:: Szavazás ::
Milyen hatással van rád a benzináresés?
|
- Fórumok -
MZ - új hozzászólás Összesen: 982 oldal
Ha Peti74-re gondolsz, akkor én is sajnálom, hogy felszívódott, pedig jó hozzászólásai voltak és tényleg értett az MZ-khez. De rajta kívül is vannak még jó szakik, akik szintén ritkán írnak.
azért mert dolgozik,egy fórumra ha valaki nem ir minden nap és nem nézi meg mik a dolgok ugy lemarad hogy 1 órán keresztül is lehet olvasni.Namost nincs mindenkinek ennyi ideje olvasgatni meg most én igy miután végigolvastam ma is a fórumot meg mindennap ,de pl a mai oldalon irtaknak sok mondanivalója nincs csak annyi hogy egymás szidása,és ehhez én sem szólok hozzá meg vannak akik még igy gondolják.Most mitirjak?semmit,nemérdekel ,mindenki maga dönti el hogy milyen iratai meg okmányai vannak,amellett mennyi tudás ,rutin és milyen gép van és ezekhez mérten kell dönteni sok szempontból.
Akkor lehet hozzászólni a fórumhoz ha majd értelemes kérdésről megy a fórum,arra lehet is szánni pici időt.
Mostanában ritkán írok ide, nemcsak azért, mert kevés az időm.
Ez csak az egyik ok...pedig nagyon sok bajom van nekem is a mocival.
De valóban egyre jobban eldurvul a hangnem...
Vannak eltérő vélemények, ezzel nincsen baj. Engem az zavar, hogy mindenki előtt nyilvánítják ki egyesek elég "szókimondó", talán így ismeretlenül másokra nem tartozó véleményüket.
Ha így megy, akkor továbbra is inkább csak néha olvasni fogok, mert ez így nagyon nem jó...
Mindenki gondolkodjon el, képzelje magát a másik helyzetébe, és csak utána alkosson véleményt.
De ezt csak egy "szar" mz-s lány mondta.
Halljátok tényleg nevetségesek vagytok. Pont az ír ide a legkevesebbet, aki szakmailag a legtöbbet adja....csak a duma megy minden oldalról...Hála Istenne én már megtaláltam azt az embert aki szakmailag is képben van a dolgokkal és tisztességesen, minden mellébeszélés nélkül újította fel a ts-em, ami azóta is olyan mint a doxa óra...ez az ember miért csak ritkán ír ide...sztem ezen kellene elgondolkozni.
én se dicsekedtem el, hogy megfogtak a rendőrök karácsony elött az enyhén magas hangon éneklő kocsimmal. mert vétkes voltam annyiban, hogy nem volt nálam semmiféle okmány, azon felül a kocsi nem alkalmas közúti közlekedésre.. örültem, hogy csak ennyit kaptam büntetésül:
"a körülményekre való tekintettel(december23, 10000ft alatti értékű jármű, becsatolt biztonsági öv, kulturált magatartás)arra gondoltunk a kollégával, hogy maga szemetelt, és egy 10000ft-os csekkel honorálnánk ezt, de ha gondolja, akkor tehetünk feljelentést.
KÖSZÖNÖM, A CSEKK JÓ LESZ!
közbe feljelenthettek volna, aztán még mindig nyögném azt a kb 100eft-ot amit a nyakamba varrnak, és mivel nem volt nálam semmiféle okmány(még személyi se) így be is vihettek volna, aztán lehet hogy csak karácsony után engednek ki.
lehetnék megsértődve, mert az első trabimat akinek eladtam azt is elkapták. ő dicsekedett egy kitöltetlen adásvételivel, és egy régi eredetiségellenörzési papírral, amit a kocsiban talált. neki akkor még jogsija sem volt. akkora mélynyomó volt a trabiba, hogy a hátsó ülés felöl lehetett csak ki, és betenni.. a rendör a haját tépte, amikor meglátta. aztán a csúcs.. a trabi fenéklemezén van két lyuk a rendszámnak. a hülyegyerek az előző kocsijának, egy piros ford fiestanak a rendszámát felcsavarozta,(strandkorlátkék trabira) de úgy hogy a két lyukon keresztűl belülről áthajtott két facsavart a rendszámon. amiknek a hegyes végük kivillant hátúl:D. a rendörök ellenőrizték , jót röhögtek rajta,mint a nap poénján, szétoltották a gyereket, jól befenyítették,
azt hazazavarták. ehhez képest velem nem voltak rendesek.
ennyit a motoros összetartásról:(:( akiknek mondtam eddig azok mind mondták hogy nem csak az én hibám meg mind finoman adták elő szal.....mert mindenkinek volt hasonló esete csak van akinek szerencséje volt...nekem nem...
az esetből szerintem a legnagyobb tanúlság, az hogy ha egy kicsit is vétkes vagy akkor azt ne oszd meg olyan helyen, ahol ilyesmire is számíthatsz. vagy ha megosztod, akkor tűrd a kritikát.
nem mennék a napra ha nem muszáj és igen elgondolkodtam rajta meg minden, de nem fogom itt tűrni hogy sértegessen egy olyan ember aki szart se tud az egészről....különben apa is így állt hozzá addig amíg nem emlékeztettem egy esetre amikor MAJDNEM elütött egy kivilágítatlan biciklist, és hazáig káromkodott...hasonló volt a szitu, és az hogy nekem nem volt papírom meg a motornak igen keveset számít gyakorlatilag, ha kicsivel vagyok ugyanez történik....jah és egy kérdés: KI VÁLASZTOTTA VOLNA A KAMIONT??? mert gondolkodtam rajta míg kórházba voltam hogy ez lett volna a helyes, de ahhoz túl sok embernek vagyok fontos.... sokan bejöttek a kórházba nem is gondoltam volna....magamat nem sajnál(om)tam volna, mert nem várnak rám nagy dolgok azt tudom, de másokat megbántani nem lett volna érdemes....többet nem szólok ezzel kapcsolatban akik ezért megköveznek nem érdekel, én rendben vagyok magammal és csak ez számít.
Szereljünk mindenkire olyan vészleállító gyujtáskapcsolót mint a jawán van. :) Ha nem tud valaki leállni, csak egy katt.... :D
Amúgy egy ilyen kérdésben nem érdemes marakodni. Lekiismeretét még senki nem vizsgálta meg erőszakra, csak higadt tárgyszerű észrevételre, de még inkább baráti szóra. Azt hiszem, nem az a cél itt, hogy valakire ráhuzzúk a vizeslepedőt, hanem az, hogy elgondolkoztassuk. Viszont az is igaz, hogy aki durva felelőtlenséget követ el, gyakoroljon önkritikát, még akkor is, ha ha valaki ezt nem megfelelő hangnemben teszi szóvá. Vagyis mint már szó volt róla, mindenki söprögessen egy picit a saját háza táján, azután gondolja át, hogy is a legcélszerűbb megfogalmaznia észrevételét, hogy annak hatása is legyen. Akinek meg vaj van a fején, ne menjen napra.:)
am komolyan mondtam találkozzunk már aztán vitassuk meg a dolgokat....én mostanság ráérek mert míg rajtam van ez a szar gipsz addig úgyse tudok mit csinálni..szal ne itt írogass hülyeségeket nekem mert az ilyen faszok nélkül is van elég bajom....
Szimpatikus srác vagy, de téged is kitiltalak pár napra, ha magadtól nem tudsz leállni.
megdumáltuk a mocizást!!:):)
mi csíp neked?? gyere beszéljük meg mondom ne itt legyen a nagy a pofád!!!hidd el gipszes kézzel is pofán baszlak azon ne múljon!!!
Te meg ne vigyorogj xxx2006xxx mert megint kitiltalak!
Szerintem neked sem kéne itt keverned a szart.
Jól tudod hogy nem tűröm az ilyen hangnemet.
Aki rendszeresen közlekedik motorral annak egy szezon minimum 10ezerKM. Az hogy neked 10 év alatt jött össze az nem jelenti azt hogy más is csak a vasárnapi fagyizáshoz veszi elő a motort.
nyugi, ember! ne idegesítsed magad más hülyeségén.
Bocsi, Intravénás_benzinfaló hozzászólására akartam hivatkozni, válaszolni.
sorszám: 35398 (110225)
( elözmény: Intravénás_benzinfaló, 2009-03-24 19:42:38)
Megoldódott a fék probléma. Mint ahogy javasolta Intrav._benzinfaló kolega, szétszedtem a féknyerget. A tárcsa belső oldalánál lévő henger be volt állva, nem mozdolt semerre sem. Kipumpáltam az egyik hengert (mert csak az jött) és szétszedtem a nyerget. Majd sokat gondolkoztam, hogy hogyan is kellene a másik digattyút kinyomni. Végülis a levegős megfúvatásra jutottam és be is vált. Szétszedés után kitakarítottam a dugattyúk helyét és összeraktam. De ugyan úgy nem akart működni az egyik dugattyú. Ezt eljátszottam kb 3 szor. Aztán megcseréltem a két dugattyút. Így sem működött a dolog. Tehát nem a dugattyú a rossz. De azt vettem észre, hogy az egyik egy leheletnyivel nagyobb mint a másik. Méréskor (tolómérő)érezni lehetett, hogy a pofák közé berakva az egyik dugattyú nehezebben ment be a másik helyére, azaz kitágította a tolómérő pofáit egy kicsit. Végül kivettem a gumi karmantyúkat, megtisztitottam mögöttük a házat, és beszilkonozva vissza raktam őket. Ezután a dugattyúk úgy visszamentek kézzel a helyükre mint a kisangyal. Mostmát mindkettő kiválóan működik, szépen mozognak ki, és be egyaránt. Ja és mostmár nem 1-et fordúl a kerék egy pörgetés után, hanem kb 3-at.
sorszám: 35397 (110224)
( elözmény: Intravénás_benzinfaló, 2009-03-24 19:42:38)
Azért ilyeneket nem kéne írnod, mert ez már tényleg sértő.
A felelőtlenséget én is osztom, de tényleg nézzen önmagába mindenki (te is Jaky16) mielőtt bármit is kijelent vagy leír, különben segget csinál a szájából.
Ja és ha jó lesz a motorom szívesen megismerkednék veled személyesen is, egy közös motorozás alkalmával, hogy ne csak a fórumon leírtak alapján alakuljon ki bennem egy kép rólad.
Pihenj, ifjú padavan... és számolj egy kicsit. Az életkorod már elárultad, egyszerűen életszerűtlen még egyszer tízezer km is, nemhogy pártízezer.
Az észt nem én osztom, hanem te - és bizony csípi a szemem, hogy megpróbálod relativizálni azt, amit elkövettél. Egy felelőtlen faszkalap vagy, inkább a roller való neked, abból is csak az egyszerűbb.
egy tipp,kormánycsapágyat is nézted? nem olyan nagy mértékben de az is tud ilyesmit,főleg menet közben instabil,ez inkább a fékezés elindulás pillanatában jön elő,kicsit elkezd csuklani a motor eleje.
ha mégis az oldal szórakozik akkor sztorno az előző hsz. bocs
sorszám: 35392 (110214)
( előzmény: Intravénás_benzinfaló, 2009-03-29 23:51:22)
remélem csak az oldal tréfál meg de ha nekem szántad ezt akkor el vagy tévedve,sokat mentem én is jogsi nélkül,de azt a kertek alatt,nincs nekem arra fölös százezreim hogy birságokat fizessek.
ajj,az viszont ciki,mert akkor vissza kell vinni a mofába.próbáld meg óvatosan bő vízzel kimosni aztán kifújni levegővel,blokkal ha szerencséd van visszaveszik gond nélkül.Ha azért vetted ezt az újat mert a tied már bajos,bár sok tapasztalatom nincs főfékhenger felújításban,de ha kell tudok segíteni.
de gyorsan elszállt ez a röpke óra,most vettem észre hogy át kellett állítani:)
melyik biztit nyomja ki?a motor külső szélén az 5A-ost?azon van a generátor gerjesztés és az index,azért kérdem mert mondtad hogy fel lett cserélve,de ha nem az akkor érdemes átnézni a kontaktusokat,hátha valamelyik rendetlenkedik.
Van egy érdekes problémám a motoron.Egy ES250/2-es motorom van.menet közben néha olyan érzésem van mintha jobbra balra libegne a motor.álló helyzetben ha ülök a nyeregben fogom a kormányt a haverom meg kicsit megmozgatja a motor csomagtartóját, a kormány ide oda leng.nagy erő kell hogy lefogjam.eddig is volt ilyen valami érzésem de valahogy nem zavart.megnéztem a kerékcsapágyakat, hátsó villa mozgását,az első villát(golyókat,tengelyeket) és mindent rendben találtam.már a vázat is átvizsgáltam nem e repedt meg valahol.Mit gondoltok mi lehet?esetleg van még valaki akinek ilyen gépje van és hasonló gondokkal küzd?
Én már csak egyet nem értek: Mi köze van a felelőtlenségnek a tapasztalathoz? Ha tasztalatlanságból csinál valaki valamit, akkor tapasztalatlan és nem felelőtlen. Itt arról volt szó, hogy barátunk olyasmit művelt, amiről legalábbis sejthette, hogy nem kóser. Nem tisztem ítélkezni, nem is teszem, csak ráirányítom a figyelmet a fő problémára. Miért csinál valaki olyant, amiről tudja hogy rossz.Illetve felmérte e hogy miért rossz? Nem mintha én nem tettem volna hasonlókat. Persze az én indokaim is csak részben voltak védhetőek. Ezért nem is mondok ítéletet.Cak javaslom, mindenki gondolkodjon el azon, hogy szokta e kikapcsolni a lelkiismeretét.Illetve elég érett e gondolkozása már.
NE IS!!! ö nagyon jól ismer tudja hogy a szocifórumon Jaky16 a nevem:) bízhatsz benne!!am télleg ott volt velem amikor egész télen át motoroztam, a rigával is és a jawaval is sok motorostalin voltam. megbízhatóan szánalmas vagy hallod!! honnan ismer engem mindenki ennyire. nem tudom ti mit hogy merre csináltatok csináltok de elég érdekes hozzá állás van itt. kezd azokkal az emberekkel ki lenni a faszom akik nem is ismernek még így fórumról sem és itt osztják nekem az észt....am te már a múltkor is felbasztál a kötekedős dumáddal és hidd el rossz emberrel kezdel de ha gondolod megbeszélhetjük!! gipszes kézzel is várlak kisvárda háromszéki ut 12 vagy hétköznap miskolcon a petőfi koliba megtalálsz..........és a faszom se bánja mit hiszel vagy mit hisz bárki is!!!
...el ne hidd már a pár 10-ezer kilométert...
mármint közúton jogsi nélkül, de lehet hogy amúgy is:)
ismét olyan ember szól és nagyon fontos dolgokat mond el amit EGY én is tudok, KETTŐ honnan ismersz olyan jól hogy tudtad, hogy 2005ben szereztem a moped jogsimat volt egy riga deltám, és egy jawa mustangom.aztán nagy nehezen vettem/ünk egy ts 125öst amit apával újjítottunk fel majd ezzel egy időben, 2007 agusztusában lettem a jogsit A1-re, ezzel a motorral ez volt kb. a 15km-t amit megtettem. szal kedves tanár úr én még mindig kevesebbet vezettem közúton mint tanár úr:) ennyi
köszönöm a tippeket, de ezeket már végig próbáltuk. A fékcsövet lecseréltem, nem változott a helyzet. A munkahengerben karmantyúkat cseréltem, nem szivárog, egy másik(gyári)főmunkahengerrel beton keményen fog.
Ma végeztem egy kis méricsgélést és számolást. Kiderült a gyári főmunkahenger kb 7,5 ccm olajat pumpál amíg kemény nem lesz a fék (ez kb a 2/3-nál van) az új teljes behúzásnál is csak 6,5 ccm olajat tud pumpálni!!! Ez lesz a baj forrása, valószínüleg ez a munkahenger egy robogóé és nem ETZ-é:(
sorszám: 35382 (110201)
( előzmény: Intravénás_benzinfaló, 2009-03-29 14:44:01)
Üdv András!
Köszi a tippet, rájöttem hogy a fordulatszámmérőben volt a generátor jelzője és az üresjárásjelző vezetéke felcserélve :D Az előzö tulaj szétmókolta. Most megcsináltam, most meg az a baj hogy ha menet közben ráadom a világítást akkor kicsapja a biztosítékot. Néhányszor eljátszotta. Aztán meguntam.Majd holnap kezdek vele vmit. Amugy egy 150 es ETZ-m van. üdv
Én a helyedben nem dicsekednék a pár 10ezer jogsi nélküli km-el. Én már egy pár hónapja szóltam neked, hogy vigyázz a nagy lazasággal, mert még rápacsálhatsz, de mindenki azt hiszi, hogy ővele úgysem történik majd meg. Én sem vagyok hibátlan, vagy angyal, de én csak 90-100km-t mentem a mz-vel és rögtön kezdtem is csinálni a jogsit, mert nem hiányzott a feszkó.
Egyébként nem hibáztatlak, mert a te generációd nagy része már ilyen lazán vesz mindent, mondom én 23évesen, de látom mert tanár leszek, úgyhogy van közvetlen tapasztalatom a 12-18évesekkel.
sorszám: 35380 (110194)
( elözmény: Intravénás_benzinfaló, 2009-03-28 13:56:03)
Mz ETZ 125 Eredeti blokk forgalomból kivont papírral 20.000ft minden megvan hozzá váltó gondjai vannak.
persze hogy nem!!:) ha már szét kell szedni akkor valószínűleg a kapcsolókörmök vannak lekopva. hogy dobja ki vagyis milyen időközönként?? vagy csak úgy spontán gondol egyet mint nálam?volt hogy mentem 20km és utána egyszer csak kipörgött volt hogy azt hittem elszakadt a lánc vagy ilyenek, fura volt. szerintem nálam a lánckerék tengely perselye lehetett megkopva, mert ha laza volt a lánc akkor ritkábban fordult elő.
sorszám: 35378 (110180)
( előzmény: 150esRolleres, 2009-03-29 16:13:15)
Köszi, akkor nem kell szétszednem?! Megpróbálom tekergetni, bár már kupplung cserénél sokat bénáztam míg be tudtam állítani normálisan. azóta mentem vele 3000 km-t, és most kezdi el a kidobálást.
sorszám: 35377 (110177)
( elözmény: Intravénás_benzinfaló, 2009-03-29 11:56:11)
azt nem tudom pontosan hogy hullagyali melyiket kérdezte,de a 250es is így van megolda nem?a 125\150est már csukott szemmel összerakom fejbe is akár,nagy tz-t még nem csináltam,majd eljő annak is az ideje.
Így van!:)
sorszám: 35375 (110167)
( előzmény: Intravénás_benzinfaló, 2009-03-29 14:48:44)
a jobb oldali dekniben,a lánckeréknél kicsit a hátsó kerék felé,én inkább kidörzsölődésre tippelnék valahol,mert ez test alapú kapcsolás,ha sehol nem ad üresjelzést,akkor lehetséges kapcsolóhiba,de azért nézd meg a kapcsolót is,a kábeleket is.a blokkból az ülés alatti kábelösszekötőbe megy ha jól emlékszem onnan a fényszóróházon belüli összekötöbe,végül a fordulatszámmérő órába.kék színű.
üdv:András
igazad van,kicsit moderálnom kellett volna magam.Mofakertől ilyen fődarabokat még nem vettem,mivel fékről van szó biztos hogy nem lehet annyira szar,mert az már az életveszély kategóriát súrolná ha ennyire nem tud blokkolni,ez nagyobb sebességnél gyakorlatilag 0 fékhatás.Lehet hogy le tudtad légteleníteni,de egyet még próbálj meg.Ha van otthon satud, akkor tedd be a féknyerget, szedd le a csövet főfékhengerről,és nyomd vissza a dugattyúkat annyira hogy valami kemény vas pl kiskalapács beférjen,persze betét nélkül.szereld vissza a főfékhengert,töltsd fel olajjal,a kupakot tedd rá mert szemen köp,nyisd meg a légtelenítőt,és tegyél rá egy átlátszó csövet pl régi autóból ablakmosó spricni csöve rá szokott menni,ha ez megvan pumpáld folyamatosan,mindaddig,amíg a legkisebb bubi is kijött,közbe olajszintet nézd,néha nyisd meg a sipkát,kapjon levegőt,nem lesz vákuum a tartályba.Ha már tényleg semmi bubi nincs,próbáld meg hogy behúzod a fékkart,és vedd ki a kalapácsot,ha nem bírod sehogy kivenni,akkor mehet be a helyére szereld össze,és tolás közbe,húzd be a féket,ha teljesen behintázik,és egy centit se csúszik meg,akkor óvatosan próbáld ki menet közben,ha még mindig puha,ún. "gumis" a fék,akkor lehet hogy előregedett a gumifékcsöved,esetleg még valahol megbújt még egy kis levegő.
sok sikert,a művelethez.féknyerged hogy van? nem olajos a dugattyú körül? ritka de ha kopás van ott beszivároghat picit levegő . szökhet a nyomás,és máris nem olyan jó a fék.ja még egy tipp,fékkarral együtt vetted?már mint hozzávaló,lehet még ilyen is,legalábbis el tudom képzelni,hogy ha a főfékhenger dugattyúja nem megy be teljesen.
Mofakerben volt.
Nem pont belevaló a foglalat de nem kell faragni a berakáshoz.
sorszám: 35372 (110163)
( elözmény: Intravénás_benzinfaló, 2009-03-29 11:58:15)
Budaőrsön
sorszám: 35371 (110162)
( elözmény: Intravénás_benzinfaló, 2009-03-29 01:07:57)
Ez a főfékhenger nem eredeti típus, igaz ETZ-hez árulják. Próbáltuk sok féle képen légteleníteni, beállítani (állítható a dugattyú "lökethossza"), de csak félkeménységik sikerült összehozni. Fogott valamennyire, de nem blokkolt, a dugattyú meg teljesen benyomódott. Valakinek sikerült már ezt a típust beépítenie?
Üdv
etz nél az üresjárás jelző hova van bekötve vagyis hol van annak a kapcsolója, mert nálam állandóan világít és néha kiégeti a szemem.
a fém fékcső biztos jó, de ültem már betonkemény fékkarú etz-n, aminek gumicsöve volt. olyan volt a fék mintha falnak mennék(meg a kar érzete is). szerintem nem azon múlik.én légtelenítéshez leszerelném a teljes fékrendszert, és mindent a lehető legjobb pozícióban fixálva kivitelezném a műveletet. ugyanis szerintem a motorra szerelt rendszerbe marad levegő, pusztán annak helyzetéből kifolyólag is.
én az anyát otthagynám, a későbbi elálítódás elkerülése végett, de valóban ki kell játszani a megfelelő állást. általában úgy jó, hogy a lánckeréknél az állítócsavar szára épp szintbe legyen, vagy egy mm-el beljebb, mint a blokköntvény pereme.
sorszám: 35367 (110152)
( elözmény: Intravénás_benzinfaló, 2009-03-29 09:53:15)
Különben azért kérdeztem,mert én vettem egyet a Mo-Fa-Ker-nél és az nem lett jó. Nem azért, mert szar minőségű (elég jó) hanem, mert olyan mintha nem tolna elég olajat, mielőtt bekeményedne teljesen be van húzva. Lehet egy fém fékcső segítene.
Ha ez megnyugtat, nem haragszom csak szarul esik az embernek, ha kérdez valami és lekiabálják a fejét.
sorszám: 35366 (110151)
( elözmény: Intravénás_benzinfaló, 2009-03-29 06:20:12)
Összesen: 982 oldal
Az itt olvasható hozzászólásokért nem vállalunk felelősséget.
Ha úgy gondolod, hogy egy hozzászólás méltatlan, kérjük olvasd el moderálási alapelveinket.
|
|
|
|