:: Szavazás ::
Milyen hatással van rád a benzináresés?
|
- Fórumok -
MZ - új hozzászólás Összesen: 982 oldal
Hali!
Tudna valaki linkelni/küldeni nekem olyan fotót oldalkocsis Trophy MZ -ről (lehetőleg kék-vaj színben) ami hátulról vagy az oldalkocsi felől készült? Az érdekelne, hogy mi az ami kék s mi, ami vaj színű a motoron/oldalkocsin. Most fényezek 1 ilyet, és nem tudom mi milyen szinű volt. Homokszórva kaptam az egészet... :( Köszönöm előre is!
Arany CZ láncot használ, legalább is nekem mindig olyat ad :))
Szerintem teljesen jó, soha nem volt vele gondom.
Köszi az infót,ugy néz ki képről,hogy az a megszakító még békebeli:))
valamikor olvastam,hogy bambi milyen láncot használ,na azt nem találom,bár úgy emlékszem az is Did, csak az addig elég tág fogalom:)
http://www.autoalkatreszklub.hu/index.php?cPath=77_244
A sor alján.
Lánc: DID
A megszakító az ravasz kérdés, lehet aránylag normálisat kapni, kinézetről megismerem, csak a márka nem jut eszembe.
Majd valaki más biztos tudja... :-D
Tudnátok abban segíteni,hogy honnan lehetne keríteni normál minőségű megszakítót.A mai darabokat inkább "megszivatónak" hívom.
Lánc márkát tudnátok ajánlani milyet vásároljak (mz Es) nehogy úgy járjak mint a megszakítóval?!
Zoli nem tudnád kölcsön adni a motoros nadrágodat péntekre? nincs mibe haza menjek, bukó meg kabát van, de naci még nincs.majd suliba beszélünk.
hello!
Nagyon jó dolog történt velem, lett egy kereszt motorom, egyik barátom jóvoltából üzembentartóival használhatok egy másik kis TS-t, nagyon boldog vagyok:D:D
gondoltam megosztom veletek, most nagyon örülök neki:D:D:D
újra lesz túrázás:D:D
Na meg eleve ha eladod, azért a vevő fizeti a vagyonszerzést, és mivel feltétezem nem írtad be az SZJA bevallásba ezért mégis honnan tudná az apeh?
50ccm-es? És rendszámos?
Mert ha nem akkor ahoz semmi közük.
Kérdezd meg mire gondoltak, mert nem tudsz róla hogy szereztél volna bármi vagyontárgyat.
Előfordul hogy hibáznak és sokan első ilyedtükben befizetik.
Volt egy ilyen kampányuk nemrég, hogy sokaknak kiküldtek valami adóhátralákból származó büntetést ami nem túl nagy összeg volt, aztán kiderült hogy csak alap nélküli pénzbeszedési akció.
2008-ban adtam el egy motorkerékpárt egy 50 köbcentiset,akkor arra meg írtunk adásvételi szerződést, de a papír az meg 2009.02. hóra írja azt a 2500ft-ot.
Tényleg, miért hívják ezt vagyonszerzési illetéknek?
A pénzed ráköltöd, és szerzel egy olyan eszközt, aminek általában eget verően nagy az értékvesztése.
Hol itt a vagyonosodás?
Különben is nem szereztél vagyont, hanem éppen hogy elköltötted :)
Akkor viszont kifizetted azt az illetéket, mert addig át sem írják.
Még a kubai rapperek is Mz-n nyomják!
http://www.youtube.com/watch?v=LlGoTfTgVN8&feature=related
Akkó' a ziroda bekaphassa.
Amikor megvettük a motort 2 éve, akkor elmentünk a nevemre átíratni.
Megforrasztottam kétszer, de a mozgás miatt elengedte. Nem hiányzik 200km-re otthonomtól egy elektromos defekt. Elvittem szerelőhöz.
Én is ezzel szívtam, csak nem foghatom senkire, mert én csináltam! :-D
A pillanatragasztó nem jó, mert hőre lágyul. Szépen megolvad és összefröcsköl mindent. Lehet kapni kétkomponensű ragasztót ami bírja a hőt. A sima nitrolakk is jó, ha nem túl nagy a hézag.
Egyébként meglepően melegek a csúszógyűrűk, hosszútávon a sima forrasztás sem bírja, max párezer Km és megadja magát. Ha rendesen akarod megcsinálni ne sima forrasztóónnal forraszd, hanem valami magasabb olvadáspontú cuccal.
Lehet ilyet kapni, illetve olcsóbb sima ólommal forrasztani. Irány a horgászbolt! ;-D
Ért az hozzá. Direk úgy csinálja, hogy 2000km alatt lazuljon fel. Ugyanezen mesternél elektronikusra cseréltettem a gyári mech fesszabot. Kérdem, hol a mech? Kidobta, mert rossz volt. Persze.
Éljenek a papírral rendelkező zsenik!
Nem ért hozzá, de van róla papírja!!
Generátor forgórész kilazult áramszedő gyűrűit(PROFI AUTÓVILLSZERELŐ CSINÁLTA :-( ) milyen módszerrel rögzíthetem szakszerűen? Vagy elég a pillanatragasztó becentírozás után?
Hehe az a telep a rokonoméké... Adnak el cuccost, nekem volt egy csepptank félretéve Jawa-hoz, de bezuzták még régesrégen. Érdemes bogarászni, van sok szir-szar.
Gondolom nem írattad át.
Ha átiratod, akkor ott helyben az okmányirodában kifizeted ezt.
Régen átírási illetéknek is nevezték.
Az előző tulaj leadta a saját adásvételijét, te meg nem írattad át határidőre, ezért verik az ajtót nálad, nehogy megússzad a 7. bőröd lenyúzását is, hogy rohadna meg ott az összes semmire kellő seggnövesztő.
Üdv
Van egy Mz Etz motorkerékpárom, a motort már egy éve vásároltam, és a napokban küldött az Apeh egy levelet hogy gépjármű vagyonszerzési illetéket kell fizetnem, de csekket nem küldött.
Most kell várni a csekket, vagy a okmányirodába kell menni intézkedi.
Valaki akinek van ebben gyakorlata segítsen már nekem.
Előre is kössz.
Adnak is el cuccot a vásárhelyi vastelepen? Én szentesi vagyok.
mondtam hogy hajítsd el :D
Csak tudnám mér nekem irod észlény :P Amugy nekem tudod mikor szar volt az elektronikám akkor a gyujtás is lépten nyomon beokádott...
Itt már csak egy megoldás van!!!
Hódmezővásárhely Csomorkányi út vége: Méhtelep legalább lesz egy kis sörpénzed:D
öcsém kis zárlat nem létezik. Zárlat az zárlat. A gyújtás és az index közt meg nem sok összefüggés van. Kemény hogy a szívatódat a szentlélek tartja a lvegeő meg úgy süvít be mellette mint a fing a padlásra.
ÜDv
Vírusos a fenét, sztem zárlatos inkább. Ha van szikra örülj neki, a többi meg ha eddig jóvolt akkor lehet h csak egy kis zárlat vhol. Fék nekem is nyikorog néha, a szivatóház meg szivás, bár ha meradt még rajta egy kis menet attól még használható az, én szimómnál is ilyesmi volt, 2-3 sor menet maradt, és fogja.
SEGÍTSÉG !!!!!!!!!4
VIUSOS lett az mz-m.
indexelek villog a városim,de csak jobbra, nyikorog az új hátsó fékem,beszakadt a szívatókarház,és elhallgatott örökre a harsonám.
üdv Dlaca
A tulaj beballag az okmányirodába, kikéri az igazolást, hogy az övé. Azzal eladja neked. (A adás-vételibe bele kell írni, hogy minden papírja és a rendszáma hiányzik.) ezzel a papírral el lehet vinni eredetiségvizsgálatra, majd kikéred az igazolást az eredetiségvizsgálatról, kötsz egy biztosítást, ezekkel és az okmányiroda papírjaival elviszed műszakira. Mikor azt megkapta jó sok pénzért a nevedre veheted az okmányirodában.
A gáz a tulaj által kikért igazolás. Ugyanis, ha nincs meg a tulaj, másnak nem adják ki, illetve, ha ki van vonva a forgalomból (Amit, ha nem fizették be egy ideje a biztosítását, vagy az adóját, illetve rég nem volt műszaki engedélye simán hatóságilag kivontak már rég.) akkor sem lehet már forgalomba helyezni.
Szóval, küld be a tulajt, az okmányirodába és ott minden kiderül!
az én véleményem az, hogy ha minden stimmel is, akkor olyan összeg beszerezni mindenét újra, hogy jobban jársz egy hasonló állapotú papíros géppel.
Üdv
Ma néztem egy jó állapotú 250/1est (1979) Rendszám a régi, forgalmi nincs meg, ilyenkor mit lehet kezdeni? Veteránvizsgáztatni lehet ennyivel? Simán forgalomba gondolom nem lehet helyezni.
...csak bilibe ért a kezem, és motorozok továbbra is a szétkopott telóval :))
Vettem egy Unirak600-as munkagépet, és ennek kapcsán keresgéltem alkatrészeket.
Ez nekünk is érdekes lehet:
http://www.gimex.hu/alapanyagok.html
Ha nem túl drága a keménykróm hidraulika szár, akkor szerintem elsőosztályú lengéscsillapítót lehetne belőle csinálni. A hüvelyt megperselyezni és örök élet+2 év.
Isolátor régen volt jó.
Most a Brisk a tuti.
Hivatalosan a N14C való MZ-be, de ETZ-re inkább 15-öst használok, mert ha bemelegszik a 14-el ciripel kicsit.
Az Y-osnak nagyon felmelegszik az elektródája, de nehezen induló motorba jó mert könnyebben indul vele.
Kösz, jó tudni :D eddig a 14es yc vált be, bár sokan Isolatort ajánlanak...
Ezt a videót túlélte, de nem fogja sokáig húzni a gázt, ha így folytatja az tuti!
Minden gyártónál más a jelölés.
Brisknél az első betű a menet mérete (N), utána a szám a hőérték, az "y" a hosszú elektródát jelöl, a "c" pedig a rézmagos. Értelemszerűen, ha a nincs "c", akkor nincs rézmag, hanem homogén anyagból van, ha nincs "y" akkor pedig normál méretű az elektróda. (Ez szemmel is látszik, nem lóg ki annyira.)
Lehet volt már téma, de csak megkérdem, tudja-e valaki hogy a gyertyákon mit jelentenek pl y, yc jelölések?
Én ilyen 14es briskekkel mentem eddig, de a 2 között mi a különbség?
Hát igen, szépen elkövette az összes hibát amit a városi szlalomozásnál elő lehet adni. Vakvezetés, nagy sebességgel a két kocsisor között ahol nincs hova menekülni.
Az hogy bejönnek elé nem okoz gondot, mert az autók sokkal lomhábbak. Ha van hova menni az még kezelhető, de amikor szembe sávban ment és egyszercsak kanyarodik szemből a forgalom...hát az nagyon necces volt.
Én is csináltam ilyeneket, de akkor még Simsonnal nyomtam, ami azért segített abban hogy megöregedjek.
Néztem, hogy mikor fog meghalni, azt hittem az lesz a videó vége, de nem tette.
Valami olyanra számítottam, hogy valaki sávot vált előtte és már recsegnek is a csontok, meg fröcsögnek a belek. :-)
Remélem nem azért raktad fel a videót mert szerinted így kell közúton motorozni mert így előbb vagy utóbb vesedonor lesz a "kiváló motoros".
http://auto.indavideo.hu/video/Surgos_elinteznivalo
Szerintem jóval olcsóbban kapsz egy bontottat. nem biztos hogy érdemes vele kinlódni.
Szerintem
Üdv mindenkinek.
Az érdekelne hogy az ETZ generátort forgórésze szétszedhető e?tekercselés céljából.
Összesen: 982 oldal
Az itt olvasható hozzászólásokért nem vállalunk felelősséget.
Ha úgy gondolod, hogy egy hozzászólás méltatlan, kérjük olvasd el moderálási alapelveinket.
|
|
|
|