:: Szavazás ::
Milyen hatással van rád a benzináresés?
|
- Fórumok -
Motor elektronika - új hozzászólás Összesen: 100 oldal
Hali!
Na az aramkort nem erdemes megepiteni 12V-ra mert 2000.- forintert lehet a pecsi vasarban kapni CPI-1280-as gyujtast. (ez trafoval egybeepitett gyujtas)
Ha valakinek kell es nem bir kimenni a pecsi vasarba esetleg elkuldom postan.
bye
HyGy
Hello!
Hany voltos? Ha 12V-os akkor tutira mukodik, ha 6V-os akkor elvileg igen, gyakorlatban meg nem probaltam, de majd igyexem kiprobalni.
A hall kapcsolo egy 4 labu aramkori elem. Amihez ha kozel teszel egy magnest, akkor a kimeneten alacsony szint lesz, egyebkent magas.
bye
HyGy
Hello!
A nyakmaratasnak tobb modja van, lehet nyakfilcel rajzolni, fotozni, es lehet kapni pesten egy foliat (pnp) folia, amire ha ranyomtatod lazer nyomtatoval vagy rafenymasolod, akkor ra tudod vasalni a nyakra.
3 nyakfilces a legocsobb, ahhoz kell gyorsmaratot (nagyreszt vasklorid meg egy ket mas anyag van benne) venni elektronikai boltban, meg nyakfilcet es nyak lemezt. Fogod rarajzolod a mintat a szepen megpucolt nyakra, aztan, beledobod a gyorsmaratoba. Vigyazz ha, a gyorsmarato kidol, azt onnan feltorolni nem tudod, a nyoma megmarad, kiveve muanyagon es porcelanon. ;)
A fotozas dragabb, kell hozza gyorsmarato, fotolakk, elohivo oldat, uv feny-t kibocsajto eszkoz. Itt fogod magad ranyomtatod egy atlatszo foliara, vagy pausz papirra, a mintat. Aztan a megfeleloen megpucolt nyakot lefujod a lakkspary-el sutoben megszaritod a fotolakk leirasa szerint, rateszed a foliat arra egy uveglapot, a fole pedig 10 cm-re az uv fenyt es az uv feny erossegetol kb 3-15 percet vilagitod, utana berakod a kikevert elohivo oldatba (azon is rajta van hogy kell kikeverni). Az elohivo oldatnal elo fog jonni a rajzolat, mivel ahol feny erte ott leoldja a elohivo a lakk-ot. Beledobod a vaskloridba es razogatod. Aztan bo vizzel lemosod, kifurod, es kesz.
PNP foliaval, fogod megpucolod a nyakot, kinyomtatod a PNP foliara a nyakrajzolatat, fogsz egy vasalot es ravasalod a nyakra, majd beledobod a vaskloridba es razogatod. Aztan bo vizzel lemosod, kifurod, es kesz.
bye
HyGy
Hali HyGy!
Légyszi küldjél valami anyagot a nyák elkészítésének módjáról, utána én is kiprobálom a szper technikát.Előre is köszi!
Üdv: Dávid
Hello!
Érdeklödnék, hogy Pannonia T5-ön müködik e ez az elektronikus gyújtás, és hogy tulajdonképen a hall kapcsolló az miböl áll? Segitségedet elöre is KÖSZÖNÖM !!
Hali!
Hat ez 12V-s rendszerre lett tervezve, 6V-on meg nem probaltam, de szerintem mukodik ott is kiveve a hall jelados resze mert a 7805 nem tud ilyen kis feszultsegkulonbsegnel stabilizalni, ugyhogy oda be kell tenni egy zenert inkabb.
bye
HyGy
Egy kérdésem lenne? Simson s50B-s motornál működik ez az elektronikus gyújtás? Nekem nem tirisztoros, hanem sima megszakítós gyújtásom van . Címem: streamy@mailbox.hu
A válasz előre is köszönöm.
Hali!
Hat szerintem nem tul bonyolult kocsira atalakitani. Majd ha mukodik meglatjuk.
bye
HyGy
Teszt. Auto motorhoz tervezitek a megvalositasat?
Udv : Mackos
Hali!
Felkerult Keri Laci irasa az elogyujtas szabalyzasrol.
bye
HyGy
Hali!
Na most hetvegen megcsinaltam az egyujti uj nyakjat. Ez mar sokkal szebb mint a regi, vastagabb savokkal, kisebb, szebb. :) (Ennel kissebbre mar csak smd-bol lehetne.)
bye
HyGy
Hello!
Gondoltam atteszem ide az elektronyos gyujtassal kapcsolatos dolgokat. :) Had oruljenek a listan, hogy kevesebb az olvasni valo.
bye
HyGy
Összesen: 100 oldal
Az itt olvasható hozzászólásokért nem vállalunk felelősséget.
Ha úgy gondolod, hogy egy hozzászólás méltatlan, kérjük olvasd el moderálási alapelveinket.
|
|
|
|