:: Szavazás ::
Milyen hatással van rád a benzináresés?
|
- Fórumok -
MZ - új hozzászólás Összesen: 982 oldal
A gyári az jó, csak nem kapsz olyat.
A Tajvani kapható, de az gagyi.
Brembó is jó de olyat sem kapsz.
E-bay, motorosbörze lehet beszerzési forrás, de sajnos a BMW-n lévő Brembó féknyerek nem jó az ETZ-re, mert bár megtévesztésig ugyan olyan, de a felfogatása nem ugyan oda esik.
Mi baja van a féknyergednek.
Inkább a főfékhengerrel szokott gond lenni, a féknyerget csak rendesen kell összerakni.
Keresek 125-ös ETZ-hez első felnit, féknyerget, kuplungkonzolt, valamint 2db kocka féle indexet, valamint kuplungalkatrészeket.valaki?
helló.
Azt nemtudod,hogy a szimering hol van a főtengelyen?Mert van olyan ts aminek a bal oldali szimeringje a főtengely sonka mellett van igy a bal csapágyakat,mivel 2 db bal csapágy van a váltóolaj keni.A jobb oldalon ha jól tudom meg 2 szimeriong van egy szntén a sonka mellet egy meg a dinamó mögött és a 2 szimering közt van a csapágy és a váltóolaj keni azt is.
És van a másik ts változat amikor a szimeringek kijebb vannak a sonkától,igy a csapágyakat a keverékolaj keni.
Csak azért irtam ezt le hátha a két ts főt.csapágyak közt van eltérés,de lehet hogy nins nemtudom.
Mindenesetre nekem olyan ts em van amiben a csapágyakat a keverékolaj keni.ezek a csapágyméretek pedig :
Bal oldalra kell 2 db 6204 es c3 as,
jobb oldalra 6304 es c3-as 1db.
szimeringet cserélsz?mert ajánlott ha csapágyat is cserélsz.
Én Fagot tettem bele.
Na nekem meg 6,3at evett a 251-es szinte kizárólag csak városban használva, napi 2x2km nyelezve(munkába és onnan haza) heti 1x 25km országút. Kb. ennyire is számítottam a sok tempós rövid út miatt. Most megpróbálom ezzel a tank benzinnel kicsit kímélősebbre venni, elváltogatni 4000körül/alatt, majd beszámolok mennyit csökkent.
Helló!!
Egy 250-es ETZ-m van, és le akarom cserélni a féknyerget, mert rossz. Sokan azt ajánlották, hogy ne gyárit vegyek hozzá, mert az nem a legjobb. Tudnátok segíteni, hogy milyet vegyek, ami jó rá, vagy hol nézhetném meg!
http://www.motor.hu/motor_vpage.jsp?id=182841
"Érdekesség képpen elmondom, hogy a TS-emen az alapjárati levegő fél fordulata literekben mérhető fogyasztás változást okoz."
ETZ-n is. Kitekerve volt 2,7 liter 70-nél, de detonált.
Nem tudom mennyit kéne fogyasztani egy 300-asnak.
250-esnél üzemszerű a 4,5-5,5liter közötti fogyasztás a 300-as pedig többet fogyaszt.
Én inkább arra gondoltam hogy szeretnél fogyasztást csökkenteni, erre adtam tippeket.
Persze hogy lehet. Ha túlmelegszik, vagy túl hideg az is látszik rajta. Ha jó a gyertyakép akkor nyilván az égés is jó lesz.
De nem tudom milyen az a 12YC, de az y-os az másként van számozva mint a sima C.
MZ-be N14C vagy N15C való.
szóval te is úgy érzed, hogy ez nem üzemszerű?
Utassal 5,5 ,análjül mondjuk 5 literrel lennék elégedett!
És akkor még nem álmodtam arról, hogy a gyáriag még kevesebb mint 4 iter is beleférne.
Az alapjárati csavart fogom állítgatni, mert az alapjárat az tényleg nem az igazai, mivel a tűt ide oda rakosgattam és azt meg nem állítottam után.
A brisk N12YC képét lehet mérvadónak venni? mert mostanában mindíg 15 ösöket hallom, hogy azt rakják MZ-be
Érdekesség képpen elmondom, hogy a TS-emen az alapjárati levegő fél fordulata literekben mérhető fogyasztás változást okoz.
Sajnos el szokott rázódni (van benne rugó), ezt onnan veszem észre, hogy az utcánkba befordulva elzárom a benzincsapot.
Ha jól be van állítva akkor kényelmesen be tudok állni és még kicsit jár a motor mielőtt leáll, de amikor elállítódik, akkor van hogy már csak lendületből gurulok be.
Meglepő lehet, de ha túl kevésre veszed a benzint, attól nem biztos hogy keveset fogyaszt, mivel tökéletlen lessz az égés, romlik a hatásfok.
A túlzott melegedés is erre utal, bár én személy szerint nem hiszek abban hogy valaki kézrátétellel tudja hogy egy blokk túlmelegedett, mivel a 2T léghűtésesek üzemszerűen elég széles hőmérséklet tartományban üzemelhetnek.
Na mindegy. Nem is ez a lényeg. Optimális esetben a lambda értéket 1-re kell állítani. Ez azt jelenti hogy itt optimális az üzemanyag-levegő keverék aránya. Természetesen az MZ karburátoránál csak közelíteni lehet ezt, mert gyorsításkor a konstrukció miattel szegényedik, ezért kicsit dúsabbra kell állítani, hogy gyorsításkor is legyen elég üzemanyag.
Amikor elveszel üzemanyagot akkor ezzel a plusszal lehet játszani.
Vagyis úgy kell beállítani, hogy egyenletes fordulaton minden terhelés tartományban sima járása legyen a motornak, de amikor hirtelen odahúzod neki akkor kicsit megtorpan, és inkább óvatos gázhúzással lehet csak gyorsítani. Ilyenkor fog a motor leg kevesebbet fogyasztani.
Ugyan akkor az alapjáratot is érdemes optimálisra belőni, mert az is rontja a fogyasztási adatokat.
Érdemes tudni, hogy az alapjárat egészen más üzemállapot, elvileg be lehet úgy állítani hogy ott optimális legyen a keverék, és csak akkor dúsítsa túl a gyorsításhoz, ha kicsit odahúzod a gázt. Ezért lenne felelős többek között a súbertű, ami sajnos utángyártott tű esetében elég ritkán megfelelő, és egy 300ra fúrt MZ esetén a gyári sem biztos hogy jó.
Egyedileg kell tűt gyártanod hozzá ha tényleg jót akarsz, ez viszont nagy hozzáértéssel is sok macera.
hello!
ma igencsak elszámoltam magam. A 100 km-re voltam túrázni és a házunktól 4 kilométerre megállt a motor alattam.
Szerintetek 6,1 L/100km sok egy 300-astól utassal(85+55kg), kis csomaggal, sík terepen, nem erőszakolva menve?
korábban próbáltam kevesebbre venni a benzint, de akkor meg melegnek éreztem.
Tetszik. Vennék még 2 akkupakkot, és folyamatosan lehetne motorozni.
szsrobert! ez hogy tetszik?
http://www.motorrevu.hu/motorteszt/e-max-city-80-l-villamos-menetrend
50km/h max sebesség
40km hatótáv
68kg
2kW
kivehető, és tartós LiIon akku
Kösz az infókat, pont ilyenre volt szükségem :D
Köszönöm a tanácsokat, ötleteket. Ki fogom cserélni a benzinszűrőbe a kerek tömítést mert elég elnyűtt már, és lehet hogy tényleg ez van, hogy nem folyik utána elég.
ja, esetleg az is lehet hogy nem folyik elég benzin a karbiba, és amikor alacsonyabb fokozatban nyelezed, akkor lecsökken az úszószint, és amikor kéne a nafta akkor kevesebbet kap, mint a magasabb fokozatban enyhébb gyorsulás esetén.
Ha alacsony fordulaton nyelezed, akkor elszegényedik a keverék, míg ha nagy fordulaton megy a gép akkor dúsabb.
Viszont nem nagyon kéne befolyásolnia hogy előzőleg milyen fordulaton hajtottad, legalább is nagyon gyorsan beáll az egyensúly.
Olyan lehet hogy amikor motorfék után nyelezed, megtorpan a gép, egy pillanatra, de olyat még nem tapasztaltam, hogy pörgetés után felváltva kisebb a nyomaték.
Esetleg a melegedéssel lehet összefüggésben. Ellenőrizd az előgyújtást, lehet hogy nagyobb a szükségesnél. Esetleg gyertyát nézd meg, Brisk N15C-vel próbáld ki, mostanában 14-est szoktak adni, amivel könnyen indúl és jól is megy, de az hajlamos túlmelegedni, ami detonáló égéshez vezet.
Meg lehetne próbálni eggyel kissebb vagy nagyobb fúvókát is.
Hát ez nagyon érdekes... pedig általában pont ebben az esetben szokott jobban menni 5.-ben, ha kihúzatod rendesen... valószínűleg karburátor beállítás, tiszítás lesz a megoldás...
Sziasztok!
A 251-esemen azt vettem észre hogyha a 3.-at 4.et kiforgatom és úgy rakom 5-be akkor nem nagyon akar tovább gyorsulni 100 után, de ha hamar felváltok 5.be és alacsony fordulatról(3000) lenyelezem akkor szépen tovább gyorsul még 100 után is. Na ez mitől van? Karburálás? Úszószint?
Na jó, mert ilyen szépen kérted a kecskeméti beszámolót felrakom holnap. :)
Gyertek bontani a házamat, na ha az megvan akkor lesz beszámoló :DDDDD
Keri!
Már le ment két verseny, hol a beszámoló???
lééééééééégyszííííííííííí:D:D:D:D:D:D:D
http://www.infomate.de/miraculis/aw/mz/mz.html
Kattints a Bücher-re bal oldalt, majd görgesd le a TS-ig. És az Erzatzteilliste TS-t keresd.
Ez már nem szorosan kapcsolódik, de a kocsimban másként nem is tudnék venni alkatrészt, mert azonos motor és alvázszám esetén is lehetnek eltérő alkatrészek.
Pl: Fékből 3 féle létezik, kerékcsapágyból 2, kipufogóból legalább 2 féle, generátor szíjból 3...stb...
MZ esetén pedig elég gyakori hogy a boltos esküdözik hogy az ahhoz való, de kiderül, hogy mégsem, szóval mindenképpen mintadarabbal, vagy határozott tudással érdemes vásárolni.
Ja és valószínűleg más sem tudja, ezért nem válaszoltak.
Mivel kitartó vagy válaszolok: fogalmam sincs. (én sem találtam adatokat a neten)
Én mindig úgy veszek alkatrészt, hogy kiveszem, és viszem a mintát, hogy ilyet kérek.
Már csak azért is, mert amíg nem szedem szét nem tudom mit kell cserélni.
A felújítás esetén is az első hogy leadom a hengert és főtengelyt a gépműhelybe és amíg az készül, addig kényelmesen be tudom szerezni a szükséges alkatrészeket.
Üdv
Segítsetek már ki, 125ös (150es) TSben főtengelycsapágyaknak mik a méreteik? Vagy egyezik a 125ös ETZvel?
Elég az adatai, a meghatalmazás, 2 tanú!!! (nekem ezért nem akarták elfogadni, de 2 emberrel aláírattam aki ott volt, úgy már jó volt nekik)
Egyébként rohadtúl nem értme hogy a feleségem nevén lévő kocsira miért kell nekem meghatalmazás, meg úgy általában, minek. Néhány éve vittem keresztapám kocsiját, mert ő beteg volt. Teljesen el volt csodálkozva az ügyintéző hogy minek viszek meghatalmazást, hiszen műszakiztatni akarok nem eladni, nálam van a forgalmi ez épp eléggé feljogosít a műszaki vizsgára, következő évben meg ugyan ez az ember követelte meg.
Üdv!
Segítséget kérnék! Lenne egy ETZ, amit el szeretnék vinni műszakira. Probléma, hogy nagyapám nevén van a gép. Ilyen esetben, ha ő nem akar/tud eljönni vizsgára, akkor kell egy meghatalmazást írnom gondolom. Ilyenkor elég, ha azon szerepel minden adata (szem.ig szám., lakcím, anyja neve 25 példányban, + 2 tanú, stb), vagy vigyem el az ő hivatalos okmányait?
Balassagyarmaton lesz a következő MZ Kupa futam szeptember 12-én!
http://www.mzclubhungary.com/Letoltesek/Balassagyarmat2010.jpg
Samu
Üdv
Segítsetek már ki, 125ös (150es) TSben főtengelycsapágyaknak mik a méreteik?
Sehol nem találok még normális alkatrészjegyzéket se hozzá.
A Riga a leghűségesebb társ. Mindig velem volt, mikor útszéli árokban hajtottam álomra fejemet. :-)
Semmi ilyesmi. Csak azt akartam mindani, a jogsi nálunk presztizs dolog volt. A rendőrt ugyan úgy leszartuk mint te :D
Ajjaj! Az írás első felében kezdődő álszenteskedés átcsapott a pótszelephordásos rendőrleszarásba.
Erre mondják, hogy kibújik a szög a zsákból! :-D
Nemtudom, nekem ez kimaradt az életemből.
Egyszerűen olyan társaságba keveredtem ahol fel sem merült a jogsi nélküli vezetés. Sőt kifejezetten lenéztük azt akinek nem volt jogsija és bukósisakja. (akkor még nem volt kötelező)
Persze nem azért mert szentek, azért voltak nálunk is egyébb turpisságok :)
Persze ilyen kölköket nálunk nem büntetett a rendőr, fogta kitekerte mindkét szelepet, eldobta messzire és told haza fiam. Nálunk meg már ott volt a tartalék szelep. Eltoltuk az első benzinkútig, felnyomtuk és mentünk tovább :)
jujj az csúnya lehetett, sok sör a gyorsreagálású barátnak:D:D
Rá se ránts, és is sokat vezettem anno jogsi nélkül. Igaz, az még a 80-as évek vége volt, akkor ez nem nagyon érdekelt falun senkit.
Egyszer ripityára is törtem a MZ-t. Volt egy kis útépítés elfogyott az aszfalt és némi szintkülönbség után murva következett, én meg nem túl lassan megérkeztem. :-)
Hát fölástam a murvát rendesen. Agyrázkódás, stb stb.
Egy gyors-reagálású haverom miatt úsztam meg az egészet, betolta a gépet az udvarukba és kidobott az út mellé egy kemping biciklit.
Senkinek nem tűnt fel az, hogy lehet egy kemping biciklivel körülbelül 20cm mélyen és 30méter hosszan feltúrni a zúzottkövet! :-)
jah és egy dolog az egészben, ami most számomra nagyon fontos: ha tudnám sem csinálnám már vissza, az egészből tanultam annyit mint más talán egész életében.
A baleset hatására rengeteget változtam, igaz kellett is neki 3-4hónap mire feldolgoztam, de végülis úgy gondolom, hogy a körülmények ellenére sem, vesztesként kerültem ki a dologból.
Bár ha vissza gondolok, könnyebb volt 17 éves hülygyereként bizonygatni, hogy az MZ 140et megy, és csak azzal foglalkozni hogy milyen állapotban van a motor, hogy mit kéne még rá venni stb.
Azóta minden más lett egy kicsit...de hát EZ AZ ÉLET BABOLCSAI NÉNI....
nagyszerű!!!
aug.28án tuti megyek Miskolcra, de utána is mivel indul a technikusim.
ha szeptemberben ráér akkor simán szállítom is...
aztán taláj ki valami árat is...
és, hogy konkretizáljuk: a henger dugóval+gyűrűk(vadi új garantált 2000km-es), hengerfejjel, plusz a két oldalcsomagtartó, meg még ha kell valami írjál.
én is elítélem, most már.....jah és mindehez jött még, hogy el vették a jogsimat egy évre, aminek a visszaszerzése
kb 80000huf volt...aztán vissza adták végre most meg elveszik a vasat...hát nagyszerűű:(:(
de a Riga velem van!!!!:D
Í.J.
Az én szememben még olcsón meg is úsztad.....Ugye aki a saját f...át veri a csalánnal....
Lehet, hogy csak én harapok ennyire a jogsi kérdésre, de az ilyet maximálisan elítélem.....
Hát szép is lenne, de sajnos nem. Csak szerencsémre van egy korrekt munkahelyem ahol nem minimálbérért dolgoztatják az embert.
Engem érdekelnének a cuccok amiket írtál, és Miskolci vagyok, tehát össze is hozhatnánk a személyes találkozást is.
köszi, nagyon rendes tőled:D:D
Igazából nem szeretném visszavásárolni, mert már átírathattam volna régebben, már egy éve húzódik a sztori.
Csak tudod most az átírás 40-50 rugó, ennyit már nem ér meg sajnos. Ennyiből simán összerakom a 250set, és mégennyiből a nevemen van, de előbb jogsi kell rá...
Kicsit vegetálós(rigázós) időszak lesz, de hát na, most nem tudok mit csinálni...
Még vasárnap muszáj kivinni hugimat Tiszamogyorósra, és onnantól végre elfelejthetem.
Tegnap is olyan szar volt vele menni...
Este mentm is egy kört a jelennel(riga)...
Összesen: 982 oldal
Az itt olvasható hozzászólásokért nem vállalunk felelősséget.
Ha úgy gondolod, hogy egy hozzászólás méltatlan, kérjük olvasd el moderálási alapelveinket.
|
|
|
|