:: Szavazás ::
Milyen hatással van rád a benzináresés?
|
- Fórumok -
MZ - új hozzászólás Összesen: 982 oldal
Ha nincs témátok, csak az állandó alap konstansok, forduljatok hozzám bizalommal, rengeteg van a tarsolyomban. Nekem szünetmentes akksim van mint a jelzőlámpában, 7Ah nem 4,5 ugyanabban a méretben. Ajánlottam egy Jawás kollégának, mert ez jobb. De a miértjére nem tudtam választ adni. Egyedül annyit tudok, hogy százszor többször tud kisülni mint mezei társa, piccit drágább, nem marja szét az akksitartót, de önindítóshoz nem jó.
Bowdent Bp-en hol készítenek? Reno udvarban még van?
Igazad van.
Melyikajobb? Mz, vagy Jawa?
Arol 2T,vagy Castrol TTS?
Ha percenként 5-6 ezerszer be tudják zárni, akkor az is jó! :-D
Nincs semmi téma, kezdünk nagyon lemenni idiótába... :-D
A büntetésvégrehajtás, vagy az ÁNTSZ. :-)
Hát mert kipufogónak hívják, nem szellőzőnek! :-D
Haho!
Eltört, szétszereléssel cserélhető. :(
Ne fárasszatok, a kipufogót meg mi fogja bezárni? :-D
Az ollórugó eltört, mivel kiakadni ha jól tudom nem tud.
A cseréjéhez szét kell húzni a blokkot. :P
sziasztok!
125 ös etz-m váltójával van egy kis gond. Valószínűleg a középre állító rugó akadt ki, tehát ha a váltókart felhúzom ottmarad ha lenyomom ottmarad. Váltani lehet vele csak nehezen. Ilyenkor a rugó eltörhetett vagy csak kiugorhatott. gondolom szét kell szedni ezért a blokkot ugye?
ahhoz hogy elérje az esztergakés a dugattyúcsap alsó élét:D
30mm-re le kell rövidíteni. :-)
Meg a Jawa 90 is, a '70-es évekből...
üdv.: R
Tudom, ezért írtam, hogy vajon mennyit lehet így könnyíteni a dugattyún. (Mert ugye nem az vezérli a szívást)
na várj, az vezérlőtárcsás motor:) az más világ. olyan pl a trabant.
engem érdekel,vagy nem?olyan határozatlan vagyok,vagy mégsem?
Most akkor hivjam vagy várjak még?
na jó várok még hogy olccsobb legyen a brenya.
( minden csajnak azt mondtam hogy "tenyleg komolyan gondolom" )
akkor hivhatom ugye? vagy nem ?
Jó állapotú ETZ 250 eladó!Részletekért hívj a 30/290-5617 telefonszámon!Csak komoly szándékúak keressenek!Hantások kíméljenek!!!!!
Láttam már a blokk oldalán közvetlenül a forgattyúsházra rakott porlasztót is.
Én sem tudom milyen előnye lehet.
A dugóból szerintem nem sokat tudsz spórolni, mert a kipufogót vezérelnie kell.
Biztos anno kiszámolták, hogy nyél gázon így rezeg tutin a cucc. :-)
láttam már ilyen brutál pálya etz-t, amin feltünően közel van az első kerékhez a porlasztó torka, de különösebben nem értem a lényegét.. a blokkhoz illesztett rezonátor amúgy is hosszú.. annak megoldása is macerásabb. talán Bambi tudja mire jó a megoldás.
Biztos a torlólevegő miatt! :-D
sajnos nem teljesen szimmetrikus. kicsit faragni kell. de minek?
Szalonspiccesen a főtengelyt illesztettem be fordítva, akkor vettem észre, amikor a forgó részt nem tudtam rögzíteni, mert nem volt menet. Az a szörnyű, hogy tisztán is így jártam volna el...
Csak ittasan tudok precízen kókányolni.
Ennyire még sohasem voltam berúgva :D
Üdv Urak
Próbálta már valaki fordítva felrakni ETZ 250 hengert?
Egy képen láttam, hogy szimmetrikus a felömlők helye. Érdekes lenne. :D
jaja ugy ugy bocs csak én paraszt vagyok:)
srééen==srégen ?
sorszám: 39141 (118679)
( előzmény: rétiboglárka, 2009-11-09 20:37:07)
Köszönöm a választ...
Erre voltam kíváncsi.
A srééen vágást úgy értem,hogy a ES gyári dobjának a vége nem egyenes mint a TS-en,hanem kb 30fokban van alávágva gyárilag.Tehát ilyen szalámi végű...és a tulaj ragaszkodik ahhoz a véghez...
még egyszer köszöntem.
És akkor a könyök felőli oldalon kezdem el fűrészelni a varratot...
Tiszteletem
a két dob elvileg gond nélkül házasítható.
a TS és az ES dobot is a hegesztés elött vágd el(lehetőleg jó vasfürésszel. vékony felxkorong is jó, csak könyebben megszalad), tehát a dob eleje felöli oldalon.azt a részt vágd mindkét dobon, ahol a hegesztés mélyedése kezdődik, így egyenes lesz a házasított példány is. de csak a külső köpenyt, vigyázz, mert 1 mm-rel beljebb van még egy fal, ez a furulyarendszer, ezt nem szabad elvágni. ha körbevágtad, akkor frankón el tudod választani a dob végét, ami hozza magával a komplett furulyarendszert is. innentöl azt javaslom, ha már szét van vágva, hogy külön égesd ki a részeket. így nagyobb eséllyel lesz sikeres a művelet. fontos, hogy mindkét dobon találsz halványan látszódó hosszanti varratokat. ezeket figyeld az összehegesztés elött, ezek találkozzanak a dob elején és végén.ha minden jól sikerül, akkor jól fog állni a dob végén a "srééen" vágás. bár igazából ez innentöl izlés dolga, ha forgatod egymáshoz képest az elemeket, akkor kismértékben tudsz alakítani a dob helyzetén, hogy felszerelve a motor hosszvonalára párhuzamos legyen, vagy esetleg kissé törhet felfelé is. egyenes végü dobnál ez sima elfordítással variálható, de a srééen vágott ezt nem teszi lehetővé.
sorszám: 39139 (118673)
( előzmény: rétiboglárka, 2009-11-09 18:26:36)
na ezt tényleg elirtam 42000kj/kg ot akartam irni,igazad van,igy is tudom.
Amugy csak a mérétkegység miatt akartam irni mert az hogy MJ-t leirtad oké,de miből jön mondjuk elégetsz 1 litert vagy 1 kilót,szóval érted.
Sziasztok!
Waresz hoz szólna a kérdésem.
Van ez ES150-es MZ kipufogódob.A dob vége srééen végződik.A hegesztés utáni rész horpadásmentes,de a rezonátor(kúp)része nagyon össze van horpadva.
Azt akarom megkérdezni hogy a hegesztés melyik felét kell megfűrészelni ha szét akarom szedni?
Van egy elkokszosodott,de horpadásmentes 125-ös TS MZ dobom,azzal megpróbálnám összehozni.
A hegesztés kúp felőli oldalán fűrészeljek,vagy a kipufogó legvége felől kezdjek neki?
Előre is kösznöm a választ.
Rosszul tudod. Ezerszerese.
http://www.google.hu/search?q=benzin+kJ&ie=utf-8&oe=utf-8&aq=t&rls=org.mozilla:hu:official&client=firefox-a
én igy tudom a benzin energia mennyiségét
én igy tudom a benzin energia mennyiségét
1liter benzin energiatartalma állítólag 42MJ.
1kWh = 3,6MJ.
1 liter benzin= 11,666kWh. 740g/liter benzintömegnél 63,4286g/kWh-nak kellene lennie az ideális fogyasztásnak.
A kétüteműek 4-500g/kWh-t kérnek.
Egyébként kazán hatásfoka könnyen lehet 100% hiszen a fűtés vesztesége gyakorlatilag az amit a kéményen kiengedsz hőenergia. Egy kondenzációs kazánnál pedig olyan alacsony a távozó égéstermék, hogy műanyagból csinálják a szellőzőt (szerencsére nem számít kéménynek ezért a kéményseprőknek nyarsgem)
Tisztában vagyok vele, csak arra utaltam, hogy valószínűleg az 50%-os motor hatásfokot is így számolták ;-)
Nyilván eltekintettek attól a jelentős mennyiségű hőenergiától amit a hűtő és kipufogó rendszeren okád ki a motor. :)
Honda felső fékmunkahenger 12000ft-ért eladó. ETZ-re könnyen rászerelhető!
06702912829
Jó ötlet, szívesen olvasnék ról a több infót.
Tudom, nekem is volt már olyan motorom! :-D
Ez attól van, hogy a kazán hatásfokánál a fűtőértékkel számolnak.(Ez a jogszabály, nem csalnak.) Ami a felhasznált energia kb 80%-a!
Vagyis a 20% veszteség rögtön ugrik a számításból!
Ha ezt a 80%-ot a kazán tudja, akkor 100%-os a hatásfoka.
Attila
Sokféle motor létezik, van olyan is ahol csak 1-2% a hatékonyság. :-)
Keri
A kondenzációs kazán kicsit azért más tészta, meg ott valahol 111% körül van a maximum a rejtett hőhasznosítás miatt.
De jó lenne, ha találnának rejtett hőhasznosítást a benzinmotoroknál is. :-)
ciao
Semi
Így lehetséges hogy a kondenzációs kazánokat 105%-ra hozzák ki :)
Én úgy tudtam, hogy a benzinmotor csak 25-30% hatásfokú, de az is lehet, hogy régiek az információim.
Árpád
Kérdésedre a válasz, mert látom hogy felettébb érdekel a téma :-)
http://www.freeweb.hu/semi/PGO_plasma.jpg
Tanulmánymotor 2007-ből, kipróbálható volt.
ciao
Semi
sziasztok...
meg tudná mondani valaki, hogy a képen milyen motor visszapillantója szerepel?...
pont ilyen kellene a Jawa-ra...
http://www.postimage.org/image.php?v=Ts11ce10
Én arra gondoltam, hogy a benzines motor hatásfoka javul ha hidrogént adunk a keverékhez.Méghozzá jobban javul, mint amennyi a veszteség a víz bontás során.Azaz az a kérdés, múködhet a hidrogén valamiféle katalizátorként. Nekem az a gyanúm, hogy nem.
Összesen: 982 oldal
Az itt olvasható hozzászólásokért nem vállalunk felelősséget.
Ha úgy gondolod, hogy egy hozzászólás méltatlan, kérjük olvasd el moderálási alapelveinket.
|
|
|
|