:: Szavazás ::
Milyen hatással van rád a benzináresés?
|
- Fórumok -
MZ - új hozzászólás Összesen: 982 oldal
Az odáig rendben, de a tengely végén nincs egy henger alakú süllyesztés? vagy egy kupakot nem lehet ráhúzni? Mert akkor műanyagból lehet esztergálni egy O gyűrű tartót, mint a Jawan.
Lehetne, de nem állna meg a helyén, mivel horony nincs neki vágva, egyébként mondták már nekem is... Én pont most mostam le, féltem is, mert gyujtásfedőt nem húztam rá, de úgynézki h a TSt nem izgatja a víz :D
Sajtolva van az, nem?
Akkor meg megfelelő csapágylehúzóval.
Kuplung pálcára nem lehet O gyűrűt tenni?
Mondjuk engem annyira nem izgat hogy ennek utána nézzek :) Túrára meg műszaki vizsgára szoktam csak lemosni, addig meg legyen minnél rondább és olajosabb, hogy ne legyen kedve senkinek piszkálni az utcán :D (Immobiliser by MZ)
Szilikon a tuti. Én mindent azzal rakok össze amit lehet, azzal nincs ilyen gond.
Viszont amióta megvan nekem is mindig taknyos az ETZ. Már belenyugodtam, hogy ezt ETZ, tehát alapeset, hiába tömítek mindent.
Kiderült, hogy a lánckerék alatt volt egy öntvény hiba és egy szemmel nem látható tűhegynyi lukon szivárgott nagyon lassan az olaj. Odapöttyöztem szilikont, azóta száraz a blokkom kívülről. Majd szezon végén meghegesztem, addig jó lesz így.
Üdv!
ETZ 125 hátsó lánckerékről a kilométeróra meghajtást hogy lehet leszedni? Kiszedtem a lánckerék tengelyt és a távtartót, de a kihajtás nem akart lejönni, erőltetni meg nem akartam. Szedte már szét közületek valaki?
kisTSen megszüntetni lehetetlen. ÖSszes csavar letömítve, üresjelző dettó, lánckerékszimmeringet télen cseréltem, tömítést alatta dettó. ÉS mégis ha megyek vele akkor már látom a kezdődő csöppet alul, ugyanis a kuplungpálcát nem lehet normálisan letömíteni. Megoldás rá: minden motorozás után zsepivel melléfekszek, letörölöm a csöppet, és ha egy hónapig se nyúlnék hozzá akkor se lenne alatta egy se :)
Engem az üres jelző szívatott meg. Kicseréltem a szimeringet, betömítettem mindent és folyt. A fém és a műanyag között, magán az üres jelzőn keresztül eresztett. Na, mire erre rájöttem, az nem volt egy gyors folyamat :-D
Ebben az volt a vicc, hogy az MZ-n az automata lánckenés a rossz szimering jele :)
Mondjuk a működő automata lánckenést már feltalálták jóideje, lásd az összes láncfűrész :)
Nekem a Honda is keni a láncot.
A lánckerék tengelyben nyomás alatt van az olaj, egyrészt a fogaskerekek csapágyazása onnan kapja, másrészt jól meglepődtem amikor leszerelt lánckerékkel beindítottam, mert a csavar furatából ömlött az olaj :)
A régi CB-nek a kartergáz volt kivezetve a lánckerékre, gondolom az újabbnál is hasonló megfontolásból valami kapillárissal van megoldva hogy ne szárazon fusson a lánc, elvégre 30 éve nem tudtuk mi az a láncspray.
Végülis igaz, amikor megyek nekem is keni a láncot, csináltam neki akármit is :D Meg mondjuk télen szervizeléskor raktam a láncra fél kiló gépzsírt, egy darabig nem lesz vele gond :)
Akkor mégis az MZ jobb választás, mert azon láncot sem nagyon kell kenni! :-D
Öreg japánt pont annyit kell szerelni mint az öreg MZ-t csak drágább :)
MZ előnye hogy ehhez még egyszerű és igénytelen is. Szerintem mindkettőhöz kell szerelési hajlandóság. Főleg amit ajánlgattak, postás yamahát. Jó motorok, de ugyan olyan lepusztultak és gányoltak mint egy elhanyagolt MZ. Amelyik nem azt 300 alatt nem kapod meg.
Abban egyetértek hogy unalmasak. Jawa után a Hondával túrázni halál unalom volt. Jawa sem ment rosszul, de előzésnél előre kellet gondolkodni, stratégiát végiggondolni, lendületet venni, Hondán meg odahúztam a gázt, betorzult a téridő, a forgalom résztvevői belassultak és kényelmesen megelőztem bárkit.
Osztom a véleményt.Mért nem tudta azt a cikkben leírni, hogy ha kedveled az utazást, de utálsz foglalkozni a motoroddal akkor vegyél japánt.Ha folyamatosan agyalsz műszaki dolgokról, és szereted a forró kipufogó szagát, szereted a motorod apró részleteit felfedezni, és szeretsz vele törődni vegyél Mz-t.
Ennek ellenére leírta parasztba.
Én azt az egyet utáltam a japó új masinán-amíg megtehettem, hogy fenn tartsam-, hogy a lánckenésen kívül sosem kellett vele csinálni semmit.Egy idő után rém unalmassá vált vele a motorozás.
És egy kicsit se vagyunk fertőzöttek mi?:)
Emberen múlik.
Aki nem akar szerelni, annak legyen pénze és vegyen japánt. Akinek nincs pénze megtanul szerelni és vehet MZ-t. Akinek se pénze se tehetsége, az meg vegyen bringát.
Annó meg sem engedhetem magamnak mást.
Lepukkant gányolt Rigával, SImsonnal, Jawaval kezdtem. Megcsinálgattam szépen mindegyiket. A riga volt az egyetlen amit egy üveg borért elcseréltem :) A Simsont ellopták, a Jawa összetört, de mindegyik elvitt bárhova. Kispénzű voltam, tudtam hogy ezért szart kapok, magam összeraktam. Adott pénzből így lehet kihozni a legtöbbet, és az életem legrosszabb húzása az volt amikor erőmön felül 20 évesen megvettem a Hondát, a legjobb meg amikor a TS-t :)
Én MZ-vel már jártam sok felé. Legutóbb a Krím félszigeten Morával, ami ugye nincs közel. Itthon áll a gép a garázsban, vagyis nem hagyott ott sehol. :-D
Ennek ellenére én sem biztos, hogy ajánlanám kezdőnek. 20 évnél is öregebb a legfiatalabb. Ha ő szereli szar lesz, mert nem ért hozzá. Ha szerelőhöz viszi szintén szar lesz. Mert válogatni kell az alkatrészt és manapság a motorszerelőknek is van egy olyan hozzáállása, hogy "egy MZ jó lesz így is" és szarul rakják össze a legolcsóbb és legszarabb alkatrészekkel. Mert a japán gyártmány az motor, a MZ meg igénytelen öreg szar. Persze tisztelet a kivételnek, én is ismerek olyanokat, akik komolyan veszik.
Inkább gyűjtsön még valami jó állapotú kis japán 4t motorra. Használja sokat és ha belejön, akkor vegyen MZ-t az életérzés miatt.! :-)
Szerintem vegyenek MZ-t. Főleg az enyémet. :D
Nekem elég lenne a másik motorom, a jawa. :D
Én aztán igazán sokat szenvedtem a motorjaimmal, meg is írtam már memoárjaimban, Teknőcnek el is küldtem, és mondta is hogy inkább ne kerüljön ki, MERT... és igazából megértem, abban a cikkben hihetetlen mennyiségű probléma van leírva, sokan leszűrhetnék hogy milyen szar motorok, de én mégis szeretem. Kitanultam a szerelését is jórészt, így utólag már nem bánom hogy nem vagyok technikai analfabéta...
:) ;) DDDDD
Igazad van!
Teknőc
Ne idegesítsd magad. Nem érdemes.
Ezek a fórumok mindig tele vannak nagy mellényű trollokkal. Szerintem se vegyen senki MZ-t így is túl magas az áruk már :) Vegyen mindenki kínai eldobhatós robogót, az én motorjaim annál menőbbek lesznek :)
Legjobb erre a cikkre egy másik, újság cikkjével válaszolni, ami két éve volt itt!
Ez még itt is fennt volt, ezen az újságon bizony ám 2010-ben:
http://sebessegoltara.blog.hu/2011/08/31/torokmez_mz_n_szopogatva
Eredeti verzió:
http://www.mzclubhungary.com/index.php?option=com_content&task=view&id=565&Itemid=7
És a többi:
http://www.mzclubhungary.com/index.php?option=com_content&task=view&id=584&Itemid=7
http://www.mzclubhungary.com/index.php?option=com_content&task=view&id=583&Itemid=7
http://www.mzclubhungary.com/index.php?option=com_content&task=view&id=545&Itemid=7
Valamint saját tapasztalatom::
http://www.szocimotoros.hu/hu/cikkek/153
http://www.szocimotoros.hu/hu/turaktalalkozok/155
Tehát tényleg szar! ilyet ne vegyél- jobb így!
Teknőc
Ezt válaszoltam, bár elírtam, mert 2011-be került odafel.
de lényeg nem változik!
Teknőc
Olvassátok a sok okos kommentelőt (tisztelet a kivételnek).
http://totalbike.hu/magazin/kozelet/olvaso/2012/05/04/b125_miert_tilos_mz-t_venni/
Én nem tudom, de még a legrosszabb indulattal sem tudok rosszat mondani az MZ-ről! Egy időben 3 MZ-m volt, közülük egy 125-ös ETZ és egy 250-es TS (4seb). Utóbbi még megvan és meg is marad még élek!!!
Hogy kellet-e szerelni? Nem többet mint a japán motorjaimat. Imádom az MZ-t, minden porcikáját, imádok ránézni, imádok vele menni! Elfogult vagyok, mert lassan 40éve végigkíséri a családomat az MZ-zés? Nem! Pusztán csak tapasztalat, hogy akárhová mentem, mindíg hazahozott, mindíg hűséges társ volt és büszke vagyok rá, hogy MZ-n és Simsonon nőhettem fel.
Egy olyan motor, amire büszkén ülök fel és a mindennapokban is hűséges társ! Arról pedig nem a márka tehet, hogy kispénzű embereknek csak leharcolt motorokra tellett és telik mind a mai napig (erről az állapotról természetesen senki sem tehet), aztán a vele járó sok szerelés után levonják a nagy általánosságot, hogy az MZ egy nagy szar. Ha valaki szar motort vett, mert vagy nem értett hozzá vagy vállalta, akkor ne csodálkozzon, hogy sokat kell szerelnie! Vagy nagymellényű pofára hatalmas szerelők nekiállnak barmolni, anélkül, hogy értenék a motor lelkületét.
125-ös ETZ-m gyári állapotban került hozzám. Szépen kitakarítgattam a világ egyik legjobb MZ szakértőjével, édesapámmal és 6 évig mint a doxóra szolgált, aztán eladtam. 250-es TS MZ-met szar állapotban vettem, sokat is szoptunk vele, de mégsem átkoztuk el sohasem. Ma olyan mint a patina, csodás hanggal, rengetegen megnézik. Az életem rábíznám. És miért? Mert szakértő kezek és nem szájhősök kezei között kelt életre! És ti, akiknek kommentjeit heti szinten olvasgatom, szintén okkal Mz-tek! És nem mindenre válasz az, hogy mert csak erre telik, hiszen közületek van akinek van másik nagyvérű motorja szintén. Ezért szeretem én az MZ-t és ez a két betű soha ki nem fog halni a magyar motoros történelemből és hozzánemértő senkiházik soha nem fogják tudni igazán bemocskolni a márkát! Mert akkor kihozom a garázsból a TS-t, oszt megmutatom nekik, milyen egy igazi motor :D
Bocs, csak felbosszantott amiket olvastam, ti meg tudom, hogy úgyis megértitek a lelkesedésem...
Nekem is olyan Evig van.Egészen férfinak érzem magam fúrás közben, és tartom tőle a 3 lépés távolságot!:)
Eddig racsnizós izének neveztem volna, de már én is nyomatékhatárolónak. Nem vicceltem, tényleg tetszik a kifejezés! :-)
Volt egy kétkezes nagy dög EVIG típusú békebeli fúrógépem, még kívülről menetes dugók tartották a szénkeféket, hogy ha 100 év múlva elkopik, akkor simán cserélni lehessen. Szóval nem mai szellemben készült. Na azzal voltak ilyen kalandjaim. Ha megszorult gyorsan kellett elengedni, mert gond nélkül derékig föltekert volna magára. :-D
Igen, de az csak egy fordulatig recseg, amíg ki nem simul a polietilén fogaskerék :D
Tesós amerikáner. Lehet tekerni és recseg ha egy bizonyos nyomatékot elértél. Állítani is leheht, a szekrénybe. :D
Miért hogy nevezed azt a tekerős akármit ami elkezd recsegni amikor a beállított nyomaték főlé mennnél? De a jobb konnektoros fúrókban is van fix értékű, pont azért hogy ne törje el a kezed ha megszorul a 30-as betonfúró.
A Tescósból is vannak erős darabok, csak azok úgy határolnak, hogy lég a motor :D
"Nyomaték határoló" Tetszik ez a kifejezés! :-D
Amúgy a tescosba is van, csak ők úgy hívják, hogy 150W-os motor. :-D
AMúgy ez csavarozógép, de van rajta sebességváltó ha fúrni szeretnél, és kell a fordulat.
Nyomaték határoló van rajta.
Ez nem 7000forintos tescos :)
Apával mi fúrógéppel forgattuk a TS-t mikor túl szívta magát, de sajnos leszakadt a csavar feje. Szerencsére még ki lehetett piszkálni...
Én is láttam hasonlót.
De nekem nem kellene. Az etz-t rugdosom. Fúrni pedig nekem nem jó az ilyen. Ha megszorul a fúrószár, akkor felken a plafonra. :D Talán majd ha nyolcvan kilos leszek. :D
Apropó önindító. Olyan akkus fúróm van ami beindítja az ETZ-t főtengelynél forgatva :D
Ez azért már valami. Gratulálok.
Szerintem ami hiba nem jött ki ennyi idő alatt, az már nem is fog. Max a rögzítés adhatná meg magát késleltetve. De ahogy a fotót néztem, az se fog lekonyulni.
Még pár apróság, mondjuk egy önindító, és egész jó motorod lesz. :)
üdv mindenkinek!
jelentem, a suzuki generátoros TS 150 remekül viselkedik, semmiféle elektromos probléma nincs vele, és elég jó éjszaka egy 140/100W-os H4es remek tulajdonságaival látni :D. nappal meg egy 10w-os halogén helyzetjelző simán látszik annyira mint az egykori tompított.
szóval kb 700km oké.
Mai esemény...
http://www.sportmotor.hu/motoros_videok/onboard/szekkutasi-evadnyito-felvonulas-103154
Megkaptam az emailt.
Én is kint leszek hétfőn.
Csapattárs édesapja kórházba került ezért nem jön :( de az utánfutót el lejmoltam tőle.
Ok, de vasárnap, hétfőn kint leszek Pócson az Mz kupán, de csörgess meg, küldöm a számom!
Már a tank és az ülés egyben 20, ugye?
Jól hangzik.
Köthetünk üzletet.
Szombat reggel megyek arrafelé, és ha minden jól megy hétfő este megyek haza, majd kereslek.
Fotót nem tudok küldeni a honda cuccokról, de azt mondja a srác, hogy a két kerék 20000.-, a hátsón fenn van a lánckerék, gumi is van rajta, az ramaty.Van neki gyári piros-fehér tank, ülés farokidom egybe az egész az is egy húszas.Blokkfedelei nincsenek, blokkalkatrészei semmilye sincs.
Rákérdezek Neked holnap tőle!
Ja amúgy persze hogy érdekel.
Generátor és gyújtás fedelem elég roggyant. Úgy nézem a tankon is van egy centi gitt, illetve a farok idom is szobrászkodásra szorul.
A 900-as CB olyannyira ugyan az mint a 750-es hogy csak a dugattyú átmérő más. Elvileg az enyémet is meg lehetne fúrni 900-ra de 130ezer a dugattyúszet, annyit nem ér, főleg hogy így sem gyenge :)
Mennyit kér az egészért?
Hát nem türelmetlen embereknek való ez a móka.
Mire eljutsz a felújításban odáig, hogy "légszűrő", pontosan tudod, hogy nem olyan nagy probléma mivel csak erő kérdése hogy bemegy e a helyére :)
ejha nem tűnik túl egyszerű szerkezetnek, a karbisor vs. légszűsző dolgot, én már lehet hogy direkt szűrőkkel orvosoltam volna :D
Motorosoknak szóló mesében MZ a Hondával :)
Miért nem küldesz el simán a fenébe? Alig bírom kihámozni mit akarsz :)))
Különben is. Ha van rumod, sincs harag ;-))
Összesen: 982 oldal
Az itt olvasható hozzászólásokért nem vállalunk felelősséget.
Ha úgy gondolod, hogy egy hozzászólás méltatlan, kérjük olvasd el moderálási alapelveinket.
|
|
|
|