hu
: Főoldal : : Fórumok : : Feliratkozás a levlistára :
2024. november 26. kedd 
Virág

:: Egy kép ::

:: Címlista belépés ::
email:
pass: 

:: Szavazás ::
Milyen hatással van rád a benzináresés?

Imádkozom, hogy tavaszig kitartson (61)

Már a kád is csurig benzinnel (10)

Eladtam az összes MOL részvényemet (2)

Hosszabb nyári túrákat szervezek (4)

Ez hülyeség, most is 5ezerért tankoltam, mint máskor (33)

Ez egy ilyen év, folyton esik (3)

Ideje kivenni a fojtást! (17)

:: Ajánlott böngésző ::

- Fórumok -
MZ - új hozzászólás

Összesen: 981 oldal

Intravénás_benzinfaló
válasz erre | email2009-02-22 13:14:20
ajj,ezt elnéztem,a nevet eltévesztettem,de amikor találkoztunk a bajcsy kórháznál,nem így ismertelek meg,váratlanul ért,mindössze emiatt irtam.A müanyag szigetelőre visszatérve,ha valaki szereti az orosz karácsonyt,hát üljön 100éves kábelkötegen,ha kigyullad,hát kigyullad.nem te dolgoztál rajta,ergo semmi felelősséged nincs rajta.ha az illető elhalálozik égési sebek miatt,akkor majd mindenki levonja maga számára a tanulságot,én azért cseréltem le,mert toldozott,foltozott volt már az egész,napi szinten voltak kontakt hibák,és egy hétvége alatt megcsináltam az újat,és be is szereltem,azóta nincs is baja.Még mielőtt valaki megszólna hogy biztos nem voltak jók a saruk,vagy valami elkötés volt,hát nem.pusztán öregek,és több helyen megtoldott kábelek ficegtek,mivel nem volt kapcs.rajzom,az akkori állapotról készitettem rajzot(vicces volt,fél napig ültem a stokin,kibontottam egy szálat,rajzoltam,még egyet, és rajzoltam, és így tovább)megcsináltam az új köteget,és visszakötöttem a régi alapján,és nem volt gond.Amit irtál az autóról,és a kipufogó füstről...hát elég szar kedvem van mert süt a nap és nem motorozhatok,de ez a kis mondat megnevettetett:D
sorszám: 34549 (108483)
(előzmény: Árpád, 2009-02-22 10:39:41)

gini
válasz erre | email2009-02-22 13:05:53
Helló MZ-ek!

Van egy eladósorba lévő mz superelastic oldalkocsim Veszprém megyében 30.000 forintért, akit érdekel írjon emailt:gini_80@citromail.hu
sorszám: 34548 (108480)

s.jacint
válasz erre | email2009-02-22 12:01:05
Szevasztok! Eladó egy MZ TS 125-ös motor alkatrésznek, kicsit hiányos, első indexbúrák, hátsó gumi+belső újak. Papírok nincsenek meg hozzá. Ára 15ezer forint. Emailben küldök képet! Érdeklődni: s.jacint@freemail.hu
sorszám: 34547 (108476)

válasz erre | email2009-02-22 10:52:11
Szia! Az enyémek azok a motorok. Köszi a dícséretet. Tudok esetleg segíteni valamiben?
sorszám: 34546 (108474)
(előzmény: tsmzfan, 2009-02-22 09:44:17)

Árpád
válasz erre | email2009-02-22 10:39:41
Csak a pontosítás kedvéért: Nem Norbi, hanem Feri véleményét szarom le. Ez viszont érthető dolog részemről. Találj egyetlen szakembert, aki hosszassabban vitatkozik valakivel szakmai kérdésről úgy, hogy a másik elemi ismereteknek sincs birtokában.Azt mondja, nem érdekli az elméleti szaktudás, nem érdekli a szakmai gyakorlat, ő jobban tudja, mert volt pénze X motorra, és elég szerencséje ahhoz, hogy azok guruljanak is.Könyörgöm, hogy lehetne valakivel vitatkozni, arról mennyire öregszenek a vezetékek, aki nem tudja mi az áram, mi a szigetelő, mi történi a rézszálakkal az idő folyamán, nem tudja mik a polimerek, azok hogy bomlanak le idővel. Csak annyit tud, hogy ha lát az ora előtt 7 öreg vezetéket, amik látszatra jók, akkor ő tudja frankót. A réz szál nem korrodeálódik(azt se tudja, mit jelent ez a szó), A műanyag szigetelés nem öregszik(valójában azt se tudja, milyenek a műanyagok, hogy gyártják őket, milyen a szerkezetük). Ő tudja, bár nem tudom miből, hogy az, aki vele ellentétben éveket tanulta a szakmát, éveket dolgozott is benne, elovasott kismillió szakkönyvet, az nem tud semmit se. Még egyszer: Mi más reakciója lehet egy szakembernek erre?!! Közli, nem tud foglalkozni az illetővel, mert nem gyógypedagógus, csak síma tanár. És üzzemmérnök.
Tudom, ismét kemény voltam, de ez nem rólam szól csak. Ez a szakma becsületét, és a tanulás, a művelődés, az önképzés értékének megbecsülését érinti.
Nem tudom te mit szólnál, ha valaki közölné veled, nem érdekes, hogy te tanultad a szakmát, ő tudja, az autókat a kipufogón kiáramló füst hajtja előre, hiszen ő látja, ha van füst, megy az autó. Te pedig hülye vagy, mert valami belsőégésű vackokról beszélsz.
Norbinak a stílusár nehezményeztük, nehezményeztem. Az nem szakmai vita. Az csak jómodor kérdése. Ha valaki kér valamit a másiktól, akkor nem illik azt mondania, adjál, de fogd be a szád, enngem csak az érdekel, amit kapok tőled, a véleményed nem. A másik dolog az eset kapcsán: Ha valaki pongyolán fogalmaz, megteheti, mindenkivel előfordul. De ha ez félreértéshez vezet, akkor szerényebbnek kellene lenni. Még egyszer: Az a bizonyok két alátét nem síma, és még csak nem is alátét valójában. Tehát jogossan feltételezi bárki, hogy az az ember aki síma alátéteknek titulálja őket elnézte a dolgot. Néha zavaró, ha valaki rosszul fogalmaz.Ezen kár annyit cívódni, már régen elfelejthettük volna a dolgot, ha néha, teljesen oda nem illő módon nem hoznák elő újra és újra.
sorszám: 34545 (108471)
(előzmény: Intravénás_benzinfaló, 2009-02-22 09:58:09)

tomika76
válasz erre | email2009-02-22 10:31:36
Amit írtam az leginkább a 90-es évek elejére volt jellemző, akkor még egy "kicsivel" másként mentek a dolgok, mint most.Azt nem tudom,hogy Norbi milyen idős, de gyanítom akkortájt járt iskolába ő is.
sorszám: 34544 (108469)
(előzmény: Intravénás_benzinfaló, 2009-02-22 10:09:55)

Keri
válasz erre | email2009-02-22 10:15:40
Híve vagyok annak hogy megbeszéljük KULTURÁLTAN ha probléma van, de ezt nem kéne.

Ezen felül a csevegő topikban kéne...
sorszám: 34543 (108466)
(előzmény: Árpád, 2009-02-22 02:27:41)

Intravénás_benzinfaló
válasz erre | email2009-02-22 10:09:55
jó a feketén intézett dolgokért külön haragszom mert nem tisztességes,de ezt nem fejteném itt ki,viszont amit leírtál kiegésziteném annyival,ahol voltam kötelezőn,oda az állam az iskolán keresztül minden diák után utalt egy hónapra 25000ft-ot,és ebből mi 15000et kaptunk, mint motivációs pénzt.Az egy dolog hogy az első bulin elsöröztük a javarészét,de ez már hidegen hagyott akkor.a fennálló 10000et az oktató cég kapta,szerintem egy hónapért\gyerek nem is rossz,pláne hogy az első szilentcserémet,elcsesztem,volt v. 6000ft egy darab,tipikus francia hulladékban cseréltem(peugeot) lehet nem mond igy sokat,a lényeg hogy a szilent közepén van egy M8as menet egy hüvelyben,ami gumival van körbevéve,ez a hüvely csak pozicionálásra szolgál,a csavart csak érzésre kell meghúzni,és a többit lehet kajakból,na én ezt a kis csavart meg légkulcsal kajakból meghúztam,és kiszakadt a gumiból a hüvely,ergo használhatatlan,csere,ezt gondolom a fennálló 10000ből orvoshatták hiszen diák cseszte el.azóta nagyon jól megjegyeztem azt a szilentet:)
sorszám: 34542 (108464)
(előzmény: tomika76, 2009-02-22 09:57:36)

Intravénás_benzinfaló
válasz erre | email2009-02-22 09:58:09
ezzel egyet értek,néha,na szóval elég sokszor velem is elszalad a szekér és krisztustól visszamenőleg elmagyarázom hogy is mi....,én szeretek segíteni amit tudok szivesen megosztom,és azt a részt amit Árpád írt " honnan a rákból tudtam volna hogy ért hozzá" valami ilyesmi nem idéztem pontosan,de ő is csak azért írta hogy nem sima,nekem azt mondják rugós alátét van ott elhiszem mert soha életemben nem láttam 250es kuplungot.Van egy barátkozós fórumszerűség amit sűrűn látogatok,olyasmi mint az iwiw de ez lényegtelen,ott van néhány unatkozó plázapicsa,és szercsi meg ehhez hasonló megszólalások között leírják,hogy ők sem tökéletesek,mert hiányzik belőlük a hiba.na azóval mindenki hibázik,és tévedhet,senki se lexikon hogy mindent tudjon.Árpád a mostani megnyilvánulásod nem vall rád,nincs hozzá jogom beleszóljak,csak széljegyzetbe,gyakorlatilag hangosan kimondtad hogy leszarod norbi véleményét,én mondom néhány rám nézve sértő hsz.nél de magamba,és ezt a volt barátnőm mondta,ha nem tudsz róla,nem fáj.
sorszám: 34541 (108462)
(előzmény: zsakfos, 2009-02-22 07:23:39)

tomika76
válasz erre | email2009-02-22 09:57:36
Az tény, hogy régebben pénzt kértek a gyakorlati helyek azért, hogy a tanulót alkalmazzák, persze mindezt feketén és csak pár szakmára volt igaz.
sorszám: 34540 (108461)
(előzmény: Intravénás_benzinfaló, 2009-02-22 09:44:40)

Intravénás_benzinfaló
válasz erre | email2009-02-22 09:44:40
egy valamit nem értek,de ha nem kérdezem meg félek hogy belém büdösödik,hogy érted azt hogy nem tudták fizetni a gyakorlati helyet?ha önkormányzati tehát nem magánsuli,akkor ott elvileg az első OKJ-s szakma elmélettel,gyakorlattal minden lószarral együtt téritésmentes,kivéve az ilyen apróságokat mint osztálypénz,ballagás,menza és ehhez hasonlók.nekem jó igaz pesten élek itt végeztem a sulit nem tudom hogy más helyeken hogy megy ez,de ott ahol élsz ott nem ilyen állami suli van? nekem a második szakmám karosszéria lakatos lesz,mert érdekel és tetszik a munka,elmondták hova kell mennem beiratkozni,ott közölték hogy 150000 a 2. OKJ-s szakma tandíjja,mert azt az állam már nem finanszírozza,részlet fizetéssel ,épp hogy tudom fizetni,de ez már hidegen hagy,mert 2 év múlva ha végzek ezzel is,már több lábon állok,könnyebben tudok elhelyezkedni ha munkahelyet váltok,márpedig nem itt akarok megöregedni,és a célom egy saját vállalkozás,de 5 év szerelői tapasztalat nélkül be se engednek mestervizsgára,ami az egyik alapköve ahhoz hogy egy autójavító cég vezetője legyen,hiába lenne magánvállalkozás.
sorszám: 34539 (108460)
(előzmény: R.Norbi, 2009-02-22 05:40:19)

tsmzfan
válasz erre | email2009-02-22 09:44:17
Szia,

köszi szépen! megoldom valahogy. Olvasgatom vissza a hozzászólásokat. Múltkorában, amikor még csak olvasgattam a fórumot és nem voltam tag, láttam egy tagot itt, aki mutatott a motorjairól képeket kep.tar.-on. Volt köztük két gyönyörű ts-MZ. Csak most nem találom a hozzászólását és elfelejtettem a nevét. Aki magára ismer jelentkezzen :)
sorszám: 34538 (108459)
(előzmény: waresz, 2009-02-22 07:20:36)

zsakfos
válasz erre | email2009-02-22 07:23:39
Nem állok én senki mellé,meg ellene sem mielőtt bárki félreértené.Csak próbáltam finoman utalni azoknak is akik "segitőszándékkal" oktatnak.
Néha engem is idegesit amikor elbeszél valaki a probléma mellett,ahelyett hogy azt irná "igen" vagy "nem".
Norbert!Téged csak azért hoztalak fel példának mert nemrég volt és még emlékeztem az esetre.Ott ha mondjuk nem kapod fel a vizet hanem mondjuk válaszolsz pl igy"-kösz de én ezt mind tudom amit leirtatok ezzel kapcsolatban és mivel ugy látom senkinek sincs ilyenje akkor tovább keresgélek-"akkor nem fajult volna el az egész.
sorszám: 34537 (108454)

waresz
válasz erre | email2009-02-22 07:20:36
HOL LAKSZ? ha én budapesttől tatabánya irányába kb 30km-re. ha akarod szívesen segítek megcsinálni a blokkodat, nem kerűl semmibe, tudok mutatni referencia munkát is.:)
sorszám: 34536 (108453)
(előzmény: tsmzfan, 2009-02-21 22:52:02)

R.Norbi
válasz erre | email2009-02-22 06:11:56
"Azért legyünk pontosak. Ő azt kérdezte, van e valakinek két síma, és egy rugos alátétje a főtengelyre. Erre kapta azt a választ, hogy azok nem síma alátétek. Honnan a rákból tudhattam volna, hogy ő tudja, miről van szó, csak rosszul fogalmaz." -Hát nem igy volt az,csak rendesen el kellett volna olvasni és értelmezni,amit írtam!Igaz a diploma nem ad észt!És gondolhatnád,ha itt kérek segítséget,nem a csavarboltban,akkor sejtem miről van szó!Egyébként a gyártástecnológiától az agyagösszetételig minden benne volt a monológotokban!Sajnos én csak magát az alkatrészt tudom beszerelni a mociba,a felesleges dumát nem!"lehetet volna annyi önkritikája,"-Mielőt mások önkritikájával foglalkozol,gondolkodj el a tükör előtt barátom!"(Itt nem rád gondoltam, mert te nem szoktál annyit morogni, ezt a hozzászólásod nem is igazán értem, jobban szoktál figyelni)" -Az a baj,hogy nem nektek adott igazat a kollega??Kicsit fáj,mi???Ha valaki nem nektek bólogat akkor rendre kell utasítani??Röviden ennyi a reakcióm!Volt egy hosszabb változat is csak féltem,nem fogod érteni vagy félreértelmezed és akkor.......nah ennyi!Legyél jó és szobatiszta és ne dobáld a repcsit kaviccsal!!
sorszám: 34535 (108452)
(előzmény: Árpád, 2009-02-21 23:37:47)

R.Norbi
válasz erre | email2009-02-22 05:40:19
Látod Árpikám?Megint te kezded a szép magyar beszédet!!Erre a leveledre,mármint ha nekem írtad volna én már jópár sorral válaszoltam volna,amiben sok fasz és picsa van!De mivel nem így van és egyébként is inkább nem!!Csak el kellene gondolkodnod azon,hogy miközben te a hátam mögött fikázol és nem helyesen adod elő a sztorikat,én mindíg akkor írtam a véleményem,amikor itt volt az illető!Amásik dolog meg az,hogy zsakfos és feri kollega elég velősen leírta a dolgokat és szerintem nem sértő módban!Ennél szebben én sem tudtam volna leírni!A harmadik,hogy tényleg nem kellene a végzettségeddel kérkedned,mert más is érthet hozzá aki nem ilyen magasan kvalifikált!!Tudod barátom, én is szerettem volna autó és vagy motor szerelő lenni és bizonyítványt szerezni róla,csakhogy a szüleim nem tudták kifizetni a gyakorlati helyet!Így olyan szakmám lett,amit bírt a kassza!És végül,de nem utolsó sorban még egy példa!:-két faszi ismerkedik egy rendezvényen.Az eggyik kérdezi a másikat,hogy mi a neve?A másik erre elkezdi sorolni,hogy:szeretem a bablevest karakószörcsökön lakom,43-as cipőt hordok...stb..stb.Fél órás mellébeszélés után azért kiböki:-de ez mind én vagyok,Kis Pista!Ha ezután sem érted és még te leszel felháborodva,akkor vedd elő a kanalat és szúrd a t...be!:)
sorszám: 34534 (108451)
(előzmény: Árpád, 2009-02-22 02:27:41)

Árpád
válasz erre | email2009-02-22 02:27:41
Szarok a véleményedre.Kevés vagy te ahhoz, hogy érdemben tovább foglalkozzak veled.
sorszám: 34533 (108450)
(előzmény: feri2360, 2009-02-22 00:55:54)

feri2360
válasz erre | email2009-02-22 00:55:54
Ja és tökmindegy mennyi gyakorlatod van, mert nekem 6 db gépem van, közülük 5 érintetlen és működő, forgalmis, tehát nem 1 db ki tudja milyen előéletű ajándékba kapott gépből vonok le következtetéseket. El lehet jönni, meg lehet tekinteni v. börzéken. Leveszem a tankot, meg lehet vizsgálni a dörzsölési helyeken. Nincs titkom. További 2 trabim van, összesen 7 ndk-s gépből ítélek. Mondd, milyen sokéves járművillamossági gyakorlatod van? Napi 8 órában persze.
sorszám: 34532 (108449)
(előzmény: Árpád, 2009-02-21 23:37:47)

feri2360
válasz erre | email2009-02-22 00:46:30
"elég beteg módon hozzá nem értőnek titulálva az odavágó szakmában felső fokú végzettségel és sok évnyi gyakorlattal rendelkező vitapartnerét" Beteg, aki mondja. Azért jóindulatúan figyelmeztetlek, hogy tavaly, amikor te még emlékeim szerint nem voltál sehol, Keri kifejtette, hogy 2 dologra allergiás: 1. ha valaki a diplomájával dicsekszik, 2. ha sok évre hivatkozik. Csak szóltam. Véleményemet fenntartom, valótlanságokat állítasz, elég gyakran.
sorszám: 34531 (108448)

Árpád
válasz erre | email2009-02-21 23:37:47
Azért legyünk pontosak. Ő azt kérdezte, van e valakinek két síma, és egy rugos alátétje a főtengelyre. Erre kapta azt a választ, hogy azok nem síma alátétek. Honnan a rákból tudhattam volna, hogy ő tudja, miről van szó, csak rosszul fogalmaz. Ezért írtam le, hogy vigyázni kel, nem síma alátétek. Erre begurult és teljesen modortalanul közölte, nem kioktatást kért, hanem alátétet. Bár akkor se abban a stílusban kellett volna válaszolni, ha normálisan kérdezte volna a dolgokat, de így, hogy teljesen félreérthetően írta le a dolgokat, lehetet volna annyi önkritikája, hogy el viseli az esetleg felesleges magyarázatot. De nem, ő mintha boltban lenne, és mi az ő pénzétől függenék, közölte, hogy a szövegünket megtarthatjuk magunknak, neki csak az alátétek kellenek.Mivel tulajdonképpen szívesség lett volna az alátétek rendelkezésére bocsájtása, nem ebből élünk, Waresz teljes joggal írta, hogyha így viszonyul hozzánk, akkor nem kap tőle alátétet. Ezután fajult el teljesen a dolog.Ez egy olyan fórum,. ahol vagy tanácsot kérnek, kapnak, vagy beszélgetnek az emberek, tehát csúnya viselkedési forma az, hogy adjátok el ami nekem kell és fogjátok be a pofátok.
Az okoskodásról és a vitáról pedig annyit, nem a vitával van a baj, még az is elviselhető, ha valaki egy kicsit keményebben, nem annyira átgondoltan fogalmaz, hanem az, amikor valaki nem figyelve a másik érveit, nypmja a szöveget, mint süket a csengőt. Sőt nem régiben olyan is volt, hogy miközben nyomta a dumát, a másikat el akata halgattatni, elég beteg módon hozzá nem értőnek titulálva az odavágó szakmában felső fokú végzettségel és sok évnyi gyakorlattal rendelkező vitapartnerét.
Miért van az, hogy van aki egész jól kijön Warwsszel, szinte mindeki Kerivel, és csak egy -két ember nem? Nem lehet, hogy azokban van a hiba, akik egyedül neki ugranak a fél bandának?!!!Miért van az, hogy mi egész jól elvagyunk itt, egy pár kezdő is elégedett az "okoskodásokkal" csak pár önjelölt messiás elégedetlenkedik? (Itt nem rád gondoltam, mert te nem szoktál annyit morogni, ezt a hozzászólásod nem is igazán értem, jobban szoktál figyelni)
sorszám: 34530 (108446)
(előzmény: zsakfos, 2009-02-21 22:31:58)

Keri
válasz erre | email2009-02-21 23:25:55
No de most már valaki állítson meg.
Elég volt ebből a témából.
Ha valaki folytatni akarja ezt a vitát akkor, menjünk át a Csevegő topikban, az elég kihalt ahhoz, hogy ne zavarjunk senkit, vagy írjon e-mailt
sorszám: 34529 (108445)
(előzmény: Keri, 2009-02-21 23:20:28)

Keri
válasz erre | email2009-02-21 23:20:28
Kezditek összemosni a dolgokat :)
Így meg nem tudok vitatkozni.

Szóval szerintetek az a megoldás, hogy visszaengedem xxx-et hogy csinálhassa a cirkuszt?

Vagy moderáljak ki mindenkit aki ír valamit a konkrét adatokon kívül?

Mi a megoldás? Én nem tudom.
Mondjak le? Nyomjam le a főkapcsolót?

Eredendően ezen az oldalon nincs moderálás mert úgy gondoltuk az itt lévőknek van annyi esze hogy ne kelljen.

Éppen ezért konkrét intézkedésre csak akkor kerül sor, amikor nagyon eldurvulnak a dolgok.

Az okoskodást pedig nem lehet kimoderálni, mert az már tényleg dedó lenne.

Vagy te csak az okoskodást definiáltad?
Ezzel nem vitatkozom, én is okoskodok sokat. Ilyen az agyam és gondolom még sok lelkes műszaki embernek ilyen. Ha van egy téma arról sok minden más is eszembe jut, van elméletem, elképzelésem, tapasztaltaim, amiről szívesen beszélgetek más műszaki emberekkel, illetve szívesen segítek vele másoknak. Néha tévesen emlékszem valamire, vagy téves következtetésekre jutok, de azt hiszem engem meg lehet győzni.

Egyébként akit ez zavar az szerintem régen bestiális gyilkosságot követett volna el a kollégámon. Az ember, csak így egyszerűen zseni. De kérdezni nem szabad tőle, mert a vége az hogy vagy elmagyarázza a teljes radar működését tranzisztor szinten, vagy a kvantum fizikáig visszavezeti és közben ki is számolja fejben.
sorszám: 34528 (108443)
(előzmény: zsakfos, 2009-02-21 22:31:58)

tsmzfan
válasz erre | email2009-02-21 22:52:02
Köszi, nagyon rendes vagy!! Sajnos nincs msn-em, de sztem nekiállok, odafigyelek és nem lesz baj...:)
sorszám: 34527 (108442)
(előzmény: Péter mz, 2009-02-21 20:43:15)

zsakfos
válasz erre | email2009-02-21 22:31:58
Ha nem bánod én megmondom mi az okoskodás,ami általában egyes emberekben felnyomja a vérnyomást.
Példa:ha én megkérdezem hogy mennyi mondjuk a megszakitóhézag egy Etz 250-en,akkor nem kell elmagyarázni az egész gyujtást,hanem meg kell irni hogy szerintem 0,3-0,4 a hézag.Ennyi.
Teccik érteni??
A másik ami véleményem szerint okoskodás az az amikor valaki kijelent olyan dolgokat aminek legfeljebb szóbeszédszintű igazolása van,de semmi gyakorlati tapasztalat vagy kisérlet nem támasztja alá.
Gondolom senki nem állitja magáról hogy mindent tud ezekről a motorokról.Még annak is lehet kérdése aki már sokat tapasztalt,sokat szerelt.Namármost ha egy ilyen ember kérdez valamit és nem segitséget hanem megmagyarázást kap,az joggal érzi sértőnek hogy belőle nem nézik ki hogy ért hozzá,csak éppen most ezt nem tudja.
Nem vagyunk egyformák,ezért van aki esetleg durván válaszol ilyenkor.Lásd Norbert-et aki szerintem elég normálisan kérdezte hogy van-e valakinek alátét a kupplung alá.
Erre kapott olyan válaszokat ami felidegesitette és elvesztette a fejét.
sorszám: 34526 (108441)
(előzmény: Keri, 2009-02-21 20:25:02)

Péter mz
válasz erre | email2009-02-21 20:44:16
ja egyébként nekem is ilyen motorom van vegyél fel msn re,segitek majd.Cimem:peter900222@msn.com
sorszám: 34525 (108434)
(előzmény: Péter mz, 2009-02-21 20:43:15)

Péter mz
válasz erre | email2009-02-21 20:43:15
helo
a legegyszerűbb lenne az hogyha valaki ottlenne nálad és mutatná mi hogy megy,mire figyelj,de ha nem oldható meg akkor az oldalon levő segitség is jó lesz.Azthiszem szerviz menüpont alatt van segitség számodra.A menüpontok ott vannak a honlap felső bal oldalában. Hol laksz?
El lehetne itt is mondani csak hosszú.
sorszám: 34524 (108433)
(előzmény: tsmzfan, 2009-02-21 16:33:51)

Péter mz
válasz erre | email2009-02-21 20:39:33
én is azt nem szeretem a legjobban mikor valaki kinyilvánit olyan dolgot ami nem igaz.Pl lehet mondjuk ez a fék is.És akármilyen tipusra,mindig van valaki aki azt mondja olyan gyengén fog meg stb,és akkor elkezdi hiresztelni ha valakinek ezügyben kérdése van h sokat ne várj el a féktől mert az gyenge,az enyém is gyenge.
Az ilyenek nagy süket dumák ,biztos hogy több embernek van akinek jok a fékjei csak az ilyenek meg nem mindig irnak,egyszer én is irtam valakinek,azt irtam h igenis jól fog kis ts en a fék erre valaki más,h ilyet nem mondjak.
Szóval legjobb ha mindenki maga megoldja a hasonlo jellegű problémákat és magában megjegyzi h neki milyen jol fog a fékje(ha már ezt hoztam témának én is.).
De vannak ilyen kérdések még végsebességre is,fogyasztásra is.
mindnekinek más lehet nem lehet ahhoz igazodni h valaki aztmondja enyém 4l-t eszik és addig állitsd a tied is amig ennyi nem lesz.Ezek mind motor és emberfügő kérdések.
sorszám: 34523 (108432)
(előzmény: R.A., 2009-02-21 19:01:44)

Keri
válasz erre | email2009-02-21 20:25:02
Azt hiszem ugyan azt mondod mint én csak más nézőpontból.

Egyébként engem is zavar az okoskodás.
Ez a Waresz nagyon szúrja a szemem, meg az Árpi, és az Intravénás is. Mind okoskodik és hülyeséget beszél. Pedig egyértelmű, hogy én mondom jól :)))

Remélem világos a példámon keresztül, hogy az hogy mi az okoskodás és mi az igazság kizárólag nézőpont kérdése.

De legyen bármi a téma, okoskodás vagy az isteni valóság, ha valakinek nem tetszik a társaság, akkor menjen el, keressen egy olyan helyet ahol jól érzi magát és ne rontsa szándékosan a levegőt.

Ez egy baráti társaság, ilyen és kész!
A kocsmában is arról beszélek a haverokkal amiről akarok. Ha valaki akar akkor bekapcsolódik ebbe a beszélgetésbe, ha nem akkor átülhet másik asztalhoz.

De ha odajön és elkezdi sértegetni a társaságot, akkor az a legkevesebb hogy elhajtják.
sorszám: 34522 (108431)

Intravénás_benzinfaló
válasz erre | email2009-02-21 19:43:30
megkaptam,komoly,ilyet még nem láttam,mondjuk lehet hogy azért mert csak ES 125ösöm volt,meg 150es etz:D ezen a kétmotoromon ugyanolyanok voltak,leszámitva a tz villáját,azért mondtam ilyen bátran hogy is kell szétszedni:) a peresnek annyi külömbsége volt hogy azon voltak krómozott poharak,ún. porvédő,de belülről retkesebb volt mint kivűlről, ahogy a szalacsi mondta a kabaréban.."ja hát az ellen nem védd"..
sorszám: 34521 (108430)
(előzmény: mz250, 2009-02-21 17:48:03)

válasz erre | email2009-02-21 19:21:05
jajj vigyázz magadra, mert téged is kitiltanak....aztán ér egy hatalmas trauma...
sorszám: 34520 (108428)

R.A.
válasz erre | email2009-02-21 19:01:44
Visszaolvastam, ameddig csak tudtam. Mindig akkor szólt, amikor már nagyon durva észosztás folyt, rendszerint a legkevésbé hozzáértőktől.

Sajnos a reakciók is ennek megfelelőek voltak - nem észérvek, források megjelölése, hanem személyeskedés ésvagy "évekótaeztcsinálombiztoséntudomjobban" stílusú megnyilatkozások.

Sokszor nem szólok már én sem, pedig lenne mit mondanom... csak egy példa: "a Jawa fékje nem jó, már akkor sem volt az, amikor kijött a gyárból" - nem a f*szt, csak érteni kell hozzá és odafigyelni, netalán rendesen beállítani. S mivel "mindenki ezt mondja", a tény - ami nem is az - közismertté válik... na, szóval, én azt láttam a hozzászólásokban, hogy az ilyenek ellen kelt ki.
sorszám: 34519 (108426)
(előzmény: Keri, 2009-02-21 18:44:19)

Keri
válasz erre | email2009-02-21 18:44:19
Azért ha te is visszaolvasod xxx írásait, akkor talán egyértelmű lenne hogy mivel érdemelte ki a kitiltást.
Kizárólag másokat leszólós, sértegető, szándékosan provokálós írásai vannak évek óta.
sorszám: 34518 (108424)
(előzmény: R.A., 2009-02-21 10:56:58)

mz250
válasz erre | email2009-02-21 17:48:03
a car-service re küldtem újra
sorszám: 34517 (108418)
(előzmény: Intravénás_benzinfaló, 2009-02-21 11:47:36)

mz250
válasz erre | email2009-02-21 17:35:47
Ajánlom a szakirodalomban tölsd le a szerelési könyveket hozzá.Szerintem egy egyszerű blokk ez én az enyémet gyorsan megtanultam szétszedni összerakni.a sebességek beállítása talán az amire jobban figyelj oda.
sorszám: 34516 (108417)
(előzmény: tsmzfan, 2009-02-21 16:33:51)

tsmzfan
válasz erre | email2009-02-21 16:33:51
Sziasztok,

a segítségeteket szeretném kérni. Van egy 150-es ts MZ-m, nemrég vettem és szeretném felújítani, főleg a blokkot nagyon jól. De még soha nem csináltam ilyet. Nem vagyok egy műszaki analfabtéta, de nem tudom, hogy kezdjek bele. Mire figyeljek és hasonlók...ha tudnátok segíteni nagyon hálás lennék. Sztem szimmering és főtengely baja lehet...
sorszám: 34515 (108414)

waresz
válasz erre | email2009-02-21 14:18:19
na de ha ilyen minőségű csapágyakat szánsz a gépbe, akkor ne sajnáld a minőségi szimeringet se:D

Nagy fordulatú tengelyre való, hő-benzin-olaj álló barna színű VITON szimeringet vegyél, lehetőleg porvédő ajkasat. és akkor sokáig jó lesz a gép, nem kel majd szirszar dolgokért megbontani.az iylen szimeringek drágák. 2.3ezer pénz a főtengelyre való darabja.

sorszám: 34514 (108413)
(előzmény: waresz, 2009-02-21 13:59:23)

waresz
válasz erre | email2009-02-21 13:59:23
ha utcán, akkor C3, ha jobban pörgeted, és esetleg hajtós gép lesz, akkor lehet C4 de Kerivel ez örök vitánk. lényeg hogy C3a tuti, mert arról még sosem hallottam ellenvéleményt, de C4ről már igen. értelemszerűen, Z, vagy RS porvédő nélkülit kell venni, fag vagy skf tökmindegy. csúcskategória mindkettő. de ha koyo-t is tud a haverod, akkor az is bőven megteszi. ha csak porvédőset kapsz, akkor figyelj oda, hogy minden porvédőt pattints ki minden csapágyból,(dobd is ki őket)és a zsírt mosd ki benzinbe. a kuplung kinyomócsapágya, ami 16005 jelzésű, abból meg P6 előjelü ajánlott, ez válogatott golyókat tartalmaz, így garantáltan finoman fut amikor húzod a kuplungot, és nem "suhog". fontos, hogy kalapácsot sehol sem lehet használni! mindent Hideg-meleg eljárással végezz, ha így csinálod tuti jó lesz a gép,
főtengelycsapágyak: 2db 6306
váltóba: 2db 6204, 2db 6203
kuplungkinyomó szerkezetbe(ami a deklibe van)1db 6302
és a kinyomócsapágy 1db 16005(P6!)

müanyag kosár meg annyiban különbözik a fémtől, hogy csöndesebb. sokan tartanak tőle, de nem kell tőle félni.
sorszám: 34513 (108412)
(előzmény: horvathszilard, 2009-02-21 06:01:10)

Péter mz
válasz erre | email2009-02-21 12:44:56
helo
skf vagy fag azok jók.Én fagot vettem nekem bevált.6203as c3 as ha jól emlékszem ekkora kellett nekem a kis ts be ,1200 körül volt fag boltban.
sorszám: 34512 (108411)
(előzmény: horvathszilard, 2009-02-21 08:02:43)

Árpád
válasz erre | email2009-02-21 12:05:22
Az ember nem arra születik, hogy legyőzzék.

Azt csak később tanulja meg.

Bölcsesség tőlem.:)))
sorszám: 34511 (108407)
(előzmény: Intravénás_benzinfaló, 2009-02-21 11:47:36)

Intravénás_benzinfaló
válasz erre | email2009-02-21 11:47:36
hát ja,eléggé kifárasztott a kis dög,de én vagyok az erősebb,megoldottam a problémát.
sorszám: 34510 (108406)
(elözmény: horvathszilard, 2009-02-20 21:26:58)

Intravénás_benzinfaló
válasz erre | email2009-02-21 11:46:18
köszönöm a linket,nem tudtam velük beszélni csak az automatával,az meg nem volt túl készséges:D láttam mi is ez,ha lehet kapni ilyen méretben,nekem jó lesz.
sorszám: 34509 (108405)
(elözmény: horvathszilard, 2009-02-20 21:26:23)

R.A.
válasz erre | email2009-02-21 10:56:58
Keri, szerintem ezt nem így kellene intézni. Olvasd vissza, mik voltak az előzmények, amik eddig vezettek...

Nem mindenki veszi poénnak, ha megveréssel fenyegetik, pláne akkor, amikor száz oldalról kiabálnak rá előtte.
sorszám: 34508 (108404)
(elözmény: horvathszilard, 2009-02-19 11:41:58)

horvathszilard
válasz erre | email2009-02-21 08:02:43
Köszi a véleményeket!Egyébként azért kérdeztem,mert rendbe akarom tenni a motoromat és unokatesóm segít nekem.Ő olyan helyen dolgozik,hogy tudna nekem szerezni SKF és FAG csapágyakat kb.30%-al olcsóbban.....legalább is azt mondta!Én sajna nem vagyok tisztában a csapágy és szimering árakkal és azzal sem melyik fajta a reális és mennyi az ára!De így már tudok számolni!Köszi!
sorszám: 34507 (108400)

Árpád
válasz erre | email2009-02-21 07:59:45
Mondom én, hogy a C vitatott kérdés.:) Én azt teszem bele, amit valami megbízható boltos, vagy szerelő ajánl. :) Igazából a Huber nem került be ebbe a körbe nálam. Vásárolok néha náluk, de fentartással, kellő elővigyázattal.Egyetlen előnyük, hogy hihetetlenül gyorsan oda tudok érni.:)Valahogy a Havanna-Nagykőrösi út viszonylat még az én extrém sebességemmel sem egy nagy táv.:)))
Amúgy ha minden igaz, a jawámba Peti C3-at adott valami egész kedvező áron két éve. Talán még 800 se volt darabja, vagy ha igen, akkor se sokkal több. Volt neki drágább is, de azt mondta, jó lesz az a jawába. Egyenlőre jónak is tűnik.:) Igaz, ebből a két évből majdnem egy teljeset MZ-én ültem.
sorszám: 34506 (108399)
(előzmény: Keri, 2009-02-21 07:43:55)

Árpád
válasz erre | email2009-02-21 07:49:57
No ez az! :) De kénytelenek voltunk válaszolni, nehogy sértődés legyen a dologból.:D Én azért továbbra is fentartom, érdemes Futár Petit megkérdezni, mit tud ajánlani. Eddig nem vert át se engem, se egyetlen ismerősöm se. Álltalában el is találja, hogy be lehet e tenni a cuccot a célhelyre, és meddig bírja ott. Nem nagyon tart gagyi cuccot, de ha mégis, akkor meg szokta mondani, belemegy, de rövidesen ki is fog jönni a helyéről a cucc. Lehet hogy felelőtlenség, de én egészen bízom benne egyenlőre.:) Igaz, az én fekészültségemmel sokkal jobbat nem is tudok tenni. :)
sorszám: 34505 (108397)
(előzmény: Keri, 2009-02-21 07:34:51)

Keri
válasz erre | email2009-02-21 07:43:55
Mindegy a C. Utcára bőven jó a C3-as.

Amúgy ha a méretek érdekelnek akkor:

http://hubermotor.hu/mz_alkatreszek/fotengely.html#top

Itt árak is vannak de pont ezeket a márkákat én nem tenném bele a motoromba :)

Csapágyboltban érdemes venni az ilyesmit.
sorszám: 34504 (108396)
(előzmény: Árpád, 2009-02-21 06:29:14)

Keri
válasz erre | email2009-02-21 07:36:55
Ja és csapágy kb 3-8ezer szintén minőség függő.
sorszám: 34503 (108395)
(előzmény: Keri, 2009-02-21 07:34:51)

Keri
válasz erre | email2009-02-21 07:34:51
Ez Waresz szakterülete, ezért nem mert senki válaszolni :))
rég vettem de kb. 700 és 10ezer között minőségtől függően. A sima zöld huber szimering az alja, és a ferrofluidos űrsikló szimering a teteje. Persze közte van még viton anyagú 3-4ezerért, teflonélű 10ezerért.
sorszám: 34502 (108394)

Árpád
válasz erre | email2009-02-21 06:29:14
Az az igazság, hogy régen cseréltem ETZ-ben csapágyat, szimeringet. Ezenkívül nem tudom, a milyen csapágyat mit fed. Ha gyártmányt, akkor valami közepes megteszi(csak ne kínai, vagy tajvani, ha lehet), mert szerintem még így is kibírja a legközelebbi főgenerálig. Ha úgy értendő a milyen, hogy mekkora, és C hanyas, akkor 606-os csapágy kell bele. A C-n vita volt, ha minden igaz, C4-ben maradtunk, de majd a többiek megerősítik, vagy cáfolják a dolgot. Az ETZ főtengely szimering szerintem speciális dolog, csak ide jó, másba nem. Vagy 5 éve vettem utoljára, és már akkor ezer felett volt.
De tudok egyszerűsített eljárást: Hivd fel a Futár motoros boltot. Peti ért a dologhoz, az árai is korrektek. Ha nem is vásárolsz tőle, de telefonon megtudhatod tőle mi is kellene neked, és az nála mennyi. Ehhez már tudsz viszonyítani.
A szám: 06209769688
sorszám: 34501 (108393)

horvathszilard
válasz erre | email2009-02-21 06:01:10
Hahó!Tettem fel egy kérdést és szeretnék vélaszt kapni!
sorszám: 34500 (108392)
(elözmény: horvathszilard, 2009-02-20 20:09:07)

Összesen: 981 oldal

Az itt olvasható hozzászólásokért nem vállalunk felelősséget.
Ha úgy gondolod, hogy egy hozzászólás méltatlan, kérjük olvasd el moderálási alapelveinket.
:: Fórumok ::
MZ (49049)
Motoros túra (17987)
Jawa (27120)
Motorszervíz (2867)
Simson (3406)
Izs (611)
police (1763)
Pannónia (6541)
Dnepr (125)
Ural (61)
Átépítés (910)