:: Szavazás ::
Milyen hatással van rád a benzináresés?
|
- Fórumok -
MZ - új hozzászólás Összesen: 982 oldal
Hát igen! Ennyiben jobb a két henger, mint az egy! Ez így igaz!
De én mz bolond vok! Szeretni az egy hengert:))))! Kevesebb néha több, azaz kevesebb henger, kevesebb a meghibásodási lehetőség is.;)
Teknőc
2T motorok mind ilyenek. Jawaval sem volt soha gondom...ott a két henger miatt még akor is ment ha egy gyertya kiszakadt, vagy leégett egy trafó :)
Amíg apám garázsába tartottam ez indult úgy ahogy leraktam, csak apám szerint az én motorom van útban, és sok értéktelen lomot kell tárolni a fűtött garázsban.
Ha már belőtted ezeket akkor nem kell leszedni. Elég egyszer beállítani az úszót :)
Most akkor játsz a két csavarral. Ha azzal nem megy akkor is lehet még valami dugulás. De tudom hogy azt is nézted már. Szóval kezdhetsz aggódni a fals levegő miatt, de azért az sem olyan gyakori hiba. Ha rendesen össze van rakva akkor elég sokat kell ahhoz menni hogy olyat kapjon.
Felhívott Pointer is, kész a gépe,(300cm3, Bambi csinálta meg)
most járatná be.
(Kérdés, ha most is 140-nel járatná, vagy később megy úgy, meddig lesz jó? Akkor már kire fogja?
Bocsi, ezt nem ide kellett volna...)
Felhívott, menjek vele.
Másnap is hallottam,
hogy megint ment vele.
Te is kerültél,... írigykedek most;)
Én meg csak dolgozom, húzom az igát.:((((
Hej, mi lesz így! Vasárnapi motoros se tudok lenni, már az is nagy dicsőség lenne nekem! most csak meló, némi alvás, meló, meló, tanulás melóban...
BRR!
ha lenne szabadidő,...
megint bilibe ér a kezem..
Még az áprilisi túra is ugorhat nálam..
Se Székkutas, se Gyula városa...
Melóhelyről írogatok állandóan...
Májusban végre Szabi, kiszabadulok...
S addig álmodozok...
Teknőc
Ja, simson kis ts az igaz gép.
csodamotor, a nép mindennapi motorja.
Egyszerű, masszív, megbízható szerkezet.
Most egy jawás haverom felejti a jawáját,
ami eddig a szíve csücske volt.
Miért?
Egy eredeti ts 250/1 miatt,
amit felújjít épp most.
Meg lepődtem én is,
mert csak a nagy mz,
meg az mz, az mz hangja...
Mást nem is hallok tőle azóta...
Egy régi jawástól ilyet,..DDDDD
Meglepődtem, s nem is kicsit.
Teknőc
Sziasztok!
Én ma kaparom elő, ma talán van rá időm.
Holnap megint meló...:(((
Átnézem,megyek vele egy kis kört..
Hallom, alakul a nagy tesó VG!:))))
Teknőc
Hát igen, de mondjuk nekem a /1esért se kellett sokat tennem hogy először beinduljon, csak ugye kisebb bajok meg most utólag tudva szar gyertyapipa, gyertya, trafó hátráltatott főleg...
Szemembe a kis TS és a simson star csodamotor.Nagyon sokat vettem fellelt állapotban.Egy karbi,benzincsap,gyertya, puculás után mind egyből indult.
Enyim (kisTS) csak hátul állt egy istállóban, mondjuk az páramentes hely, nem is volt bajom az indítással, vasárnap már körbe is motoroztam vele a várost.
Fúvókákat néztem, a karbiban az úszót meg az itt lévő cikk alapján miliméter pontosan beállítottam. csak a felpörgés miatt meg hogy szívatóval fullad emiatt gondoltam a levegőszívásra is.. mondjuk akkor meg lefulladna, indításkor meg már első rugásra durrant. ááá pedig a karbit annyira útálom leszedni...
Nekem is tele lesz vízzel a légszűrőm. Kondenzvíz. Csak az a gond hogy már négy éve minden tavasszal megszívom. Mindig elfelejtem lehúzni a gumicsövet és kiszedni a vizet. Aztán három négy rugással tele is lesz a forgattyús ház vízzel. Utána lehet vagy négy órát rugdosni. A karbiba is kerül víz, valszeg a tankban lecsapódottból. Érdekes,a jawa jobban viseli a telet.
Kíváncsi vagyok, idén lesz e az első alkalom hogy minden eszembe jut majd és símán indul az ETZ.
Menni vele nem tudok majd mert először a jawával el kellene mennem főfékhengerért. De lehet hogy először a jawába kellene kuplung bowdent szerezni az ETZ segítségével. Ezért jó a két motor. Meg a BKV. :D
Én is most indítottam be az enyémet.
Nem mondom hogy egyszerű volt.
A nagy hidegben szétfagyott az akkum, pedig előtte volt beindítva...de zselés akkum van az meg nem szereti a fagyot.
Vettem bele újat. Rárugok, pöcre indul, felpörög majd durrogva leáll.
A karburátor szinültig volt vízzel, pedig le volt takarva ponyvával és mielőtt letakartam kijáratam a benzint.
Szóval vizet kiborítom, de már nem indult be, gyertya ki, lepucol, pöcre indul, kicsit kikormoltam a túlszívatást, beállítgattam a karbit, holnap ezzel megyek melózni, már nagyon hiányom volt :)
Sok benzint kap.
Ha még soha nem állítottál úszószintet, akkor itt az ideje. Azt mindenképpen érdemes pontosan belőni, mert nagyon érzékeny rá.
Fúvóka méreteket is ellenőrizd ha ott jársz.
Aztán lehet a melléklevegővel és alapjárattal állítgatni.
Leveszed az alapjáratot arra a fordulatra ahol még stabilan nem áll le, itt elkezded betekerni a melléklevegőt, amíg el nem kezd csökkenni a fordulat, ha csökken elkeded kitekerni amíg el nem éri a maximumot. Jó esetben fél fordulat.
Ha nagyon megugrik akkor közben vedd le az alapjáratot, megint és kezd elölről a melléklevegőt.
Ha meleg motornál tudsz neki stabil és nagyon alacsony alapjáratot állítani amire felpörgetés után visszaáll, akkor jó a motor.
A csörgés lehet a rossz beállítástól, tehát elsőre ne aggódj emiatt.
Üdv
Sikerült beindítani végre a 250/1esem :D fél órán át járt leállni nem akart de volt pár hiba... nagyon füstöl, 3000es fordulaton zakatolt, állítócsavarokra nem válaszol, gázhúzásra irtózatosan gyorsan felpörög 6000ig, egyedül a szívatóval lehet 3000 alá csökkenteni a fordulatot. Kérdésem lenne hogy karburátor úszószintet/beállításokat babráljam, vagy szimeringes lehet? Máshol elvileg nem tud levegőt szívni...
http://totalbike.hu/magazin/kozelet/olvaso/2012/02/27/etz_a_portugalnak_ez_is_csemege/
vegyél egy TS-t :D lesz nyomaték, lesz fogyasztás csökkenés, lesz boldogság :D
Ha megtömnénk a kiput üveggyapottal, talán vissza lehetne nyerni az olaj egy részét. Időnként kioldanánk üzemanyaggal. Vagy legalább nem permeteznénk vele az utat. :-)
Az ETZ125-ösömön volt némi koksz a dugattyútetőn, a kipufogócsatornában és könyökben, de minimális. Pedig csak 50-70km/h közt használom.
Lehet, hogy adni kellene neki némi üzemanyagot is a beszívott levegőhöz? :-)
Nem egészen értem, hogy oldottad meg.
Trabiban már láttam 2cm-esre szűkült kipufogócsövet.
Ha elég az olaj, hogy ken? Elméletileg a jól kenő olaj összemocskolja a kipu végét kétüteműeken.
sorszám: 43046 (131730)
( előzmény: Csápisti-vizes, 2012-02-24 11:54:39)
Az olaj elég a könyökben és eltömi én úgy 25 éve próbáltam nem egészen ezt a dob végére tettem rugós tömítést,úgy benőtt a könyök kb.15mm átmérőjűre csökkent,alig indult el.
Majd számolj be róla ha működik :D
Az olaj, jó esetben elég, nem kifolyik.
Félreérthetően fogalmaztam.
Függőlegesen felfelé álló kipufogónyílással. Ha csak a kipu áll felfelé, az kevés a boldogsághoz.
Dehogynem.
Függőlegesen felfelé álló kipufogóval.Akkor visszafolyik az olaj a hengerbe. :-)
Azért jobb minőségű olajjal elég a kisebb mennyiség a megfelelő olajfilm kialakulásához, de 1:200 arány akkor sem érhető el keverék kenésben.
Ja ja,nem az olaj minősége hanem a mennyisége adja a megfelelő kenést.
Akár. De 50km/h és 3000/min mellett kevés olajjal is elpürröghet.
Direkt olajzásra gondoltál? Mert keverékkel 1:100-nál a legjobb olajjal sem bírja.
Átépítenénk egy MZ-t.
Keverékolajozás 1:100-1:200 arányban, biológiailag lebomló olajjal. Kipuban szűrő összegyűjtené az olajat, időnként tisztítanánk. Üzemi fordulatszám 3-4000/min. Csökkentett be-,át-, kiömlési idő. Plusz menet a hengerfejen a befecsinek, közvetlen GÁZbefecskendezés a hengerbe, de csak miután a dugattyú már bezárta a kipufogónyílást.
www.dragonfly75.com/motorbike/2StrokeDesign.pdf
4T-hez hasonló fogyasztású megoldások.
Ilyen már van, DiTechnek hívják, mégsem tértek vissza a 2T motorok.
Túl olcsó és jó teljesítményű, nem érdeke ez senkinek.
Nemrossz, a végén még lesz egy jó találmány ami megmenti a kétüteműeket a zőőődektől :D
Öblítési veszteség csökkentése:
http://www.youtube.com/watch?v=IY7zQKw4qsQ&feature=related
http://sidecar.com/Files/German%20SC%20HAK%20English%20.pdf
Sziasztok! Az egyik ismerősöm a-z-ig újít fel egy 250-es ts-t és szüksége lenne egy robbantott ábrára az egész motorról. Segítségeteket előre is köszönöm.
Kösz az infókat, majd hétvégén megnézem, hátha.
Ha nincs jó kondi akkor elektronikai boltban kell venni.
Lényegesen olcsóbb és jobb minőségű kondik vannak manapság, mint az a régi vacak papír kondenzátor.
Próbáld ki másik régi kondival, már jártam úgy, hogy a zsír újjal se volt jó.Minimális szikraképződés van a megszakítónál, én nekem most magyar megszakítóm van (lyukas üllős, békebeli)
és régi kondi, így 10.000 km-ig el is felejtem, hogy van benne ilyesmi.:)
Gabi az első börzén rabolj ki olyan árust aki még árul békebeli kondit, megszakítót!
Azt észrevettem, hogy a silány mai megszakítóval jobban szikrázik, mint egy jó minőséggel!
Üdv
Segítsen már valaki, 250/1esemen a gyújtással szenvedek. Szikrát nem szeret adni illetve egyszer a gyertyánál, máskor meg a megszakítónál... Kondit már cseréltem, nem változott. Megszakító majdhogynem új, mivel nem volt "élesben" használva. GYertyapipát levéve meg mindig ad szikrát de a megszakító akkor is szikrázik. Vmit tuti ötlet még lenne? :)
Úgy tudom csak az Ets-é passzol bele.
Értem és természetes hogy kell kifli, de csak ETS villakifli jó vagy lehet TS 250 (32mm-es) vagy lehet bármilyen TS (34mmm-es)?
A vázban nincs eltérés.A kiflik legyenek meg, és akkor gond nélkül be lehet tenni.
Helló!
Tudtok valamit, hogy van-e különbség az ES 250/2 és az ETS 250/2 váza között? Konkrétan az érdekelne, hogy az ES-be gond nélkül lehet-e teleszkóp villát rakni vagy közel lehetetlen?
Elnézést kérek, nem figyeltem, csak megláttam, hogy Mz és azért írtam ide.
Bocs az off-ért.
Üdv.: Tamás
http://www.jofogas.hu/bekes/Elado_Ts_Mez_125_Jo_allapotban_3471733.htm
Meg tudnátok mondani,h a gyári ETZ első féklámpakapcsoló menete az 5ös vagy 6os? Felfogatást csinálok neki,és nem tudom hanyas menetét fúrjak. köszi
Kedves Gulyesz, ez itt nem reklám és apróhirdetési oldal. Légyszíves ne szórd teli a fórumot ilyenekkel, nem arra való.
Mindezek mellet ha az "Alkatrészbörze" topikba kirakod eladó alkatrészeidet senkit nem fog zavarni.
http://www.infomate.de/miraculis/aw/mz/mz.html
De am assszem 6204 6304 6004, ha a váltót nem akarod kiszedni...
Nem tudja valaki az mz ts 125 csapágyainak a pontos méreteit?
Összesen: 982 oldal
Az itt olvasható hozzászólásokért nem vállalunk felelősséget.
Ha úgy gondolod, hogy egy hozzászólás méltatlan, kérjük olvasd el moderálási alapelveinket.
|
|
|
|