:: Szavazás ::
Milyen hatással van rád a benzináresés?
|
- Fórumok -
MZ - új hozzászólás Összesen: 981 oldal
nekem is van hitelem,igaz diákhitel,de azt is fizetni kell!!!!!!és valahogy szarul esik,hogy 20évesen melóznom kell azért hogy normálisan meg tudjak élni,anyám nyakán nem lóghatok,abból kinőttem,bezzeg a rózsadombon a kisköcsög picsája alatt ott a bömbi apuci pénzéből,jó nem sajnálom tőle csak dolgozzon meg érte és tanuljon meg vezetni is.érted már hogy ebben a kibaszott országban sőt sehol se lehet normális életet élni?
most különösen ideges vagyok,jó nem szakad le az ég,de példának okáért,az elmúlt párszáz évben amikor az indiánok szivták a dohányt,pipába,nem zavart senkit,most beléptünk ebbe a tetves eu-ba és annyit érzékeltem hogy dőlnek be a pillanatnyi nehézséggel küzdő gyárak,cégek, emelik minden árát,fizetésemelés meg nomatye.most előhozták itt is,hogy azért emelik pl a dohányárú jövedéki adóját meg amúgy is az árát,hogy szokjon le a nép a füstölésről,ezt nevezik környezetvédelemnek v. egészséges életmódra való irányításnak? ettől max,botrány lesz,v. jönnek a "kamionról leesett" cigik.tudom Kanad és Magyarország között van egy kis külömbség,de ott állambácsiék nincsenek "rászorulva" arra hogy agyonpakolják jövedéki adóval amúgy is drága benzinünket,nagyapámmal nem is olyan régen beszélgettem telefonon,ő kint él,és kicsit meglepte hogy itthon kétszer annyiba van a benzin literje mint náluk,ez csak egy példa volt a kismillió közül.Ja,emlékszel mikor léptünk be az EU-ba? és arra is mit mondtak az euró-ról?azt hiszem nincs több kérdésem,ennyit ezekről a szarrágókról,és ez jár minden reggel a fejembe,mi lesz holnap?a szemellenzőt pedig időszakos fényérzékenységem miatt hordom,tegnap pont ilyen napom volt,mostanába nem vagyok csúcsformába,nem rád,rátok vagyok kibukva,mert ha így lenne nem írnék ide,veled sincs semmi bajom,ezt már párszor átbeszéltük emailbe,ha javul a mostanihoz képest a helyzet máris jobb színbe látom a világot és nem leszek ilyen pokróc.
Csak még annyit atillának, hogy senkit sem biztattam fimol használatára, senkit sem kecsegtettem, hogy megnő a motorja élettartama, senkinek sem garantáltam, hogy nem lesz baja a motorjának. Évekkel ezelőtt sok időt ráfordítva átnéztem a témát (olajok, adalékok), neten, de tribológiai szakkönyveket is vettem és elolvastam. Ebből próbáltam megosztani veletek pár dolgot, mivel olyanról dumcsiztatok, amiről fogalmatok sem volt, ha te ebből elfogultságot olvastál ki, akkor irány az alsó tagozat, hátha megtanítanak írott szöveget megérteni. A harmadikos fiam jobb ebben. Gratulálok.
Szelektív hulladékgyűjtésre a magyarok is hajlamosak, csak a rendszer nem olyan fejlet, mint az osztrákoknál.
Pl. lecseréltem az olajat a kocsiba, motorba meg még volt otthon régebbről, Apám elvitte egy hulladékudvarba. Nem akarták átvenni merthogy ez kereskedelmi mennyiség és csak 5 litert vesznek be egy személytől. Erre apám mondja, hogy akkor beleönti a csatornába. Csávó erre inkább átvette :D
Na szóval a hajlandóság megvan csak a lehetőségek korlátozottak.
A szelektív gyűjtés is jól néz ki, de nálunk folyamatosan teli vannak tömve a tárolók, ezért a környékére pakolja le mindenki a cuccokat, és ha már annyi szemét van akkor más, nem szelektív dolog is szokott odakerülni amit már nem visznek el a kukások sem.
Üdv!
Olajpumpával kapcsolatban kéne tájékoztatás, h mi kell hozzá, mennyibe kerül, stb. Esetleg, ha valakinek van hozzá alkatrésze érdekelhet. Tudom, hogy nincs dok értelme, de az imserősöm nem érti meg.
A Bambmi telefonszámát valaki el tujda küldeni? Megvolt, de elkavartam...
Nos az utolsó mondatoddal egyet kell, hogy értsek. Viszont szerinted nem fog minden ember megváltozni. Hát egy csapásra biztos, hogy nem. De szerintem lassú víz partot mos. Kérdés van-e még elég időnk a változtatásra? Szerintem senki nem hal bele abba, ha mondjuk a veszélyes hulladékot ott adja le ahol tudják kezelni, valamint nem szemetel, ne adj Isten még szelektíven is gyűjti a hulladékot + elvánszorogja magát(a séta egészséges) és a szelektívbe is dobja. Osztrákba, németbe, fejlettebb államokban működik, őszintén remélem, hogy egyszer a mi társadalmunk is elég érett lesz ilyen dolgokra.
Amit te vízfejnek hiszel, az nem a nemzet kinövése, hanem egy piszok jól kapaszkodó parazita. :D De persze attol még leválasztható.
A gépágyúhoz hasonló dologra már én is gondoltam. Egy tanya az Őrségben, egy baromi harapós kuvasz és egy 12-es sörétes puska 7 miliméteres söréttel. Ez utóbbi azért kell, mert hátha valaki jobban fut mint a kuvasz (nem valószínű) Vagy olyan büdös, hogy felfordul tőle a kutya gyomra. (előfordul) Bár ez utóbbi esetben vasvilla is szükségeltetik a temetéshez, de az úgyis akad egy tanyán.
Amikor gyerek voltam, majd fiatal, én voltam a hippi mozgalom egyik utolsó mohikánja. Azóta öregedésem jeleként kissé elvesztettem a békés, szemlélődő jellegem.
hát fiúk, ti itt szépen elpolitizáltok:)) örülök, hogy vannak még normális emberek. nekem legalábbis az jött le ezekből a kommentekből. tudjátok, a kisemberek nem maguktól hülyülnek el. a média segítségével a nagy multicégek tulajdonosai hülyítik az embereket, hogy minél több bőrt lehessen lehúzni róluk. a politikusok csak bábok, eszközök a világgazdaság nagy cégtulajdonosainak a kezében, olyanok, mint nekünk a távirányító a tv-hez. a sok bunkó paaraszt tahó nem önerőböl fejlődik ki ebben az orszégban és a világban. kifejezetten ezt kívánják a világ irányítói. erről a témáról nagyon hosszan tudnék beszélni, elemezni, de itt nem illik.jó időt és széles amerikai utakat mindenkinek.
vagy válasszuk le a nemzetről a vízfejét :D
...és így alakult meg a hippi mozgalom...
Szerintem meg az ember szépen kihal. Mikor jön a csóróság kitörnek a háborúk, (Eddig is mindig így volt...) esetleg bevetnek némi hidrogén meg atombombát. És annyi.
Viszont botorság azt feltételezni, hogy az ember elég erős ahhoz, hogy kiirtsa az életet a földön, hiszen több km mélyen a párszáz fokos tömör sziklában is élet van! És ez az élet vígan folyik majd tovább nélkülünk!
Persze, tök jó ötlet! Váljunk le mindenről, tömörüljünk egységbe! Ha jó sokan leszünk ezt az egységet nevezzük el mondjuk nemzetnek! És, hogy rend legyen nevezzünk ki vezetőket is, azokat meg hívjuk úgy hogy állam... :-D
(poén)
Amúgy meg motorozni csak melegben lehet. Ha motorozom azzal erősítem a globális felmelegedést, melegben még többet tudok motorozni...tehát hajrá mindenki menjen motorozni :D
intravénásnak nincs lehetősége másként gondokodni, nincs pénze rá hogy másként tegyen. Amíg keveset kerestem én is kutas keveréket tankoltam, és 30éves skodával jártam. MOst hogy van pénzem már érdekel hogy ne füstöljön az MZ és katalizátoros kocsival mászkálok.
Tekerd le 0-ra az alapjáratot, és az alapjárati rendszerrel frankón be lehet állítani az alsó tartományt, kis szokás után az alapjárat meg nem is hiányzik, a motor kezelhetősége nagyságrendekkel jobb lesz.
Ezek szerint mások is pont azt akarják, mint én.
Tömörüljünk egységbe, így fogunk túlélni.
A mágneses csapágyakról se feledkezzünk meg.
TeleKjáró, telePjáró. :-D
Én mondjuk már elhatároztam, hogy törekszem arra, hogy teljesen függetlenítsem magam a társadalomtól.
Gyakorlatilag ha teljesen függetleníteni lehet magunkat a közművektől, persze ez sok pénz, de reális lehetőségem van rá hogy ezt 20 éven belül teljesíteni tudom, akkor pedig bekaphatja a kormány az ingatlan adót, felszerelek néhány automata gépágyút a házam oldalára azt jöhetnek behajtani :D
Ne görcsölj ezen az emberen, mindig ilyen volt, aztán persze meg van sértődve és én vagyok az aljas, gonosz moderátor mert kitiltom őt néha.
Egyetértek, de a változást nem a kisember fogja elindítani. Nem intravénás 5litert fogyasztó öreg autója a hibás hanem az akár 10litert fogyasztó hybrid telekjárók.
Ahhoz, hogy a kisember változzon a kormányoknak kellene olyan feltételeket teremteni, hogy lehetőség legyen a változásra. Pl. Németország jól csinálja. Nagy energiákat fektet a környezet tudatos technológiákba, nálunk pedig büntetik, és lehetetlenné teszik, de semmi képen nem ösztönzik az embereket.
Szerintem a foszilis energiahordozókat jól meg kéne adóztatni, pontosabban a felszabaduló CO2 megkötésének költségeit ráhárítani az energia hordozók árára és persze nem csak bezsebelni és ellopni ezt a pénzt, hanem arra fordítani amire befizették.
Víz, szél, nap erőműveket építeni belőle, illetve az adó eltörléséve támogatni belőle az egyéni energiatermelést ugyan ezekből a forrásokból.
Németországban és Franciaországban az általad megtermelt villamos energiát 3-os áron veszi meg tőled a szolgáltató, Magyarországon lehetőség sincsen a visszatáplálásra, vagy ahol van ott még te fizetsz érte.
Persze ez nem fedné le 100%-osan az energia szükségletet, de jócskán javítana a mérlegen, és közben is kapnán haladékot a technika továbbfejlesztésére.
Amúgy meg nem féltem a földet. A föld meg fogja védeni magát természeti katasztrófákkal amit az emberiség idézett elő...az emberiséget lehet már félteni éppen ezért de kipusztulni nem fogunk csak az életkörülményeink romlanak és erősödni fog a természetes szelekció...ami végső soron, evolúciós szempontból előnyös is az emberiségnek.
Probléma megoldva.
A legjobb kenőanyag a közönséges levegő.
Találtam egy régi könyvet amiben komplet méretezés meg alkalmazás, minden benne volt a levegővel kent gépekről.
A lényeg, hogy kell egy kompresszor, ami nyomja a szűrt levegőt a szükséges helyekre és a csapágyak meg minden légpárnán siklik ettől. A könyv szerint csak előnye van ennek, de valamiért még sem terjedt el...valószínűleg ez is az olajlobbi miatt van...vagy azért mert túl magas műszaki színvonalt követel meg ez a módszer a magasabb költségek mellet.
sorszám: 37180 (113818)
( elözmény: Intravénás_benzinfaló, 2009-06-09 18:57:30)
Amúgy ne aggódj, ha én megsértődök akkor te már nem lennél itt, szóval miattam ne aggódj, vastagabb az arcbőröm mint a tied ;-)
Csak az szomorít el hogy nem vagy hajlandó meghallani az érveket.
De végül is ez normál emberi viselkedés.
Csináltak egy kísérletet, hogy egyértelműen hátrányos üzletre bírták rá az emberek egy csoportját. A másik csoportját ugyan arra de korrekt áron.
Az átvert emberek önigazolásba menekültek és bizonygatták hogy milyen jól jártak és másokat is győzködtek arról hogy milyen jó az adott termék.
Na ezért fogadom kétkedve a nem ellenőrizhető dolgokat.
Az JÓ érv, hogy szorosra illesztett dugó fimolal ment, fimol nélkül megszorult. Ez elég tényszerű dolog.
Persze az alkalmazásra nem veszel rá ezzel, mert nekem jó a dugó illesztése és továbbra sem tudom mi a teljes hatás.
Nem kaptam fimolt és besült :)))
Azért nézz magadba egy kicsit mert amivel engem vádolsz az rád is igaz.
Szerintem amit te írsz, annak a végkövetkeztetése ugyanaz mint amit én.
Abban az egyben nem értünk csak egyet, hogy szerinted ezt fentről kell megoldani, szerintem meg lentről az egyéneknek.
Az a 6,5 milliárd ember egyenként szennyezi a földet, nem az az állítólagos pár száz a szennyező aki irányítja.
Ha mindenki magyar kaját venne, feldughatnák maguknak a gén-kezelt kukoricájukat. (Mellesleg jól élne az ország is.)
Ha fele annyi áramot fogyasztanál (És mindenki más is), minek építenének erőművet?
És ezt így lehetne fokozni felfelé, de akár lefelé is Pl, alapvető lenne ha a sok bunkó nem dobálna szét az utcán semmit, nem járnánk derékig a szemétben.
Még gyerek koromban sem így mentek a dolgok!
Nagymamám úgy szemetelt, hogy külön gyűjtötte ami még jó valamire (üvegek, zacskó stb.) amit télen eltüzel (Fa-papír stb.), külön gyűjtötte amit megettek az állatok (Kajamaradék, szárazkenyér, almahéj stb.), amit kidobott a trágyadombra (Mai nevén komposztáló...) és majd tavasszal trágyázott vele. (Falevelek, egyéb konyhai hulladék stb.) és amit ténylegesen elvittek tőle szemetet, az kb. századrésze volt annak amit ma termel egy átlagember.
És ezt a faluban mindenki így csinálta!
Sőt szerintem minden faluban mindenki így csinálta!
Az is igaz, ha elmentél henteshez, az bedobta a húst egy zsírpapírba, te meg betetted a táskádba amit vittél magaddal. Lett egy zsírpapírod hulladéknak. (amivel télen begyújthattál.) Ma meg, ha húst vesz a paraszt a multinál a nagyáruházban (Mert ott olcsóbb a kínai disznó) van egy műanyag tálcája, egy fóliája, meg kap még egy nejlonszatyrot is. És ezt mind kidobja a szemétbe, mert ő ugye olyan kis ember, hogy tökre nem számít ő ebben a hatalmas nagy világban...
Akkor meg most mi van? Eltelt 20-30 év, de hol hülyültünk meg annyira, hogy mindent kidobunk és miért nem hajlandó senki szelektíven hulladékot gyűjteni, mikor ez nemrég még természetes volt?
De tényleg hagyjuk, ez nem ide való, ez maradjon az MZ fórum.
Én is eldugultam a témában!
nah ez szép volt így a végére :D
Nagyobb tételben tényleg olcsóbbak olajok(is). ezen érdemes elgondolkodni.
Világ MZ-sei, egyesüljetek! :-)
Attól, hogy MZ-fórum, igazán érdemes megemlíteni, hogy ne pazaroljuk feleslegesen a pénzünket. Olcsó alkatrészforrás, üzemanyag, olaj, stb. Többen összefogva olcsóbban vásárolt kenőanyagok...
Pont erről beszéltem. Csomó dolog csak azért jön be a hazánkba, vagy termelődik itt, mert valami szűk csoport érdeke.Mi pedig szívhatjuk a teherautók füstjét, ehetjük a génkezelt szart.A mi-be nem értendő bele a magyar paraszt, mert az ugyebár nekikezd éhen halni, mert az övét nem veszi a kutya sem, mert drágább mint a silány termékek.
De inkább hagyjuk ezt, mert ránkszólnak, hogy ez MZ fórum, nem gazdasági, vagy társadalmi.Azért zárszónak leírom Lenin után szabadon a megoldást: Informálódni, informálódni, informálódni. Ha ez megvan, akkor én még hozzáteszem: Gondolkodni, majd cselekedni.De ezzel aztán tényleg el is dugulok e témában.
Ezt a témát lehetne még oda vissza ragozni!De abban összhang van,hogy azokról az emberekről,arról a párszázról,akik irányítják a világot,arról van szó!És ezt mindenki vágja!Mármint a témát!
Üdv nektek! ;-)
Igen. A teherforgalom nagy része is megszüntethető lenne. Minek hoznak pl. Spanyolországból élelmet, mikor itt is megterem?
Az emberek fejében, gondolkodásmódjukban kellene változtatni.
31ezerért vettem egy Nokia6234 telót a Vodafonnál a jó fényképei, jó videója miatt. 8 hónapos. Tönkrement a kamerája, kiesett a menügomb. Pedig csak netre használtam, nem is hordtam.Mégis meghibásodott. Eddig nem mutattak hajlandóságot a javítására, sőt a garanciát is megszüntették.
Talán máshol kellene vásárolni...
Jó. Akkor csökken majd a légszennyezetség 5 százalékot. A többit a teherforgalom és a gyárak okozzák. inkább azon kellene elgondolkozni, tényleg életszükséglet e számunkra az évenkénti új mobil telefon, évenként új mp3 lejátszó, meg ilyesmi.Gondolkodjatok el azon, mennyi terméket használunk el feleslegesn, csak divatból, és mennyire szennyezzük a környezetet előállításukkor.Ehhez a pocsékoláshoz képest pár füstölgő MZ nem oszt, nem szoroz.Vagy gondolkodjatok el azon, mennyire szennyezik budapesten a buszok a levegőt, mert a pénzt villamosok és magas vasútak helyett a sokkal, de sokkal többe kerülő metróba ölik.De van egy másik megközelítés is. A birka környezet pusztító moódon legel, mert a gyökeret is kirágja. Viszont nem lehet tőle elvárni, hogy birka módon növesszen gyapjút, és ló módjára legeljen. Ez igaz a birkákból álló társadalmunkra is. Nem várható el, hogy bizonyos szempontból legyen csak birka, más szempontból öntudatos, okos tagja a társadalomnak. Nem lehet azt mondani, én nem politizálok, én környezet védek. A politikusok a legnagyobb környezet rombolók, illetve legalábbis a legnagyobbak kiszolgálói.Nem az okozattal szemben kell felvenni a harcot, hanem az okkal.Legalábbis szerintem minden jó alapja az erős, egészséges civil társadalom.
Csak mindegyik járjon kerékpárral lehetőség szerint(10-20km), és töredékére csökken a szennyezés, és a mozgáshiány miatti megbetegedések száma.
Üdv!
Olajpumpával kapcsolatban kéne tájékoztatás, h mi kell hozzá, mennyibe kerül, stb. Esetleg, ha valakinek van hozzá alkatrésze érdekelhet. Tudom, hogy nincs dok értelme, de az imserősöm nem érti meg.
A Bambmi telefonszámát valaki el tujda küldeni? Megvolt, de elkavartam...
Érdekes nihilista hozzáállásod van, de a legérdekesebb benne ez a mondat: "mivel én túl kicsi része vagyok a világnak,nem foglalkozom vele"
Ha az a kb 6,5 milliárd ember mind kicsi része a világnak, akkor vajon mi a nagy része?
Csak mindegyik egy liter olajat öntsön ki...
sorszám: 37166 (113793)
( előzmény: Intravénás_benzinfaló, 2009-06-10 02:23:20)
Ezen már én is gondolkodtam. Kis fúvóka kis fogyasztáshoz, és elektromosan működő segédfúvóka, ha szükség van rá, vagy etanolos üzemmódban nagyobb mennyiségű üzemanyag szükséges.
Azon is gondolkodtam, hogy milyen egyszerű, és olcsó eszközzel lehetne bepumpálni plusz üzemanyagot.
Hasznos infókat? Inkább kérdeznék. Foglalkozott már valaki az MZ-k karburátorával kapcsolatban azzal, hogy hogy lehetne a főfúvóka tartót úgy átalakítani, hogy szimpatikussabban adja a naftát a különböző terheléseken? A tű variálása ehhez kevés. Valami olyasmire gondolnék, mint a főfúka tartó megfurkálása ravaszul, úgy mint sok kétüteműn van.Vagy egy más tipusú, eleve kiluggalt tartó bele variálása. Esetleg plussz gyorsító fúvóka belebuherálása. . Komplett karbi csere nem jó ötlet. annyi pénzem nem vagyon.
Sokat javítana fogyasztáson, a motor viselkedésén, ha megoldaná valaki ezt.
A környezetvédelmet lehet kicsiben, magunk körül kezdeni, de sok értelme nincs. Sokkal nagyobb a baj, mint pár füstölő motor, vagy öreg, villanyfaló mosógépek, hűtők.Amíg a társadalmat nálunk és a világban rendbe nem tesszük, a pusztítás folytatódni fog. Több értelme van például a globalizáció ellen harcolni, mint elektromos járműveken gondolkozni.Bár, az is igaz, hogy ha mindenki legalább egy kicsit.... De nem fog. Szóval nagyban kell gondolkozni, mert az apróságok jelenleg csak figyelem elterelésre jók. Az öntudatos, gondolkodó társadalom megteremtése a cél, az magával hozza a környezet kímélését is.
Srácok! Miért jó vélt sérelmeken vitatkozni? Inkább az MZ-ről írjatok hasznos infókat.
Ne heveskedj! Nem érdemes fórum beírások miatt kenyértörésre vinni a dolgot, vagy agyvérzést kapni.
Amúgy én is lörinci vagyok. Összefuthatnánk egyszer.
Ezt a "hülyegyereket" még melegében intézzük el, 0630-523-4160, Pestlőrinc, kombi autót szerezzél gyorsan, úton a kórház felé kényelmesen elfekhetsz benne.
Tökösebb srác vagy te annál hogy a szocifórumon arctalanul másokat sértegess, aztán füled-farkad behúzva bekussolj, ugye?
Hitel=munkáddal mások gazdagítása magad helyett.
Ha egyszer bekerülsz a mókuskerékbe, nehéz belőle kimászni. Nem engedik. Jó nekik, ha a te munkádból ők gazdagodnak.
Örülök neki,hogy egyezik a nézőpontunk!Ezzel egy kis örömet okoztál nekem!Köszönöm!
Tudod barátom,a világ 80%-a így gondolkodik,mint te!És ha rövid időn belül nem változik valamelyest a váleményük és a látószögük az embereknek,akkor már csak 40 év és nem lessz a földnek tiszta és iható vízkészlete!Persze addig még bármelyik nagyhatalom megnyomhatja a piros gombot!És egyet jegyezz meg!A te életeddel úgy játszol , ahogyan akarsz, de a máséval sosem!Akár már megszületett,akár nem!Az utódoknak is jár az élethez való jog!Akár megszületett,akár nem!Az elődeink is azért kínlódtak hogy most te és én,meg a többi,jelenleg élő ember létezzen!Ez a létezés alapfeltétele,...a körforgás!A katasztrófák pedig a természetes kiválasztódás része!CSak az nem mindeggy,hogy ez milyen mértékű!És akár tetszik , akár nem ezért mindenki egyenként felelős!Ez van!Az meg,hogy mit mondanak a politikusok és ki-mit hisz el belőle...magánügy!DE ha van egy kis gógyi és normális realitás,akkor meg tudjuk oldani a problémát!És ha az a pár száz milliomos,aki most irányítja a világot,nem lenne akkor megoldódna a probléma!Jelen helyzetben mindenkinek van gondja-baja,képzeld el!Nekem például sorban dőlnek be a hiteleim és hamarosan már az utcán fogok élni,mert elviszik a házamat is!Mindenemet,úgy a mocimat is el kell adjam!Mégsem toporzékolok!...Túlélésre játszom!De a környezetemet megpróbálom a tőlem telhetőleg legkevésbé szennyezni!És nem arról beszélt LG,hogy te is vedd meg a szinti olajat!Csak annyit ,hogy vedd le a szemellenződet!A többség úgy lessz hogy az emberek egyesével egymás mellé állnak!Másképpen nem lehet!És az életet lehetne jobban is élni,de ahhoz mindenkinek akarni kellene és tenni kellene!Ha arra vár mindenki,hogy majd előbb a másik csinál valamit,akkor nem fog változni semmi!Ne haragudj,ha a lelki világodba gázoltam,de nekem meg ez a véleményem!Üdv!
sorszám: 37157 (113779)
( előzmény: Intravénás_benzinfaló, 2009-06-10 02:23:20)
ehhez csak annyit szólnék hozzá,örülj neki,a tied nem füstöl,bezzeg az enyém igen is,nem úgy mint a gyárkémény,de füstöl,és nem fogok csak azért füstmentes meg mindenféle agyoncsodált akármit beleönteni hogy másnak jó legyen,mondhatod nyugodtan hogy beteges mindent leszarok-kórban szenvedek,de kár a fáradtságért.kicsit morcos vagyok,most sikerült megbűvölni haverom szekerét,meghalt az AC és le kellett venni a tankot meg miegymás,földön macerás,szóval nem vagyok jelen pillanatban ,teljesen nyugodt.tudod engem jobban izgat az hogy mit eszünk holnap?a rendszerváltás előtt amikor megszülettem(ebből kitalálhatod 21vagyok)apámék doszt reggeltől estig a szófosást hallgatták,hogy nekik még egy picit rossz lesz de majd a gyerekeknek már jobb lesz a jövő.hát kurva jó lett a jövő.ott tartok még mindig hogy nem tudom mi jön még,mi lesz holnap,mikor jön egy váratlan csekk,van nagyobb gondom is minthogy azon rágódjak mivel lehet a környezetet védeni.és az egészbe az a szép hogy most is ezt hallom,hogy nekünk még szar lesz de a gyerekeinknek,már jobb,nyugodtabb,biztosabb jövője lesz.a gyárak már korábban is üzemeltek,voltak erdőtüzek,az ősember is tüzet rakott,lehet hogy van benne valami,de mint minden,idővel elhasználódik,megfárad,és vége,kampó.ez vár a világunkra is,hallani itt-ott hogy nem tudom hány száz-ezer év múlva a nap is eltűnik,ez az élet rendje,de mivel én túl kicsi része vagyok a világnak,nem foglalkozom vele.élem az életem,ha megpusztulok,valahol elkaparnak,és ha jó voltam,még talán egy fejfát is kapok.
Nem akarlak megsérteni, de attól még, hogy amikor majd lakhatatlan lesz sok ma sűrűn lakott terület, és te már a földben leszel, meg én is, attól még azért illene nem ilyen szemellenzős módon gondolni a jövőre, talán azok miatt akik még akkor is életben lesznek. A környezetvédelem nem ott kezdődik, hogy vesszen a 2t, vannak ennél sokkal komolyabb környezetszennyező tevékenységek, gyárak stb.
Amúgy ha az MZ környezetszennyező, akkor miért füstöl büdösebbet és nagyobbat némelyik szaros robogó? Fulladok meg ha előttem megy, vagy szembejön és odaérek ahol ő már kitolta a füstjét. Enyém pl. szinti olajjal 1:33ba is alig füstöl.
sorszám: 37155 (113774)
( elözmény: Intravénás_benzinfaló, 2009-06-09 18:50:49)
Üdv mindenkinek.
Látom megy a vita erről a "fimol"-ról.Én csak olvasgatom hogy mit irkáltok a fórumra.Még soha nem találkoztam ilyen olajjal vagy mi ez.Azt szeretném kérdezni ezt a fimolt hol és mire használják eredetileg, és hogy fimol egy olaj típus(pl 2T,váltó olaj,hidraulika olaj)?
Szóval semmit sem tudok erről a valamiről.Leírná nekem valaki hogy mi is ez.
Ha a fimolla kevesebbet eszik a gép, és gazdaságos használni, veszek.
Ha nem eszik kevesebbet, vagy drágább, mint a megtakarított üzemanyag, nem veszek.
:) remélem sikerrel járunk...ha más nem fedeznek a munkatársak és ledolgozom utána a részem :)
sorszám: 37152 (113768)
( előzmény: Intravénás_benzinfaló, 2009-06-09 21:00:53)
ugyan nincs mit,remélem mindent elmondtam ami kell.
köszi szépen
sorszám: 37150 (113766)
( elözmény: Intravénás_benzinfaló, 2009-06-09 19:48:47)
Összesen: 981 oldal
Az itt olvasható hozzászólásokért nem vállalunk felelősséget.
Ha úgy gondolod, hogy egy hozzászólás méltatlan, kérjük olvasd el moderálási alapelveinket.
|
|
|
|