:: Szavazás ::
Milyen hatással van rád a benzináresés?
|
- Fórumok -
MZ - új hozzászólás Összesen: 981 oldal
Még valami, amit kihagytam. Ez a fehéres-átlátszó tömítőanyag egész kemény állagu, mintha müanyag lenne, nem olyan mint a ruszki tömítőpasztám.
Oké fiúk, köszönöm a tanácsokat, akkor teszek pasztát a blokkfelek közé. Azt nem tudjátok véletlenül, hogy melyik paszta színe fehéres átlátszó? Ahol vastagabb, ott olyan szinű pont mint a natúr gyertyaviasz, ahol vékony, ott olyan átlátszó mint a nájlon zacsi... Ilyennel volt tömítve a blokkfelem. Nem gyárilag, mert minmum 1 felújításon már átesett a motor valamikor régebben, tehát szerelő rakta össze utoljára.
Én úgy csinálom, hogy vékonyan az ujjammal elkenem a pasztát a felületen, így nagyon kevés anyagot szorít ki összerakásnál.
A kiszorítással vigyázni kell mert gumi rögök leválhatnak és az olajozó csatornákat eltömítheti. 2T motor esetén nem gond, de 4T motornál ez végzetes.
Nekem valami orosz téglaszínű benzin-olaj-hőálló szilikon pasztám van, eddig szuperül bevált ahol használtam.
Kell tenni. Hondám gépkönyve előírja. De nem szilikongumi alapú hanem konyhanyelven répapürének nevezett Loctite trutyi való oda. A számát meg nem mondom, de vagy Bambi megmondja fejből, vagy megkeresem holnap és én nézem meg.
A színe répa vörös, méz szerű anyag. Nagyon kevés kell rá, mert alapvetően a felület tömít. Másik előnye, hogy amit kinyom az nem tömíti el az olajjáratokat. A csapágyhézagokat nem rontja el ez.
Nem kawasaki, de én a ts-em blokk felei közzé tettem. Igazából szerintem nem árt ha van. a felesleges menyiséget, úgyis kiszorítja a blokk, csak egy minimális mennyiség marad ott az előre felkent mennyiségből.Meg hát írtad hogy volt ott gyárilag is.Egyébként én FBS-t tettem oda.
Szia Keri!
Lenne 1 kérdésem hozzád, meg persze azokhoz is akik értenek a témához 1 kicsit. Most télen teljesen szétkaptam a kawámat az utolsó csavarig. Átnézem, rendberakom amit kell. Mikor szétvettem a blokkot, a 2 blokkfél között volt valami átlátszó nagyon vékony hártyaszerü tömítőanyag. Én úgy tudom, hogy a blokkfelek közé nem szokás tömítőanyagot rakni, ott a síkbamunkált hibátlan felületek tömítenek. A moci 1 kawa 1100 gpz sörnégyes vizszintesen osztott blokkfelekkel. A kérdésem: szerintetek tegyek tömítőpasztát a blokkfelek közé vagy ne?? 1 ismerősöm azt mondta, hogy tegyek, mert akkor nem "könnyezi" az olajat a blokk. Szerintem viszont ha tszek, akkor a csapágyfuratokat pár század mm-el kibővítem... Várom tanácsaitokat, üdv fiúk-lányok
Szia!
Ez egy program robot, adatgyűjtésre és zaklatásra használják. Ne válaszolj ilyen üzikre, hanem töröld.
Szia
én egy másik oldalon ahol fennt vagyok (ilyen iwiw-szerű) rendszeresen kapok ilyeneket. Verától is kaptam már én is ;)
Én iádig azt hittem, hogy Magyarországon csak Szilvia ilyen kedvelt, hisz őt a "férjem is szereti" :D de ezek szerint Vera is.
Ne válaszolj a levélre....felesleges. Ha nem az e-mail-jére írsz direkt nem is válaszolnak sosem. Ez valami generált szar...vhonnan megszerzik a címed...általában fizetős szex oldalakra viszik az embert...
Szevasztok!
Kaptam egy érdekes emailt.Nem tudjátok mi ez?
Helló.
My name is Vera Nagy hatással volt rám, amikor láttam a profilodat a www.szocimotoros.hu és én akarat
szeretném, ha e-mailben vissza a saját postaládájába, hogy én tud küld neked a képet, hogy tudja, ki vagyok am.i belive tudunk establishe egy hosszan tartó kapcsolatban hajó veled.
Ezen kívül, én szeretném, ha engem választ az én
magán e mail box (vera20_u@yahoo.com).
Ez azért van, mert én dont tud hogyan lehet
remainning a fórum egy jó ideje.
Kösz, vár, hogy hallani rólad mielőbbi.
Vera.
Hát igen, ilyen a szerelem :)
:) Neked van egy CB-d is mellé.:) Nekem meg itt tengődik.
Amúgy bocs, nem kifejezetten neked írtam és az eddigi hirdetésekkel sincs probléma, csak szeretem megelőzni a dolgokat, mert volt már ilyen hogy egymáson felbuzdulva a végére egész oldalas hirdetéseket raktak be naponta kétszer hogy biztosan mindenki olvassa.
Eleinte volt egy kis morgolódás, de mostanra egészen jól sikerült alkalmazkodnia mindenkinek.
Kedves hirdetők, szeretném felhívni a figyelmeteket arra, van erre külön téma megnyitva.
Nem törődök vele általában, mert ez egy laza baráti fórum, amibe sok minden elfér de a politikát, rasszizmus, személyeskedést és spam-eket nem szeretem.
Sziasztok! Lenne néhány eladó alkatrészem:
-lehajtható oldalcsomagtartó
-kuplungtárcsa
-etz tank
-elsőlámpa
+ még néhány apróság
nem hibátlan darabok, de a többségük megkímélt állapotú
árak megegyezés szerint, csere érdekel
sany0101@citromail.hu
Nekem meg CB750-es blokkom van. Én is kerülgetem egy ideje. Cserélünk? :D
Szevasz Varesz!
Engem érdekelne az oldalcsomagtartó a ts-re. Megvan még? Küldj képet róla ha lehet az e-mail címemre. motorsokk@citromail.hu Köszi.
Sziasztok.Olvastam hogy szó van Kardános Xj-ről. Van egy XJ900-as blokkom ha valakit érint.Már kerülgetem egy ideje,ha kell valakinek akkor olcsóért megszámítom, vagy csere is szóba jöhet ha úgy jobb.:) Ha valakinek felkeltette az érdeklődését írjon e-mail.További jó beszélgetést!!! motorsokk@citromail.hu
Yam-bol a kardános XJ tetszik nekem, a láncos sem rossz gép, sőt műszakilag jobbak mint a Hondám. De mostmár nem fogom lecserélni ha ennyi időt lehúztunk eggyüt :)
Nah de mindenekelőtt a kis piros ts250-esem. Ő már 10 éve társam :)
Hát igen kinek mi...nekem marad a Yamaha, örök szerelem. De amint látom nálad is kritérium volt egy strpabíró típus.
www.kep.tar.hu/feri1985
üdv:
Feri
Jó lenne megvenni a másodikat, csak engem kinyírna a családom ha megtenném.
Sajnos az enyém eléggé el van használódva, de szerelmes vagyok ebbe a motorba :)
nekem tetszik ez a csomagtartó is de ha nekem kellene és időm kedvem lenne készitenék ijen hasonlót..lehet hogy nem full gyönyörü lenne de azis tökéletesen használható lenne :)
a pakoláshoz anyit hogy simsonom volt amin mz csomagtartó volt szemétböl lett öszerakva a motor igy hátulra betettem egy nagyon erős telót északai horgászathoz készültünk autó akumlátort vittem sátrat vittem hátul nekem oldaltáskába 3 bot barátnőm ült mögöttem hátizsákba felszerelés csali ijenek oldaltáskába 6 ember kajája ivóviz minden egyéb tankon pokróc ölemben fűszerek amivel elkészitjük a kaját a parton és a többi dolog :)..jó visszagondolni
Mostanaban mar en is kevesebb cuccot viszek az elso idokhoz kepest. :) Akkor meg vittem tura hangszorokat is. Egyszer konkretan legorbult a javan a cso ami a hatso reszt tartotta, az ules alatt.
http://www.hasznaltmotor.hu/hasznaltmotor/hasznaltmotorok/162594/HONDA_CB_750_.html
http://www.hasznaltmotor.hu/hasznaltmotor/hasznaltmotorok/162124/HONDA_CB_750_.html
tök szép ez a motor:D mennyiért vesztegetnek egy ilyet?
A kérdés az hogy mi számít nyertes megoldásnak. Az hogy ki tud többet felpakolni, vagy az hogy ki tud ésszerűbben pakolni?
Mert a mennyiségben szerintem HyGy a nyerő, aki még a kemping asztalt is felpakolta a Jawara :)
Én 2 hétre 2 főnek sátor, hálózsák, gumimatrac, ruhák és kempingfelszereléssel együtt ennyit pakoltam. Ennél többre soha nincs szükségem :)
http://keri.szocimotoros.hu/CB750/index.htm
sorszám: 39721 (120310)
( előzmény: csatho.daniel, 2010-02-07 17:13:05)
Eladó alkatrészek ETZ 250-es géphez!
hátsó sárvédő/festésre szorul de horpadás mentes/:1500 ft.
közép sztender:1500 ft.
lábtartóvas:800 ft
hátsó lengővilla tengellyel: 2000 ft.
duda:500 ft.
kipufogó holander:1000 ft.
légszűrőház+légszűrő:1500 ft.
szívócsonk gumi 800 ft.
baloldali doboz /szintén festésre szorul de ez is horpadás mentes:1000 ft.
hátsó lánckerékbe gumi /újszerű/:500 ft.
Kompakt kis eszköz, három szelet karaj is ráfér meg néhány hagyma, nagyon jó eddig ez nekem nem is jutott az eszembe, így nem kell venni mindíg azt az egyszer használatos flekken szisztémát. Nagyon jó!
sorszám: 39719 (120308)
( előzmény: csatho.daniel, 2010-02-07 17:13:05)
Akinek nagyon szűk hely van otthon, annak lehet hogy segít!
Amúgy nekem is mentette meg a mocit az összetöréstől, mivel csuklós kapcsolat, ez akkor csukódik fel, amikor a gazdája akarja! Szép is lenne menet közben... Amúgy felhajtva is megvédte a mocit, mivel talán egy kicsit lejjebb ér, mint az.
A rács meg azért van rajta, mert így akárhova rakhatja az ember a gumipókot, persze lehet anélkül is.
Amúgy egy pakolási versenyre bármikor kiállok bárkivel!
További szép napot az Uraknak!
Gubacsi 6, bent az ipartelepen, de telefonon egyeztess.
Hello Mindekinek!
Meg tudnátok mondani hogy Bambi műhelye merre található?
Előre is köszi
Üdv:Ervin
így van! kb én is majdnem azt mondtam, hogy otthagyom a francba!
20ezerért összerakok egyet rozsdamentes acélból és felpolírozom én, és az le sem fog pattogni.
feleslegesnek tartom az oldalcsomagtartót ha fel hajthatós, gyakorlatilag egy merev szépen leszinterezett oldalcsomagtartó, annyit ér mint egy bukó keret. ezt tapasztalatból mondom mikor pereceltem apa peregyévvel, és a kis ts-el akkor is nagyon jól jött, és nem szélesít a motoron sokat max 20 centit, és még így is simán fel megy rá egy 3 személyes sátor, egy nagy, dugik rakott utazótáska, ebbe belefér minden ami kell.
kapni lehet.
néha potom pénzért, néha csillagászati összegekért adnak ilyesmit.
egy ilyen oldalcsomagtartó párt kb 20ezerért krómoznak, mert rémálom körbepolírozni. szinterezésük kb 1000ft. kinek mi tetszik. nekem pl van kis TS-re való.. 3000ért odaadom a párt. feketére van festve.
peregyre már meglévő csúnyán lepattózott példányokat krómoztattam. az kb olyan, hogy ha nem lesz tartós a króm, akkor felgyújtom a galvánüzemet. amikor megtudtam mennyibe kerül, azt hittem frászt kapok. kép:
http://kepfeltoltes.hu/100207/SL749408_www.kepfeltoltes.hu_.jpg
nagyíts rá, elég nagy felbontású..
sorszám: 39712 (120301)
( előzmény: csatho.daniel, 2010-02-06 12:49:19)
Olyan mint a tied, csak nincs rajta az a rács, meg kisebb a lehajtható rész.
Ugye az doboz tartónak van, nem táska tartónak.
Talán az arányai mások kicsit.
sorszám: 39711 (120296)
( előzmény: csatho.daniel, 2010-02-06 12:49:19)
Szevasztok!
Ezek a gyári cuccok szerintetek kaphatóak még?
Képet tudnátok ezekről feltenni?
Nekem is gyári lehajtható van. volt hozzá rá passzoló pneumant oldaldobozom is. Sajnos összetört, pedig ma már nagy kuriózum lenne.
A lehajtható csőkeretre pattant rá az alja, a tetejét pedig egy kormányzár kulccsal működő zár fogta a fix csőkereten lévő gumipók akasztóhoz. Nagyon kitalálták, csak az anyagminősége csapnivaló volt.
Valószínüleg nem a dizájnra ment hanem a használhatóságra.
Nekem van szinterezett fix és krómos lehajtható (bár ezt lehet hogy odaadtam havernak). Mindkettő gyári.
Azok tényleg pofásak. A krómos ad egy kis chopperes hangulatot a motornak, mint egy bukókeret, nem néz ki rosszul a TS vele, szóval megértem hogy felrakták optikai tuningnak is.
Véletlenül háromszor is beírtad.
Kitöröltem a feleslegeseket.
sorszám: 39707 (120292)
( előzmény: csatho.daniel, 2010-02-06 07:44:48)
ja, a gyári oldalcsomagtartók müanyag bevonattal és krómozva is készültek. mindegyikből létezett fix, és lehajtható is. szóval, volt lehajtható.. nekem is az van.
a krauser nem csomagtartó, hanem koffertartó, ez a 90es évek elején bevett sufnituning volt a kis etz-k és a simsonok körében mert valamiért vagánynak találták. tényleg nem értem miért, mert egy valódi katasztrófa mind kinézetre mind a praktikumot tekintve. ha törik, tutira nem tudjuk a következő faluban meghegesztetni.. valóban megbízhatatlan szerkezet. na meg igazából használhatatlan.. az utángyártott még ráadásul szar is, mert mérethibás. a gyári krauser oldaldobozok nem állnak meg benne, sőt ha jól tudom bele se mennek.
oldalcsomagtartóból szerintem a gyári a jó meg szép. az imént feltöltött példányok kissé buszmegállószék koppintásnak tünnek, ami praktikus, de elég randa. ennyi pénzért meg nem hinném, hogy túl sok el fog belőle kelni.
MZ lehajtható oldalcsomagtartó
Valószínű sokan ismeritek a következő csomagtartót/csomagtartókat:
http://www.mofaker.hu/?termek_id=30022
ugyanez a huberen:
29-21 Krauzer ETZ 6 072.- Raktáron
Ez nem lehajtható, meg Mz-hez volt még egy oldalcsomagtartó, de az is fix és nagyon keskeny a vízszintes része, nincs a csomagnak elég alátámasztása.
Az 4 éve már 5 eFt/db volt.
Gondolom sokan vagyunk, akik szeretnek hosszabb utakat megtenni, túrákra, találkozókra, fesztiválokra járni, kirándulni.
Nektek ajánlom a következő, az előzőeknél sokkal praktikusabb oldalcsomagtartót. Alapesetben teljesen összecsukható, nem lesz szélesebb tőle a motor, lehajtva nagyon öblös csomag is üzembiztosan szállítható a széles alátámasztás miatt. Oldaldoboz felszerelésére is találhatunk megoldást!
Az utast menet közben nem zavarja, barátnőmmel lenyomtunk már ezzel néhány ezret. Egyedül nagy csomaggal (az ülés magasságáig érővel) nehézkesebb az utas felszállása, de legalább nem kell barátnőnk hátára aggatni a csomagot!
A oldalcsomagtartó 10000 Ft/darab, 18000/pár
Jó lenne, ha több is összejönne, mert azért kellett szöszölni vele rendesen, mire pontosan nyílt/csukódott.
A csomagtartók képe:
Aki szeretne a boltiaknál sokkal használhatóbb oldalcsomagtartót, barátnője, vagy saját hátát megkímélni az keressen a
csatho.daniel@freemail.hu címen
Keri köszi az infót, akkor elvileg feltehetem a ledes izzót!!!!
Lehetni lehet, de leginkább végsebesség rekord döntésére alkalmas csak, túrázni és versenyezni is keskeny a használható tartománya egy ilyen kihegyezett rezonátornak.
Jelenlegi szabályozás szerint nem lehet LED-es lámpát használni a kocsin, kivétel ha gyárilag van benne és típus engedélyes.
Ezért írják rá az izzóra, mert ha ezért megbüntetnek, akkor ők mossák kezeiket.
Azt azért ellenőrizd hogy világosban jól látható legyen és ha nem rosszabb mint az izzó láthatósága, akkor csak ezért nem kötnek beléd. Rendőröket nem érdekli a tényleg zavaró gagyi xenonok sem.
Nekem fixen szerelt LED-es hátsó lámpám van normál MZ hátsólámpába beragasztva és műszakin sem foglalkoztak vele a Mozaikban csak annyit néztek hogy világít.
Helló!
Lenne egy olyan kérdésem, hogy nekem egy 250-es ETZ-m van, és az index izzó helyére vettem ugyanolyan teljesítményű, foglaltú és sárga színű (12 v, 21 W, BA15s) LED-es izzót, amin 12 db led van, na és az a gond, hogy a dobozra ráragaztották hogy közúti forgalomban nem használható. Bár sok autón láttam, hogy gyárilag alakítottak ki rajta ledes indexet, féklámpát stb, amin sokkal több led volt. Tehát használhatom-e szerintetek?
Összesen: 981 oldal
Az itt olvasható hozzászólásokért nem vállalunk felelősséget.
Ha úgy gondolod, hogy egy hozzászólás méltatlan, kérjük olvasd el moderálási alapelveinket.
|
|
|
|