:: Szavazás ::
Milyen hatással van rád a benzináresés?
|
- Fórumok -
MZ - új hozzászólás Összesen: 982 oldal
Hát köszi tényleg nagyon rendes töled hogy segitesz! de holnap még mindenek ellöt meg nézem egyik haveromnál hogy van e főtengelye mert szerintem akad neki! Csk adja is oda:)!
sorszám: 36115 (111589)
( előzmény: Intravénás_benzinfaló, 2009-04-28 23:21:59)
az egyik bonyolultabb variáció hogy kicseréled a főtengelyt jobbra,de ezt szerintem hülyeség ezért szétrobbantani,ha nem tudsz rendelni ilyen felújitó perselyt,akkor tudok segiteni,postán el tudom küldeni,csak 0,05mm-re pontosan kellene a mérete a főtengelynek,ehhez majd kell szerezned új jó minőségű szimeringet,és kész is lesz kb egy óra alatt.ennek a perselynek annyi az átka hogy kb. 0,2mm-er nőni fog az átmérőd,emiatt minimálisan de hamarabb fog kopni a szimeringed,ez annyit takar csak hogy vázoljam, tételezzük fel 2 hetet bír egy normál méretű,ez meg mondjuk 13napot.ehhez a cucchoz adnak külön felütő szerszámot is.a harmadik variáció pedig ami a leg munka és pénzigényesebb,kiveszed a főtengelyt,elviszed gépműhelybe,anyagpótlásra,ott felehegesztik,majd szikra köszörülik,ez nem olyan olcsó mutatvány,de gyári méretű minden,és ugyanúgy bírja mint a perselyezett társai v. a gyáriak
Köszönöm a segitséged! Mostmár meg erösiteted a gyanum:)!
sorszám: 36113 (111586)
( előzmény: Intravénás_benzinfaló, 2009-04-28 21:30:47)
ha kiveszed a szimeringet nézd meg nincs-e "vájú" a főtengely futófelületén,én is görbe főtengelyre gondoltam a kis etz-n ki lett centírozva,de mutatták ha nem szüntetem meg ezt a vájút,ugyanúgy zabálni fogja a szimeringet,az skf-be tudtam szerezni egy perselyt,kifejezetten ilyen felületek flújitására való,megadod a pontos méretet a boltba és ha nincs neki akkor rendelésre tudnak hozni,és nem is olyan vészes ár,a két oldal nekem 5000be fájt,centír +2000
tudnék mesélni róla de ez inkább kisérletezés,nekem egy 6 cellás kávés dobozom volt ami egy liter vizzel és szódabikarbónával ment,egy baja van hogy kicsit elszegényiti a keveréket,mármint olaj-benzin arányban,de nem vészes,ezt én se tudtam idáig csak mondták,hogy picit "száritja" mint a benzin-gázos kocsiknál is ha a gázt használod sokáig akkor elviekben nem kapja meg azt az adalékot ami a benzinbe van,ezért tartós használat esetén az ilyen gázos kocsiknál hamarabb kopnak a motoralkatrészek.mivel itt a mznél egy csövön keresztül ment nálam a szivócsőgumiba,amikor húzom a gázt akkor bemegy a levegő és ez a kis plusz gáz,tehát ez az elszegényedés nagyon minimális,nekem bevált kicsit könnyebben tudtam elindulni vele,viszont álló motornál nem szabad működtetni mert a gáz leszivárog az aljára és kiba nagy tud szólni,arról nem is beszélve mit tud tönkretenni.Én afféle nitróként kötöttem be,hogy külön lehessen kapcsolni,ne menjen folyamatosan,fogyasztási értéket nem tudok mondani,mert nem jegyeztem,de baráti volt,nekem a 150es mindig kijött közel 4ből néha kevesebb néha több,de átlagba 4L
a kuplungom nem jó . nem emel ki , nincs kuplungom :S
Sziasztok4 segitségeteket szeretném kérni hogy vajon mitöl lehet az hogy az S51-esemen amint bele teszem a szimeringet az elsö inditás után nem sokkal megint szimeringes lessz:(! a főtengely re gondolok hogy esetleg nem e egyeletlen vagy meg görbült!Mert a csapágyak meg jók! elöre is köszönöm a segitségeteket!
Köszi a segítséget=)
Egyik ismerősöm mesélte, hogy egy polski fiatba valaki elektrolízissel keletkezett gázokat bevezette a karbiba és a fogyasztás 1L csökkent. Valaki erről tudna bővebb infot adni? Az ember valahol pestszentlőrinc v pesterzsébet a havanna lakótelek környékén található. Futárként is dolgozott egy robogóval.
Hát elég nagy a dzsumbuj a lámpafejemben. Kinyomtatom a kapcsolási rajzot és majd az alapján mindent a helyére rendezek. Ja esetleg az produkálhat ilyet, hogy a biluxkapcsolóm elég viseltes, és a kapcsoló alatt el is van törve.
Keri!! lenne hozzád egy kérdésem vagyis több is, a pályamotorozással kapcsolatban, mert Te jártas vagy a témában.ugye van itt helybe szinte nekem a rabócsiring, na oda szeretnénk menni, a simsonunkal. első kérdés: mehetünk szerinted egy motorral felváltva ketten? másik: hogy nincs ilyen speckó motoros cuccunk, van egy térd és egy könyök védőm amit még anno gördeszkához vettem, meg egy acélbetétes bakancs és egy bőrkabát, szerinted felegendnek vele? előre is köszi.
Nekem nem volt ilyen, igaz nem is kísérleteztem ilyesmikkel. Biztos nem kötöttél el semmit?
a megszakitó addig zárva van mig a dugó holtpont elé nem ér kb 3mm rel.Miután felső holtponton jár ott már nyitva van és ott erősen világit a lámpa.Te forditva gondolod-úgy nem jó.
R.Norbi, persze, tudom használni a könyvet. szinte teljesen jó az én moccomhoz. mult hét csütörtökön vizsgáztattam a gépet, azóta nemigen szállok le róla:) persze ez azért erős túlzás, de élvezkedek vele. már úszni is tudok a géppel, mert szakadó esőben kellett mennem a vizsgára:) asszonykámat is szoktatom hozzá, ő a balanszsúly, néha meg lebegő lobogó:)
Ha az illesztést a fúrásra érted,akkor az nem laza! :)Pont fatya!Amíg a gyári volt benne(dugó),addig nem kalimpált,pedig a henger fala igen szépen nézett ki!Mintha egy macska csúszott volna le benne! :)Összerohadásig állt,azután egy idióta megindította,valami folyékony maró anyaggal és utána gyűrűtörésig hajtotta!Gyűrűcsere után ,ÉN marha meg megevettem! :)Ezért kelett fúratni!
Szia!
Bocs de nem voltam két napig, este megcsinálom a tárhelyet, és feltöltöm a kért oldalt.Még egy pici türelem ..
Üdv: Nagymedve
Ja és még annyi hogy gyenge akksinál nekem is meg van az a jelenség hogy a fordulatszámmérőn(ledes)egy led folyamatosan világít
Nem nekem pont fordítva van amikor nyit a megszakító akkor világit a leghalványabban amikor pedig zár(felső holtponthoz ér) akkor a legerősebb.
meg a "jó minőségű" laza illesztés...
valamit elkötöttél, esetleg a testelő csavar környékén néz szét nem szakadt e le valami.
Járatásra a biztonság kedviért szoktam én is 1/30as keveréket adni a gépnek DE amikor járatom, akkor nem próbálgatom a végsebességét a gépnek :)) ha a járatás olyan fázisban van amikor ezt már megteheted addigra már 1/50-es keverék is mehet.
Én az első két tankot szoktam sűrűbbre keverni.
Én is csak azt tudom mondani hogy dús a keverék alapjárat környékén, de az olaj arányán ne változtass, mert az így jó.
A dús keverék azt jelenti hogy túl sok benzint adagol a karburátor a beszívott levegőhöz. Ezt ráadásul csak alapjárat környékén teszi.
Kezdetnek ellenőrizd hogy elzár-e a szivató rendesen a karburátorban, illetve a melléklevegő csavaron tekerj kifelé egy fél fordulatot.
Lehet még más gond is, ebben az esetben javaslom átolvasni a szerviz rovatban található cikkemet a karbi beállításról.
Hát annak én is örülök,hogy nincs nagy gond!Csak a "jóminőségű" utángyártott dugó kalimpál benne!A préstér is oké!Mizu a könyvel?Tudod használni?? :))
a helyzetjelzőt elirtam ,meg a kapcsolom szót is.
sok a benzin vagy az olaj,ez lehet bal oldali szimering v. 2T olaj is,kérdés milyen arányban kevered,illetve lehet hogy lapjáraton sokat kap ami tőgázon jó neki de álló helyzetbe már nem tudja könnyedén begyújtani
helo
ismerős a jelenség.Nekem is van kis ts nél.főleg ha hejzetjelzőt kapcxsolok és ugy rugdalom.De ez azért van nálam mert már gyengébb az akksim Ah-ilag mivel kimostam 3 szor,de jó lett.De biztos vesztett a kapacitásából mert mosás óta a nyugalmi feszültsége 6.21 vagy picit kevesebb.Régen 6.34 V volt.
Na egy a lényeg h egy gyengébb akku vagy rossz csatlakozások miatt amikor a megszakitó zárva van akkor a trarfóban áram folyik igy az akkut terheli és levesz a feszültségéből.Kicsit tovább forditva a főtengelyt mikor nyit a megszakitó akkor az áram már nem folyik a trafón így nem terheljük az akkut igy erősebbek lesznek a visszajelzők.
Volt már valakinek olyan, hogy mikor a motor nem jár akkor kapcsolgatva jól működik az első világítás, de ha beindítom akkor világítás kapcsolása nélkül is világít a tompított? Kis ts-ről van szó, etz h4 foncsor, hs1 35\35w izzó. Mióta kicseréltem ilyenre azóta csinálja.
Amúgy a halogén nagyon királyul világít!
szia! jól mondják, dús a keveréked, de nem a benzin-olaj, hanem a benzin-levegő keverék arányra gondolták. az alapjárati keveréked kicsit dúsabb az optimálisnál, vagy nem zár rendesen a tűszeleped a karburátorban. először a levegőcsavaron tekerj fél fordulatot kifelé és így járj a mocival. ha marad a probléma, akkor cseréld a tűszelepet és a szivató dugattyú gumitömítését. az ilyen lassan szivárgó töbletbenzin normálüzemben nem vehető észre, viszont alapjáraton befolytja az üzemmeleg motort.
szia R.Norbi! örülök, hogy nincs nagy gondod a gépsárkánnyal. a lazán illesztett dugattyúszoknya rendesen tud fordulaton csörögni de nem okoz semmi problémát a hallássérülésen kívül:) még annyit szeretnék mondani, hogy ha kevés a dugattyú-hengerfej rés, magasabb fordulaton az is csúnyán tud szólni. min 1,2mm-re állítsd be hengerfejtömítéssel. max 1,6mm legyen. minél nagyobb a rés, annál puhában jár a motor. igaz, valamennyit csökken a végsürítés, és ezáltal a teljesítmény is, de elhanyagolható ahhoz képest, hogy a motor optimális beállítással robbantgatja a naftát. sok örömöd legyen a gépben.
12V-os MZ-sek!
lehet hogy van aki már tudja, de azért elmondom: a magyar elektronikus fesszabályzó elég jó, de nem is egy csúcscucc. főleg az ára~4000ft....
Szerény javaslatom:
aki ilyennek beszerzésén gondolkodik, az inkább menjen el egy autóbontóba, és wartburg, vagy trabi "DLR" vagy "DLR2" (2 gyufás skatulya méretű alu házas alulról műanyag) fesszabályzót vegyen. bekötésében szívesen segítek, a működésre én vállalok garanciát. kb 500-1000ft körüli összegért lehet hozzájutni. nagyon átgondolt, egyszerű belső felépítés, nagyon strapabíró, rendkívűl stabilan szabályoz, alacsonyabb fordulaton felépül a töltés, és lényegesen kevésbé terheli a motort a generátor. ha nincs szükség töltésre, néha még ki is gyullad a töltésvisszajelző, annyira leszabályozza a gerjesztést. a gyári elektromechanikus fesszab kiváltására különösen javaslom!
Akkor karbi beállitás,nekiesek szombaton.Péntek Kunmadaras,és higitok a keveréken.Én ugy tudtam hogy járatásra illik vastagabb keverékett adni neki.
Az olaj a Mol-os de nem az arol.(1300ft volt)
fúvóka gyári,kipuf fúrás előtt volt kiégetve,fúrás elött 50es keverékkel jártam.
kösz.
Hali!!!
Nekem egy 250-es ETZ-m van, és az a gond vele, hogy amikor városban lámpánál motorozok és pirosnál állni kell akkor elkezd fulladozni és egy idő után leáll, de azonnal újraindul, néztem a gyertyát ilyenkor mindig fekete színű. Amúgy máskor semmi gond nincs mindig "pöcre" indul és a gyertya szépen ki van égve. Mondták már, hogy dús a keverékem (10-11 literhez 2 dl olaj), de szerintem ez jó. Mi lehet a gond?
pontosan anyit ér, hogy elviszed egy gépműhelybe, és 5 perc múlva hót vörös fejjel hozzádvágja a szaki, hogy:
"ez egy HULLADÉK, NEM LEHET KICENTÍROZNI SE!!"
:D:D:D
szóval nem csak anyagában F.O.S.:)
hello van egy 250 etz és nem veszi a sebességeket levettem az oldalát és valahogy kiakadhatott a kuplung valali mondjon már ötletet hogy mi lehetne a baj . köszi csaó
Szerintem is inkább vegyél egy felújítókészletet és javítasd meg valami frankó gépműhelyben, a gyárit!Olcsóbb és jobb is lessz!
jobban jársz egy felújított gyárival
Sziasztok!
Véleményetek szerint a mofakernél kapható ETZ főtengely mennyit ér, érdemes-e megvenni?
Levettem,de nincs semmi nagy gond!Csak a dugattyú mocorog(saize)!Waresznak lett igaza!Köszönöm mindenkinek a segítséget!..ismét!Ha lessz rá gempa,akkor megpróbálom a lengyel dugót és ha azzal sem lessz jobb,akkor veszek egy füldugót és kész!Mármint a fülembe :))
Köszönöm a válaszokat!
A töltést kimérjül faterral :)
A doboz rögzítését meg akkor vhogy egyedileg megoldom,mert nekem nincs olyan t az akksinál :S
Sziasztok!!
Debrecenben nem tudtok olyan boltokat, ahol jó ETZ alkatrészeket lehet venni?
Sziasztok!!!
Valaki tudna nekem segíteni?
Etz250-nél a hátsóféklámpa testérintkező kapcsolórol lenne szó ami lent van a keréknél!!!
A fékkulcon lévő lemezke hozzá ér rendesen a testérintkezőhöz és mégsem kapcsolja a féklámpát!!!
A kábel nincs megszakadva mert ha má hol a motoron keresek neki testet akkor kigyullad!!!
Akkor is ha a kerékben lévő alkatrészt(amin a dodfék van és a fékkulcs megy át)hozzá érintem a a motoron a fémhez tehát letestelem!!!
Várom ötleteiteket!!!
Ja az elsőéknél kapcsol rendesen a lámpa!!!
szerintem töltsél az aksin..nekem amikor a régi biztosíték volt benne ami nem tűs, akkor csinálta ezt a kisTS a nagy átmeneti ellenállás miatt...
A kondenzátor a mechanikus megszakító része, elektronikus gyújtáshoz nem kell.
A töltéshez nincs köze, a mechanikus fesszab lehet oka a rossz töltésnek, de sok más hiba is előfordulhat.
A töltés probléma vagy szakembert kíván vagy egyenként kicserélgeted az ide tartozó alkatrészeket amíg meg nem javul.
Fesszab, diódahíd, szénkefe, vezetékek, akku, forgórész, állórész. Kb. ebben a sorrendben.
Vagy ha értesz hozzá akkor ki is mérheted ezek nagyrészét.
Elsőnek a karburátor beállítással próbálnám nagyobb végsebességre ösztökélni.
MEgfelelő főfúvóka? Ha igen akkor feljebb húznám a tűt eggyel.
Másik gyanúm, ha 33-as keverékkel jártál eddig is akkor el van tömődve a kipufogó, mert ez sok neki.
40-esnél sűrübb nem egészséges a tűgörgős hajtókarral szerelt gépeknél, de inkább 50-est javasolnék, valami normális olajjal, ami nem kormol.
Ugye az olaj az rontja az égést így a motor teljesítményét is, tehát nem csak a kipufogón keresztűl tudja visszafogni a motort. Ezért ha a teljesítmény a lényeg akkor a lehető leg kevesebb olajat kell adagolni amitől még nem károsodik a gép.
Saját tapasztalatom alapján jó minőségü résszintetikus olajnál nekem 1/80-as keveréknél kezdte érezni a kenés hiányát a motor, (enyhe szorulási hajlammal jelezte) de hallottam olyanról aki észter alapu teljes szintetikus olajjal 1/100-asra keverte MZ esetén.
Utcára én 1/50-1/60 körül használom a kis TS-t. Nem méregetem pontosan csak a flaska oldalán a decis jelölésnél 2 decit adok tankolásonként, ami 10-12literes tankolásnál még benne van a tűrésben.
Ezzel a motorom teljesen jól elvan már évek óta és ami a legfőbb ha bemelegszik akkor már nem füstöl egyáltalán. Igaz én füstmentes Castrol Scooter olajat használok, vagy annál picit jobb ELF-et
Üdv mindenkinek
Szerintetek mi lehet akkor a probléma etz 250-nél amikor a motor indításakor a töltés jelző lámpa a rugdosás közben villog(de nem alszik el teljesen)úgy hogy amikor a felső holtponthoz ér akkor világít a legerősebben amikor pedig az alsó holtponthoz ér akkor a leggyengébb.
Az érdekelne hogy mi lehet ilyenkor a baj valami a gyújtással lenne ? Pöc-rőff indul első rúgásra meg normálisan is megy csak ezt nem tudom hogy miért csinálja.
Sterintem az 1:33as keverék etz-be túl sűrű. 1:50 a gyári ajánlás. Én a felül bronzperselyes hajtókarú kis ts-be keverem 1:33ba. Ennek a gyári keverési aránya ennyi.
Mondjuk nem tudom ez mennyire befolyásolja a végsebességet.
Ja az enyém fúrása után 900km-el, tegnap sík úton kivitte a 100at egy személlyel. Még picit lehetett volna tovább húzni, tehát a 105 meglett volna. Persze nem GPS-el mértem :)
ETZ 250 (1987 11. havi) 3 db. túradobozzal, új első gumival, új kipufogóval lánccal, üléssel 2010 05.20.-ig érvényes műszakival eladó. Ár 80000 Ft. 70/2429283 Pécs
mindenesetre a hengert levenném a helyedbe sokat nem veszíthetsz:):)
újabb motorokon van ilyen funkció,de nekem úgy rémlik kell hozzá egy olyan kapcsoló ami mind a négy szálra megadja a delejt.egyébként a harmadik szál ha jól értelmezem akkor az egy vezérlő de így látatlanba nem vagyok benne biztos.
szevasz motopeti...
eredetileg a 251-en az aksi tetején van egy kis tálca... ez a tálca szerszámtartóként funkcionál, illetve ez a tálca szorítja le az akksit, hogy ne mozogjon... ezen a tálcán van két furat, ebbe csatlakozik az a gumi dugó... ha a motort előröl nézed, akkor a doboz az akku mögött fejjel lefelé a tálcára van rögzítve...
ehhez a gyújtáshoz nincs szükség kondenzátorra, mint a megszakítós változatnál, mert nincsennek érintkező felületek, amik szikrázzanak üzem közben, a kondenzátor ezt szünteti meg...
a töltéssel kapcsolatban meg először szerintem nézd végig a diódahíd és a fesszab érintkezéseit, az eléggé koszos, oxidos szokott lenni...
ja és én a múltkor a biztosítéktáblán 1200 Ohm ellenállást mértem a szar csatlakozás miatt, és csodálkoztam, hogy töltés van, de az akku meg csak merül szép lassan...
Összesen: 982 oldal
Az itt olvasható hozzászólásokért nem vállalunk felelősséget.
Ha úgy gondolod, hogy egy hozzászólás méltatlan, kérjük olvasd el moderálási alapelveinket.
|
|
|
|