:: Szavazás ::
Milyen hatással van rád a benzináresés?
|
- Fórumok -
MZ - új hozzászólás Összesen: 982 oldal
Pár hibája azért kiderült a használatban.
Pl. a rendszámtábla világítás ledjeit körbe kellett önteni melegragasztóval, vagy FBS-el, mert a rázkódástól sorra törtek el a lábaik.
A csatlakozó vezetékek is hajlamosak voltak letörni. Jobb lenne csavarral rögzített csúszósaru, ami tehermentesíti a nyákfóliát.
Itt még nem SMD ellenállásokat használtam. Alapvetően ez is jó, de rengeteg munka van ennyi ellenállat.
A paneleket FBS-el ragasztottam be. Ez a megoldás kicsit sufni, de nagyon bevált.
Szerintem nagyon igényesn csináltad meg, nekem tetszik.
Nekem csak a féklámpa rész ledes. 16 darab fehér led van benne. A porossan világít.A biztonság kedvéért erősseb vissza vannak fogva ellenállatokkal, de így is erősebb másfélszer a 21 wattos hagyományosnál. Vizsgán két helyen is nézték a világítást, mind a két helyen elfogadták így. Perste az első helyen más miatt elküldtek.
Szerintem ebben a teljesítményben nincsenek flnyesebbek még. Vannak 1 varrosés 5 watoss ledek is, az 1 wattos akkora mint az enyémek, de alu lapkára van szerelbe. Ja és nem 40 forint, mint amennyiért én tavaly előtt vettem a benlévőket.A 4 vattos talám 8X8 milis. de lehet hogy risszul emlékszem ls 10X10es. Éa több ezer forint egy. De létezik kölönböző darabszámú, méretű 1 és 4 vattos is. Van szinházi reflektorba való tábla, jobb mint a régi légvédelmi refik voltak, de száezrekbe kerül, ha jó a memóriám. Pedig azzal ki lehetne bőven váltani az első lámpát is. Persze a rendőr csak azért nem üvöltene a láttán, mert levegőt sem kapna. De írni tudna.... :D
Pedig biztosan jobban látnék vagy ezer wattosnak megfelelő világítással. :D
Jó tudom, hogy azóta kicsit erősebb ledek is vannak, és én túlméreteztem a fényerőt, mert rühellem ha nem vesznek észre, de azért wattonként egy LED még mindig ajánlott...szerintem.
Nekem így jóval erősebb a fénye mint bármelyik 12Vos izzós MZ-nek, de nem erősebb a fénye mint bármelyik LEDlámpás autónak.
A hexagonális elrendezés azért van, mert így kívülről úgy néz ki mintha izzó lenne. A középső fehér ledek is pirosak, csak azok 15°-osak a piros-pirosledek, pedig 30°
Ez egyébként annyira bejött, hogy eddig se rendőr se műszakis nem vette észre.
Havernak is csak azért vette észre, mert úgy kérte, hogy neki egy vonalban legyen, de ott is csak a túl gyors felvillanásra kapta fel a fejét a vizsgabiztos, de neki is csak annyit mondott röhögve, hogy azt majd cserélje izzósra...na persze :)
Nem kevés az a LED?
Az enyém ilyen:
Sziasztok!
Rég voltam már itt.Na hát először is Boldog Új Évet mindenkinek! A tél alatt kicsit szorgoskodtam az MZ világításán Íme:
http://sportmotor.hu/motoros_kepek/motor/?dr=46031
http://sportmotor.hu/motoros_kepek/motor/?dr=45671
http://sportmotor.hu/motoros_kepek/motor/?dr=45490
Nincs nyilvántartás, egy nem rendszámos járműre. De ha nagyon aggódsz, írasd alá egy csövivel, ha megtalálják sem lehet behajtani rajta.
Akkor a fiktív átírást már nem lehet elkerülni.Már csak az a kérdés,hogy a fiktív előző tulaj be nem fizetett napjait is én fogom állni?És visszamenőleg 2005-ig?Akkor az 182500-102200000 forint közé esik. A hülyének is megéri, nem, hogy nekem:)))
Járműkategóriától és teljesítménytől függően 100Ft/naptól 560Ft/napig terjed a díj. Kösz a tippet.
Szegény kis Simson staromra fizethetek, ugyanis 1973 óta a családban van,bár nagyapám nevén van a szürke forgalmi,de van egy hivatalos adás-vételi, hogy nekem adta 1995-ben akettes átlagért ugyebár:))
Legfeljebb megveszem tőle, aztán fizeti az öreg a fennmaradó részt:))
A Netrisk nekem is bejött.Rajtuk keresztül intézték a biztosítást az ETZ-hez amikor ajánkba adták nekem. Így nem kellett személyesen megjelennem, elegek voltak az adataim. Azért tényleg poén volt ahogy a mocit kaptam.
Levittek vidékkre mocit nézni, mondván az egyik társnak kell. Még vacsit is kaptam, hogy segítettem választani. :D
Vacsi közben megkért a nevezett illető, hogy had irasa a nevemre a mocit, mert azért kell a tartalék, mert az APEH el akarja venni a motorját esetleg.
Eltelt cagy két hónap. Egyszer szólnak hogy jelenjek meg egy címen motoros ruhában, bukóval, mert egy újság képeket akar a tagságról.Itt betuszkoltak egy szobába mert várni kell a fotósra. A többiek kimentek a szobából, ahányszor én próbálkoztam ezzel, a háziasszony üdítőt, sütit nyomott belém.Mire kimehettem a többiek ott áltak sorfalt alkotva. előttük a motor.Külsőleg felújítva. Új kipuff, ülés, stb. Majdnem sírtam a meghatotságtól.
Bocsi az offért, de a Netriskről ez jutott eszemne.
Netrisknél megnéztem, nem ír extra büntetést, külön kezeli az SMKP-t.
De azért fel kell hívni őket, és ha mégis kellene fizetni, akkor Árpád módszere a nyerő. Ráadásul teljesen törvényes.
Ha jól néztem a szabályt, járműkategóroától függetlenül napi százast kell fizetni azért az időért amíg nem volt biztosítva. Gondolom, a tulajdon megszerzésétől ketyeg az idő. Segédmocit nem kell átiratni. Tehát jó eséllyel elég ha eladod valakinek és visszavásárolod. :D
Ha követelik a régi tulaj biztosítását az gáz.De prónálkozni érdemes szerintem.
Ez jó, vonják ki a forgalomból. Kíváncsi vagyok a rendszámra és a forgalmira mit írnak :D
Szerintem a rendszámos biztosítást szabályait akarta alkalmazni az ügyintéző.
Keresni kell másik biztosítót, vagy ügyintézőt, esetleg nézd meg a Netrisket, azok minden baromságot el tudnak intézni. Nekik köszönhetően, pl a Malus2ből egyből Bonusz2 be került a kocsim :)
Na erre bennem is felment a pumpa!Én most készültem el egy kismotorral amit jövőhéten akarok biztosításra bejelenteni.Az 2005 óta áll.Akkor az ember azt mondta nem kell papír ha nem használom magától megszűnik a szerződés.Akkor gondoltam a jövőmre nehogy gebasz legyen belőle, így kiváncsi leszek nekem mit mondanak, de ha hasonlót én rájuk borítom az asztalt.Márpedig minden esély megvan rá.
Féloff:
Fizettetek már MABISZ-díjat a segédmotor biztosítására?
Eset: 2010.11.08-án hozzájutottam a géphez. Mivel a hideg miatt a fészerben volt letakarva, nem kötöttem rá biztosítást(fizethettem volna az éves díjat 2 hónapra, ha használtam volna).
2011.01.04-éb becsületes állampolgár lévél beballagtam a K&H-ba. Érdeklődtem a biztosítási díj felől. 3396Ft-ot számolt az úr.
"-És még majd valamennyi Mabisz-díjat kell fizetni, két csekk lesz!
-De nem használtam a motort. Miért fizetnék?
-Akkor kivonják a forgalomból.
-Segédmotorkerékpárt hogy vonnak ki a forgalomból?"
Szóval nem volt képben. Utánanézve kiderült, hogy a fészerben pihenés 57 napjára (NEM HASZNÁLTAM!) fizetni kell napi 100FT-ot a Mabisznak, csak azt nem tudom mire. Tehát 5700Ft+3396-Ft. Ezt elfelejtette kiszámolni az úr...
Van egy másik segédmotorom. Több évig fizettem a biztosdítását, majd elromlott. Ezért tavaly nem használtam.
Ezek szerint, ha ma bemennék biztosítást kötni rá, az elmúlt év 365 napjára 36500Ft-ot kellene fizetnem a Mabisz-nak.
A szomszédnak van egy segédmotorja. Évek óta nincs rajta biztosítás. Ő hányszor 36500Ft-ot fizet igénybe nem vett szolgáltatásért?
Ha veszek alkatrészként 10 segédmotort, és egy év alatt összerakom őket, majd biztosítást kötök rájuk, fizessek 365000Ft-ot a Mabisznak a semmiért?
Nagyobb sebességnél kerékpárgenerátor is töltheti a 12V-os akkut. :-)
Ma betettem a túradobozba az autóakksit aztán hasítottam 1-et ebben a jó időben :D nem kell ide tölltés :P
Pontosan!
2T kapálógép motort újítottam fel FAG csapágyakkal: tökéletes!
ÉS a FAG minősége sem rosszabb, mint az SKF
FAG-ra gondoltam, korábban SKF-et vettem, de nem érte meg a plusz pénz érte...
Köszi a válaszod!
kb. 10ezer
Természetesen minőségtől függően kevesebb és több is lehet.
Azonban nem ajánlom hogy mindenféle noname csapágyat megvegyél.
A megfizethető és jó minőségű csapágyak, amik hirtelen eszembe jutnak:
ZKL, Koyo, FAG
Persze lehet több is, de ezekkel vannak pozitív személyes tapasztalataim.
Üdv!
125 ETZ blokkot újított fel valaki mostanában?
Arra lennék kíváncsi, hogy mennyibe kerülhet a teljes csapágy garnitúra?
Eladó:
TS MZ250, 1975,piros, rendezett papírokkal és műszakival. Gyönyörű, felújított állapotban, oldalcsomagtartóval. Ár: 210.000Ft
TS MZ250, 1975, nagyon szép, gyári állapotú (egyedül az ülést kell áthúzni): Adásvételivel és szürke forgalmival. Minden gond nélkül forgalomba helyezhető: Ár: 120.000ft.
Tel: 06-20-924-0454
"a BETŰK"! Csak hogy helyesek legyünk...
sorszám: 41441 (125672)
( előzmény: Csápisti-vizes, 2011-01-04 12:07:37)
Ka adsz egy új billencset és monitort(vagy szemet) akkor kevesebbet fogok félreütni.De így, hogy vakon gépelek, a már leírt szövegeket félóráig találgatva, ennyire futja.
sorszám: 41439 (125661)
( előzmény: Csápisti-vizes, 2011-01-04 12:07:37)
Ne tejezd hogy indukció mérővel ki lehet mérni. A végén elolvassa valamelyik ismerősöm és nekem is kell csinálnom egyet. :D
Amúgy ha lassan ment el a delej, még mindig lehet hibás a fesszab is, főleg ha mechanikus. Ha az, meg kell nézni az érintkező pogácsákat.De végig kell bogarászni ellenállás méróvel az összes madzagot. Nekem pl azzal nyizott az ETZ-m, hogy kiforrasztotta magát az egyik fázis kivezetése a generátoron. Hol érinkezett, hol nem, aztán egyre rotkábban érintkezett, majd sose. Az aksi tároló hatása , az hogy magas fordulaton a két fázis is tudott 14 voltot felett pridukálni, olyanná tette a dolgot, mintha lassan ment volna el a töltés. A mai napig nem derült ki miért forasztotta ki magát a vég. Zárlat nem volt, de még átvezetés sem. Az újrafottasztás után tökéletesen múkodik már kagdnem hátom éve. Valószínüleg szarul fottasztották, vagy rossz volt a folyasztószer, idővel kimarta az ónt.
A lényeg, érdemes még egy kicsit méregetni a jószágit mielőtt elcipeli induktovitást mérni.
Még valami: A szlnkefe állóhekyzetben történő vizsgálata, illetve cseréje nem jelent sokat. Hibás lehet a szénkefe tartó. Forgás jözben fennakad a kefe.De lehet azon a tájon még egy kellemetlen hibaforrás. Ha ütni kezd a firgórész, egy szint felett már nem tudja követbi a kefe.Amikor réges régen szerelőnél volt az első tz-m, a szerelő mutatitt eny másik ETZ-t, aminek ez volt a baja. Nem kis idejlne került míg rájott mi a baj.abban az esetnem leesett a tulaj álla. Nevitte a motort elektromos hibával és csapágycserét kapott. :D Azt már félve említem, hogy az említett motoron a forgészt is gumikalapácsolni kellett(én cseréltem volna) mert egy előző tulaj az excenter ütögetésével próbálta meg orvosolni az excenter ütését. gondolom nem kicsiket paskolhatott oda, mert állítólag még a szén korongok is ferde helyzetbe kerültek. Aztán ehhez jött hozzá idővel a főtengely csapáégy hatalmas lógása. Nem tudom, nem én javítottam a motort, de jól nézhetett ki.
Tavaly tavasz végén egy jawa 360at javítottam, azon azért nem volt töltés mert egy zálat dudort gyártott a szénkefe tartóra. Pedig valami hőre keményedő anyagnak néztem a tartót.
Ha Esztergom környéki vagy, én is tudok segíteni.
Mennyi a köridőd Kecskeméten, hogy ilyen menetdinamikai változtatásokra van szükséged? :)
Szerintem másold le az MZ racingos MZ-k módosításait. Azok kipróbált és működő megoldások.
Ha kizártál mindent, ami marad az lesz a hibás :)
Ebben az esetben egy indukció mérővel a leg egyszerűbb kimérni.
Nekem van szivesen megnézem neked. Pesti vagyok, 4. kerületben fordulok elő, illetve Ferihegy környékén, vagy a kettő között.
Szénkefét cseréltem már,az akksit is feltölöttem szerintem a tekercselés lesz a tettes. :) Köszi a segítséget
Hogy akarod leengedni? Gyártatott villakifllikkel? Berugózáskor a sárvédő beleérhet a kipufogókönyökbe.
Dugattyútömeg:Etz 150 könnyített, rövidített dugattyú gyűrűkkel 186g , +125-ös csapszeg (rövidebb a 150esnél) 32g=218g.
Én úgy emlékszem a rugónak elég sok adata meg van adva valamelyik MZ könyvben.
Gyártásnak ajánlom a tatabányai rugógyárat.
Üdv!
ETZm első villájába progresszív rugót csináltatnék. Ehhez kéne segítség, hogy hogy számoljam ki a rugó erőket, ehhez van e program, valakinek tapasztalata, illetve hol tudám legyártatni és mennyibe fájna eme kis művelet.
Ha a kormánykifliknél lejjebb engedném a motor elejét az mivel járna? Sztem rövidebb tengelytávval, jobb súlyelosztás, kanyarodás és közvetlenebb kormányzás.
Nem lehet amúgy, hogy a töltésed egy pillanat alatt ment el csak az akkuban volt még villany?
Akku, vezeték, szénkefe, diódahíd, fesszab, forgórész tekercselés, állóész tekercselés.
Ebben a sorrendben ellenőrizd, a működőképességet, egy multiméterrel.
Szevasztok
Van egy kis problémám az ETZ-mel.
Nincs rajta töltés és nem tudok rájönni h mi lehet a probléma.Szépen fokozatosan ment el róla a töltés nem egy pillanat alatt. Ha lenne valami tippetek annak nagyon örülnék.
Előre is köszönöm a segítséget!
Széles utat
Már van benne 2 szelep. A kerekekben.
Tegyél bele szelepeket, esetleg tárcsás vezérlést. :-D
Vizes MZ-henger.
http://cgi.ebay.de/MZ-ETZ-150-Zylinder-NEU-Wassergekuhlt-250-251-301-500-/330505975011?pt=Motorrad_Kraftradteile&hash=item4cf3b0f4e3
upsz, egy vesszőt kihagytam... Azért ekkora hülyeséget nem tennék:P
A tehetetlenségi erő(lassulás-gyorsulás, csapágyakra, hajtókarra ható erő), a dugattyúsebesség(dugó-henger kopás).
Széria is pörög 12000-et üresben :-)
Nem. a hatásfokát szeretném javítani, a fogyasztását csökkenteni. ;-)
Nem a dugattyú tömege, korlátozza a fordulatot.
Kipufogó vezérlés módosítása és másik kipufogó kell a fordulat növeléséhez.
Esetleg kis kompresszió növelés, jobb gyújtás, lazább dugattyú illesztés.
De ismerve téged, nem a teljesítményt akarod növelni, ugye? :)
A pincém kuplerájából kiásni nem egyszerű, de ha kiásod akár a tied is lehet :)))
Könnyített dugattyú:
http://forum.index.hu/Article/showArticle?t=9028182
68948 hozzászólás.
Azért magasabb fordulaton jobb lehet a könnyebb dugattyú/csapszeg. De lehet, hogy 6000-es fordulaton még nem számít, mert a dugattyú/henger hamarabb elkopik, mint, hogy szétrepülne bármi a tömegerők és az anyagfáradás miatt.
"valszeg műanyagból első villa módosítása"
Boldog új évet minden MZ-rájdernek! :-)
Képet adnál a könnYÍTETT DUGATTYÚRÓL?
Összesen: 982 oldal
Az itt olvasható hozzászólásokért nem vállalunk felelősséget.
Ha úgy gondolod, hogy egy hozzászólás méltatlan, kérjük olvasd el moderálási alapelveinket.
|
|
|
|