:: Szavazás ::
Milyen hatással van rád a benzináresés?
|
- Fórumok -
MZ - új hozzászólás Összesen: 981 oldal
Köszönöm a tippet! Több helyről is informálódom egyszerre, valakitől azt hallottam, hogy teljesen gáznál elszegényedik a keverék és azért jön elő a ciripelés, erről mit gondolsz? Bing karbi van rajta, azzal a főfúvókával amit adtak hozzá, ha jól emlékszem 135-ös.
Szerintem járasd még.Fixen akkor lesz bekopva ha mentél vele 2 ezret.Változatos fordulat számtartomány, kisebb kigyorsítások, hosszú túrákat kerüld ahol 4500-at forog.Semmi baj a magyar dugóval, teljesen megbízható lesz,ciripelés gyujtástól is eredhet, én már 1:40-el járnék 3mm-es előgyuszival.
Sziasztok!
Körülbelül 1000 kilométerrel ezelőtt lett fúrva a 250-es etz-m, utángyártott magyar dugóval és gyűrűvel. 1:30-as keverékkel járattam és folyamatosan növeltem a terhelést. Ugyanúgy van beállítva a karbi, gyújtás mint előtte egy hasonló magyar dugóval és gyűrűvel. Próblémám az, hogy 100-tól, 4500-as fordulattól elkezd erősen ciripelni a motor melegen, mintha meg akarna ragadni. A gyűrűhézagot mértem azzal nincs gond, a felömlők és a kipu széleit kicsit csiszolvászonnal lehuztam, hogy ne legyen éles. Nem tudom mit tudnék még vele csinálni, kérlek segítsetek! Esetleg gyári etz 250 dugója lenne valakinek?
Sziasztok!
Olyan problémám van a kis TS-el, hogy csak gondol egyet kigyullad a töltés ellenőrző lámpa, aztán úgy is marad, minél nagyobb a fordulat annál jobban világít, a pozitiv szénkefén leesik a feszültség, a gerjesztés 3V körüli marad a dinamó "fütyül", de nem tölt.
Már cseréltem feszab-ot, a szénkefék jók az ellenállás tekercs is.
Szerintetek mi lehet?
Hát én is így vagyok vele, most minden klappol a géppel, nem nyúlok hozzá, amúgy is régóta vágytam egy katonai dobra, nem fogom le venni, mert én sem tartom vészesnek a fogyasztást.Na meg közel 30 éves géptől már nem várok nagy csodát!:)
Ebből meg nem mondom. Néz bele a végébe ha lukas akkor ETZ, ha van egy záró lemez a lukba akkor TS.
Nem azt mondom hogy jobb, csak más. Alacsonyabb fordulatra van hangolva, ezért jó eséllyel kevesebbet is fogyaszt vele. 5 liter igazából átlagos ETZ. Ennél sokkal kevesebbet nem fog fogyasztani.
Márhogy jobb lenne a Ts dob az etz-hez?Nem tudom ez pontosan miről való, van néhány friss túraképem, azon megnéznéd, hogy etz, vagy Ts?
Pócson Bambi nagyon meg akarta venni:)
Amúgy lemértem, hajszálra 5 litert evett, túratempóban, 80-90km/h, 4000-4200 ford.-on.110 kiló+ kb 10. kiló, hátsódoboz, nyeregtáskák.Szerintem az elfogadható.Full városozás nyilván több lesz..., de akkor is kevesebb egy kocsitól, és nagyobb élvezet:)
Kép:
https://picasaweb.google.com/102425771049663275620/Tiszafured#5747616554900856610
Köszi a választ! Azért kicsit megnyugtattál! ;)
Akkor viszont magas úszószint is gyanús.
Az úszószint az az alapjárat környékén dúsítja a keveréket csutkán kevésbé. Ha leengeded a tűt az meg erősebben hat csutkán, így alapjáraton dús, csutkán szegény lesz, ezért fullad.
Az ne zavarjon hogy ki van csavarva. Ha nem akar kiesni akkor jó. A gyári 2 csavarás ki, csak egy tájékoztató alap adat hogy be lehessen indítani a motort. Én még a külső hőmérséklettől vagy az üzemmódtól (város/túra) függően is más beállítást használok.
Beállítási módszered egyébként jó, egyetlen mellékhatás hogy kevesebbet fogyaszt és jobban megy a motor ha rendesen belövöd. :)
Ja és a fogyasztás nem feltétlenül lesz jobb a szegényebb keveréktől, hiszen romlik az égés hatékonysága. Picit persze lehet szegényíteni. Én akkor tartom jónak egy MZ beállítását ha nem füstöl.
Próbaképpen szűkítsed a kipufogó kidörrenőjét. A rezonátor rész kb. azonos csak a furulya lehet más. De őszintén egyiket sem láttam még belülről.
Viszont az egyik versenyzőnek van TS-hez való katonai dobja, az gyárilag gyengébb motort eredményez egyértelműen más a fojtása szerintem szívesen elcseréli veled :)
Hello!
Ismét egy kérdéssel fordulnák hozzátok! :/
Vennék egy új 3.25-ös gumit hátulra, de sok helyen a peres méretben vannak megadva az adtok, amiket nézegettem.
Meg tudnátok mondani, hogy 3.25 helyett milyen peres méretű gumit tudnák venni.Kezdetben én erre gondoltam....:
http://auto-motor.vatera.hu/alkatresz_felszereles_motor_robogo_quad/gumi_felni/gumiabroncs/robogora_valo_gumi_80_80_16_1598772107.html
Köszi ismét! ;)
Köszi a tippeket!
Már máshonnan is kaptam tippet az alapjárati fúvókára, szóval ennek a cseréje fog következni! :) Én még talán a kopott súbertűre is gyanakszok, azért se fullad teljesen leengedett tűnél csutka gáz mellett....
Üdv!
Sok oka lehet annak, hogy miért kell ennyire kicsavarni, az egyik az is, hogy az alapjárati fúvóka nagyobb a kelleténél (ehhez kell a sok levegő), lehet, hogy már valaki dróttal "tisztította", vagy nagyobb került bele, mert nem volt más.Ne a számot nézd csak rajta, hanem mérd meg a furatát, vagy tegyél bele másikat.
Ha nem változik semmi, máshol is kell keresgélni.
Jó munkát, üdv.: R
Fullgáz: főfúvóka.
Félgáz: tű.
Alapjárat: levegőcsavar. Kifelé tekerve több levegő, szegényebb keverék. Full becsavarástól 1,5-2fordulat szokott lenni kifelé.
Persze hozzá lőttem a karbit, de mondhatni teljesen gyári beállításon van, és így teljesen tökéletes, minden jó, csak jó az étvágya is...Lehet veszek egy gyári kiput, az most van egy jó áron, kipróbálom milyen, lényegében azzal kéne jól fogyasztania.Logikusan úgy gondolnám, hogy hiába gyári, de csak rezós, és ezért ehet többet...
Hello!
A véleményetekre lennék kíváncsi!
125-ös ETZ karbi beállításáról lenne szó!
A motor lényegében nem megy rosszul, de ma hangoltam a karbin és a következő eredményre jutottam. A súbertű le van engedve teljesen(elvileg kap elég anyagot, nem fulda nagy gázon se) Viszont állítottam még a melléklevegő csavaron....Teljesen becsavartam, aztán két fordulatot ki, így már beindult, de fulladt...akkor folyamatosan csavartam ki a csavart, amíg nem vette jól a fordulatot. Végül ki kellett csavarni összességében vagy 4-5 fordulatot és így nekem már jónak tűnik, jól reagál alapjáraton a nagy gázförcsre is és a fordulat is szépen vissza is esik. De én sokallom, hogy ennyire ki van csavarva! Nem lesz ennek valami hátránya vagy probléma belőle? Most akkor lényegében milyen keveréket is kap így dúsat vagy gyengét? Ha kifele csavarom a csavart akkor levegőt adok neki vagy veszek el? Fogyasztás így mozdul valamerre?
Köszi előre is!
Üdv!
egy kezdő TZ-s ;)
Elképzelhető. Az eldugult kipufogóval nyilván nem fog annyit fogyasztani.
6 liter mondjuk sok. Hozzá állítottad a karburátort?
Szerintetek katonai kipufogóval többet fog enni az Etz?egy ideje már rajta van, és úgy veszem észre, hogy sokat eszik, egy pontos mérést, csak holnap csinálok.
Eddig 90-es tempónál evett 4,5-öt, csak városban 6-ot.Már ez sem volt kevés, de most még többet kér.Azt is figyelembe veszem, hogy 110 kiló vagyok, ruha, csizma stb.= 120, plusz hátul túradoboz van, és oldaltáskák is vannak rajta országúton.Ez már azért majdnem 2 személynek felel meg. A motor folyamatosan karban tartva, karbi, gyujtás gyári értékek, kislánckerék 18-as a súlyom és a sok város miatt, hogy fürgébb legyen.Motorban jó a kompresszió, csak a kipuffra tudok gondolni....
Eladó egy bármilyen 250-es vagy 300as Mz-re(értelemszerűen etz-re is) a gyárinál egy kilóval könnyebb kuplung. 4 lamellás, még nagyon sok kopási tartalékkal(ésszerű használattal legalább 50.000 km), nem rángat, nem ráz, kiegyensúlyozott, és kiváló a kúpja. koyo kinyomócsapággyal, és menesztővel együtt! NEM jár hozzá a két futógyűrű, és a rugós alátét sem, továbbá, nincs hozzá a menesztő tűgörgős csapágya sem. eladás oka: gyárira visszaalakítottam a motort.
2 HÉT VISSZAVÁSÁRLÁSI GARANCIÁVAL!!!
5000ft.
érdeklődni:
waresz89@freemail.hu
Jó volt. Elfogadható idő, kiváló szervezés, a szervezéshez méltó csapat..
Nekem csak annyiban tart még a túra hogy kisebb megszakításokkal most alszom ki magam. :) Pénteken két órát aludtam, szombaton semmit. Vasárnap este óta amikor hagynak rögtön elalszom.:D
Az ETZ-m mint máshol irtam még 4.5 litert se evett százon. Igaz nem mentem sose hatvannál gyorsabban. Jó, talán egyszer-kétszer pár kilométeren hetvennel.De az út kilométereiből háromszázat olyan trafóval ment mogy átlag minden harmadik robbanás elmaradt.
Durrant már ki trafóm, de így még nem.Kinyomta a gumit a nagyfesz kábelnél, ott dölt ki a zselé és az olaj.Csak azt nem tudom, hogy volt még így is szikra. A trafóhoz amit felkaptam induláskor, nem vittem a gyújtáskábel rögzítő csavart. Naná hogy a kidurranté túl nagy volt rá. Csak símán bele nyomtam a nagyfesz kábelt, majd a madzagot szigetelő szalaggal rögzítettem a vázhoz. Egész massív lett a konstrukció, alig tudom rábeszélni magam hogy megcsináljam rendesen.:D
No, megyek tovább aludni. szomszéd abba hagyta a fúrást. :D
Milyen volt a túra? Vagy tart még egyeseknek? :)
Mivel megjöttem a túráról, bele szólok. :)
Nem véletlenül lettek az előnyök felsorolva. Az a rövidebb lista. :D
Istenítés mellett azért hagyne kezdjem el sorolni milyen bajaim voltak már... :)
Az MZ előnye, hogy:
-nem romlik el a befecskendező elektronikája
-nem romlik el az indítómotor
-nem kopnak el, égnek be a szelepek, nem kell őket csiszolni
-nem kell a vezérműláncot/szíjat cserélni, nem kopik meg a vezérműtengely
-hengerfejtömítés hibája esetén nem folyik össze az olaj a vízzel
-nem vízkövesedik el a hűtője
-nem lyukad ki a hűtője
-nem romlik el a vízpumpa
-nem romlik el az olajpumpa
http://totalbike.hu/tesztek/2012/05/26/mz_hobbimotornak_tokeletes/
Ha már a Li cellák szóba kerültek:
arra gondoltam, hogy lehetne a kis fordulati nyomatékot növelni és a karburátor felé történő visszaköpködést csökkenteni egy, a szívóágba épített ventillátorral. Kérdésem a következő: hol találok elengendően nagy nyomást előállító, elegendő légszállítású és szabályozható ventillátort?
szerintem ez eleve olyan cella ami a laptopokban van általában. 18650 a típusa.
Köszi, majd d.után szétkapom a vasat és utána nézek! ;)
250/1esen a felső vázcsőben vannak lyukak, a tank alatt. Gondolom az ETZ is valahogy így van megoldva.
Azt nem tudod esetleg, hogy a légszűrőházban lévő nyílás, amin keresztül szívja a levegőt a vázból, annak hol lehet a bemenete?
Elvileg mindegy de ki erre ki meg arra "esküszik". Utcai használat esetén biztosan nincs külömbség.
"kilógó" elektródás vagy inkább beljebb álló kellene? vagy ez majd adott lesz annál a hőértéknél?
Vagy csak fáztál és lassabban hajtottál.
Az Isolator 225 nem jó, a gyár 260-ast ír elő.
Hát nekem a fogyasztásról ne is beszéljünk..! :/ Igaz pár hete vettem és még folyamatosan állítgatom és tesztelgetem, de eddig olyan 5L körül jött ki... Nem tudom, lehet kéne egy nagyobb hőértékű gyertya...?4-5 ezer körül amúgy is nehezebben akar pörögni...
Jut eszembe a fogyasztás, télen vagy hidegebb időben, szépen kijöttem 2,7ből, most már inkább csak 3ból, pedig elvileg hidegebb időbe kellene többet ennie.
Erre a motorra minden fordítva hat. :D
Én a kis TS-be NGK használok abból is a 8as hőértékűt, az Isolator szerintem nem bírja úgy, nekem átlagosan 100km-ként országúton cserélgetni kellett 10 fok felett, viszont télen hidegbe gyönyörűen működött.
Bár az is igaz, hogy nálam nem túl dús a keverék, mert a takarosság jegyében motorozom. :D
Hello!
Kezdő ETZ-s ként szeretnék kérni egy kis tanácsot! 125-ös ETZ-be NGK BP7HS vagy Isolator 225 jó lenne? Ha nem akkor milyen (pontos) típusú kellene?
Köszi!
Üdv!
Laptop aksit kellene összerakni belőle.
16-20 ezer között lehet aksit kapni ahhoz a döghöz amin most is pötyögök. Aztán van vagy másfél év élettartama az aksinak. :(
14 egész valamennyi feszko kellene. Talán négy vagy öt lion cellából jön ez össze.
A kapacitásnak jó lenne a 4.8 ah.
Ha nem fér el a notiban, az se gond. Majd nagyobb szatyort használok. :)
Jah, ha olcsón jutnék hozzá, az más. Lítiumossal vigyázni kell. Túlmerítve akkuhalál, túltöltve tüzijáték. Cellafelügyelet kell.
Attól függ milyen akkuval?
Én 20db 4,8Ah-s LiIon cellát vettem 30$-ért. Az nem jó a bringához?
Ezt mondjuk csak 1-2C-vel lehet kisütni.
Van olyan ami 2,3Ah-s hasonló méretű de abból majdnem 1000ft egy darab, viszont 10C-vel süthető vagy 1000* sőt akár 100A-el is de azt csak 10másodpercig, gondolom nagyon melegszik.
Szóval én azon gondolkodok hogy 8db ilyen cellából összerakok egy motorakkut és még az önindítót is kényelmesen elbírja, és még olcsóbb is mint a gyengébb képességű ólomakku. Egy baja van, spéci töltő kell hozzá. Ez mondjuk bringánál nem gond, de motornál igen.
Amúgy rá kellett döbbenjek, az akkuk magas ára miatt az elektromos közlekedés se olcsó.
De. :-)
Hogyan védekezek a magas benzinárak ellen?
Vár az út, de kevesebbet motorozok, és akisebbre cserélt motoromon lejjebb engedem a súbertűt, kitekerem a levegőcsavart, fekszek a légellenállás csökkentése miatt, tolom a gépet, lejtőn leállított motorral gurulok.
És otthon főzöm a szeszt, azzal is elmegy. :-)
Ha valaki főzné, és eladná, több pénzt kapna érte, amin több benzint tud venni. :-)
kevesebbet motorozom (260)
lejjebb engedem a súbertűt (43)
kijjebb csavarom a levegőcsavart (17)
csökkentem a légellenállást (16)
kisebbre cserélem a motoromat (42)
szeszt főzök otthon, azzal is elmegy
Ezen is ad szikrát, de ha lassan forgatom beállítás céljából akkor nem, vagy csak alig látszót. De azóta beleraktam a nagygép trafóját, az múlt évi, tuti jó.
Én nem ezt mondtam?
Szar az egész, de a hülye akkor is belerakja, mert ocsó.
És feltételeztem hogy neked is ezért csillant fel a szemed :D
Mert az ásványi olaj az ugye nem ;-)
Valamilyen hatása mindennek van, a kérdés hogy ki szponzorálta az adott kutatást, vagy újságcikket, mert azt domborítják ki mint ami a szponzor érdeke.
Összesen: 981 oldal
Az itt olvasható hozzászólásokért nem vállalunk felelősséget.
Ha úgy gondolod, hogy egy hozzászólás méltatlan, kérjük olvasd el moderálási alapelveinket.
|
|
|
|