:: Szavazás ::
Milyen hatással van rád a benzináresés?
|
- Fórumok -
MZ - új hozzászólás Összesen: 981 oldal
Na ez a marhaság.
Úgy tudom hogy átíráskor pontosítaniuk kell az adatokat, erre mindenhol azt hallom hogy "nem írhatjuk át nekünk azt kell beírni ami a nyilvántartásban van"
B+
Szóval ha átfestem a motort akkor azt soha nem lehet módosítani?
jaaa, a színt és a gyártási évet nem tudtam elintézni... az asztalt meg nem akartam csapkodni, mert amúgy is REF-es voltam náluk... :D
egy másik fórumon pont az a téma, kinek milyen adat, illetve mennyire van elcseszve a forgalmiban...
most úgy van(decemberben játszottam el), hogy az okmányiroda attól a dátumtól, amikor tudomására jut a tulajdonosváltás (régi tulaj leadja az adásvételit) kb. 2 hónapot vár arra, hogy rendezd az átírást... a lóvé meg volt a papírmunkákra, csak az ügyfélfogadási idő volt számomra elérhetetlen a meló miatt... már azon gondolkodtam, írok egy meghatalmazást, valaki járjon el az ügyemben, de mivel apróbb problémák is felmerültek volna az átíráskor (szín, és gyártási év) gondoltam magam intézem, lesz ami lesz... :D
szóval eltelt kb. 2 hónap a vásárlástól, kaptam egy értesítést, hogy ha 3 munkanapon belül nem intézem el, jön a kivonás, illetve az önkormányzat átatja az ügyet az APEHnak, aki saját belátása szerint fog majd megbüntetni...
persze ebböl a 3 napból is kicsúsztam, kb. 1 hét után sikerült átirni... persze már soron kívül, mert az értesítéssel már ügyfélfogadási időn kívül is fogadnak... a papírmunkák miatt úgyis bent ülnek vagy délután 6ig...
büntetés nem volt semmi... :)
persze, ha az APEH megkapja az ügyet, ők nem szaroznak... és akkor hozzájön az újra forgalomba helyezés díja stb...
én így jártam... :)
én pont fordítva. Többnyire megúszok mindent :) Apróbb büntetések voltak persze, de soha semmi komoly.
Nagyon luzer fejem lehet, mert a rendőrök mindi megszánnak.
Persze alapvetően szeretek jogkövető lenni, de ha nagyon nem megy akkor nem görcsölök.
Amire rájöttem eddigi rövid életem során, hogy minden szabályt be kell tartanom, mert titpikus balek vagyok.Ha valamit nem szabály szerűen csinálok, akkor ha más nem is, de én tuti megjárom.Én ezért nem bízok az ilyen simlizésekben...
régen annyi volt hogy átírási illeték +30% büntetés, most nem tudom.
Gyorsabban változnak a szabályok mint ahogy én követni tudnám.
sorszám: 39644 (120139)
( előzmény: 150esRolleres, 2010-01-26 20:52:11)
Pénzért forgalomba helyezik? Csak pénzért, vagy van más "büntetés" is?
Nekem idáig sikerült minden tök simán.
Lehet hogy szerencsém volt.De lehet hogy más körzeti okmányirodában felvételi követelmény volt,hogy "ulszimpatikus, és rosszindulatu,kimondottan gonosz munkatársakat keresünk".
RAT
Velem akkor is szarakodnak az ocsmány irodán ha amúgy minden rendben van.
Utálom őket!
Szokványostól eltérőt meg sem merem kísérelni. A Hondámban inkább visszacserélem az eredeti motort mindig műszaki előtt, csak ne kelljen okmányirodában kínlódni vele.
kivonják a forgalomból
sorszám: 39640 (120133)
( előzmény: 150esRolleres, 2010-01-25 21:06:56)
És mi lesz, ha nem így alakul?
Aki ismer, az tudja hogy nálam mennyi motor megfordulegy évben.
Sőt vannak olyan gépek ami a gyűjteményem örök részét képezik.
Soha nem okozott problémát átiratni úgy egy motort,hogy esetleg a tulaj sok éve meghalt.
Nem szarakodtak velem soha az okmányirodában.
Sőt volt olyan motor ami a szemétből lett összerakva, 300 darabból és az is papirral szaladgál már.
Azt a sogorom használja Szolnokon "oldalkocsis katonai trophy"
Üdv
egyetlen probléma azonban még így is lesz, mert 2 héten belül a megvásárolt gépjárműnek a vevő nevén kell lenni.
Szia!
Az az igazság hogy 1986 óta egy garázsban állt.
Nem foglalkoztak vele,erre pakoltak minden szart.
Én ganéztam le a vastagon rárakódott homokos, olajos,trutyit ami 86 ban rakódott rá.
A motorját beinditottuk,jár,jár de azért egy nagytakaritás ráférne.
A tank alatt elég rosdás a felső váz,de javitható.
Ha megmarad az sem baj,mert minden kétévben rámjön az MZ mánia, és így majd két év múlva nem kell vennem.
Üdv RAT
Szia4
Én úgy egyeztem meg a tulaj feleségével,hogy utánna járok,de a legrosszabb esetben visszamenőleg 4 évre írunk adásvételit.
Már csináltam ilyet,akkor 9 évre irtunk.
Semmi problémát nem okozott átíráskor, és még többe sem került.
Üdv RAT
Értem én. Csak azért elég rozsdás. Enyémen például a vázat nem kellett festeni, mert még csak kis sérülések vannak rajta, ezen meg ahol nem volt takarva(lábtartógumi) már rágja. Amúgy ha lenne pénzem az átiratásra fontolóra venném. Működik legalább?
hello! egy kérdésem lenne a motorral kapcsolatban.Konkrétan kinek a nevén is van? mert okés hogy meghalt a tulaja és, hogy ír adásvételit a felesége, de ha nem vették fel hagyatékba, akkor nem tudod átírni, mert nincs aki megírja az adásvételit.
Nem én laktam le!
Így bukkantam rá!
Vagy nagyonszar?
Halihó RAT
Üdv! a gyújtásért mennyit kérnél ill. milyen állapotú? kalloszoltan@trevolnet.hu címre válaszolj légyszi!
Jah és egy 24 N2 es karbim 150 es ETZ re
Sziasztok Van egy eladó ETZ gyári tirisztoros gyujtásom ha valakit erdekel elektroosztro@freemail.hu
Üdv!
Egy problémám lenne, remélem tudtok segíteni: van egy 251es etzém és nemrég leszedtük a hengert mert nagyon sokat evett és gyenge volt. És a gyanúm be is igazolódott: szétkopott henger, lötyögő dugattyú. Aztán amikor leszedtük a dugót a hajtókarról láttam hogy a tűgörgő is tropa és akkor ért a meglepetés: a hajtókarban a felső tűgörgő foglalatnak az alja erősen be van kopva. És most azon gondolkodunk, hogy vajon cserélni kéne-e a hajtókart vagy jó az úgy?
Fémforgács-szöszből csináltam, de még nem próbáltam, hogyan tömít, az alufólia jobb megoldásnak tünik. A hajtókarra rámegyek, kihagyhatatlan...
Sose bánd, ennyiért csak bontottat adnak.
Sajnos a kisipari könyöknek a perem megmunkálása pocsék, lehet klingerit gyűrűt tenni, van aki teflon szalaggal próbálja tömíteni, én alufóliából szoktam tömítést hajtogatni.
sorszám: 39626 (120087)
( előzmény: 150esRolleres, 2010-01-24 08:13:06)
Készülget a kisTS, a blokk már egyben, a henger és kipufogó könyök illeszkedése nem túl jó, a hengeren az a perem eldeformálódott, így kifúj. Tegyek oda klingerit karikát, vagy mi lehet a megoldás?(új a könyök)
Találtam alkatrészt, én ennél 5x többet fizettem:http://etbike.com/index.php?productID=4177 lehet marcipánból van?
Középszar... Hááát. Azért.
...meg a sodrófát, mert asszonypajti tuti agyoncsapna :D
Hali!
Azért ne kapkodd el!
Felraktam a vaterára piros szinü.
Ott megnézheted.
Végülis egy nappaliban jól nézne ki.
Vonzaná a tekintetet.
Hali! rat
Bing-es kollégák!
Mekkora főfúvóka és alapjárati jár hozzá (250, valamint 290-re fúrás esetén)?
Az alapjárati cserélhető BVF-re, vagy más a menetátmérő?
Azt tudom, hogy a főfúvóka M6-os a BVF M5-ösével szemben
Fúvókákat lehet eredetieket kapni hozzá?
A súber alapjáratban nem zárja le teljesen a torkot, a csattintóssal szemben? Arra van az a fogantyús vastag csavar?
Összességében, mennyivel lehet kisebb fogyasztásra számítani, mennyivel hevesebb a gázreakció, van-e érezhető végsebesség-növekedés?
Nekem 300-ra fúrt ETZ-m van, bejáratás után, (ami hamarosan befejeződik, most 1380 km van az új blokkban) szeretnék egy új ilyenbe beruházni!
basszus, ha lenne hova tenni megvenném :(
Ha egyszer lesz házam akkor a egy P5-öst meg egy TS250-est még veszek a jelenlegi gépeim mellé, csak úgy a vitrinnek.
Sziasztok!
Eladó lelakott állapotban de indithatóan,TS 250/1-1979 es Első tulajtól 1985 óta áll.
Régi forgalmi,és rendszám van!
Irányár 40.000Ft
Érd:
06 30 215 61 50
Tóth György
MZ 6V-os elektromos rajz. megtalálható a szakirodalomban. csupán logika kell hozzá:D
Hali! Lenne valakinek elfekvőben egy szép krómos Trophy hátsó alsó telóharangja eladó? Összeraknám a gépet és konstatáltam, hogy négy garnitúra első van, de hátsó az nincs... Az alsó lyuk nagyobb kicsit a hátsóén a rugófeszesség állítódarab miatt
Sziasztok!
Valaki meg tudja mondani az MZ oldalkocsi felfogató gömb átmérőjét?
Köszi RAT
Esetleg azt is megírhatnád, hogy milyen motor, akkor biztos lenne aki segít.
sziasztok!
valaki tudna asatleg küldeni egy leírást arról, hogyan kell a gyújtásrészhez kötni a kábeleket?
mert leszedtem őket újrakebelezés okán, de a sorrendet elfelejtettem :(
előre is köszönöm!
sany0101@citromail.hu
A baloldali távtartó linkje:http://etbike.com/index.php?productID=2137
A jobboldali ugyanez csak a 4 utolsó szám más:ez 2138
HA tudod mit keress :-) Ideirod a linket ami rámutat? Köszi !
Helló.
e-TS250 Ezeket a távtartókat amiket keresel megtalálod az ET-bike motoros alkatrész webáruházban,ETZ alkatrészek között.
Budafokon van egy ember, aki ilyesmivel foglalkozik, lehet hogy segítene: Koch Ferenc 06306425877. Ennyi tudok hozzáfűzni ehhez az egészhez...
Hát ha eddig nem válaszolt senki, akkor nyilván nem is tudják. Küllőből az első és hátsó agyhoz is 36-36db kell, ezért lehet összeházasítani a kisebb felnivel. A hossza meg marha egyszerű. berakod a felni közepébe a befűzendő kerékagyat, és leméred hogy mekkora távolság van a kerékagy széle és a felni közt... persze úgy, hogy megfelelő irányba álljon a küllő. Ebből kapsz egy megközelítőleg pontos méretet, aztán a boltban majd mondják, hogy mekkora méretek vannak.
Szevasztok.Még mindig a felnifüzésnél tartok.
Adott egy etz-150 első tárcsafékes agy,+adott egy etz150-hátsó felni.
Füzött már valaki ilyen kereket?
Küllőméret kellene mekkorát kell vennem és hogy mennyit.
köszi. mig ilyen fasza idő van szeretném megcsinálni.
csáó
A villa hüvelyeket feltétlenül cserélni kell mert arra megy rá a féknyereg, de minden más maradhat.
Ja azt hiszem ott a különbség, hogy én meg akartam tartani a TS villát, hogy maradhasson az eredeti lámpafej, kormány, stb. Ez lehetetlen ?
Én már úgy vettem donornak egy futár TS-t hogy benne volt.
Az a baj hogy elszórtam valahol a pincében, mert az ETZ-be raktam át a cuccokat.
De nem bonyolult, csak egy vastag falu alu cső. Felrakod a féket az pozícionálja a kereket, máshova nem lehet tenni. és megméred milyen hosszú cső kell oda.
Köszi Keri, és ezeket hol szerzitek be ?
Esetleg rajz van róla, ha gyártatni kell...?
Jó kérdés... elég aránytalanul van skálázva az órája, de lehet ettől függetlenül "pontos". Nyilván értettek hozzá a németek...
Sziasztok.
Waresz részemről oké a csere.Egy jó állapotú ETZ óráért cserébe neked adom a TS órát.Igaz nem jól emlékeztem a kilométerre ami benne van.Nem 3000,hanem 4959 Km van benne.Amúgy a blokk is megvan ami ennyit futott.Ha esetleg valakit érdekel,eladom.125-ös TS.
Összesen: 981 oldal
Az itt olvasható hozzászólásokért nem vállalunk felelősséget.
Ha úgy gondolod, hogy egy hozzászólás méltatlan, kérjük olvasd el moderálási alapelveinket.
|
|
|
|