgy néz ki, mint amelyik nincs áram alatt, csak más a fogása!
Ha véghezviszed a lehetetlent, a főnököd felveszi a napi teendőid közé...
A szex kedvéért megnősülni olyan, mint venni egy Boeing 747-est az ingyen mogyoró miatt.
Amíg a körömlakk meg nem szárad, a nő gyakorlatilag teljesen védtelen...
Akkor van mindenki a helyén, ha a férj autót vezet, a feleség háztartást, az anyós meg áramot.
Kétféle vélemény van:az enyém és a helytelen.
Az idegbaj öröklődő betegség. Én is a gyerekektől kaptam.
Szörnyű dolgot látok!
– mondja sejtelmesen a jósnő.
A kártya szerint a kedves felesége pár napon belül meg fog halni.
Azt már tudom.
Engem csak az érdekel, hogy felmentenek-e?
Két barátnő beszélget. Azt mondja az egyik:
- Képzeld, rájöttem, hogy megcsal a férjem.
- A rohadt anyját!
- És képzeld, itthonról hordja el az óvszereket.
- A rohadt anyját!
- De én az összeset kiszúrtam.
- A rohadt anyádat!
A nagymama megkérdezi a nagypapától:
- Szerinted vegyek fel melltartót?
A papa nézi egy darabig, majd így szól:
- Hát, elég nagy sár van odakint.
Nagyanyám nagyon kemény asszony volt. Három férjet temetett el,
pedig kettő közülük csak szundikált.
A mákos-meggyes bableves egy olyan étel, ami úgy készül, hogy kettőt lapozunk a szakácskönyvben.
A negyedik Martini után a férjem gusztustalan állattá válik.
Az ötödik után elájulok.
Vidéki vendéglőben:
- Cigánypecsenye van?
- Hát van, de akkor zene nincs...
- Gyere át!
- Nincs az az isten...
- Veszünk sört!
- Úton vagyok!
A székely meg a fia az érett gyümölcsöket szedik össze a kertben.
A fiú megkérdezi:
Mi lesz ebből a sok gyümölcsből, édesapám?
Hát; ha anyád meggyógyul lekvár,
ha nem, akkor pálinka.
Ja és egy vidéki tanyafighter vagyok.
Szega.te egyre szimpatikusabb vagy nekem.
Te szereted szivatni magad,te mazohista önfejű ember.
Én szeretek mások hibáiból tanulni.
Ha valaki tanácsot ad megfogadni nem kötelező, de illik meghallgatni,esetleg megjköszönni,majd eldöntöm hogy megfogadom-e.
ezek a csávok nem kicseszni akarnak veled ,hanem az önszivatás elkerülendő adtak instrukciokat.
mást nem is akartam.
De 'Én vagyok a VÉRPROFI' nekem ne adjon tanácsot senki hozzáállás nekem nem jön be.
Bár lehet hogy csak nekem.
Üdv mindenkinek
Az otthoniakat intsd csöndre pubi!Engem meg hagyj békén!A dumából elég!Én a tettek embere vagyok!
Na csá okostojás!
nagyofájó= nagypofájú
és tényleg annyira faluba lakom, hogy ennél falúbb már nincs is.. alig több mint ezer lakos. csönd.
Egyébként elgondolkodhatnál rajta,hogy te vagy az aki összetűzésbe kerülsz mindenkivel,nem pedig én!Ez a kedvesség??Hahaha!
Ez úgy is okoskodók,nem okosok oldala!
Waresz, neked sem kéne folytatnod ezt a veszekedést.
Tájékoztatásul közlöm,hogy a szívjál gázt nem egyenlő az anyáddal4De ha neked igen akkor sajnállak!Egyébként mrg nem kértem magyarázatot csak közöltem,milyen alkatrészt keresek!Szép lenne,ha a boltban az eladó a kiszolgálás helyett okoskodna!Egyébként meg ha kitiltassz,akkor nyald ki!
Akkor most felhívnám a figyelmed hogy kitiltalak a fórumról ha nem bírsz magaddal és anyázol.
Te sem kisebb arccal jöttél ide, szerintem pont azt kaptad vissza ahogy te hozzá álltál.
csak annyit fűzök hozzá, hogy veled is kedves voltam, csak megpróbáltam valami olyat mondani, amitől csak több lehetsz ha megfogadod. erre te kiosztottál. és amikor meg reakcióképpen nagyofájó vagyok, és láthatóan felbosszantalak, akkor ne csodálkozz.
Budapest tőlem pont elég messze van. bár nem tudom miből gondolod hogy városi vagyok.
Érdekes dolgok zajlanak itt a háttérben.:) És én még azt hittem, ez egy motoros fórum.:)
Köszönöm!
A mérésben segíthettek!
Amint összefutunk egy találkozón megnézzük! :))))))
Magyarország nem csak Budapestből áll!És vannak normális emberek is!És vannak olyanok is mint te!
Összesen: 981 oldal
Az itt olvasható hozzászólásokért nem vállalunk felelősséget.
Ha úgy gondolod, hogy egy hozzászólás méltatlan, kérjük olvasd el moderálási alapelveinket.
|
|
|
|