:: Szavazás ::
Milyen hatással van rád a benzináresés?
|
- Fórumok -
MZ - új hozzászólás Összesen: 982 oldal
Kezd ez a fórum is olyan lenni, hogy ír az ember valami ártatlan dolgot, erre valakik teljesen rápörög.
Nem értem mi ebben a demagóg hülyeség, ez a tapasztalatom, neked meg más. Megjegyzem én nem akarlak meggyőzni, úgyhogy kicsit fölösleges is ez a téma, leírtam én a véleményem, hátha segít valakinek, te is leírtad te a véleményed.
Szóval, ezt a demagóg hülyeség részét kikérem magamnak.
Egyébként örülj neki, hogy nincs ilyen tapasztalatod, mert nekem már volt bajom a szimeringgel, ezért én csak vitont teszek bele, mert azzal viszont még nem volt. Mint írtam, mindenki más, meg azt tesz bele amit akar!
Úgyhogy részemről ez nem hogy hitvita, sőt, nem is vita. Megosztottam tapasztalataimat, ennyi.
Én úgysem fogok noname olcsó szimeringet tenni bele, mert valakinek bevált, igaz, hogy én már beszoptam vele egyszer. És más sem fog sokszor annyit fizetni a szimeringért, mikor neki bevállt az olcsó. Ez nem hit, hanem tapasztalat kérdése.
Az ár az nem pont így igaz, 800 Ft-ért is láttam noname viton szimeringet. A 2500Ft/db az például a prox.
Csak én a márka nélkülit is kerülöm, mert találkoztam már pontatlannal (Szorul a házban/túl laza illesztésű). is.
Azt hiszem részemről így kerek a történet, úgyhogy téma lezárva.
Különben amit linkeltél az kb. egy olajkályha, vagy olaj kazán ellátására való. Ott valóban így gázosítják el az üzemanyagot, és a beszívott levegőt is előmelegítik.
Ha elakad akkor nyilván.
Mondjuk becsípted a karmantyút, vagy nem nyomtad elég szimmetrikusan és beszorult, vagy szennyeződés került bele, vagy szárazon akartad összerakni.
Van spéci zsír amivel meg kell kenni összerakás előtt, de ha nincs ilyened, megteszi az is hogy minden tocsog a fékolajban, bár az nem olyan jó kenőanyag, ja és patika tisztának kell lenni mindennek a fék összerakásakor.
És úgy gondolod ha felforalod a benzint, akkor nem kell pontosan adagolni az üzemállapotoknak megfelelően?
Erre találták ki az injektort.
Én leírtam neked, de nem figyelsz.
És nem is vizeztem.
Az üzemanyag forralással való párologtatása hülyeség. Ez nem javítja a hatásfokot. A benzin magától is elpárolog a porlasztóban, főleg ha meleg a motor. Ráadásul ha melegíted a beszívott levegőt azzal tovább romlik eleve a hatásfok, mert rontja a sűríthetőséget, márpedig a motor és égés hatásfokát a sűrítés mértéke határozza meg. Ezért olyan jók a diesel motorok, mert jóval nagyobb lehet a sűrítés mint a benzinesnél.
Ezzel csak az a gond hogy demagóg hülyeség, de már leírtam miért, amit meg sem hallasz, ezért hitvita.
Amit én találtam leírást ott mindkettő anyag olaj és benzin álló. A viton magasabb hőmérsékletet bír, és saválló, ezért magasabb fordulatra ajánlják, de én aki 6000 alá soha nem engedem a TS-t SOHA ismétlem SOOOOHAAAAAA!!!!!! nem álltam meg szimmering hiba miatt, amikor fúrom, cserélem. Ennyi. NEm kopik, nem maródik be, nem oldódik fel a benzinben. 30 év alatt kicsit bekeményedett valóban.
Lefotózza neked hogy néz ki egy lestrapált szimering nálam? Éppen van egy ilyen szétszedett blokk a pincémben.
És 5000 forint? Komolyan? fele ennyiért a legtutibb teflonosat rakom bele, ami 1000* jobb mint a viton.
velük az a helyzet, hogy elég sok minden van az oldalon, de raktáron már nincs ennyi minden, nekem pl. nem küldtek se gyertyát, se 17es lánckereket.
A minőség szerintem átlagos náluk, bár a kipu könyökök általában jók az után gyártottak is.
Sziasztok!
Nyikorgós tárcsaféket szerelek az etz-n. A féknyerget szétszedtem, a munkahengereket átjárattam, most mozognak szépen, de az összereléssel nem boldogulok. A olajat leengedtgem, de a két hengert nem tudom annyira visszanyomni, hogy beférjen a két fékpofa. Én szúrok el valamit, vagy van valami trükkje az összerakásnak?
Szia!
Ehhez mit szólsz?
http://webmotors.hu/spl/254748,3/ETZ_251
Vásároltam már tőlünk,
persze kis ts alkatrészt.
De nagyon jó véleménnyel vagyok róluk!
Olcsó árak és nagyon jó volt a kapcsolattartás is.
Én ajánlom, nekem nagyon bevált.
Teknőc
Valakinak van valamilyen tapasztalata a http://e-motorparts.addel.hu oldallal kapcsolatban? Kipufogó dobot és könyökcsövet akarok venni a 251-es etz-mre és szeretném tudni hogy valamennyire azért minőségi cuccokat árulnak-e itt.
Akkor most örülj, mert szerdától 451-ért fogod látni...
Lehet, hogy így van de én nem tapasztaltam az általad említett simmering problémákat. Az elmúlt 40 évben még soha nem volt a motor(jaim)ban semmilyen "extra" simmering, soha nem volt gondom velük.
Nem mondtam,hogy a porlasztó tökéletes (semmi sem az)azt viszont állítom, hogy jobb bármelyik gázosítónál, nem véletlenül szorította ki tejesen.
A porlasztó előnye, hogy viszonylag egyszerű, és üzembiztos.
Ez a hátránya is. Gazdaságosra karburálva gyorsítószivattyú nélküli karbival kevésbé gyorsul. Illetve melegre karburálva hidegen elszegényedik. Egy adott üzemállapothoz közel jó.
A Ladán is látszik az Econ műszeren, hidegen más a vákuum, és zonos gázállásra nem megy akkora sebességgela gép, mint melegben. meleg motorral. Sokat számít az előgyújtás is.
Látom, kár volt felrakni...
443Ft-ért láttam ma a benzint a kúton. :-((((((
Ha így lenne akkor a porlasztó soha nem vált volna hosszú évtizedekre egyeduralkodóvá, nem lesz tökéletesebb az égés, söt.
Ha a kipufogógáz hőjével tökéletesebben elégő részekre bontja az üzemanyagot, már javulhat a hatásfok. Nem tudhatom, hogy a megadott cuccal javul-e, mert nem próbáltam. De elképzelhetőnek tartom.
A kérdés ez esetben az, hogy akenőolajból ekkor is kap-e eleget a motor. Ez is volt a kérdésem lényege. Viszont erre senki nem válaszolt, csak ígymegúgyavízbontózott.
Ha megtalálnak bármiféle megoldást, amivel a benzinnnél olcsóbban lehet előállítani a HHO-t, azt biztosan fogják alkalmazni. Extrém példa: kertben szedett száraz fűből üzemanyagként hasznosítható folyadék, gáz...
Adott egy ketyere, ami az üzemanyag tökéletesebb elégetésével esetlegesen kisebb fogyasztást eredményez.
Ti erre elkezdtek regélni a vízbontásról.
Hogy jött az ide???
Hát, ha kinyitsz egy rendes szimering katalógust, és megkeresed a benzin+ olajálló fajtát, csak viton anyagúakat fogsz látni. Szerintem innen nem hit kérdése. Amúgy mindenki azt tesz bele amit akar.
Mondjuk egy pár jó nevű viton szimering max 4-5 eFt. Ha beleszámoljuk, hogy túléli a főtengelyt is, akkor nem pénz érte, de ha egy szép nyári túrán megállna a gép egy szar szimering miatt, mondjuk 2-3ezer km-re otthonról, biztos kihullana az a kevés hajam is! :-D
Szóval nekem ennyit megér!
Egyébként az MZ jobb! :-D
Egyértelmüen az MZ. :)
Van egy eladó ETZ-m,mennyit adtok érte így, hogy jobb mint a jawa? :D
Miután eladtam a tzt, visszatérünk a kérdésre. :D
És melyik motor jobb a Jawa vagy az MZ? :D
Ez már inkább hitvita. Nekem soha nem volt olyan problémám amiket említesz.
A zöld Huber az tömít rendesen, viszont puha mint a takony. (Azért tömít jól)
Igen hamar képes olyan szinten elfogyni, hogy az ajkakból csak a rugó marad.
Van még a fekete kő kemény fajta, ami a benzintől tovább keményedik. Ez nem túl jól tömít, de örök darab. A gond akkor van, amikor cserélni kell és kiderül, hogy vágott egy nútot a főtengelybe. Az szívás...
A VITON az egyedüli anyag ami oda való, ezen kár vitatkozni.
Másik téma a vízbontás:
Csak annyit szólnék hozzá, hogy ki az a marha aki ezt a sok hülyeséget elhiszi?
Biztos van célközönség, mertanélkül nem foglalkozna vele senki!
Kíváncsian várjuk a végeredményt, én tuti hogy a repsolon kívül mást nem rakok a benzinbe :D
Az tényleg qva jó. Többek közt a Messercshmitt vízbefecskendezős motorját én is ismerem, igazán az sem váltotta be a hozzá fűzött reményeket de itt nem erről volt szó.
Nekem az tetszik legjobban amikor előadják hogy a víz bontása kevesebb energiát igényel, mint ami felszabadul elégetéskor, mert a vákumenergia....
Viszont hatásfokot lehet javítani...más kérdés hogy elég gyakori, hogy rossz a megközelítése ezeknek a dolgoknak. Itt ha jól látom, a kipufogógáz melegével párologtatja az üzemanyagot (vagy vizet?) de ennek sok értelme nincsen amióta feltalálták a karburátort, és végképp nincs értelme amióta létezik az injektor.
Itt nincs hely és időm sincs rá de elégedj meg azzal, hogy az energia megmaradás törvényét még senkinek sem sikerült "meg erőszakolni", energia a semmiből nincs. Hajdanában "megszállottak" (bolondok, ma elme betegnek hívják) vagy ügyes csalók az "örökmozgót" találták fel, manapság ugyanez a kategória a "vízhajtást" és egyéb "ingyen energia forrásokat" találnak fel.
Írtam én, hogy vízzel működik?
Ha kevesebb üzemanyggal megelégszik a motor a használatával, már megéri.
Szerintem el vagy tévedve ez "addig sem töltöd ezt az oldalt hülyeségekkel." nem azt jelenti, szerintem, hogy te, a link szerzője, hülye vagy hanem azt, hogy a tartalma hülyeség. Vagyis nem állt szándékomban senkit, a "találmány" szerzőjén kívül, senkit lehülyézni.
Nem tudom. :) Csak gyanakvó lélek vagyok.:D
Itt mindenki írhat hülyeséget, leírhatja a véleményét, de ha sértegetni akarsz valakit előbb legalább kezdjetek veszekedni.
Zöd huber az milyen? Mert nekem jól bírja a benzint :)
"viton a benzin és olaj álló, a többi nem." - ez félig igaz, mert a többi is (a kivételektől eltekintve) olaj és benzin álló. A saját motoromban még nem volt semmilyen "extra" simmering, mindegyik kibírta fúrástól fúrásig.
"Na!" - Miért? Először is csak magán vélemény volt, másodszor szerinted komoly (hogy ne mondjak mást) ember foglalkozik a "víz hajtással"?
Értettem.
Uram, ön matematikus?
Ne felejtsd otthon a tarcsi gyertyát. :D
Hivatalosan a viton a benzin és olaj álló, a többi nem.
Illetve MZ méretben van amelyik axiális mozgásra való.
Szóval be lehet futni vele a csőbe!
Normális csapágyboltba kell venni, nem a sarki motor szaküzletben. El kell mondani, hogy 2t motor főtengelyhez kell, benzin és olajálló legyen. Ezután 100%, hogy csak viton szimeringet adnak, ugyanis a katalógusok szerint csak ez felel meg oda.
És ez így is van, én tuti nem vennék mást!
Na nem bírtam ki, vettem Spurit :))
Le fogom venni a hengerfejet előtte meg utána, szóval ha ér valamit akkor az most kiderül.
Hi Mesterek
Nemrég költöztem Kecskemétre és alkatrészek kellenének a gépállathoz :D
Tud valaki üzletet ahol 250 ETZ-hez lehet venni normális árakon cumokat?
segítséget előre is köszönöm.
Építsd meg, próbáld ki, addig sem töltöd ezt az oldalt hülyeségekkel.
http://www.overunity.com/12195/geet-fuel-processor/msg317174/#new
Mit szólna ehhez egy 2T motor? A 2T olaj is átpárologna a bödönből?
Igazán amai dátumhoz illő cikk.
Sportkipufogóval is 2,4 literes fogyasztás. :-))))
Engem is érdekelne, most ezt találtam:
http://spuri-adalek.hu/content/view/167/1/
Ezen viszont röhögtem: "Kimondottan pozitív hatása van a felhasználóink körében, hogy a kipufogócső vége nem olajos." Ez igaz, a kipufogócső vége talán épp nem, azon kívül minden xD
Amúgy nincs baj a vitonnal, jó az, de a TS üzemi körülményeihez megfelel az NBR gumi is, amiből a hagyományos szimeringek vannak. Persze ebből lehet kapni zöldet, pirosat, kéket, barnát, gyártótól függően :)
Én csak azon akadok fenn amikor valaki egy 30 éves épre azt mondja hogy CSAK a viton a jó.
Majd ha ráérsz vedd le a hengerfejet, és fotózd le nekünk hogy néz ki a lerakódás a dugattyú tetején, meg told le a dugattyút és a kipufogó nyílást is nézd meg.
Nem tudom mit kéne látnunk, csak kíváncsi vagyok hogy leégette a kormot, vagy vastagította. Ha leégette én is teszek a motoromba :D
6000ig van értelme pörgetni.
7-8000-et üresben pörög, de nem igazán szereti a főtengely, illetve értelme sincs mert ettől nem fog kiégni.
Hát nem jellemző hogy cserélni kéne a szimeringet :)
Két fúrás között nem szokott elkopni.
Szia!
Tudtam, hogy a spurit nem hagyod szó nélkül..DDDDD
Látom olvastad de nem kell mindent bevenni..DDDD
Teknőc
Összesen: 982 oldal
Az itt olvasható hozzászólásokért nem vállalunk felelősséget.
Ha úgy gondolod, hogy egy hozzászólás méltatlan, kérjük olvasd el moderálási alapelveinket.
|
|
|
|