:: Szavazás ::
Milyen hatással van rád a benzináresés?
|
- Fórumok -
MZ - új hozzászólás Összesen: 982 oldal
én fordulatszám szerint néztem a kis ts 95km/h úgy átlagosan (volt már 103km/h is, akkor forgott le 6400ig) a 250es 4be 6000 129,6Km/h és sztem elég jól mérnek a ford. mérők legalábbis mind a 3 ugyanannyit mutat, sztem ez elég hiteles, vagy csak egyformán tévednek. jah de azt nem említettem hogy az én blokkommal horgászni jártak és nem hajtották 90 fölé, egy autószerelőjé volt, ehhez jön egy gyári kipu kiégetve egy elektronikus gyújtás, csupán ennyi kell. jah és a kipu roppant lényeges most már tapasztalat alapján tudom, volt egy ts250/1es kipum csak el volt dugulva, plusz volt a végébe dugva egy kis cső aminek az oldala végig van vágva, és a vége a kipunak ki van fúrva 4 helyen, mintha valaki azt akarta volna hogy csak ott füstöljön, mert a cső vége meg be van hegesztve, ez nem tudom mire jó de amikor már a végén is izzot a koksz a kipuban akkor ez is kijött magától....ezt a műveletet egy gázperzselővel és egy raketta porszívóval csináltuk. na de ami a lényeg hogy az amúgy null kompresszióval üzemelő gép alul sokkal nyomatékosabb lett, és mintha felül is jobban menne persze csak 1-2-3ban 4-5be már érezni hogy nem veti szét a nyomás a gépet:), na szal ennyit számít, és már csodálkozok hogy a kis etz-k "kiherélt" kipuval hogy mennek 110et, sztem sehogy...
Az 500ohc-t 1952-1958 között gyártották,a 15/02-nek a gyár 135km/h sebességet ad meg,de az '56-tól készült 16-os nak 145km/h legnagyobb sebességet igér.Sajnos csak a kétütemű jawákat vezettem,ezekre írtam azt,hogy eléggé korrekt a gyári ismertető.Azt meg természetesnek tartom,hogy csak a jó mechanikai állapotú és jól beállított motor teljesíti a gyári értékeket,de ezt gyártmánytól független.
Igaz még nem láttam ilyet, de akár a gyújtáskapcsoló fedőakármilye is lehetne :PPPP
EZ MEG MI?!?!?!
http://kepfeltoltes.hu/090524/SL743667_www.kepfeltoltes.hu_.jpg
gyári MZ cucc, de valamiért nem tudom mi a rák.
igazad van! teljesíthetőek az adatok, de alaposan ki vannak élezve. leginkább erre gondoltam. ha nem 100%os a gép, akkor valószínűleg nem tudja teljesíteni. egyébként az 500ohc typ15/02re gondoltam, ahol a blokk elméleti maximális fordulatszáma 5500, ekkor 4.fokozatban 132km/h a sebesség,de az adattáblán rajta van 145km/h. sajnos nem tudom megmutatni az adatlapot, mert a veteránban olvastam.
Üdv Waresz!
A gyári kezelési könyvek a jawaknak sem adtak túlzó adatokat.A "perak"-tól a 638-ig mindegyik típussal mentem annyit,hogy tapasztahattam nem túloztak a gyáriak.Nem tudom melyik típusra gondolhatsz,de örülnék neki,ha küldenél olyan gyári leírást amelyikben nem teljesíthető adatot írnak.
azt mérd meg, hogy az üveg pereme 170mm legyen. ha ennyi akkor valószínűleg jó.. de ezt a lámpát most darabra találtam 3400ft-ért. remélem bruttó összeg, mert ez viszont nem volt odaírva. észak pesten van a bolt.
a jawa-knál volt divat a túlzott végsebességi adat. azt írták pl:.. max fordulatszám ~6000(csak mondtam egy értéket) és 140km/h végsebesség, ami viszont már 6700as fordulatnak felelt meg.. na az volt kamu.
azért az NDK-ba nem volt divat hazudozni.
ha valamit ráírtak egy konstrukcióra, akkor az tudta is a megadott értékeket. a wartburg 130km/h végsebessége egyáltalán nem volt túlzás(jól behangolt példányok képesek voltak 150et is.), a trabi 105km/h meg úgyszintén. a kis MZ-k 100-105-110km/h végsebessége is reális. a nagyoknál a légellenállással kell számolni, mert(ugyan nem vagyok ebbe biztos, majd Árpád megírja) de 100 fölött négyzetesen ugranak a dolgok. 90-100 között nincs akkora diferencia, mint 120-130között. nagyon számítanak a körülmények! egy tiszta gyári kipufogós jó légszűrővel szerelt, egészséges kompressziójú, falslevegő mentes nagy MZ ami jól be van hangolva, az kell hozza ezeket az értékeket sík úton szélcsendben. TS250, TS250-1, ETZ250,251 mind 130km/h végsebességet kéne tudjanak.könyv szerint:"terheléstől,időjárási viszonyoktól és ülőhelyzettől függően".
Na rájöttem,h mi volt a baj!
Az én ETZm-nek nem olyan a szívórendszere,mint az a szerelési kézikönyvben található. Ott a légszűrőház bemeneti nyílása felett van egy másik nyílás,és abban van a cső,ahonnan szív,és a nyakban visszafordul a levegő,azt szívja vissza. Nekem nincs felette nyílás,csak a tömör lemez, és nekem nem is volt ezekszerint cső benne, hanem a váz nyakán,a tank alatt található a váz oldalán 3-3 lyuk,és onnan szív nekem. Szval a csövet feleselegesen vettem. Viszont ez a rohatt szerelési megint megszivatott :)
Szép napot. Peti
A gyári végsebesség olyan mint a szocializmusban a terv 120%-os tejesítése.
A számok szépek de nem szabad elhinni.
kb. 120-as hiteles végsebesség normális egy ETZ-től.
Kb. ennyi a vége az én lekönnyített Bambi által összerakott pálya ETZ-menk is.
Persze leejtőn, hátszéllel esetleg tud gyorsabb is lenni, de már 120-nál is elég "izgalmas" az ETZ.
Meg kéne nézni hogy jó e a Hondámba, akkor beszállok.
Elég pocsék a Hondám gyári világítása.
Nagyobb izzótól meg zárlatba ment át a generátor álló és forgórésze is.
Ezek után csak röhögök azon aki azt mondja szar az MZ :)
Ja és a Hondáéknál volt egy széria ahol a fesszabok is rendszeresen elromlottak.
Én maradok a gyári 50W körüli izzónál... ez is kicsit csökkenti a motor teljesítményét. Lámpával alacsonyabb az alapjárat egy kicsivel, de a legrosszabb a melegben menni vele, a meleg levegő miatt. Most ebben a max25 fokban nagyon jól megy, meg vagyok vele elégedve, viszont a végsebessége elmarad a gyári adatoktól... Mondjuk nekem nem fontos a végsebesség, de érdekel, h mitől lehet. Kicsit nehezebben indul hidegen, de csak egty kicsit, utánna semmi gáz.
na, van egy még jobb ár! 3400ft. ez a legübergagyibb, de legalább síküveges, H4es, és van benne még egy E4 jelzés is.
nahát, találtam ilyen lámpát darabra is. 5000ft egy darab. nem is olyan eget rengető. golf 2be való, de hát ha valaki látott már olyat, akkor az tudja, hogy golf 2be gyárilag is volt FER feliratú NDK tarbilámpa, úgyhogy valószínűleg jó.
szerintem ha adnak a beállításra, és tiszta a foncsor, meg az üveg, akkor annak minimális a zavaró hatása. bár a parabolatükrös fényszóró(gyári MZ), sajnos az üveget használja a fény szórására, ami elég szar hatásfokot, és mellette rengeteg felesleges fénnyalábot eredményez.. kb innen a vakítás.én be akarok nevezni majd egyszer egy ilyen egyszerű FF tükrös(totál siküveg, mögötte tördelt optika) "tuninglámpába" az a gond hogy párba adják őket.. kb 15-20ezer pénzért. majd valakivel összeállok azt veszünk egy párt:D a trabiba való pont jó az MZ-be.
Ja az tényleg röhelyes amikor szép kékfényö refivel közlekedik a lepukkant Golf :)
Amúgy a kockalámpás Golfnak kivételesen marhajó a lámpája, az nem szokott vakítani xenonnal sem.
35W-os 6V-os halogénem van :) elég sokat közlekedtem sötétben és elég volt, de fényből sohasem elég.
Ha a légvédelmi reflektor nem lenne olyan nagy és nagy fogyasztású azzal motoroznék. Addig is pedig a napot tartom a legjobb fényforrásnak ami még mindig túltesz minden xenonon.
Amúgy nem értem miért kell görcsölni az új technológián ennyire. Világítsunk gázlánggal, annak is szép a fénye.
az az igazság, hogy xenonból pont a leggagyibbat kell venni, mert az nem kamu.
amikor drága philips, meg siemens dolgokat árúlnak, azokat hamisítják leginkább. van ez a thunder nevezetű cucc.. ők nem kamuznak, nincs ráírva semmi neves gyártó, fele annyiba kerűl mint az állítólag márkás, és az is símán beszarik a garanciaidő elött, ha nem fogunk ki belőle jó példányt.. LÉNYEG A GARANCIA! meg a 4300K fényhőmérséklet(ez a legjobb hófehér fény.). van ennél nagyobb.. pl 6000K ez már buzi kék színű, mint valami gagyi kékbúrás izzó a teszkóból.
Nem bonyolult, berakod a H4 helyére rá a trafója azt megy is.
És az sem mellékes hogy 25W-al jobban világít mint a halogén 100W-al.
valószínű, hogy nem egyforma mindegyik etz szívócsöve, és te sima 250est kaptál. eredeti nincs meg?
Hello. A vázat én homkfújtam,festettem,és nemvolt törve. Vmiért a gumicső nemstimmel bele, mert a ha fel is nyomom a vázba a csövet, a szája nem a légszűrőház szívónyílásánál van. :(
Peti
Hm. Elég a 60/55-ös halogén ahhoz, hogy lásson valaki. Ha nem, akkor vegyen egy tolókocsit, és tologassa a szomszédja. Ne közlekedjen. Ha azért rakod fel a xenont, mert úgy tartja úri szeszélyed, azt elfogadom, de azért hogy többet láss, azt nem. Akkor vegyél légvédelmi fényszórót, és Pestről Mosonmagyaróvárig látsz!
én nem értem ezt a xenon témát...minek egy ilyen bonyolult rendszer egy motorba aminek amúgy is nagyon jó a világítása(etz) a 12v 80/100w halogénnal már úgy vakít mint állat ennél hova kell több egy motorba???a xenon meg marha bonyolult....felesleges is szerintem..
Ha közlekedni használod, akkor az a lényeg hogy lássál, és nem a karakter a lényeg :)
Amúgy utólagos xenonok között is van jó ami nem is vakít. Pl. tudni kéne hogy a prízmás üveges reflektoroknál 25Wos xenont szabadna csak használni. A másik gond hogy be kéne állítani normálisan azt a hülye lámpát.
Én is utálom a szembevakítósokat, de nem a xenon tehet róla hanem a paraszt aki vakít vele.
Megbízhatósága a xenonak jobb mint az izzónak, csak persze nem a legolcsóbbat kell megvenni. Mivel nagyfeszültséggel működik fokozottan érzékeny a párásodásra, ezért a gagyi kínai asztalon működik csak jól.
Jó ezen nem vitázok, de a gittet nem homokszórás előtt hordják fel, hanem festés előtt...
de az a baj, hogy nem tudod mit beszélsz. épp ezen akadtam fenn. a homokszórás mindent leszed.GITTET IS! ügyes ember gittelhet ahogy akar, vannak nagyon jó gittek, amik megállnak egy centi vastagon is, de egy homokszórási eljárást végző személy pont azért dolgozik, hogy a felület fémtiszta legyen. ha ez megtörtént, akkor meg igenis látszik minden baja a váznak. én inkább arra gyanakszom, hogy a 250es etz gumicsöve nem passzol az egyébként hosszában megnövel kis etz vázba, amit 251 néven árúltak. de hát tudja a franc.
Tudod volt ETZm, s csak tudom tán hogy hogy néznek ki. Az meg hogy homokfujták, s akkor látszana a heggesztés, nem törvényszerű, mert van gitt, meg egy ügyes ember aki eltünteti a hibákat...De akkor nem pofázok bele... csak segiteni szerettem volna...
nem minden utólagos xenon gagyi. amúgy meg a motor karaktere nyílván a sima bilux, de aki ilyenen töri a fejét, az már nem ragaszkodik a gyertyához. pl "csoppert" építeni MZ-ből, na az állatság.
ha nem vagy biztos benne, akkor ne írj! a 250es és a 251es váz két külön rendszer. még csak nagyvonalakba is alig hasonlítanak. ha homokfújták a vázat fényezés elött, akkor meg minden hiba rögtön látszik. nem azzal van a gond. én se tudom mivel, nem is találgatok.
Azt de hülyét kapok az ilyentől, amikor utólagos xenonnal jönnek szembe. nem véletlenül írják elő a törlőt meg a szintezőt. Még szerencse, hogy az ilyen olcsó xenonok ilyen szar minőségűek és elmegy tőle a kedve mindenkinek, aki próbálja. Egyébként szerintem totál elüt egy MZ karakterétől.
sorszám: 36584 (112667)
( előzmény: Intravénás_benzinfaló, 2009-05-23 09:27:49)
Hello!
Én arra gondolok, hogy törött volt a motor, elcsavarodott a váz. Ha már homokfujták, festették, és főként ha sorját találtál, a vázat heggesztették is, azért nem tudod a csövet a helyére parancsolni. Amugy tudtommal a 251 es és a 250 es fővázában nincs különbség.
Hányas főfúvóka van a motorodban? Csinálj már egy tesztet, hogy 4esben hány másodperc alatt éred el a 80ról a 100at. Kíváncsi vagyok. Most játszadozom a TS karburátorával és kéne egy kis összehasonlítás.
szió!
melyik címre?
mert a yahoo-s már nincsen.
vfrklaudia@gmail.com, itt tuti megkapom!
Kösziii
Küldtem mailben fotókat a zárról.
helo
én nem hiszem hogy panaszkodtam,de lehet de nem emlékszek rá vagy valami jelentéktelen dologról irhattam,nemtudom.De ha valamit tudsz mondani a szövegből vagy hogy mi volt a téma akkor akkor ird meg mert tényleg nem emlékszek lehet neked van igazad de én pont egyik nap is irtam azthiszem ebbe a fórumba hogy motoroztam egyet és milyen jól ment a kis ts.
Mindegy nekem befele állnak rugóval,váltóolaj nem fogy 4 liter alatt eszik valamivel nagyon jól is megy jól is indul a gép.És már olyan 8000-9000km óta vannak bent a szimeringek.SKF ek szürke szinűek azthiszem.Fél gázon mentem egyik nap is 95 öt.Utána valamelyik nap mégegyszer mentem akkor is ugyanugy,de még jobban.Van a gyári órám meg egy bicikli km óra.A biciklié 99.9 nél megállt de utána még gyorsabban mentem mert éreztem és még abszolut nem voltam teljes gázon.Csak pontosan nemtudom megmondani mennyivel járhattam száz felett mert a gyári óra 98 on állt mikor már a bic.szerint a 99.9 et már jól elhagytam érzésre de olyan 105 öt biztos mentem.
Sziasztok! Kérdezni szeretnék!
Van nekem egy MZ ETZ 250 E típusú motorom,amit lepukkant állapotban kaptam,és most szépen felújítottam,majdnemkész. Na most a vázba nekem nem volt benne a gumicső (igazából 4szög profil) ,amin elvileg a nyakból szívja a levegőt a légszűrőházba a motor.
Nagynehezen beszereztem eggyet, de nem stimmel a vázba,pedig még az eredeti megsárgult német címke volt rajta.
A kérdésem az lenne, hogy a 251-es ETZ vázába van-e ilyen szívócső?
Mert eltudom képzelni,hogy az enyém már a 251es vázával jött ki,mint ahogy megkapta a karbiját,és a gyújtását is.
Jah,és ahogy nyomnám be a csövet a helyére, jön felfele egy váznyulvány,és erősen sorjás a teteje,és ez töri meg a cső alakját, tehát igazából ide meximum egy Z alakút lehetne betenni.
Ripityomra szedtem ezt a gépet,és a váz is lett homokfújva,festve, de mikor hozzámkerült, nemvolt benne ilyen gumi.
Aki jártas az ilyen MZ mizériákban,légyszíves írja meg a tapasztalatait,hogy végre befejezhessem a remekművemet :)
Előre is köszönettel
Peti
na igen hova? ebbe a töklámpába örülök ha a kábelek beférnek a foncsor mögé,de a végé az lesz,fel fúrom a duda mögé,v. hegesztek egy tőcsavart,és felfogatom,van annyi ráhagyva hogy elég legyen,megvan végülis a cucc,mindenestül,ráadásul bi,egy mágnes emeli ki-be és forditja el az égőt,nekem nagyon tetszik,kint már próbáltam,de nem tudom belerakni,valahogy csak sikerülni fog,csak nehogy úgy járjak mint kolegám,neki beszart a trafó az SV-n csak az egyik gyujtott be rendesen,a jobbos csak néha,amúgy meg fel villan.mi szereltük be,de precizen mindent ahogy irta,tehát csak a trafó lehet,mert már teszteltük egy másikkal és azzal jó volt.Azt mondják ha a beszerelés után egy-két hétig semmi baja akkor az úgy is marad,sokáig jó lesz.majd meglátjuk:)Na én most tényleg lépek,vár a tó.
semmi baj:)
a xenon téma a etz esetében szar ügy valóban, mert abba a kis nyomi lámpafejbe semmi nem fér bele:P
(megint csak a TS győz:D, mert abba belefér:P) amúgy anyira nem melegszik az a szar, ha fémesen hozzá tudod fogatni a lámpafejhez, akkor tuti nincs baj.elvégre jó a hatásfdok, és a kisülőfej is csak 35w.
sorszám: 36576 (112648)
( előzmény: Intravénás_benzinfaló, 2009-05-23 06:34:40)
csak a 3 szimering meg a két db főtengely felújitó persely a szimeringek alá 13000ft+áfába került az SKF-nél azt hiszem ezt nem nekem kellett volna irnod,Tudom mi kell neki,meg is kapta a gép a viton,sőt mi több forgás irányos,én mondjuk olyat kértem ami nyomás álló,10000es fordulatig garit vállalnak rá,de mondtam a tz még fénykorában padon se pörgött ennyit:P csapágyakra áttérvén,szerintem rohadtul mindegy,aki C4el akar szaladni,az menjen azzal,nekem jó a C3,anyi baja volt a koyo-nak hogy zz-s jelzése volt,azaz porvédős,na ezt dobtam is kifele,van benne zsír,,ez nem fog megállni a járatás közben.a szimering állásával kapcsolatban,meg van igazság alapja amit mondasz,de még mindig nem vagyok megbizonyosodva felőle,mindenki mondja a maga igazát,és kreál hozzá megfelelő érveket,ami lehet igaz is,de olyan valakit kérdezek meg most a hétvégén aki motorral született,és ez az élete,biztos tudni fogja,ha ugyanazt mondja mint te,én nem szégyellem ha hülyeségekt beszélek,és bocsánatot is kérek,de a tököm kivan már hogy bele szórok egy zsák lóvét a motorba hogy 100%os legyen,én a következő években csak tankolni akarok,eleget szerelek én bent a műhelyben,ha rá akarok ülni a motorra,nehogy már egy fél órás felkészitő karbantartás legyen,mert akkor már a kedvem is elmegy tőle.jó alap dolgok,világitás fékellenőrzés,évente olajcsere,meg guminyomás ellenőrzés és slussz,ennél többet nem akarok a következőkben,emiatt fontos nekem hogy jó legyen az a tetves szimering iránya.Az meg hogy kifordultál magadból,és? kit zavar,van ilyen,személy szerint OFF" a kis rómait(kisebbségi etnikum) majdnem nyakon rúgtam amikor cseréltem a gyökérnek a gyertyát,ezek ketten meg elkezdtek guberálni az aluminium hulladékba amit mi tettünk félre hogy bevigyük a méhbe,tudod vizpumpa házak és társai,meg komplett hengerfej,váltóház,van egy 40-50kg tisztán,az szép pénz,ezek meg akarták elvinni.kicseréltem a gyertyát,felzavartam a góréhoz hogy perkáljon,azt elhajtottam a tarka faszba,nekem itt ne guberáljon mert lelövöm mint a kutyát.Na ilyen volt az én napom tegnap,ez mindenkivel előfordul,csak nem mindenki emliti meg csak egyszer kiborul mint a bili,és csodálkozik mindenki,ha most nem emlited meg hogy kitört belőled ez a hsz.akkor én se mondom el a tegnapi napomat,és mindenki megy tovább.
Ui:ezen hsz.em semelyik részén nem merül fel kötekedés v. vita szándéka,ha mégis valahol így jönne le,nem így szántam,na jó hétvégét,széles utat!
Na látod azért irtam hogy még nem láttam 12V-ost biluxba,de ha van akkor van,nem azt mondtam hogy nincs,6V-ost már láttam mert cseréltem,vettem a tungsramba.Nekem a tz 12V-os,abba H4-es volt,azért kérdeztem rá,mert ha 6V-os a rendszere,és betesz egy 12v-os izzót,akkor gyengébben fog világitani mint az előzővel.Ja meg kérdezte a hőmérsékletet hogy nem fog-e tönkremenni a foncsora ha nagyobbat tesz bele,60\55W-osat tett bele,nekem is ez a gyári paramétere az izzónak,mégis 120\100W-os van benne és nem látszik semmi az új foncsoron hogy panaszkodna.Sőt én se panaszkodok,mert egy gyengébb xenon erejével felér,ha tiszta a foncsor meg az üveg,komolyan tök jól világít,persze menő dolog lenne egy 6000K-s xenon szett,de nincs rá lóvé,na meg hát hova teszem,még ha slim trafós azt is macera,mert a lámpafejbe már nem fér el,meg hűtés kell neki.
Szia!
3cm-t mértem, de a lyuk maga szerintem csak 2,8 körül van.
Holnap még megnézem rendesen, most szaladtam be, mert jön a vihar :)
Előre is kösziiii
Melóhelyről hoztam haza 2 alu szekrényt alapanyagnak, amin ilyesmi zárak vannak, csak az átmérőjében nem vagyok biztos.
Meg tudod mérni hogy hogy mekkora átmérőjű zár kell a motorodba? Ha stimmel akkor az egyik zár a tied.
Már írtam választ mailben. Ja a méreteit is megírnád? Köszi!
Halihóó!
Továbbra is eladók 250 es ETZ re való cuccaim.
Krauzer csomagtartó 5000,-, 16 os első kerék+jó gumival+tárcsával 6000-, épitett rezonátoros kipuffogó 5000-, kb 25 literes túradoboz 4000-, 18" os hátsó felni+rajta tükör radiál gumi 4000-,(a felnik nem ütnek), 1 váltó felőli 1 gyujtás felőli blokkfedél 2500/db, s egy sport idom 4000-. Érdeklődni lehet mail ben: szabbensz@citromail.hu, kérésre képeket tudok küldeni!
Hahó LG TS!!Érdekel a Givi??
Bár az enyém kis TS, és most egy Dellorto van rajta, de velem is ezt csinálta, amíg rá nem jöttem, hogy mit kíván hidegen és mit melegen, hogy beinduljon. Hidegen nekem 3 rúgás szívatóval gyújtás nélkül, majd szívatón gyújtással indul. Melegen meg valamiért úgy szeret beindulni, ha zárva hagyom a benzincsapot és szívató nélkül, kis gázhúzással rúgom. Így elsőre indul. Ez lehet azért mert, nagy az alapjáratim(64es, így vettem a karbit)?
Mire rájöttem égtem eleget, ismerősök előtt, benzinkúton, bérház udvarában... :)
azért egy 20mm-es főtengely tágulása elhanyagolható, ha az üzemi és a nyugalmi hömérsékleten nézzük a dolgot, akkor is bőven századon belüli a tágulás. századon a frászt.. ezredekről beszélünk!
Összesen: 982 oldal
Az itt olvasható hozzászólásokért nem vállalunk felelősséget.
Ha úgy gondolod, hogy egy hozzászólás méltatlan, kérjük olvasd el moderálási alapelveinket.
|
|
|
|